Stranica 12 od 72 PrviPrvi ... 210111213142262 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Imam, ali sam tek sad skuzila da su mi u napomeni napisali da napravim i taj PCR nasljed.tromb.faktore ali to su mi napisali na nalazu iz Ri, a to sam ubiti vadila,ne..pa su oni slali za Zg... Mislila sam da moram jos nesto vaditi.. Sorry

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jesi li vadila antifosfolipidna antitijela? To je bila treća uputnica, sve se vadilo odjedanput na transfuziji na Sušaku...znači tri različita nalaza dobiješ. Ovo su slali na KBC Rijeku, nalaz dođe opet na Sušak, ali u laboratorij, ne na transfuziju gdje su se dizala prva dva nalaza.

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

sorry......opet ja ko kasper...
    stvarno mi je zao sto nisam bila na kavi,ali kako sam vec i prije bila rekla imala sam neke obaveze...a bas bi mi bilo drago sve vas uzivo upoznati..
    ...
    Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi kriva si!!!i promatras nas iz prikrajka kako se pjenimo nemoj da ne dodjes na kavu sutra!!!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Frćka prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li vadila antifosfolipidna antitijela? To je bila treća uputnica, sve se vadilo odjedanput na transfuziji na Sušaku...znači tri različita nalaza dobiješ. Ovo su slali na KBC Rijeku, nalaz dođe opet na Sušak, ali u laboratorij, ne na transfuziju gdje su se dizala prva dva nalaza.
    Nisam to vadila, samo ono sta se salje u Zg, ona 4 faktora i ono di su proteinC i S .. A sta bi trebala vaditi ta antifosf antitijela? Cemu to sluzi?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

E i jos pitanje.. Jel ste isle vi koje ste vadile te faktore trombofilije kod hematologa?

Marlo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Pozdrav svima, ja sam nova na forumu iako ne baš u tematici.. Postupke sam sve stoički i samostalno podnosila ali sada, nakon uspješnog postupka, imam brdo pitanja pa mi treba vase iskustvo.

Nakon pozitivne bete i imala sam prvi ultrazvuk na klinici sa potvrđenom trudnoćom. Na tom pregledu osim čestitki, mi vezano za trudnoću nisu ništa rekli nego da se javim svojoj ginekologici. Bila sam kod nje, a ona me pitala da li želim da mi doktor sa klinike vodi trudnoću. Obzirom da su mi dole bili stvarno dobri, složila sam se s time i ona mi je dala uputnicu za pregled u KBC-u, i rekla da se tamo javim za 10ak dana ( nije rekla točno za koliko, ni točno gdje - valjda na poliklinici ?).

Obzirom da meni nisu na klinici za oplodnju ponudili da mi oni mogu voditi trudnoću, baš me iznenadilo da je rekla da se tako mogu dogovoriti sa njom. Drugo što me brine je da mi osim ultrazvuka nisu radili papu ( s time da mi je ginekologica rekla ranije da se to radi na početku trudnoće) niti bilo kakav drugi test ili dali neke upute. Osjećam se malo na brisanom prostoru jer u klinici su samo potvrdili da je trudnoća prisutna ali ništa dalje od toga, a ona nije preuzela vođenje nego me uputnicom vraća u KBC, a oni za sad ni ne znaju da sam kod njih...

Da li se na prvom pregledu radi išta osim ultrazvuka? Da li je uobičajeno da trudnoću vode doktori sa klinike? Ima li netko iskustva kada bi se i kome trebala javiti?

Puno hvala, mislim da sam sad puno preplašenija nego kad sam bila u postupku .

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam to vadila, samo ono sta se salje u Zg, ona 4 faktora i ono di su proteinC i S .. A sta bi trebala vaditi ta antifosf antitijela? Cemu to sluzi?
    E sad tu prestaje moje davanje informacija jer neznam puno osim što sam čitala na netu, što ne mora biti točnopa... Na imunološkim ljube odgovara i ima znanje
    Mi smo dobile iste pretrage za napraviti, možda jer je isti dr.? Neznam. Meni je nakon svih tih pretraga ispalo sve ok-nemam trombofiliju, ali dr. je zaokružio na nalazu PAI-1 homozigot 5G iako sam mislila da je i to ok nalaz, da nemam genetsku predispoziciju, sad više neznam... i na kraju dogovor andoli i heparin sljedeći put. Nisam išla hematologu, šta bi trebale?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Marlo rekla bih da ovisi kod kojeg si dr. u postupku bila, na klinici se obično obavlja samo taj prvi UZV kako bi se potvrdila trudnoća i onda te vodi tvoj ginekolog, jedino docentica voli i dalje voditi svoje pacijente koliko čujem, ostali baš i nemaju tu praksu.

Vatra vidi ovdje http://www.roda.hr/article/read/anti...ipidni-sindrom ja ne znam dali bi ti još i to morala vaditi pošto iovako već imaš nalaze za heparin, tako da ti ovo po mom mišljenju neće niš novog donjeti
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 15.04.2014. at 23:26

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Marlo i ja sam bila na prvom pregledu u KBCu i dr. Vlašić me uputio na mog ginekologa i naravno s njim sam se dalje dogovarala zavpreglede.

Sa cca 8tt sam vadila krv i mokracu, a na drugom pregledu s 11tt mi je radio papu.

Trudnoce u KBCu vodi samo profesorica, a druga dva dogtora ovisno sto se dogovoris s njima. Mislim da ces se ponovno morati dogovoriti s mpo doktorom sto i kako dalje, a briseve i papu, mokracu i uputnice za krv ti i dalje radi tvoja ginekologica pa mi nije jasno zasto te poslala odmah na KBC.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni su rekli obojica da mozes doci na humanu kada kod zelis,pogotovo ako je nesto hitno,a na redovne preglede s uputnicom.ali da za svaki pregled moras imati novu uputnicu..ja sam sama sebi smijesna..to ih ispitujem,a trudna cu bit 2050.godine...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

red pepper šta rekli su ti da možeš voditi trudnoću na humanoj? To mi je stvarno novosti, meni je sestra naglasila da od tog 1 UZV nadalje me vodi moj ginekolog i isto mi je rekao i dr. Vlašić pa ga nisam više ni pitala...uglavnom što ja znam oni na humanoj dosada nisu pregledavali trudnice tek nakon 20 tt i to bi ih primali na poliklinici obično a ne na humanoj

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma v. mi je rekao da je stvar dogovora,a m. da se moze,ali da to bas nije najprakticnije jer da treba ionako ic kod ginekologa po uputnicu svaki put..a onda da je pitanje da li ce primarni ginekolog htjeti dati uputnicu..prikazao je to da ako bas ful izgaras od zelje da tamo vodis da moze,ali da to nije najprakticnije i da mozda bolje ipak ne mislin da je bolje ici kod njih privatno u pocetku...

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni je dr. V rekao da se javim svom ginekologu za 4tj. bla bla ali ako imam bilo kakva pitanja da mu se slobodno javim.

Dr. V radi privatno u poliklinici Tagora i pregled je 400kn pa eto koga zanima moze ici ali isto tako ako vam je ginekolog siroke ruke i daje uputnice isto tako ne vidim zasto ne bi vodile trudnocu u KBCu.

Ja sam razmisljala sto cu i kako cu ali kako cu po ljeti biti ko slon a nisam iz Rijeke nisam se odlucila niti za KBC niti za privatno osim ako budem trebala nazvati cu humanu i otici kod dr. V

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sretan vam Uskrs,drage Riječanke...i da nam onaj sljedeći bude s još jednim članom više........!!!!!!!! a novim našim mpo trudnicama želim jednu lijepu i uspješnu školsku trudnoću do samog kraja!!!!!!!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Evo argente,bila si pitala nedavno kakvi su protokoli sad u modi..dobro si pretpostavila,antagonist protokol je sada u trendu.kaze doktor da je to patient friendly postupak,manje lijekova,manje jajnih stanica,ali broj trudnoca podjednak..obzirom da kazete da nas veliki brat promatra odlucila sam da necu komentirati ..ako uspijem.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

