Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Eto,polako se stvaraju klanovi ..svatko svoga zdusno hvali..neka,bolje da je tako nego da su ljudi nezadovoljni..

Inace nova13 zavidim ti na optimizmu....ti vjerujes u uspjeh iz prve,a ja sam si u glavi postavila vremenski okvir od 5 godina..to znaci da cu se valjda za cca 3 god polako poceti i ja nadati,hehe..

A to sto si vec u postupku nije nista cudno obzirom da vam je ivf jedini izbor koliko sam skuzila..

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Pozdrav cure,
    nova sam na forumu ali ne i na humanoj. Žuljam stolice već sedmu godinu.
    Nisam vam se prije priključivala ali sam čitala i čitala. Puno sam stvari saznala, tješila se, živčanila pa opet čitala.
    Uglavnom sam kod dr.S ali kad je nema ili je gužva bila sam i kod dr.M i dr.V. Svi su oni dobri, nekad ljubazniji nekad zauzeti i šturi u objašnjenjima nekad nježniji nekad.....ipak samo ljudi.
    Curama koje tek kreću u ovu duuugu i živcima skupu bitku želim reći da i nema puno koristi prelaziti od doktora do doktora jer vam nitko ne može garantirati koji će doktor biti na punkciji ili transferu.
    Skužila sam da je jedino važno da vam uvijek jedan doktor određuje vrstu postupka i terapiju jer vas s vremenom upozna i zna kako reagirate na gonale, menopure, purgone, klomifen..i sve ostalo čime se bockate.
    Takva su moja saznanja i iskustvo. Istina je da su punkcije daleko najmanje bolne kod dr:V ali pregrmiš i druge kad znaš da si tu i nemaš izbora.
    Iza mene su sve kombinacije postupaka, puno punkcija, transfera, čekanja beti, suza, pa opet sve ispočetka. uvijek se uhvatiš za one sretne priče "uspjelo iz prvog pokušaja, u prirodnom ciklusu, sekundarnom.bla bla".
    Mi nismo imali neku osobitu dijagnozu osim jako lošeg spermiograma i sada već godina.
    Da skratim doktori su dobri ali naš sustav HZZO-a NE VALJA. Ja imam pravo na još postupaka ali neću ih moći iskoristiti. Tek sad sam na svoj zahtjev napravila dodatne pretrage za trombofiliju, kariogram,
    fosfolipidan antitjela i još neka čudesa (nemam nalaz kod sebe pa da ne napišem krivo). I gle čuda nalazi nisu dobri. Mogla sam još 100 godina ići na oplodnju bez rezultata. Koliko sam skužila to su jako skupe pretrage i rade se u jb Zg. pa nisu tako uobičajene. Zašto žene nakon 8 ili čak i više ( a upoznala sam mnoge) neuspjelih embriotransfera ne šalju na daljna ispitivanja, što nije ekonomičnije za zdravstvo da se naprave te pretrage nego plaćaju skupi postupci.
    Zato stojim iza toga da se moramo same informirati i izboriti za sve što nam može pomoći ili bar olakšati. Sad mi preostaje jedino Prag ili neka druga ustanova koja radi donacije ili PDG. A mogla sam to znati puuuno ranije.
    Btw. bila sam i u Petrovoj naš KBC je bolji
    Nisam vična pisanja na forumima pa sam ja sve ovo napisala jako opširno, valjda nije dosadno za čitanje.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Anica72 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,
    nova sam na forumu ali ne i na humanoj. Žuljam stolice već sedmu godinu.
    Nisam vam se prije priključivala ali sam čitala i čitala. Puno sam stvari saznala, tješila se, živčanila pa opet čitala.
    Uglavnom sam kod dr.S ali kad je nema ili je gužva bila sam i kod dr.M i dr.V. Svi su oni dobri, nekad ljubazniji nekad zauzeti i šturi u objašnjenjima nekad nježniji nekad.....ipak samo ljudi.
    Curama koje tek kreću u ovu duuugu i živcima skupu bitku želim reći da i nema puno koristi prelaziti od doktora do doktora jer vam nitko ne može garantirati koji će doktor biti na punkciji ili transferu.
    Skužila sam da je jedino važno da vam uvijek jedan doktor određuje vrstu postupka i terapiju jer vas s vremenom upozna i zna kako reagirate na gonale, menopure, purgone, klomifen..i sve ostalo čime se bockate.
    Takva su moja saznanja i iskustvo. Istina je da su punkcije daleko najmanje bolne kod dr:V ali pregrmiš i druge kad znaš da si tu i nemaš izbora.
    Iza mene su sve kombinacije postupaka, puno punkcija, transfera, čekanja beti, suza, pa opet sve ispočetka. uvijek se uhvatiš za one sretne priče "uspjelo iz prvog pokušaja, u prirodnom ciklusu, sekundarnom.bla bla".
    Mi nismo imali neku osobitu dijagnozu osim jako lošeg spermiograma i sada već godina.
    Da skratim doktori su dobri ali naš sustav HZZO-a NE VALJA. Ja imam pravo na još postupaka ali neću ih moći iskoristiti. Tek sad sam na svoj zahtjev napravila dodatne pretrage za trombofiliju, kariogram,
    fosfolipidan antitjela i još neka čudesa (nemam nalaz kod sebe pa da ne napišem krivo). I gle čuda nalazi nisu dobri. Mogla sam još 100 godina ići na oplodnju bez rezultata. Koliko sam skužila to su jako skupe pretrage i rade se u jb Zg. pa nisu tako uobičajene. Zašto žene nakon 8 ili čak i više ( a upoznala sam mnoge) neuspjelih embriotransfera ne šalju na daljna ispitivanja, što nije ekonomičnije za zdravstvo da se naprave te pretrage nego plaćaju skupi postupci.
    Zato stojim iza toga da se moramo same informirati i izboriti za sve što nam može pomoći ili bar olakšati. Sad mi preostaje jedino Prag ili neka druga ustanova koja radi donacije ili PDG. A mogla sam to znati puuuno ranije.
    Btw. bila sam i u Petrovoj naš KBC je bolji
    Nisam vična pisanja na forumima pa sam ja sve ovo napisala jako opširno, valjda nije dosadno za čitanje.
    Anica, pretpostavljam zbog godina da više ne možeš iskoristiti postupke preko hzzo-a?
    Žao mi je i što nisi ranije napravila sve te pretrage.Neozbiljno mi je što te Smiljka nije uputila na to da bi trebalo istražiti zašto se 7 godina ništa ne događa..Jer ok, nekoliko neuspjeha je u redu pripisati lošoj sreći,ali sve iza toga treba početi istraživati..Zašto ti nisi nakon nekog vremena počela piliti doktorici za pretrage ako ona već nije ništa spominjala?

Meni je jasno da su doktori dosta pasivni i da nerijetko neće sami ništa predlagati i zato se skroz slažem da mi moramo biti te koje ćemo se unaprijed sa svime dobro upoznati tako da možemo reagirati ako vidimo da doktori ne reagiraju..Ja osobno nemam namjeru iskušavati sreću predugo..Imam namjeru najprije početi piliti za biopsiju endometrija, ako mi moj dr to ne može napraviti na teret hzzo-a jer je prerano ja ću platiti samo da mi napravi..a nakon toga ako i dalje ne bude rezultata namjeravam početi piliti za pretrage za trombofiliju i imunologiju..Što prijem počnem tlačit valjda ću prije i dobiti..uglavnom to mi je plan u narednih godinu dana do dvije..pa ćemo vidjet..Istina je što kažeš, možda bi u konačnici i jeftinije bilo kad bi nam lakše davali uputnice za pretrage nego masa propalih mpo postupaka i uzalud potrošenih lijekova u slučajevima kada iza svega ne stoji loša sreća nego konkretan razlog..ok, ja sam ekstrem, ja planiram sve unaprijed,ali barem ću počet pripremat teren na vrijeme dok sam još u ok godinama..

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Anica72,
    dobro došla na forum. Nadam se da ćemo ti sada ovdje moći dati koju uputu i savjet što i kako dalje.

Koliko sam shvatila, u protklih 7 godina liječila si se isključivo na KBC Rijeka i tek sada nakon toliko godina liječenja dobila si uputnicu (ili si to napravila o svom trošku?) za kariograme i nasljednu trombofiliju? Kakvi su vam nalazi koje navodiš kao loše i da su zapreka trudnoći? Koliko si transfera imala i da li si imala ostvarenu trudnoću bilo kliničku ili biokemijsku?

Kakvu vrstu postupka planirate u budućnosti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •