Bezobrazne stelijepo sam napisala da ce postat gora od mene ako nastavi sto znaci da sam jos uvijek ja najgora!!al morate priznati da i ona ima potencijala,hahaha!pa ja barem nisam nikad razmisljala o velicini folikula..podrzite me!!!
Eto..ja te podrzavam...mozda ipaki nisi najgore nabrijana![]()
Evo kao sto vidite bubica zna znanje
Newbie-ja sam zadnjih par mjeseci svoje adute iznijela,a sad je vrijeme za novo meso..samo pisi..![]()
Fajront, dosad sam vas pustila samo zato jer je danas praznik!
Chat možete nastaviti OVDJE.
Bubice sefica ce te pomest ako samo smajlice stavljas..pricaj nam radije kako tvoj folikulic napreduje..
Jel ide netko sutra ujutro na humanu? Da mi pravi društvo :D
pozdrav!!!!evo mi napokon svu dokumentaciju prikupili,sad mi treba br na oji se mogu naručiti i br faxa da uputnicu faxiram,stoga molim da mi napišete ako znate? znači mi na druge konzultacije idemo sa svom dokumentacijom,iskustva-što sad slijedi? hvala
Pa slijedi vam dogovor u koji postupak idete i kada..ali vjerojatno na jesen,osim ako bas menstruacija u srpnju ne pada u prvih desetak dana pa da se postupak stigne odradit do kraja mjeseca..u osmom ne rade..
a je to što dalje najviše ovisi o vašoj dijagnozi i nisi napisala što ste konkretno obavili od pretraga
Pozz, u istoj sam situaciji, takodjer danas dobila uputnicu za Rijeku uz sve potrebne nalaze,i dobila sam broj na koji treba fax 051 658 257 te na uputnicu napisati svoj broj tel pa oni zovi,meni je tako rekla med.sestra....
Ček, šta svi troje idu na godišnji u 8.mj? Nema baš nikog na odjelu?
možda se i vidimo,ako mi sutra kaže da ponovo dođem za 2 dana...
Ja sam dole ili cetvrtak ili petak ako dobijem m,a kako me boli trbuh sigurno hocu.Tako da idem po savjet sta da dalje radim..tako da se izgleda druzimo u cekaoni...
Smije bit smajli, ali samo u sklopu posta, ne kao samostalan post...praćenje dimenzija folikula i sl. isto šaltajte na Odbrojavanje...ovdje samo info koje su direktno vezane uz rad klinike. Ajd smijete se i dogovarat za susrete.
[QUOTE=red pepper;2625866]Pa slijedi vam dogovor u koji postupak idete i kada..ali vjerojatno na jesen,osim ako bas menstruacija u srpnju ne pada u prvih desetak dana pa da se postupak stigne odradit do kraja mjeseca..u osmom ne rade..
a trebAm dobiti 22.6.menstruaciju,a sad sve ovisi kad će nas naručiti za te druge konzultacije..
a praktički ništa, ukratko; ja imala prije 8 god operaciju na jajnicima i jajovodima(otvarani pa šivani), pa mi je dr rekla da mi je najbolje preskočiti hsg i odmah na MPO.. pokušavamo već 2 god, imam česte upale )zadnje 3 god i ne toliko koliko prvih 5 god nakon operacije. valjda najizglednije da su jajovodi neprohodni. hormoni su u redu, m redovna.... mi smo odmah dobili popis potrebne dokumentacije,to je inače tako svima ili...?
Pa nazovi odmah 1.6 i naruci se odmah prvi tjedan na konzultacije tako da to obavis prije menstruacije i da odmah kad dobijes krenes s postupkom..to ti je jedini nacin da nesto prije ljeta obavis..
A sta planiras,prirodnjak ili stimulaciju?
Sestre već imaju raspored za sljedeći mjesec, možete zvat za narudžbe
Ja sam vec faxirala na 658 257,da li ću zakomplicirati stvari ako danas još nazovem i tel.da se narucim? Baš glupa situacija, niti naše med.sestre kod gin.nisu upucene u proceduru naručivanja....
Ma nazvat ce vas ako su rekle..one vam kazu da ce vas zvat ako jos nemaju raspored za iduci mjesec..ako zovete kad imaju raspored odmah ce vam dat termin..na uputnici naravno iza mora pisat o kojem doktoru je rijec..
red-možda se i vidimo u petak ako budeš išla,idem ponovo dole..i da počela sam pratit brojčice kako si me,i ti i ostale cure uputile gledajući onaj ekrančić..
newbie-odgovorit ću ti na odbrojavanju,kako nalažu pravila..pa se nađemo tamo.
I slažem se da su sve sestre jako ljubazne i spremne pomoći...
zvao je moj dragi danas obzirom da sam ja bila na poslu,naručili nas za 4.6.?? baš sam ugodno iznenađenaa neznam ni sama što će sad dalhje biti,svu dokumentaciju imamo, za HSG mi je dr rekla da ćemo preskočiti, stoga osim ''povijesti bolesti''-operacije prije 8 god mi nije postavljena nikakva dijagnoza osim ''najvjerojatnije začepljenih jajovoda''... a sad neznam da li oni svima na prvim konzultacijama i nakon onog ''pokušavamo već toliko i toliko...'' odmah daju popis potrebne dokumentacije za MPO koje donose na druge konzultacije? stvarno mi nije jasnoi niti imam ikakvog pojma što nas čeka sad,da li ćemo u postupak ili ipak slijede kojekakve pretrage..
pa nema nikakvih daljnih pretraga..Idete na IVF odmah osim ako ti ne vidi na ultrazvuku kakvu cistu, miom ili nešto čime se treba baviti prije postupka..ali ako je sve ok trebali bi odmah u postupak..
Ček u biti tek sad vidim da si napisala da ti je dr rekla ..to znači da si kod Smiljke? Ako jesi onda nemam pojma što ćete i kada jer Smiljka je nepredvidiva..
A inače svima na prvim konzultacijama najprije detaljno objasne što je mpo, koji postupci postoje, ispitaju o problemima koje imate, naprave ultrazvuk i daju ti taj papir sa popisom pretraga koje treba napraviti..Kad to sve imate na drugim se konzultacijama dogovorite u koji ćete postupak i kada..
hm, bit je u tome da sam ja k njoj došla sa (valjda)vodenom cistom od kojih 45mm,
što je ona samo površno pogledala (sliku sa UZV) i u nalaz upisala ''zna da ima cistu'' i nije za to ništa ni pitala,ni dala nikakva daljnja uputstva,a moj soc gin me ne želi pregledati ponovno za tu cistu jer to je ''sitnica'',''nebitno'' i sl...tako da sam ja tu cistu zanemarila jednako kao oni,doduše možda je više i nema, jer bolovi su ipak manji u zadnje vrijeme. soc gin me ne ''ferma'' uopće otkad sam zatražila prvu uputnicu za humanu, ali nije me briga jer mi je već puna kapa toga da se zbog njega ne mičem s mrtve točke. 8 god upala-sumamed-upala-sumamed-cista-upala-sumamed-cista...začarani krug... sad sam napokon bar bez upale već skoro godinu dana... jupi!
a sve skupa je ovo grozno, mislim da ćemo sad na idućim konzultacijama zaglaviti, i kakve sam sreće opet će se nešto iskomplicirat...
ja se iskreno nadam da ja s ovih konzultacijama idem doma happy, sa ugovorenim terminom za folikulometrije ili što već.
a ne znam da li je normalno, ja bi rekla da nije normalno..mene je moj dr htio pregledati na prvim konzultacijama ,ali sam ja rekla da ne treba jer sam 15 dana prije toga bila na godišnjem redovitom pregledu i dala sam mu sliku s ultrazvuka i nalaz koji je pregledao..ali to mi je nekako logično kao prvi korak..da se odmah vidi ako postoji još kakav problem koji treba riješiti..
Iskreno,bojim se da ćeš zaglaviti ako imaš cistu..Možda bi se prirodni ivf mogao odraditi s njom, znam primjere gdje je,ali u stimulaciju te neće pustiti dok to ne riješiš po mom mišljenju..a i ni da te puste ja ne bi išla sa cistom..
a meni je cista uslikana zadnji put 2.12.odonda moj dr ''ne želi gubit vrijeme na gluposti'' tako da neznam kakva je situacija... a pretpostavljam onda da ću na idućim konzultacijama na ultrazvuk..
Pa kad si bila na prošlim konzultacijama? Ne razumijem smisao tih konzultacija uopće ako te neće pregledati..prvo se čeka 2 sata da se dođe na red, za šta?da ti da onaj popis pretraga..pa to ti bilo tko može poslati mailom..pa po meni je ultrazvuk na prvim konzultacijama bitna stvar..jer da te pregledala onda kad si bila mogla je donijeti neki zaključak, recimo ako se mora maknuti i do sada bi to već imala riješeno..najviše od svega mrzim prazan hod![]()
20.3.sam prvi put bila,onda mi je rekla da bi preskočili hsg zbog operacije koju sam imala,da smo zreli kandidati za mpo, dala popis dokumentacije i to je to... mm je na spermiogream bio naručen u 8, dobio posudicu u 7:55, u 8:15 smo bili vani, za konzultacije bili naručeni između 13.00 i 14.00h,došli u 13:35 i u 14:10 bili vanineobično ali istinito :D
A tada je nalaz ultrazvuka bio star već skoro 4 mjeseca..mislim da te mogla pogledati i da si mogla do sada riješiti tu cistu ako je problem,a ne da se sad smisli na idućim konzultacijama da treba riješiti cistu, pa je onda ljeto, pa ovo pa ono i već ti nalazi zastare i trebaju ti novi..uglavnom prazan hod,a od njega dobivam ospice..bogu hvala da ga kod mene nije bilo..
ali možda ispadne sve ok pa već idući mjesec budeš u nekakvom postupku..ne treba unaprijed razbijat glavu..
Ja jesam na prvim konzultacijama imala pregled (uzv), ali kad sam se naručivala za te prve konzultacije-sestra mi je rekla da će se obaviti razgovor, a MOŽDA i pregled. Tako da je to očito od dr do dr i od situacije. Meni moj dr nije ništa detaljno objašnjavao o svim postupcima mpo, osim da ćemo prvo probati sa folikulometrijom bez stimulacije, a ako se ustanovi da ovulacije nema, onda ćemo razmatrati klomifen. Meni to za sad i paše pa nisam išla u daljnje dubioze.
Još me nije poslao ni na kakve pretrage, Krvne nalaze, ništaja sam očekivala da će ako ništa -poslat me vadit sve hormone.
Doduše, ovaj prvi ciklus sam imala sreće da smo iz prve ulovili folikul koji je dobro rastao, pa si kontam da je možda odlučio bar ovaj prvi ciklus pratiti nešto bez nalaza. Doduše, ne znam sto da očekujem jer kad sam ga zadnji put pitala što ćemo za idući ciklus ako ovaj ne upali, hocemo li ga kako kratiti- rekao mi je da moram biti strpljiva i da ćemo o tome kad dođe vrijeme.
Tako da ustvari, niš konkretno ne znam...
Posljednje uređivanje od Newbie : 28.05.2014. at 21:25
Ma nije te poslao raditi nalaze jer ćete prvo raditi očito ove ciljane,a za njih nalazi nisu potrebni jer se ciljani i ne ubrajaju među postupke, nego eto tako kao mala pomoć sa strane..a nalazi ti imaju rok trajanja od 6 mjeseci..pa bi bilo glupo da te slao raditi nalaze sad kad nisu obavezni pa da ti zastare taman kad (ako) budeš išla u nešto konkretnije..ti ćeš ako ti folikul ne pukne završiti sigurno na duphastonu..i onda opet ciljani drugi mjesec..jedino hormone si mogla napraviti da se vidi što,kako i zašto..
mada ne bi bilo loše i da te poslao napraviti makar briseve..to bi svatko tko planira trudnoću trebao po meni napraviti..
Pa , i ja sam se nadala da će mi provjeriti hormone, jer tako bi valjda konačno otkrili u čemu je stvar. Jer kako se meni to sad čini-on u stvari ne popravlja moj kvar nego mi pomaže da unatoč kvaru dođem do cilja...a i ako se trudnoća dogodi- nakon nje sam opet na istom....
Al dobro...
S duphastonima će mi kratiti ciklus?
Daj mi reci kakva je procedura za dalje ako mi sad u petak vidi da je folikul puknuo? Kad ide pregled iza toga? Ajd recimo (držim si fige) da u petak vidi žuto tijelo-jesam onda na čekanju do menge? Nema više pregleda?
A šta ako folikul nije puknuo? Ako je prerastao u cistu?
Posljednje uređivanje od Newbie : 28.05.2014. at 21:47
Ja ću poluditi od roja pitanja u glavi.. Što ako, što ako.. A tek sam krenula![]()
ako je puknuo onda čekaš 14 dana da vidiš na čemu si i onda zoveš 1dc da se najaviš za folikulometriju za dan koji ti kaže da dođeš..
ako nije puknuo možda te zove opet,a ako je cista onda ćeš vjerojatno dobiti duphaston da piješ 10 dana i da dobiješ menstruaciju,a i da duphaston sredi tu cistu..i onda kako sam gore napisala..
čisto sumnjam da ćeš u išta konkretnije prije jeseni..hssg si radila? Ako ne onda je to idući korak..
Nisam radila hsg.. Je najavio nešto o tome, no na dva pregleda je napomenuo da misli da to nije potrebno, da su jajovodi dobro prohodni.. Ne znam koliko on toga vidi na uzv, ali tako mi je rekao.
Al dobro, ako bude trebalo i to ćemo.
Posljednje uređivanje od Newbie : 28.05.2014. at 22:01