To što ti je dr rekao sam i ja na više mjesta pročitala, ali svejedno mi to smrdi...zašto onda antagonist nije svugdje standard...i kako može biti dobar i low responderima i PCOSovkama, čujem da se na Vuku tako dijeli Vrijeme će pokazati

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne me vuci za jezik ako citaju skuzit ce me,nije sigurno nitko osim mene ispitivao te stvari ovih dana ali mislim da je antagonist sada standard u drzavnim firmama,u privatnima sumnjam

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

protokoli s manje lijekova u zbilji hrvatskih mpo klinika znače-protokoli s jako malo lijekova + isti protokoli za sve parove bez obzira na dijagnoze...

ovakav pristup, sve je samo nije prijateljki prema neplodnim parova. ovakav pristup liječenju daleko je od zlatnog standarda liječenja neplodnosti i većini parova donosi duže i neizvjesnije liječenje neplodnosti.

manje lijekova= manje dobivenih jajnih stanica, manje embrija, malo ili ništa embija za kriopohranu, manje trudnoća, manje djece...

ne zabrovimo:

HZZO plaća bolnicama stimulirani postupak nešto manje od 9000 kuna. u tih 9000 kuna ulaze lijekovi, folikulometrije, aspiracija, rad laboratorija, potrošni materijal, transfer i eventulana kriopohrana preostalih embrija.

za ovu cijenu kod većine se ne može odraditi standardni niti optimalno prilagođen stimulirani postupak.

znamo da naši liječnici čitaju forume, a znamo da i uvijek na sve probleme liječenje naplodnosti ostaju ravnodušni i šute. mi pacijenti nismo vidjeli da su se kao stručnjaci kritički osvrnuli niti dali svoje mišljenje o aktualnim problemaima u liječenju neplodnosti.

šute mpo stručnjaci danas, kao što su šutjeli i za vrijeme tzv Milinovićevog zakona kada su svojom šutnjom ili čak otvoreno zagovarali odobravali i podržavali oplodnju 3 jajne stanice, zabranu zamrzvanja embrija...

danas struka opet šuti... šuti i čita forume ne kojima pišu njihove pacijentice...

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    protokoli s manje lijekova u zbilji hrvatskih mpo klinika znače-protokoli s jako malo lijekova + isti protokoli za sve parove bez obzira na dijagnoze...

ovakav pristup, sve je samo nije prijateljki prema neplodnim parova. ovakav pristup liječenju daleko je od zlatnog standarda liječenja neplodnosti i većini parova donosi duže i neizvjesnije liječenje neplodnosti.

manje lijekova= manje dobivenih jajnih stanica, manje embrija, malo ili ništa embija za kriopohranu, manje trudnoća, manje djece...

ne zabrovimo:

HZZO plaća bolnicama stimulirani postupak nešto manje od 9000 kuna. u tih 9000 kuna ulaze lijekovi, folikulometrije, aspiracija, rad laboratorija, potrošni materijal, transfer i eventulana kriopohrana preostalih embrija.

za ovu cijenu kod većine se ne može odraditi standardni niti optimalno prilagođen stimulirani postupak.

znamo da naši liječnici čitaju forume, a znamo da i uvijek na sve probleme liječenje naplodnosti ostaju ravnodušni i šute. mi pacijenti nismo vidjeli da su se kao stručnjaci kritički osvrnuli niti dali svoje mišljenje o aktualnim problemaima u liječenju neplodnosti.

šute mpo stručnjaci danas, kao što su šutjeli i za vrijeme tzv Milinovićevog zakona kada su svojom šutnjom ili čak otvoreno zagovarali odobravali i podržavali oplodnju 3 jajne stanice, zabranu zamrzvanja embrija...

danas struka opet šuti... šuti i čita forume ne kojima pišu njihove pacijentice...
    Potpisujem te od a do ž..
    a sama nisam ništa rekla

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Progovoriti će kad padne ovaj zakon ili kad dođe neki drugi na red. Kao i u Milijevo vrijeme...

butterfly101 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

drage moje, mi vas pozdravljmo i saljemo vam najlijepše želje za što brže uspjehe...često vas se sjetimo jer smo sa vama proveli puno trenutaka, ali ono najvažnije je da bi bez vas bilo puno teže!

šaljemo vam bezbroj vibrica.

crna-ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

eto mene malo k vama na temu, danas obavila HSSG i kako stvari stoje izgleda da ću u skorije vrijeme imat malo više pitanja
    Sa idućim ciklusom idemo u postupak inseminacije, al danas dok sam bila kod doktora nisam skontala jel mi za folikumetrije i za postupak treba nova uputnica od mog giekologa?
    Sa onog popisa moramo još samo oboje vaditi markere,krvnu grupu i rh i potvrdu od bilježnika
    I ako netko zna, za tu potvrdu od bilježnika treba prepisat one tri natuknice na dnu popisa i kopirat osobne i oibe priložit i to odnjet k bilježniku na ovjeru, jel ima neko svoj primjer toga da mi pošalje na pp

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Butterfly-hvala na lijepim zeljama..nisam bila tu kada si ti plutala u ovom mrtvom moru,ali mi je jako drago da si uspjela doci do cilja i zelim sve najbolje i tebi i bebacu

Ovcice- za postupak ti treba d1 uputnica koja onda vrijedi godinu dana.

I da napisem jos jedan apsurd hrvatskog zdravstva..uputnica d1 vrijedi godinu dana za postupke,ali ne vrijedi za konzultacije prije postupka nego za to treba posebna uputnica i tako za svake konzultacije..kao da dogovaranje protokola nije dio ivf-a isto..to samo kod nas ima..

crna-ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

hvala ti Red

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

butterfly lijepo je vidjeti taj tvoj preslatki avatar

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

bok curke,zanima me koliko se čeka od predavanja svih nalaza do prvog postupka ivf-a?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj crna-ovčica prvotno napisa Vidi poruku
    Sa onog popisa moramo još samo oboje vaditi markere,krvnu grupu i rh i potvrdu od bilježnika
    I ako netko zna, za tu potvrdu od bilježnika treba prepisat one tri natuknice na dnu popisa i kopirat osobne i oibe priložit i to odnjet k bilježniku na ovjeru, jel ima neko svoj primjer toga da mi pošalje na pp
    drage rijecanke koje su nedavno bile u postupcima ili se u iste tek spremaju - ovjeravaju li svi potvrdu kod JB ili samo nevjencani parovi? da li ovjeravate za svaki postupak ili?

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj nova13 prvotno napisa Vidi poruku
    bok curke,zanima me koliko se čeka od predavanja svih nalaza do prvog postupka ivf-a?
    pa nema baš čekanja..ovisi samo o tvom ciklusu tj kada dobiješ menstruaciju možeš odmah u prirodni ivf, a za stimulirani je bitno da se za lijekove upišeš nekih tjedan dana prije menstruacije da im dođu na vrijeme..

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    drage rijecanke koje su nedavno bile u postupcima ili se u iste tek spremaju - ovjeravaju li svi potvrdu kod JB ili samo nevjencani parovi? da li ovjeravate za svaki postupak ili?
    Ovjeravati kod bilježnika trebaju samo oni u izvanbračnoj zajednici, za one u braku se donosi vjenčani list.. a ovjerava se samo jednom koliko ja znam,a ne za svaki postupak..

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I da napisem jos jedan apsurd hrvatskog zdravstva..uputnica d1 vrijedi godinu dana za postupke,ali ne vrijedi za konzultacije prije postupka nego za to treba posebna uputnica i tako za svake konzultacije..kao da dogovaranje protokola nije dio ivf-a isto..to samo kod nas ima..[/QUOTE]

Red, moram ovo demantirati. Uputnica D1 vrijedi i za konzultacije prije postupka, za sve vezano za taj postupak...
    Prošli mjesec sam bila na konzultacijama, pao i kontrolni pregled i provjereno mi vrijedi uputnica sad za postupak...
    Do sad sam odvojeno dok me sestre nisu napokon naučile

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja bila pred neki dan i mislila da mi vrijedi d1,ali mi je sestra rekla da mi za konzultacije treba a2 svaki put..ja sam rekla da nemam jer da sam mislila da d1 vrijedi i jedva me pustila,ali da ce me zvat ako bude imala probleme od uprave..nemam pojma..

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

A onda neka od njih još nezna...Dr. mi je na nalazu isto napisao sve osim uputnice za postupak jer je i sam rekao D1 to onda imamo...

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma meni to izgleda kao da je novo nesto.jer sam prosli postupak bila na konzultacijama normalno bez posebne uputnice..tko ce znati..

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jedna od nas bi mogla po novu uputnicu skoro...

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Frcka si dobila pp?ne prolazi mi ja mislim..

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nisam, ispraznila sam inbox...

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne prolazi..pokusati cu kasnije opet.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    Ovjeravati kod bilježnika trebaju samo oni u izvanbračnoj zajednici, za one u braku se donosi vjenčani list.. a ovjerava se samo jednom koliko ja znam,a ne za svaki postupak..
    A ja moram ovo demantirati. Treba se za svaki postupak ovjeravati izjava o izvanbracnoj zajednici te izjava o priznavanju ocinstva.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Uf pa skupo je to onda..napokon vidim neku prednost braka,haha..sorry na krivoj informaciji,nisam slusala na satu

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam uvijek te dvije izjave nekako sklopila u jednu tako da smo plaćali oko 90 kn ovjeru potpisa kod javnog bilježnika.

crna-ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

dino84 pliz ako imaš tu izjavu negdje na kompu da mi šibneš na pp

Ja imam još pitanja:
    mislim da je meni sve nekako krenulo naopako, jučer sam skužila da za inseminaciju moram ponovit papa test jer će taman bit god dana od zadnjeg (ok to sam se pomirila da idem kod privatnika jer nema šanse da mi i moj napravi papu da nalaz bude gotov)
    i još me muči:
    1. ako sam briseve radila 25.02. a sa folikumetrijama počinjem cca 25.05. dali ce nalazi briseva biti stari (iako je dr. neki dan promrmljao da će bit ok, mene tako trta da ne dođem tamo pa da me ne vrate)
    2. na nalazu je doktor napisao uputnica za spermio , je to znači da mi moramo spermio napravit pa imat nalaze kad ja dođem na prvu folikumetriju ili se ta uputnica odnosi na taj dan kad on mora dat spermiće za inseminaciju.

Oprostite na malo zbunjujućim pitanjima, meni je još uvijek cijeli košmar u glavi, nadam se da ću u skorije vrijeme malo više toga skužit.

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Odi napravi papa (vrijedi god. dana) kod općeg ginića i nek ti napiše Hitnoća, reci da ti hitno treba, pokaži nalaz od mpo-vca u kojem piše kad krećeš na folikumetriju. Mpo dr. inače vide u kompu nalaz pape tako da nije važno što ga nećeš dobiti fizički, krećeš za mjesec dana tako da nije do tebe ako ga nemaš, ti si ga napravila. Čak ih više brisevi zanimaju koliko se dalo primjetiti.
    Brisevi i markeri vrijede 6.mjeseci, tako da si do ljeta pokrivena...
    Uputnica za spermio-treba tvom mužu onaj dan kad će dati spermiće za inseminaciju...
    Nadam se da nećeš, da će bit uspješno, sretno

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    A ja moram ovo demantirati. Treba se za svaki postupak ovjeravati izjava o izvanbracnoj zajednici te izjava o priznavanju ocinstva.
    ljudi, meni fakat nije jasno kako se izjava o priznavanju očinstva može dati za dijete koje nije nit začeto, nit rođeno i to ne u matičnom uredu gdje se inače daje izjava o priznavanju očinstva, već tu i takvu izjavu dati u nekoj bolnici li klinici?!

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ljudi, meni fakat nije jasno kako se izjava o priznavanju očinstva može dati za dijete koje nije nit začeto, nit rođeno i to ne u matičnom uredu gdje se inače daje izjava o priznavanju očinstva, već tu i takvu izjavu dati u nekoj bolnici li klinici?!
    Ne znam, Inesz, i ne znam čemu im to uopće služi. Ali uglavnom, prije svakog postupka smo morali ovjeravati izjavu kod JB da MD priznaje očinstvo djeteta te da ja dajem pristanak na priznavanje očinstva djeteta koje će biti začeto.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma ja mislim da je svrha toga da se izbjegnu razne potencijalne muljaze..da ne bi netko platio nekome da da uzorak posto nema partnera,a zeli dijete ili tko zna sta ljudima moze pasti na pamet..tko zna sta bi se sve radilo da nije tako strogo..mislim,nemam pojma to je samo moje razmisljanje..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Inesz tako nešto ima i u Mariboru potpisuje se izjava baš u bolnici prije transfera da smo svijesni da iz postupka može nastati dijete i da ćemo preuzeti za njega odgovornost (nešto u tom stilu) ali ništa nije trebalo kod javnog bilježnika ovjeravati ovo je bilo dovoljno.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

MM, ali to u MB nije priznanje očinstva, očinstvo se priznaje djetetu koje je rođeno, tj. rođeno izvan braka.

mislim da se za ovakvo "priznavanje očinstva" izjavom kod JB može zakačiti mačku za rep. istodobno radi zahtjevanja takve nevažeće radnje obratiti se nadležnim institucijama radi diskriminacije mpo pacijenata.

jedno je informrati pacijente, a drugo ih praviti budalama, maltretirati, diskriminirati ih i uz sve to još im mažnjavati lovu.

crna-ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Frćka hvala ti puno na info

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

[QUOTE=Inesz;2610778]ljudi, meni fakat nije jasno kako se izjava o priznavanju očinstva može dati za dijete koje nije nit začeto, nit rođeno i to ne u matičnom uredu gdje se inače daje izjava o priznavanju očinstva, već tu i takvu izjavu dati u nekoj bolnici li klinici?
    ja an tu izjavu ne gledam kao na nešto loše. pa time se da se glupo izrazimsiguravamo,npr. u slučaju da ivf (daj bože) uspije, trudna si recimo 5 mj,a ti i dragi se posvadite i prekinete (ne daj bože). tada ako u tom slučaju nastane tolika svađa,da partner ne želi svoje dijete priznati, ili ti ne želiš da on to dijete prizna kao svoje, jedno drugo možete tužiti, a tada bi bolnica bila ''glavni svjedok'' i priložila potpisane izjave.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj nova13 prvotno napisa Vidi poruku
    ja an tu izjavu ne gledam kao na nešto loše. pa time se da se glupo izrazimsiguravamo,npr. u slučaju da ivf (daj bože) uspije, trudna si recimo 5 mj,a ti i dragi se posvadite i prekinete (ne daj bože). tada ako u tom slučaju nastane tolika svađa,da partner ne želi svoje dijete priznati, ili ti ne želiš da on to dijete prizna kao svoje, jedno drugo možete tužiti, a tada bi bolnica bila ''glavni svjedok'' i priložila potpisane izjave.
    Ionako se u bolnici potpisuju izjave prilikom predaje sperme i prije transfera, plus izjava kod JB. Prema tome ovo anterogradno priznavanje eventualnog očinstva nema nikakve dodane vrijednosti. Nema ni uporišta u obiteljskom zakonu, jer da ima, MD ne bi trebao po rođenju djeteta ići ga priznavati na matični.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •