Pozdrav svima, ja sam nova na forumu iako ne baš u tematici.. Postupke sam sve stoički i samostalno podnosila ali sada, nakon uspješnog postupka, imam brdo pitanja pa mi treba vase iskustvo.

Nakon pozitivne bete i imala sam prvi ultrazvuk na klinici sa potvrđenom trudnoćom. Na tom pregledu osim čestitki, mi vezano za trudnoću nisu ništa rekli nego da se javim svojoj ginekologici. Bila sam kod nje, a ona me pitala da li želim da mi doktor sa klinike vodi trudnoću. Obzirom da su mi dole bili stvarno dobri, složila sam se s time i ona mi je dala uputnicu za pregled u KBC-u, i rekla da se tamo javim za 10ak dana ( nije rekla točno za koliko, ni točno gdje - valjda na poliklinici ?).

Obzirom da meni nisu na klinici za oplodnju ponudili da mi oni mogu voditi trudnoću, baš me iznenadilo da je rekla da se tako mogu dogovoriti sa njom. Drugo što me brine je da mi osim ultrazvuka nisu radili papu ( s time da mi je ginekologica rekla ranije da se to radi na početku trudnoće) niti bilo kakav drugi test ili dali neke upute. Osjećam se malo na brisanom prostoru jer u klinici su samo potvrdili da je trudnoća prisutna ali ništa dalje od toga, a ona nije preuzela vođenje nego me uputnicom vraća u KBC, a oni za sad ni ne znaju da sam kod njih...

Da li se na prvom pregledu radi išta osim ultrazvuka? Da li je uobičajeno da trudnoću vode doktori sa klinike? Ima li netko iskustva kada bi se i kome trebala javiti?

Puno hvala, mislim da sam sad puno preplašenija nego kad sam bila u postupku .