Da, to za štitnjaču mi je isto baš čudno..Ja sam M. 2 puta nalaz tsh od 4,20 gurnula pod nos da pogleda i kaže šta da radim, a on kaže da je to sve u redu čim je u referntnim vrijednostima.A nije to samo on, bila sam ja i privatno kod Vlastelića na pregledu još prije humane i on mi je rekao da ako je u ref vrijednostima da se ne treba time zamarati..
A svugdje piše da tsh mora biti od 1,5-2 za mpo jer ga sama stimulacija povisuje..Ja znam da oni nisu endokrinolozi,ali morali bi o tome voditi računa i uputiti nas dalje..Jer štitnjača itekako može biti uzrok neplodnosti..i lako za nas koji kopamo stalno nešto i istražujemo,mi ćemo se snaći,ali ima cura koje doslovno nemaju pojma o ničemu..Ja imam poznanicu kojoj su vratili dvostanični embrio u Zagrebu i ona misli da je trudna i čudi se zašto već nema simptome..ona znači ne zna ni da transfer nije jednako trudnoća,a kamoli da je čula za tsh,amh,imunologiju..A očito joj ni doktori nisu jako pametni kada joj nisu bili u stanju niti reći da dvostanični embrio i nije neko veselje..