Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
pa nekad je postojalo nešto slično, limit za stimulirani postupak je bio 30 gonala ili menopura, a oni koji bi zbog dijagnoze dobivali manje, koristili manje od 30 morali su vraćati višak i neiskorišteni dio lijekova, druge pak dokupiti jer im niti 30 ne bi bilo dovoljno (samo za primjer - ja sam u zadnjem postupku primala 43 puregona, dakle 3225 IU i to unatoč visokom broju antralaca i visokom AMH-u ali je tu moju potrebu za velikom dozom lijekova tek trebalo otkriti ali sam ovo i primala u privatnom okruženju, nema šanse da bi mi to sad dali u državnoj bolnici gdje za postupak primaju niti 9000 HRK).

Ali red pepper, bojim se tvoji Riječani ne budu na to pristali jer će a) morati priznati da postoji potreba za dokupom lijekova jer 30 gonala ili menopura (kao je nekad bio slučaj) ne možeš pokriti u taj iznos od 8700 HRK koliko trenutno bolnice dobivaju za postupak stimulirani s lijekovima. Morali bi priznati da nam daju suboptimalnu stimulaciju, morali bi priznati da ipak nije dovoljno doći do samo 5-6 j.s. nego je bolje 12-15 j.s. i tu nema priče.

I nastao bi kaos, sigurna sam, ovako će i dalje trubiti svoje, uz naravno rizik da si neke pacijentice same ordiniraju veću stimulaciju, što je tek koma.

Red pepper - imaš PP
Da, u pravu si..Kada bi meni priznao da mi treba više onda mu pada u vodu njegov lijepo smišljen i u celofan zapakirani govor kako se radi o patient friendly postupku, koji koristi cijeli svijet i u kojem ima manje pikanja i manje jajnih stanica,ali jednako trudnoća..formulu ove jednadžbe nisam uspjela dokučiti,al nek im bude..

Ma doktori su samo marionete,nije njihova krivica..nije ni njima lako. moraju naći balans između skromnih mogućnosti koje imaju na raspolaganju i nastojanja da s tim skromnim mogućnostima naprave maksimum..Bilo bi lijepo kada bi oni stali na našu stranu, ali mi je i jasno zašto se to neće desiti..nikad ne grizeš ruku koja te hrani..

a ovo što kažeš da je nekad postojao limit od 30 gonala/menopura pa ili vratiš ili kupiš još, to mi se čini kao nešto što bi trebalo vratiti!