Stranica 10 od 72 PrviPrvi ... 891011122060 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

pozdrav cure!
    nova sam ovdje, pa imam nekoliko općih pitanja.
    htjeli bismo krenuti u mpo, nakon spontanog u 11. tjednu i kiretaže, jer smo i do ove trudnoće došli nakon dugotrajnog truda.
    ne bismo željeli puno čekati, pa bih pripremila sve što je prije moguće.
    zadnju papu sam radila u 11. mjesecu, briseve prije 2 tjedna, hormone prije jedno 2 godine, ako ne i više.
    trebam li hormone i papu ponoviti? sg će mm napraviti.
    s obzirom na spontani, što bi još bilo pametno napraviti?

pitam ovdje, jer liječnici nisu baš širokogrudni i čini mi se da je dobro znati što je više moguće i onda se pokušati izboriti. odnosno, da ovdje u mnogim stvarima vrijedi ona uzdaj se u se i u svoje kljuse.

kako odabrati kod kojeg mpo liječnika? koje su im prednosti/mane?

hvala vam puno! i sretno svima u postupcima!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj boss of me prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav cure!
    nova sam ovdje, pa imam nekoliko općih pitanja.
    htjeli bismo krenuti u mpo, nakon spontanog u 11. tjednu i kiretaže, jer smo i do ove trudnoće došli nakon dugotrajnog truda.
    ne bismo željeli puno čekati, pa bih pripremila sve što je prije moguće.
    zadnju papu sam radila u 11. mjesecu, briseve prije 2 tjedna, hormone prije jedno 2 godine, ako ne i više.
    trebam li hormone i papu ponoviti? sg će mm napraviti.
    s obzirom na spontani, što bi još bilo pametno napraviti?

pitam ovdje, jer liječnici nisu baš širokogrudni i čini mi se da je dobro znati što je više moguće i onda se pokušati izboriti. odnosno, da ovdje u mnogim stvarima vrijedi ona uzdaj se u se i u svoje kljuse.

kako odabrati kod kojeg mpo liječnika? koje su im prednosti/mane?

hvala vam puno! i sretno svima u postupcima!
    papa test ti vrijedi godinu dana.Hormone trebaš ponoviti jer oni ne smiju biti stariji od godine dana..Morate još ti i muž napraviti hiv i hepatitis markere i krvnu grupu i rh..Tebi uputnice daje ginekolog,a mužu dr opće prakse..

ako si imala jedan spontani samo onda nikakve posebne pretrage ne trebaš raditi pošto si briseve napravila..

Prvi korak ti je da se naručiš na konzultacije.Tamo ćeš saznati sve što te zanima i dogovoriti daljnje korake..Doktora odabereš sama, samo kažeš prilikom naručivanja kod kojeg bi išla..Imaš ih 3..doktor Vlašić je najomiljeniji,dr Smiljan je glavna i nije baš prvi izbor većini cura zbog toga što nema baš takta u ophođenju nekad,i treći je dr Manestar koji je najkraće na humanoj pa ga mnogi ne žele odabrati zbog neiskustva..ali nema tu nekih velikih razlika u načinu rada pa će bit ok koga god odabereš..

sretno i tebi !

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

red pepper, puno ti hvala!

vrijede li meni hiv, krvna grupa i rh od trudnoće? radila sam to početkom godine! valjda bi trebalo funkcionirati.

preporučaš mi, dakle, da sve to skupim prije konzultacija? moja soc. gin nije baš široke ruke za davanje uputnica, ali izborit ću se nekako!

koliko se cca. čeka od naručivanja do prvog susreta s liječnikom?

hvala ti još jedno, puno!

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ja stigla...folikulometrija od sljedećeg ciklusa,i tempirani odnosi do jeseni jer se ne vidi prepreka(osim naravno godina) za prirodnu trudnoću...
    ...pa ćemo se lijepo pratit,veselit folikulu kako raste..i raste...i onda ćemo
    ...pozdrav svim curama koje su danas bile tamo!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj bubicazubica prvotno napisa Vidi poruku

ja stigla...folikulometrija od sljedećeg ciklusa,i tempirani odnosi do jeseni jer se ne vidi prepreka(osim naravno godina) za prirodnu trudnoću...
    ...pa ćemo se lijepo pratit,veselit folikulu kako raste..i raste...i onda ćemo
    ...pozdrav svim curama koje su danas bile tamo!!!
    Znači, u standbyu si. Bez obzira na godine ipak se kreće lagano. Vjerojatno i zato što si ipak uspjela ostvariti trudnoću pa je to dobar znak. Jesi li zadovoljna dogovorenim?

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

jes....stanby pozicija...ali zadovoljna sam jer ipak možda mogu prirodno zatrudniti(što je bio uspjeh u mojim godinama za taj jedini put,i dr.je sama rekla),nemam nikakvih problema(mislim najveći su problem godine,toga sam svjesna)..i nakon dvije kiretaže u kratkom vremenu stjenke maternice se nisu još dovoljno oporavile.....i jesam zadovoljna sam što ćemo ipak pratiti folikule od samog početka,pa do onog dana d...sa stručnom osobom ...do sad je to bilo vođeno mjerenjem temp....i nekakvim okvirnim određivanjem plodnih dana..ovo će bit tempirano i ciljano..ja se nadam s uspjehom...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Bubicezubice, glavno da je krenulo... Bilo bi super da uspijes prirodnim putem. Jel mi mozes reci kako je izgledao taj prvi put, razgovor pa pregled? Koliko si se zadrzala? I kako ti se cini dr?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

i mene zanimaju dojmovi od prvog susreta!
    folikulometrije sad radiš na kbc-u?

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Bubice mozes ti zatrudniti,ali to moze potrajati dosta dugo,a poanta je da iskoristis i mogucnost koja ti se pruza do 42.god,a to je ivf koji povecava znatno sanse..smiljanica to laganini,kao da imas 25 godina..a boli nju briga sto ti imas godina koliko imas i da ti je svaki mjesec dragocjen i sto ces mozda sama morati placati ako ne uspijes..ali tko ce to njoj reci kad je ona nedodirljiva..osim ako se nije promijenilo nesto u zakonu u smislu dobne granice..

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

bubuicazubica,

znači, bez ivf-a za vas jer kod vas ne postoji dijagnoza neplodnosti? istina, visoka reproduktivna dob žene i s time smanjena mogućnos začeća nisu dijagnoza već prirodnno stanje i radi toga te je vjerojatno odbila.
    mada, kad ste već tražili pomoć, držim da vam je doktorica i trebala ponuditi mogućnost najboljeg načina liječenja.

vidjela sam da imaš dosta dobre nalaze hormona, na tvom bih mjestu izvadila AMH i ako ne ovih nekoliko mjeseci ne bude spontane trudnoeće, konzultirala se bih se sa privatnim mpo liječnicima u vezi stimuliranog postupka.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.04.2014. at 20:14

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Inesz,ali idiopatska neplodnost isto nema nikakvu dijagnozu pa se opet liječi sa mpo..Mislim da ako 41 godina nije dovoljan razlog da se nekoga stavi u postupak, pa čak niti inseminaciju meni je to najpristojnije rečeno čudno..Šta ima veze što je žena zatrudnila spontano pred par mjeseci i što su joj nalazi ok..Mogli su dogovoriti jednu stimulaciju (ili bar inseminaciju ili prirodni ivf) prije ljeta pa u pauzi između stimulacija mogu ciljati doma koliko god žele..Ja mislim da ne bi trebala ići plaćati privatnicima prije vremena nego lijepo doći Smiljanici i inzistirati na nečem konkretnijem...Jer ja mislim da bubica nije nju ni tražila ništa konkretno nego da joj je ova sama iznijela taj plan..Znaš kako je na prvim konzultacijama, sav se zbuniš i ne znaš šta da pitaš, mozak ne radi najbolje..Jer zašto da ne iskoristi ovih godinu dana što još hzzo pokriva na način da što više postupaka uhvati..Meni osobno ni najmanje nije bitno da li sam zatrudnila prirodno ili u mpo postupku sada kada sam se već pomirila s time da idem na mpo..tko šljivi romantiku, glavno je doći do cilja..a bolje onda do njega doći što prije...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

red pepper,
    pa i napisala sam da držim da im je dr trebala ponuditi najbolju moguću medicinsku pomoć.

ali, moj savjet da se ide privatno ako se želi dijete, nije plod moje neosjetljivosti na problematiku već naprotiv, to je savjet koji dajem baš radi poznavanja mpo zbilje.

žena koja je blizu 42. godine nema vremena za borbu sa hrvatskim zdravstvenim sustavom, nema vremena za čekanje pravde i medicinske pomoći u našim bolnicama.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

red pepper, puno ti hvala!

vrijede li meni hiv, krvna grupa i rh od trudnoće? radila sam to početkom godine! valjda bi trebalo funkcionirati.

preporučaš mi, dakle, da sve to skupim prije konzultacija? moja soc. gin nije baš široke ruke za davanje uputnica, ali izborit ću se nekako!

koliko se cca. čeka od naručivanja do prvog susreta s liječnikom?

hvala ti još jedno, puno!
    krvna grupa ti vrijedi zauvijek,a hiv i hepatitis markeri vrijede 6 mjeseci..Ne moraš imati nalaze na prvim konzultacijama, tamo će ti dati papir na kojem piše točan popis pretraga koje trebate obaviti.Na temelju toga ti tvoj ginekolog mora dati uputnice,nema šta pričati da ne da..Unaprijed napravi nalaze samo ako ti se žuri što prije u postupak,a ako ne odi na konzultacije pa ćeš vidjeti šta ćete se dogovoriti..Naručiti bi se trebala početkom mjeseca na konzultacije i mislim da duže od 2 tjedna nećeš čekati..

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    red pepper,
    pa i napisala sam da držim da im je dr trebala ponuditi najbolju moguću medicinsku pomoć.

ali, moj savjet da se ide privatno ako se želi dijete, nije plod moje neosjetljivosti na problematiku već naprotiv, to je savjet koji dajem baš radi poznavanja mpo zbilje.

žena koja je blizu 42. godine nema vremena za borbu sa hrvatskim zdravstvenim sustavom, nema vremena za čekanje pravde i medicinske pomoći u našim bolnicama.
    Sorry, krivo sam te shvatila
    Ne znam..ja mislim obzirom da nemaju nikakvu dijagnozu osim godina da bi i ovdje u kbc-u ona mogla ostvariti svoj cilj..ali očito je naletila na doktoricu koja s jedne strane kaže kako je pravo čudo da je u 41. godini zatrudnila prirodno, a šalje ju na ciljane odnose ,bo,nemam pojma što da mislim..ali moje iskustvo je takvo da su meni na prvim konzultacijama nabrojani svi raspoloživi postupci i broj tih postupaka koje pokriva hzzo i pitao me što mi želimo..I to mi je najispravniji način..I do danas nisam imala niti dana zavlačenja niti praznog hoda..vjerujem da se štedi na stimulacijama,ali i tome se može doskočiti tako da se eventualno nadokupi nešto lijekova pa da se propiše jača stimulacija..ali mislim da se pacijentu trebaju objasniti postupci i da on sam odabere..ajde ako se radi o curi od 25 godina tu ima prostora za pokušavanje što je moguće prirodnije,ali kasnije bi svaka žena trebala moći odlučiti..
    Ali opet, da imam 41 godinu ja bih vjerojatno odmah išla privatno..ne znam, teško je govoriti u tuđe ime kada ne poznajemo tuđe motive niti situaciju..
    Isto tako ja vjerujem da ako bubica kad prespava ipak odluči da želi nešto konkretnije da bi trebala to moći dobiti na način da odlučno dođe kod doktorice i kaže joj što želi, kako i zašto..

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

red pepper, još jednom, hvala!

čini mi se da ću dobiti isti odgovor kao i bubicazubica, ako je kod nas na humanoj takva praksa. činjenica da je moguće prirodno začeće je očito dovoljan okidač da preporuče kućnu radinost.
    nadala sam se nešto boljim izgledima.

bubicezubice, koliko se vi već trudite?

slažem se s prije napisanim, mislim da treba inzistirati na nečem konkretnijem, u bilo kojoj, socijalnoj ili privatnoj opciji.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako par nema dijagnoze, ako je žena nedavno ostvarila prirodnu trudnoću, ako period pokušavanja nije dug, nema razloga da se odmah krene s teškom artiljerijom.
    Stoga ja u ovom slučaju stajem na stranu naše Smiljke i kažem da ni ja ne vidim potrebe za IVF-om samo radi godina. Zašto, da se podebljaju šanse - svakako, ali ruku na srce, u bolnicu se na račun HZZO-a ne ide podebljavati šanse već liječiti. Ako nekom gori pod petama bez obzira na tanku ili nepostojeću dijagnozu, može kod privatnika.
    To što je dobna granica blizu je drugi par opanaka, ali opet, doktor ne bi smio činiti nešto što nije u najboljem interesu pacijenta samo zbog zakonskih ograničenja.

bubicezubice, oprosti ako ovo zvuči grubo, u najboljoj je namjeri. Mislim da ti s obzirom na anamnezu imaš solidne šanse zatrudniti uz ciljane odnose u narednih pola godine, pa čemu hormoni, bodenja, punkcije i transferi ako može na lakši način.
    Naravno, perspektiva se potpuno mijenja ukoliko ste do ove trudnoće došli nakon puno vremena.

boss of me, osim godina i dijagnoze podatak o tome koliko dugo radite na djetetu je jako bitna stavka, tako da bubičin primjer ne možeš automatski primijeniti na sebe.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Ako par nema dijagnoze, ako je žena nedavno ostvarila prirodnu trudnoću, ako period pokušavanja nije dug, nema razloga da se odmah krene s teškom artiljerijom.
    Stoga ja u ovom slučaju stajem na stranu naše Smiljke i kažem da ni ja ne vidim potrebe za IVF-om samo radi godina. Zašto, da se podebljaju šanse - svakako, ali ruku na srce, u bolnicu se na račun HZZO-a ne ide podebljavati šanse već liječiti. Ako nekom gori pod petama bez obzira na tanku ili nepostojeću dijagnozu, može kod privatnika.
    To što je dobna granica blizu je drugi par opanaka, ali opet, doktor ne bi smio činiti nešto što nije u najboljem interesu pacijenta samo zbog zakonskih ograničenja.

bubicezubice, oprosti ako ovo zvuči grubo, u najboljoj je namjeri. Mislim da ti s obzirom na anamnezu imaš solidne šanse zatrudniti uz ciljane odnose u narednih pola godine, pa čemu hormoni, bodenja, punkcije i transferi ako može na lakši način.
    Naravno, perspektiva se potpuno mijenja ukoliko ste do ove trudnoće došli nakon puno vremena.

boss of me, osim godina i dijagnoze podatak o tome koliko dugo radite na djetetu je jako bitna stavka, tako da bubičin primjer ne možeš automatski primijeniti na sebe.
    hej ja se ne slažem baš s tobom..

ok, ne treba odmah najinvanzivnija metoda (iako sam ja i za to),ali inseminacija recimo nije ništa strašno,a opet je nekakav pomak..pa čak i prirodni ivf..jer šta će sada gubiti dragocjeno vrijeme i po vrućinama čekati folikolometrije da joj teta Smiljka kaže evo sada odite doma i u akciju ,folikul je spreman za eksploziju...a pritom se nema ni pojma kakva je stanica unutra niti ništa..a možda i spontani može biti zbog loše kvalitete stanice..a možda joj je i jedan jajovod recimo neprohodan pa može zatrudnjeti samo onaj mjesec kada je ovulacija iz drugog jajnika..ima tisuću stvari..mogla joj je hssg napraviti bar...pa nema žena još sto godina fore da bi se igrala..pa može ako ima uredne ovulacije i sama pomoću lh trakica pratiti ovulaciju..ili jednostavno svaki drugi dan imati odnose i tako je sigurno sve pokrila..a sama je rekla da zna kada joj je ovulacija..

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

čini mi se da ću dobiti isti odgovor kao i bubicazubica, ako je kod nas na humanoj takva praksa. činjenica da je moguće prirodno začeće je očito dovoljan okidač da preporuče kućnu radinost.

slažem se s prije napisanim, mislim da treba inzistirati na nečem konkretnijem, u bilo kojoj, socijalnoj ili privatnoj opciji.
    samo ti njima lijepo reci da već jako dugo pokušavate i da ste se jako namučili da dođete do te trudnoće koja je loše završila..tko ti može dokazati da je i da nije tako..ja sam došla nakon 6 mjeseci pokušavanja i još glupača izlajala istinu kad me pitao koliko pokušavamo..samo je rekao da bi po pravilu trebalo čekati godinu dana,ali su nalazi bili dovoljno loši pa nije dalje se na to osvrtao..

Nije ti to praksa generalno..kod dr Manestra znam da možeš raditi koji god postupak hoćeš, a vjerujem da i kod dr Vlašića se mogu ciljani preskočiti ako mu to kažeš..treba se boriti za sebe..mada doktorici Smiljan ne znam baš da bih iznosila svoje želje i pozdrave..ne djeluje mi da bi urodilo plodom, samo riskiram da mi nešto spusti pa da se posvađamo

koliko godina imate?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam kod dr. Vlašića preskočila samo ciljane u bolnici al nakon hssg-a nismo isli odmah u postupak (sto je drugdje praksa) vec tek na jesen s tim da sam mu rekla da bi bilo u redu da krenemo s nekim postupkom jer sam se 10mj potezala od konzultacija do konzultacija pa hssg pa opet konzultacije i napokon u 10om aih.

S dr. Manestrom mozes kako hoces, preskociti ciljane pa cak i aih, moje dvije prijateljice su to napravile

Dr. Smiljan je strucna samo ja s njom ne bi mogla imati nikakav odnos iako mi trudnice pricaju kako se zeza s njima na pregledima i ona je jedina koja inzistira da se na preglede dolazi k njoj dok dr. M i dr. V ne, prepustaju ti na volju gdje ces voditi trudnocu.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da i jos nesto. Moja prijateljica ima 30g i ima dijete od 5g i ljetos je imala spontani ali jako dugo joj je trebalo da postigne i prvu i drugu trudnocu (prvu 3g, drugu 5g)

Otisli su kod dr. M i ispricali situaciju. Radit ce joj hssg ali aih ce preskociti i ici ce odmah na ivf i to najvjerovatnije stimulirani jer njoj stekaju O, a on ima losiji sg. Mislim da kod dr. S ne bi to tako islo.

Nemojte me pitati zasto ce na hssg ako ide na ivf i ima iza sebe 2 trudnoce.

Jedna cura je isla kod dr. V na sva 4 aih bez hssg-a jer je prije toga bila trudna (doduse 4g prije postupka) i nije joj radio hssg.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mislim da manestar uvijek radi hssg jer neprohodni jajovodi mogu dovesti do pobacaja zbog toksicne tekucine koja moze curiti u maternicu..tako je meni objasnio..i ok mi je da tako radi..jer ako je netko nekad prije bio trudan to ne znaci da se u medjuvremenu nije desilo zacepljenje jajovoda..

Ni ja ne bi mogla kod smiljanice,djabe sva strucnost ako osjecam da me odugovlaci i da moram ici tempom koji mi ne pase,a moram sutiti jer je ona to sto je..a i ne mogu sutit i eto svadje odmah..pa ne placa ona iz svog dzepa postupke pa da ful nesto gleda da sto bolje prodje

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    Bubice mozes ti zatrudniti,ali to moze potrajati dosta dugo,a poanta je da iskoristis i mogucnost koja ti se pruza do 42.god,a to je ivf koji povecava znatno sanse..smiljanica to laganini,kao da imas 25 godina..a boli nju briga sto ti imas godina koliko imas i da ti je svaki mjesec dragocjen i sto ces mozda sama morati placati ako ne uspijes..ali tko ce to njoj reci kad je ona nedodirljiva..osim ako se nije promijenilo nesto u zakonu u smislu dobne granice..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Osim čekanja od 2 ure...sasvim solidan razgovor,,pristupačna,otvorena,ali bez mogućnosti nekakve naše sugestije...pokazali nalaze(za koje je rekla da smo nepotrebno radili,jer čemu služe doktori,oni su ti koji kaže napravite to i to)..razgovarali o mogućnostima,do kraja ljeta praćenja folikula,bez obzira na godine,i ne kretanja odmah u postupak,...i nada u to da ćemo ipak nešto do tad postići...a ako ne onda brzinskim tempom u postupak...
    ...oko pola sata je svaki par unutra,možda netko više ili manje,zavisi od situacije..
    ...čini mi se sasvim ok...ono...oštra,britka..ali mislim da je pravedna...
    Citiraj a_je_to prvotno napisa Vidi poruku
    Bubicezubice, glavno da je krenulo... Bilo bi super da uspijes prirodnim putem. Jel mi mozes reci kako je izgledao taj prvi put, razgovor pa pregled? Koliko si se zadrzala? I kako ti se cini dr?

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

da tamo ću raditi folikulometrije...baš kod nje,ona će me pratiti u tome u stopu

i mene zanimaju dojmovi od prvog susreta!
    folikulometrije sad radiš na kbc-u?

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

da tako je...za sad...do kraja ljeta,a onda ćemo u postupak...
    ja se nadam da nećemo trebat...ali...budemo vidjeli...
    ponudila je ona pomoć...praćenje i dolazak na folikulom. ,s njezinom pomoći...ili mi sami prirodnim putem,kao i do sad...
    odabrala sam nju
    kod privatnika ću ako ne bude pomaka na bolje ,nakon što završim ovo što mi se nudi preko hzzo...o tome smo već i razgovarali...
    bubuicazubica,

znači, bez ivf-a za vas jer kod vas ne postoji dijagnoza neplodnosti? istina, visoka reproduktivna dob žene i s time smanjena mogućnos začeća nisu dijagnoza već prirodnno stanje i radi toga te je vjerojatno odbila.
    mada, kad ste već tražili pomoć, držim da vam je doktorica i trebala ponuditi mogućnost najboljeg načina liječenja.

vidjela sam da imaš dosta dobre nalaze hormona, na tvom bih mjestu izvadila AMH i ako ne ovih nekoliko mjeseci ne bude spontane trudnoeće, konzultirala se bih se sa privatnim mpo liječnicima u vezi stimuliranog postupka.

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

...prespavana noć..i odlučna...ić na folikulom. uz njezinu stručnu pomoć i vođenje...na kraju ljeta u postupak...a onda ako ne bude do tad niš ,a prijeđem dobnu granicu zbog hzzo...ić privatno
    Sorry, krivo sam te shvatila
    Ne znam..ja mislim obzirom da nemaju nikakvu dijagnozu osim godina da bi i ovdje u kbc-u ona mogla ostvariti svoj cilj..ali očito je naletila na doktoricu koja s jedne strane kaže kako je pravo čudo da je u 41. godini zatrudnila prirodno, a šalje ju na ciljane odnose ,bo,nemam pojma što da mislim..ali moje iskustvo je takvo da su meni na prvim konzultacijama nabrojani svi raspoloživi postupci i broj tih postupaka koje pokriva hzzo i pitao me što mi želimo..I to mi je najispravniji način..I do danas nisam imala niti dana zavlačenja niti praznog hoda..vjerujem da se štedi na stimulacijama,ali i tome se može doskočiti tako da se eventualno nadokupi nešto lijekova pa da se propiše jača stimulacija..ali mislim da se pacijentu trebaju objasniti postupci i da on sam odabere..ajde ako se radi o curi od 25 godina tu ima prostora za pokušavanje što je moguće prirodnije,ali kasnije bi svaka žena trebala moći odlučiti..
    Ali opet, da imam 41 godinu ja bih vjerojatno odmah išla privatno..ne znam, teško je govoriti u tuđe ime kada ne poznajemo tuđe motive niti situaciju..
    Isto tako ja vjerujem da ako bubica kad prespava ipak odluči da želi nešto konkretnije da bi trebala to moći dobiti na način da odlučno dođe kod doktorice i kaže joj što želi, kako i zašto..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

iskreno...prošle godine smo razgovarali o toj mogućnosti,da idemo na dijete,do tad nam se nekako nije žurilo..čekali smo da nam se poslože neke stvari u životu..
    e...nismo to ni rekli..nakon dva mjeseca sam ostala trudna...završilo je kako je završilo...
    ..a sad se trudimo od 1 mj...jer sam imala malo podužu pauzu nakon dvije kiretaže u kratko vrijeme....znači malo vremena..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ma sve je u redu...nekom drugom tko se ne razumije u te stvari,možda bi i zvučalo grubo...ali sve je to samo surova stvarnost...
    ...nije nam trebalo puno,za prvu trudnoću...tako da razumijem prof.S i njene prijedloge...i slažem se na kraju krajeva..ako je sve drugo u redu..i upravo zbog tog što se ne trudimo dugo..za sad,osim mojih godina nema razloga za odmah pokretanje postupka...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bubice najvažnije je da si ti zadovoljna sa vašim dogovorom, ja se slažem sa Argente, i mislim da nije neka velika razlika između inseminacije i ciljanih odnosa uz folikulometrije...pa ako ne uspije stvarno u tih pola godine onda krenite s IVF-om, preskočite inseminacije ako je moguće.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bubicazubica prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno...prošle godine smo razgovarali o toj mogućnosti,da idemo na dijete,do tad nam se nekako nije žurilo..čekali smo da nam se poslože neke stvari u životu..
    e...nismo to ni rekli..nakon dva mjeseca sam ostala trudna...završilo je kako je završilo...
    ..a sad se trudimo od 1 mj...jer sam imala malo podužu pauzu nakon dvije kiretaže u kratko vrijeme....znači malo vremena..
    ja sam mislila da vi ipak duže pokušavate..ostalo mi odnekud da si rekla godinu dana..valjda sam pobrkala..ali najbitnije je da si ti zadovoljna.U biti to je jedino bitno.Ovdje svatko piše one stvari koje on želi, a najbitnije je da je onaj o kome se radi zadovoljan..Najgore bi bilo da si izašla sa konzultacija sa osjećajem da nisi zadovoljna..Pogotovo što kod Smiljanice da i nisi zadovoljna ne možeš puno ništa napraviti..Ali ja ti držim fige da si ti već sada trudna !!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Eto, imam i ja nesto dodati na tu temu. Mislim da je njima pontana trudnoća pa makar i neuspješna pokazatelj da neke sanse postoje. Ja sam pred par god. bila na kbc-u nakon jednog spontanog i dr. S. je rekla krivo pročitala datum kad je bio spontani. Mislila je da je to bilo te godine, dakle pred par mjeseci, a bilo je pred godinu i par mjeseci. Rekla je pa tu ne mozemo nakon 5 mj. od spontanog govoriti o neplodnosti i skoro sam otišla doma. Pa sam joj pojasnila da je to bilo godinu prije. Po tome zaključujem da ti spontane tr. koče cijelu stvar, a niš od njih.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

imam 33 god.
    kod nas je do trudnoće došlo nakon godine dana truda i prije toga faze "ne pazimo se".
    negdje tijekom tog perioda sam ja provjeravala hormone, muž napravio sg, sve je bilo ok. oboje te nalaze trebamo provjeriti, jer je prošlo dosta vremena, ali tada se činilo da nema konkretnog problema, pa smo si davali još vremena.
    sad nam se više ništa ne čeka, iako znamo da očito

bubicezubice, važno je da ste vas dvoje zadovoljni. držim fige da se sve posloži kako treba i da ti se uskoro ostvari želja.

morat ću malo počešljati topic unatrag, da vas sve upoznam!

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

..
    naravno...onda više nema polako ćemo..nego drito va glavu
    Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    bubice najvažnije je da si ti zadovoljna sa vašim dogovorom, ja se slažem sa Argente, i mislim da nije neka velika razlika između inseminacije i ciljanih odnosa uz folikulometrije...pa ako ne uspije stvarno u tih pola godine onda krenite s IVF-om, preskočite inseminacije ako je moguće.

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

...i ja si držim fige...
    ...
    ja sam mislila da vi ipak duže pokušavate..ostalo mi odnekud da si rekla godinu dana..valjda sam pobrkala..ali najbitnije je da si ti zadovoljna.U biti to je jedino bitno.Ovdje svatko piše one stvari koje on želi, a najbitnije je da je onaj o kome se radi zadovoljan..Najgore bi bilo da si izašla sa konzultacija sa osjećajem da nisi zadovoljna..Pogotovo što kod Smiljanice da i nisi zadovoljna ne možeš puno ništa napraviti..Ali ja ti držim fige da si ti već sada trudna !!

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

red pepper isprazni inbox

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

hvala...
    imam 33 god.
    kod nas je do trudnoće došlo nakon godine dana truda i prije toga faze "ne pazimo se".
    negdje tijekom tog perioda sam ja provjeravala hormone, muž napravio sg, sve je bilo ok. oboje te nalaze trebamo provjeriti, jer je prošlo dosta vremena, ali tada se činilo da nema konkretnog problema, pa smo si davali još vremena.

bubicezubice, važno je da ste vas dvoje zadovoljni. držim fige da se sve posloži kako treba i da ti se uskoro ostvari želja.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam se došla još malo protiviti
    Slažem se da su neki doktori lakši pregovarači, ali nikako se ne slažem s time da kod njih možeš isposlovati što te volja. Ono, jednostavno ne možeš bez indikacije doći i odmah tražiti kilo pune stimulacije. Ako ti dr to dozvoli ne radi ni u svom ni u tvom interesu, a zašto bi se uostalom izlagao i dobio po repu samo da tebi udovolji? Druga je stvar ako dijagnoza nije jednoznačna, pa se doktor premišlja - pa se prikloni tvojoj želji jer je moglo i ovo i ono.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Pa meni je dozvolio..pitala sam ga da li mogu odmah u stimulaciju,a da preskocim i aih i prirodni ivf i rekao moze jer da je sve stvar dogovora..druga stvar je sto mi imamo dijagnozu,nije da sam bas sa ceste dosla jer mi se ne da doma radit djecu..sto se doze lijekova tice u stimulaciji o tome tek namjeravam pregovarati na iducim konzultacijama pa cemo vidjeti kakav sam pregovarac..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A koja vam je dijagnoza, ako se dobro sjećam vi imate i mušku i žensku?

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

imam 33 god.

eh vi ste u super situaciji..mladi ste relativno, uspjela si spontano zatrudniti..zašto uopće žurite u mpo?Pa godinu dana pokušavanja za doći do trudnoće je normalno po svim standardima..pogotovo što su vam nalazi ok..U vašem slučaju sumnjam da ćete odmah krenuti u neke konkretnije postupke, sigurno najprije ciljani pa onda inseminacija za par mjeseci..ali mislim da i ne trebate žuriti..eh da je meni vaša pozicija

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A koja vam je dijagnoza, ako se dobro sjećam vi imate i mušku i žensku?
    došli s muškom,a od tada se od stresa pojavila i ženska sad smo kompletna banana.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

došli s muškom,a od tada se od stresa pojavila i ženska sad smo kompletna banana.
    pa to ti govorim, nit ste katastrofa, nit ste piece of cake slučaj, pa su opcije bile otvorene

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

pa to ti govorim, nit ste katastrofa, nit ste piece of cake slučaj, pa su opcije bile otvorene
    kužim ja tebe što želiš reći. ali meni je super što je meni ponudio mogućnost preskakanja i prirodnjaka..druga stvar što sam se ja stisla od straha od stumulacije pa nisam prihvatila,ali super mi je mogućnost izbora..
    tvoju teoriju podržavam recimo u slučaju boss of me za koju mislim da nije slučaj još za ivf, nego za ciljane odnose i inseminaciju,ali kod bubicezubice se ne slažem jer mislim da 41 godina bi trebao biti definitivno argument koji otvara vrata stimulaciji.-druga je stvar sada što njoj odgovara taj tempo,ali neki drugi doktor bi njoj sigurno ponudio tu mogućnost..

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bilo bi sjajno kad bi MPO bio čarobni štapić koji bi uvijek donosio bebu na dar. MPO je težak put do djetete, na žalost i dalje u prevelikom broju slučajeva, MPO je neuspješan put do djeteta.

Metoda MPO-a mogu "zaobići" većinu dijagnoza kad se radi o neplodnim parovima kod kojih je žena mlađa od 35 ili 38 godina. Kad se radi o ženama starijim od 38 godina, ili čak starijima od 40 godina, metode MPO pomažu malo, vrlo malao ili čak nikako. Zašto? Liječenje metodama medicinski potpomognute oplodnje ne može zaobići, ne može pobijediti smanjenju kvalitete jajnih stanica uzrokovane u prvom redu promjenama u broju i strukturi kromosoma u jajnim stanicama. Te promjene u broju i strukturi jajnih stanica nakon oplodnje prenose se na embrije. Takvi embriji nemaju kapacitet za daljnji rast i razvoj.

Većina žena starijih od 40 godina već ima vrlo smanjenju ovarijsku rezervu, tako čak i kad uz visoke doze lijekova za stimulaciju jajnika, odgovor jajnika je slab, tj. dobije se vrlo mali broj jajnih stanica. U slučajevima kada žene visoke reproduktivne dobi imaju solidnu ovarijsku rezervu, i kad uz stimulaciju uspiju dobiti veći broj jajnih stanica, tada opet ostaje problem aneuplodija jajnih staniva i embrija. I tako, vrlo često starije od 38, 40, 42... godine, vrte se u bolnom začaranom krugu-slaba kvaliteta jajnih stanica kao prirodna posljedica starenja jajnika, neuspjeli postupci, nema trudnoće, ili ako se ostvari trudnoća-onda se događa visok postotak spontanih pobačaja...

Naravno, uvijek postoje sretne iznimke. Uvijek se nađe primjer lagano ostvarene trudnoće i sretnog rođenja djeteta kod žena više reproduktivne dobi, ali to su ipak iznimke.

Ne pišem ovo da bih obesrabrila bilo koju ženu koja pokušava imati dijete, već radi toga da se demistificira mit o metodama medicinski potpomognute oplodnje koje gotovo sigurno donose uspjeh kod žena visoke reproduktivne dobi (kod žena straijih od 38 godina).

Naravno, druga je priča ako se govori o trudnoćama kod žena visoke repoduktivne dobi koje su ostvarene donacijom jajnih stanica jer su donorice jajnih stanica mlade, zdrave žene čije jajne stanice imaju kapacitet dati embrije sposbne za daljnji rast i razvoj.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

red pepper, muž mi ima puno više. faza "ne pazimo se" je trajala skoro 2 godine i ne vidim zašto ne bih žurila u mpo? opcija u kojoj čekam još godinu dana za prirodnim putem do trudnoće mi se ne sviđa. a njegov sg je rađen prije cca godinu dana, moji hormoni također, ako ne i godinu i pol., tako da napamet govorimo kad govorimo da je sve ok.
    svi znamo da se od provog posjeta liječniku provede još bar 2-3 mjeseca u prikupljajnju nalaza (jer mi soc. neće bez indikacija dati da radim, nego će me mpo morati poslati), e da bi se nešto eventualno krenulo raditi.
    ne očekujem niti vidim razlog zašto bismo išli odmah na ivf, ali mislim da bi bar inseminaciju bilo ok napraviti. a možda i griješim.

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Slažem se..i u potpunosti razumijem da što je viša reproduktivna dob žene,to je smanjena mogućnost i ubrzanost postignute trudnoće..u to nema spora...
    i žao mi je možda što prije nisam razmišlajla o tome,do kojih par godina..ali život mi je pisao različite priče i romane,tako da nisam uopće ni razmišljala o bebi..
    ...možda je sad i pomalo kasno,ali ne odustajem...vidjet ćemo kako će sve to bit u narednim mjesecima..ne govorim da će trebat proći 6 mj.prirodnih ciklusa...ako vidim da nema nikakvog napretka i prije ću tražiti drugačiji postupak...

Bilo bi sjajno kad bi MPO bio čarobni štapić koji bi uvijek donosio bebu na dar. MPO je težak put do djetete, na žalost i dalje u prevelikom broju slučajeva, MPO je neuspješan put do djeteta.

Metoda MPO-a mogu "zaobići" većinu dijagnoza kad se radi o neplodnim parovima kod kojih je žena mlađa od 35 ili 38 godina. Kad se radi o ženama starijim od 38 godina, ili čak starijima od 40 godina, metode MPO pomažu malo, vrlo malao ili čak nikako. Zašto? Liječenje metodama medicinski potpomognute oplodnje ne može zaobići, ne može pobijediti smanjenju kvalitete jajnih stanica uzrokovane u prvom redu promjenama u broju i strukturi kromosoma u jajnim stanicama. Te promjene u broju i strukturi jajnih stanica nakon oplodnje prenose se na embrije. Takvi embriji nemaju kapacitet za daljnji rast i razvoj.

Većina žena starijih od 40 godina već ima vrlo smanjenju ovarijsku rezervu, tako čak i kad uz visoke doze lijekova za stimulaciju jajnika, odgovor jajnika je slab, tj. dobije se vrlo mali broj jajnih stanica. U slučajevima kada žene visoke reproduktivne dobi imaju solidnu ovarijsku rezervu, i kad uz stimulaciju uspiju dobiti veći broj jajnih stanica, tada opet ostaje problem aneuplodija jajnih staniva i embrija. I tako, vrlo često starije od 38, 40, 42... godine, vrte se u bolnom začaranom krugu-slaba kvaliteta jajnih stanica kao prirodna posljedica starenja jajnika, neuspjeli postupci, nema trudnoće, ili ako se ostvari trudnoća-onda se događa visok postotak spontanih pobačaja...

Naravno, uvijek postoje sretne iznimke. Uvijek se nađe primjer lagano ostvarene trudnoće i sretnog rođenja djeteta kod žena više reproduktivne dobi, ali to su ipak iznimke.

Ne pišem ovo da bih obesrabrila bilo koju ženu koja pokušava imati dijete, već radi toga da se demistificira mit o metodama medicinski potpomognute oplodnje koje gotovo sigurno donose uspjeh kod žena visoke reproduktivne dobi (kod žena straijih od 38 godina).

Naravno, druga je priča ako se govori o trudnoćama kod žena visoke repoduktivne dobi koje su ostvarene donacijom jajnih stanica jer su donorice jajnih stanica mlade, zdrave žene čije jajne stanice imaju kapacitet dati embrije sposbne za daljnji rast i razvoj.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma mislila sam na ivf po time da žurite u mpo..napisala sam na drugom mjestu da bi trebali pokušati najprije sa inseminacijom..a moguće da će vam dotor i ciljane odnose predložiti ako vam nalazi i sada budu ok..
    kreni lagano na konzultacije pa onda skupi nalaze i do jeseni si daj šansu prirodno i onda dalje..ne znam da li ćete trebati i hssg raditi obzirom da je već bila trudnoća, možda i neće,ali ako hoće onda si i to uguraj prije ljeta..a nalazi su ti svi gotovi za 7-10 dana..jedino što hormone moraš vaditi 3-5 dan ciklusa pa se to može odužiti..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

....razmišljali smo i o tome,da potražimo mišljenje drugog dr...ali...vidjet ćemo što će donijeti barem sljedećih 2-3 prirodnih ciklusa,uz tempirane odnose...a onda ćemo zatražiti malo drugačiji i ubrzaniji postupak..
    neka sad ide ovako kako je dr.rekla...ne vidim razloga da je to što me je odbila za neki konkretan postupak,da ide ili ne ide njoj u korist njoj u korist...ja sam po prirodi strpljiva,razumna,...ali kad mi dođe žuta minuta...pokreće se planina..

...
    kužim ja tebe što želiš reći. ali meni je super što je meni ponudio mogućnost preskakanja i prirodnjaka..druga stvar što sam se ja stisla od straha od stumulacije pa nisam prihvatila,ali super mi je mogućnost izbora..
    tvoju teoriju podržavam recimo u slučaju boss of me za koju mislim da nije slučaj još za ivf, nego za ciljane odnose i inseminaciju,ali kod bubicezubice se ne slažem jer mislim da 41 godina bi trebao biti definitivno argument koji otvara vrata stimulaciji.-druga je stvar sada što njoj odgovara taj tempo,ali neki drugi doktor bi njoj sigurno ponudio tu mogućnost..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

...slažem se...
    niti su svi dr.isti,niti su sve dijagnoze slične ...
    Ja sam se došla još malo protiviti
    Slažem se da su neki doktori lakši pregovarači, ali nikako se ne slažem s time da kod njih možeš isposlovati što te volja. Ono, jednostavno ne možeš bez indikacije doći i odmah tražiti kilo pune stimulacije. Ako ti dr to dozvoli ne radi ni u svom ni u tvom interesu, a zašto bi se uostalom izlagao i dobio po repu samo da tebi udovolji? Druga je stvar ako dijagnoza nije jednoznačna, pa se doktor premišlja - pa se prikloni tvojoj želji jer je moglo i ovo i ono.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A tko bi bio pametan kada je priroda u pitanju..Vidiš ove neke cure i s našeg foruma..krenule su prije tridesete, znači itekako na vrijeme i nisu uspjele ostvariti trudnoću cijelo to vrijeme dobrih reproduktivnih godina nego tek puno godina kasnije kada bi netko rekao da su šanse puno manje..E sad zašto nije urodilo plodom kod te iste žene godinama mlađe,a kasnije je uspjelo to je pitanje na koje nema odgovora drugog osim da su se stvari posložile..

Činjenica je da kvaliteta jajnih stanicama s godinama opada,ali uvijek se može naći jedna dobra stanica koja će biti dobitna..A postoje i lijekovi i prirodne metode za poboljšanje kvalitete stanice..

Ali upravo iz razloga koje navodiš,a to je lošija kvaliteta stanica u visokoj dobi smatram kao i ti da neka žena kao bubucazubica treba ići odmah na ivf..Jer jedino tako se može utvrditi kvaliteta stanica i odabrati onu koja je kvalitetnija tj. onu koja se nakon oplođivanja bolje razvija..ovo sve drugo je lov u magli..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •