Stranica 18 od 72 PrviPrvi ... 816171819202868 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nova nema ti tamo baš nekog pravila ovisi koji dr prije počne onda on proziva svoje pacijente ili idu po redu kako su dolazili, znači može se desiti da tvoja dr. S počinje tek oko 9 pregledavat što je obično i slučaj koliko sam skužila a da masu njih dođe nakon tebe i budu prije gotove.
    A za gužvu ne brini, uvijek ima novih pacijenata i to koliko se meni čini s godinama samo raste, tako da gužva ne prestaje, možda malo manje baš pred njihov godišnji jer se moraju uštimati ciklusi

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

polako ali sigurno moj optimizam pakira kofere i sprema se da me napusti... stvarno svega ima, od totalno dobrih do skroz loših iskustava.. ali vidit ćemo još...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nedaj se nova

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Anica72 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,
    nova sam na forumu ali ne i na humanoj. Žuljam stolice već sedmu godinu.
    Nisam vam se prije priključivala ali sam čitala i čitala. Puno sam stvari saznala, tješila se, živčanila pa opet čitala.
    Uglavnom sam kod dr.S ali kad je nema ili je gužva bila sam i kod dr.M i dr.V. Svi su oni dobri, nekad ljubazniji nekad zauzeti i šturi u objašnjenjima nekad nježniji nekad.....ipak samo ljudi.
    Curama koje tek kreću u ovu duuugu i živcima skupu bitku želim reći da i nema puno koristi prelaziti od doktora do doktora jer vam nitko ne može garantirati koji će doktor biti na punkciji ili transferu.
    Skužila sam da je jedino važno da vam uvijek jedan doktor određuje vrstu postupka i terapiju jer vas s vremenom upozna i zna kako reagirate na gonale, menopure, purgone, klomifen..i sve ostalo čime se bockate.
    Takva su moja saznanja i iskustvo. Istina je da su punkcije daleko najmanje bolne kod dr:V ali pregrmiš i druge kad znaš da si tu i nemaš izbora.
    Iza mene su sve kombinacije postupaka, puno punkcija, transfera, čekanja beti, suza, pa opet sve ispočetka. uvijek se uhvatiš za one sretne priče "uspjelo iz prvog pokušaja, u prirodnom ciklusu, sekundarnom.bla bla".
    Mi nismo imali neku osobitu dijagnozu osim jako lošeg spermiograma i sada već godina.
    Da skratim doktori su dobri ali naš sustav HZZO-a NE VALJA. Ja imam pravo na još postupaka ali neću ih moći iskoristiti. Tek sad sam na svoj zahtjev napravila dodatne pretrage za trombofiliju, kariogram,
    fosfolipidan antitjela i još neka čudesa (nemam nalaz kod sebe pa da ne napišem krivo). I gle čuda nalazi nisu dobri. Mogla sam još 100 godina ići na oplodnju bez rezultata. Koliko sam skužila to su jako skupe pretrage i rade se u jb Zg. pa nisu tako uobičajene. Zašto žene nakon 8 ili čak i više ( a upoznala sam mnoge) neuspjelih embriotransfera ne šalju na daljna ispitivanja, što nije ekonomičnije za zdravstvo da se naprave te pretrage nego plaćaju skupi postupci.
    Zato stojim iza toga da se moramo same informirati i izboriti za sve što nam može pomoći ili bar olakšati. Sad mi preostaje jedino Prag ili neka druga ustanova koja radi donacije ili PDG. A mogla sam to znati puuuno ranije.
    Btw. bila sam i u Petrovoj naš KBC je bolji
    Nisam vična pisanja na forumima pa sam ja sve ovo napisala jako opširno, valjda nije dosadno za čitanje.
    Anica, pretpostavljam zbog godina da više ne možeš iskoristiti postupke preko hzzo-a?
    Žao mi je i što nisi ranije napravila sve te pretrage.Neozbiljno mi je što te Smiljka nije uputila na to da bi trebalo istražiti zašto se 7 godina ništa ne događa..Jer ok, nekoliko neuspjeha je u redu pripisati lošoj sreći,ali sve iza toga treba početi istraživati..Zašto ti nisi nakon nekog vremena počela piliti doktorici za pretrage ako ona već nije ništa spominjala?

Meni je jasno da su doktori dosta pasivni i da nerijetko neće sami ništa predlagati i zato se skroz slažem da mi moramo biti te koje ćemo se unaprijed sa svime dobro upoznati tako da možemo reagirati ako vidimo da doktori ne reagiraju..Ja osobno nemam namjeru iskušavati sreću predugo..Imam namjeru najprije početi piliti za biopsiju endometrija, ako mi moj dr to ne može napraviti na teret hzzo-a jer je prerano ja ću platiti samo da mi napravi..a nakon toga ako i dalje ne bude rezultata namjeravam početi piliti za pretrage za trombofiliju i imunologiju..Što prijem počnem tlačit valjda ću prije i dobiti..uglavnom to mi je plan u narednih godinu dana do dvije..pa ćemo vidjet..Istina je što kažeš, možda bi u konačnici i jeftinije bilo kad bi nam lakše davali uputnice za pretrage nego masa propalih mpo postupaka i uzalud potrošenih lijekova u slučajevima kada iza svega ne stoji loša sreća nego konkretan razlog..ok, ja sam ekstrem, ja planiram sve unaprijed,ali barem ću počet pripremat teren na vrijeme dok sam još u ok godinama..

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj nova13 prvotno napisa Vidi poruku
    Anice,žao mi je da si se našla u takvoj sitauciji...

zamolila bih cure koje (nažalost) imaju iza sebe folikulometrije, da mi ukratko objasne proceduru, tj bitnije mi je da znam od koliko do koliko sati se to radi,koliko se obično čeka, koliko to traje... jer ja nisam iz ri, radim pa bi morala svaki put do 11:00 bit gotova sa svim tim da bi stigla u 14:00 na posao... na poslu ne smijem ništa pitati,koji sat (a kamoli dan!!) slobodno, i sve ovo moram u ''tajnosti'' inače bih lako mogla dobiti otkaz ako šef sazna što se sprema...
    Nova,čekanje ti jako ovisi od dana do dana. Ako rade sva 3 doktora čeka se manje, ako su 2 više..Neki dan je bio recimo dr Vlašić sam i morao je obaviti folikulometrije od svih troje.Još u 11.30 je radio folikulometrije..Tako da je jako teško reći ti koliko ćeš čekati.. A sada su recimo i godišnji odmori i recimo cijeli 6. mjesec rade samo 1 ili 2 doktora, baš sam gledala raspored neki dan..u 7.mjesecu će biti ista stvar..

Ono što sam ja primjetila je to da Smiljka ne počinje baš raditi prije 9h..Neki dan kad sam ja bila dole do svog dr ona je došla tek u 10.30 na folikulometriju..Ali kada dođe njoj se oslobađa jedna ambulanta na način da M i V dijele jednu ambulantu,a ona ima svoju na raspolaganju ili da oni završe dok ona dođe pa ona opet ima svoju ambulantu..Ali ona niti nema baš puno pacijenata pa kad dođe onda se ne čeka dugo..

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Koji dan ciklusa je prva fm? Onda slijedi stoperica pa punkcija? Jel sopericu dobijemo u bolnici ili se same moramo pikat?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ovisi, od 6-8dc. Pa štoperica i nakon cca 34 sata punkcija. Transfer ovisi o mnogo čimbenika, kao i sve u MPO, ali najčešće 3dpp. Štopericu si cure najčešće same pikaju ili odu na hitnu sa nalazom od liječnika gdje je vidljiva potreba za time

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi, od 6-8dc. Pa štoperica i nakon cca 34 sata punkcija. Transfer ovisi o mnogo čimbenika, kao i sve u MPO, ali najčešće 3dpp. Štopericu si cure najčešće same pikaju ili odu na hitnu sa nalazom od liječnika gdje je vidljiva potreba za time
    U Rijeci s nalazom ideš u 22h na ginekologiju na 2.kat i tamo ti dežurna sestra da..

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Anica72,
    dobro došla na forum. Nadam se da ćemo ti sada ovdje moći dati koju uputu i savjet što i kako dalje.

Koliko sam shvatila, u protklih 7 godina liječila si se isključivo na KBC Rijeka i tek sada nakon toliko godina liječenja dobila si uputnicu (ili si to napravila o svom trošku?) za kariograme i nasljednu trombofiliju? Kakvi su vam nalazi koje navodiš kao loše i da su zapreka trudnoći? Koliko si transfera imala i da li si imala ostvarenu trudnoću bilo kliničku ili biokemijsku?

Kakvu vrstu postupka planirate u budućnosti?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da, ja sam kod dr S... a ništa onda mi preostaje da jako rano krenem da sam tamo prije 8,pa možda budem brzo gotova. da li se ide po redoslijedu kako tko dođe ili kako je tko naručen?
    a nadam se da je već dosta cura/žena sa humane u blaženom stanju pa da neće biti gužve sad
    Mogu potvrditi da dr. S. uglavnom počne raditi oko 9 i do 11 odradi svoje pacijentice. Osobno nisam nikad bila tamo za fm. poslije 10 i pol. Mogući problem je dan kad je nema, onda čekaš s drugim curama kod dežurnog dr.-a i to može potrajati. Kod dr. S. se ide po redoslijedu kako je tko došao pa pitaj tko je zadnji kod nje jer ne prozivaju po prezimenima osim u iznimnim slučajevima.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    U Rijeci s nalazom ideš u 22h na ginekologiju na 2.kat i tamo ti dežurna sestra da..
    To je super. Vec sam mislila kako cu ja to... I trazila medicinsko osoblje medju poznanicima da im dam zadatak. Cim se sjetim igle meni je lose.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

A joj, prvi post koji sam napisala zaista zvuči kao da sam jako ogorčena a nisam. Nastojim biti pozitivna i ne odustajemo.
    Sve godine smo fokusirani na suprugovu dijagnozu teška oligoasthenozoospermia i mislila sam da je to problem. Istna je da mi nitko nije predložio pretrage: kariogram, prošireni koagulogram, trombofiliju i antifosfolipidna antitijela.
    To sam čula od drugih cura i naučila na forumu. E sad ko me trebao na to uputiti? Živim na relaciji ZG-Ri pa sam tri zadnja ICSI i sekundarne postupke obavila u Petrovoj. Uvijek traže svu prethodnu dokumentaciju dakle znaju što sam sve prošla i rezultate.
    Zaista ne želim nikoga prozivati imenom i prezimenom ali skrenula bih pažnju na moju socijalnu ginekologicu. Ona mi daje sve uputnice za postupke, hepatitis, HIV, hormone, briseve...Ima kopije dokumentacije mojih postupaka dakle ona je ta koja me trebala dalje uputiti. A nije. Ispisivla je uputnice malo gunđala koliko ih ima i to je to. Da trebala sam i sama prije početi kopati ali prepustila sam se i vjerovala da je isključivo kriv spermiogram. Jedine pretrage koje sam ja radila su hormoni i uvijek su bili dobri. Nakon zadnjeg neuspjelog pokušaja, transfer dva embrija, rekla sam da želim napraviti gore navedene pretrage. Šokirala se otkud sad to, nije znala gdje se to radi, u kojim lab, koja šifra koja dijagnoza...raspad sistema.
    Da ne govorim kako me za kariogram poslala na medicinski fax a ljudi su se tamo čudili kako to da doktorica ne zna da oni to ne rade više od godinu dana. Dakle sama sam isprevrtala sve klinike i brojeve i našla gdje se to radi.
    Da skratim i ne gnjavim vas previše problem je što naši liječnici s istom količinom znanja izađu s faxa i odu u penziju. Nema tu dodatnog educiranja i usavršavanja.

Meni je kariogram pokazao grešku na devetom kromosomu koja je povezana sa neplodnošću. Ukupno sam imala 6 ICSI, 7 prirodnih i 3 sekundarna. Uvijek sam imala puno JS 15-19. Svaki put je došlo da oplodnje i embriotransfera osim u prirodnim ciklusima 3 ili 4 nisam sigurna. Nije nikada došlo do implatacije ni biokemijske ali je gotovo uvijek došlo do oplodnje.
    Sa genetičarkom koja radi na SV.Duhu sam razgovarala telefonom i idem kod nje početkom sedmog mjeseca. Nakon početnog šoka i negiranja objasnila mi je:
    svi embriji koji naslijede tu moju anomaliju se neće dalje razvijati jer priroda to sama rješava, vjerovatno bi se jednom ICSI- om uspjelo dobiti zdrav embrij koji bi naslijedio većinu suprugove genetske slike i on bi ostao ali kada bi se to desilo i da li bi se uopće desilo to se ne zna. Zato mi je predložila da dalje postupke obavljam u klinikama koje rade PGD pretragu odnosno prije transfera određuju koji embriji su zdravi odnosno bez mog defetnog gena. Želim se svima ispričati ovo pišem bez prethodnog medicinskog znanja i svojim riječima pa ako netko zna više o tome molim da se javi. Spomenula sam i donaciju jajne stanice jer se lomim koliko još ima smisla pokušavati sa mojim st.ako postoji ta greška, a ne znači da će ikada biti zdravih embrija. PGD će mi samo olakšati da mi ne rade transfere sa defektnim genom koji bi propali....
    Ne želim sad "e kad bi bilo da je bilo" jer to nema smisla. Htjela sam iznijeti svoje iskustvo jer možda time olakšam nekoj drugoj curi koja se nađe u sličnoj situaciji.
    Netko me pitao da li sam pretrage plaćala, nisam ništa sve sam obavila preko uputnica i dopunskog osiguranja.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Još samo da dodam kako su mi na medicinskom faxu rekli da kariograme ne rade više jer se to jako malo traži pa se ne isplati. ha ha
    Mislim da me red pepper pitala zašto me dr.S nije uputila dalje, želim napomenuti da nisam zadnje postupke obavljala kod nje nego u ZG. tako da vjerujem da bi me i poslala dalje ali nisam bila ovdje.
    Kad sam je već spomenula za mene je ona zaista odlična ginekologica. Direktna i znala me spustiti na zemlju kad bih odlutala s prevelikim očekivanjima. Ali i drugi su stručni sve ovisi kako kome paše.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Joj anice,ovaj tvoj post mi je samo dodao sol na ranu..cijelo vrijeme me kopaju te pretrage i kako ih se dokopat sto prije,a sad kad vidim koliko si ti dragocjenog vremena izgubila i uzaludno primila masu hormona i prosla brdo punkcija i transfera,nada i razocarenja samo mi je jos vise muka..

Ja nisam normalna,ali stalno me pere osjecaj da tu ima nesto vise od muzevog losijeg spermiograma..

Newbie avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Red... Jesi kad probala pitati M da ti da uputnice za te pretrage? I da li se to može negdje privatno obaviti? Možda uz neku policu privatnog zdrav. osiguranja...

Newbie avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Majko mila, vi tu pišete o hormonima i nalazima krvi koje ne znam ni izgovoriti, a meni ni jedan ginekolog nikad nije ni lh provjeravao...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

polako ali sigurno moj optimizam pakira kofere i sprema se da me napusti... stvarno svega ima, od totalno dobrih do skroz loših iskustava.. ali vidit ćemo još...
    spremi kofere nova, avantura tek pocinje. Samo hrabro naprijed.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Anica72 zalosno je da je toliko vremena proslo prije nego si uspijela doci do dijagnoze. Nadam se da ce bar daljnji put biti laksi. I bas dobro da si nam iznijela svoje iskustvo, biti ce od velike koristi svima nama koji jos cupkamo na mjestu.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Anica72
    uh... žao mi je

Promjena u struktori kromosoma je tu kod tebe i ništa se oko toga ne može promijeniti, ali zbilja je ptetužno da si morala 7 godina čekati da se to otkrije.

Zaigurno postoji preprouka dobre prakse u humanoj reprodukciji kada bi trebalo napraviti koje dodatne pretrage pa tako i kariogram. Je suludo je neuspješno ići iz postupka u postupak godinama a da se ordiniraju dodatne pretrage.

Argente, ili druge cure koje se kužite-imateli ti kakav link na takve postupnike/preporuke?

Anica72, smijem li te pitati koliko imaš godina?

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Newbie prvotno napisa Vidi poruku
    Red... Jesi kad probala pitati M da ti da uputnice za te pretrage? I da li se to može negdje privatno obaviti? Možda uz neku policu privatnog zdrav. osiguranja...
    Ma ne može mi M. dati uputnicu.On može samo napisati da bi to trebalo napraviti pa da mi ginekologica napiše uputnice..Ali ne mogu ga još to pitati, svjesna sam da moram skupit par neuspješnih transfera da bi on imao osnove uopće zatražiti te pretrage. Bi ga Smiljka poslala na Goli otok da to vidi..ali ako sad ne uspije ću pokušat ga nagovorit na biopsiju endometrija, to mi je prvi korak..a onda nakon idućeg postupka ću počet ga tlačit i s time..mislim da su te pretrage užasno skupe i da se privatno to nikako ne isplati raditi..

Jer stvarno imam osjećaj da je nešto još posrijedi..Jer baš nikad da se nije desila ni biokemijska ni ništa..Pa masu ljudi sam čula da zatrudne sa lošijim spermiogramima..
    Posljednje uređivanje od red pepper : 09.06.2014. at 08:40

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Red, koliko postupaka je iza tebe, kakvi embriji su vraceni?
    Kakav je sgram?
    Moze i na pp.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 09.06.2014. at 08:56

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni je dr. V nakon 4 IVF-a, 1 FET-a i nakon godinu i po dana staža na humanoj napisao sve te dodatne pretrage. Rekla sam mu da bi željela sve to prekontrolirati prije novog postupka. Iako nije bio baš oduševljen jer je smatrao da kod nas nije u tome problem, napisao mi je preporuku i moja ginekologica na temelju toga uputnice. Tako da sam ja relativno brzo to sve obavila.

A nikada neću zaboraviti kada sam pričala s jednom ženom u čekonici koja mi je rekla da je 11 godina u postupcima i nikakve dodatne pretrage nije obavila. Samo se ne sjećam što je rekla kod kojeg je doktora.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dr. V nakon 4 IVF-a, 1 FET-a i nakon godinu i po dana staža na humanoj napisao sve te dodatne pretrage. Rekla sam mu da bi željela sve to prekontrolirati prije novog postupka. Iako nije bio baš oduševljen jer je smatrao da kod nas nije u tome problem, napisao mi je preporuku i moja ginekologica na temelju toga uputnice. Tako da sam ja relativno brzo to sve obavila.

A nikada neću zaboraviti kada sam pričala s jednom ženom u čekonici koja mi je rekla da je 11 godina u postupcima i nikakve dodatne pretrage nije obavila. Samo se ne sjećam što je rekla kod kojeg je doktora.
    pa dino tako i ja planiram..nakon 4.-tog postupka to tražiti..i mene to šokira..ali realnost je takva da puno ljudi jednostavno slijepo vjeruje doktorima i ne istražuju ništa sami..a doktori šute..

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozdrav nova..
    ja sam kod dr.S. i mislim da ti nema svrhe dolaziti prije 8 kod nje..ja sam tek krenula prošli mj.u sve to,pa sam kao neuka dolazila prije 8...ali se i načekala,jer prvo dva dr.-a odrade svoje pacijentice(ili jedan,zavisi kakav im je dan),a onda naša uzme nas...ima nas malo,kod nje,tako da se u principu ne čeka dugo,jednom kad to sve krene..
    najduže sam čekala do 9.45...i bila na poslu već u 10.
    da, ja sam kod dr S... a ništa onda mi preostaje da jako rano krenem da sam tamo prije 8,pa možda budem brzo gotova. da li se ide po redoslijedu kako tko dođe ili kako je tko naručen?
    a nadam se da je već dosta cura/žena sa humane u blaženom stanju pa da neće biti gužve sad

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

bubicazubica, vrlo utješno hvala

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Anice žao mi je da vam je takva dijagnoza ali sad bar znate na čemu ste, hoćete li na donaciju ili PGD to dosta ovisi i o godinama a i živcima (svijesna si da bi to još moglo potrajati ako se odlučite na PGD).Ti nikada nisi imala ni biokemijsku trudnoću? Samo da znaš da se možete izboriti da vam HZZO plati postupak u Češkoj s obzirom da toga kod nas nema, a pošto kažeš da vam je ostalo još postupaka preko HZZO-a. Obrati se curama s potpomognute u Češkoj za pomoć one su više u toku s time.
    Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

drage moje ajde vi meni malo pomozite, mozda cu vas malo gnjaviti pitanjima.. jednostavno nisam doktor pa da moram znat sve :503:
    prije negoli sam isla na prve konzultacije kod doktora vlasica, bila sam kod svoje ginekologice prikupljala jos potrebne nalaze tj. briseve (koji su dobri) ginekologica mi dala uputnicu za rijeku i kroz pricu mi spomenula (posto sam godinama kod nje -da preskacem ovulacije- i spomenula mi tablete duphaston i objasnila da je on za regulaciju menstruacije, ovulacije, cak i zene koje tesko ostanu trudne duphaston im pomaze da se bolje primi.. ona nije kao ovlastena mi dati i da cu se o tom dogovorit sa svojim doktorom..
    sve okej, upisem se kod hvaljenog doktora vlasica.. 16 dan M. PREGLED ULTRAZVUKOM bas taj mjesec nastupila ovulacija..
    nalaz UTZ: uterus u avf, uredne velicine i morfologije, endometrij trolinijski 7mm, jajnici uredni (NAPOMINJEM I PROHODNI) na lijeom zuto tijelo..
    nakon konzultacija hssg, nalaz uredan kao i spermiogram ali i dalje nikakvi lijekovi ni spomen duphaston, prirodno i amen.. :504:
    nekuzim se bas u nalaze hormona, al zadnji nalaz testosteron mrvicu povisen, drugi nalaz snizen.. dok mi je prosle godine PROGESTERON bio izrazito visok :eek:

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj heky prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje ajde vi meni malo pomozite, mozda cu vas malo gnjaviti pitanjima.. jednostavno nisam doktor pa da moram znat sve :503:
    prije negoli sam isla na prve konzultacije kod doktora vlasica, bila sam kod svoje ginekologice prikupljala jos potrebne nalaze tj. briseve (koji su dobri) ginekologica mi dala uputnicu za rijeku i kroz pricu mi spomenula (posto sam godinama kod nje -da preskacem ovulacije- i spomenula mi tablete duphaston i objasnila da je on za regulaciju menstruacije, ovulacije, cak i zene koje tesko ostanu trudne duphaston im pomaze da se bolje primi.. ona nije kao ovlastena mi dati i da cu se o tom dogovorit sa svojim doktorom..
    sve okej, upisem se kod hvaljenog doktora vlasica.. 16 dan M. PREGLED ULTRAZVUKOM bas taj mjesec nastupila ovulacija..
    nalaz UTZ: uterus u avf, uredne velicine i morfologije, endometrij trolinijski 7mm, jajnici uredni (NAPOMINJEM I PROHODNI) na lijeom zuto tijelo..
    nakon konzultacija hssg, nalaz uredan kao i spermiogram ali i dalje nikakvi lijekovi ni spomen duphaston, prirodno i amen.. :504:
    nekuzim se bas u nalaze hormona, al zadnji nalaz testosteron mrvicu povisen, drugi nalaz snizen.. dok mi je prosle godine PROGESTERON bio izrazito visok :eek:
    heky oprosti ali nisam shvatila dali si ti sa doktorom razgovarala o neredovitim ciklusima ili ovulacijama?
    Koja vam je dijagnoza?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

8.4 dijagnoza- zenska neplodnost povezana s muskim cimbenicima
    30.5-zenska neplodnost nespecifirana

da naravno da sam razgovarala, al bez obzira na sve ja imam redovito menstruaciju 28-30 dana, alii eto 2 godine pokusaja i nista.. prvi pregled kao sta sam napisala nastupila ovulacija doktor vidio na ultrazvuku da sam imala dan ranije, dok drugi put nastupit ce 2-3 dana.. po ultrazvuku i njegovom misljenju nalaz dobar.. gle full sam zbunjena.. neznam sta da mislim sta da ga pitam.. zadnji nalaz spermia odlican, jajovod prohodni i reko mi samo pokusavajte prirodno ako nista vidimo se najesen za dogovor sta dalje, al zasto nisam dobila nikakve lijekove, prijateljica mi preporucila caj od marulje.. bila sam samo 2 puta kod vlasica! malo nas forsira na prirodno jer i nalazi i nisu toliko losi.. sta nije endometrij tanak? neznam kad su mi ovulacije, nemam sluz.. ludilo.. zbunjena jako.. prvi nalazi koje sam rdaila katastrofa dok ostali nalazi neke i ponavljam sve bolji i bolji, neka su hvala bogu.. al ja sam na mrtvoj tocki!!!!!!!!!

Newbie avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Meni se čini da V. ne želi ništa konkretno započeti prije jeseni, s obzirom da su im uskoro godišnji pa neće biti praćenja na humanoj.

Što se tiče plodne sluzi-preporučila bih od twinlaba ulje noćurka u gel kapsulama (na iherbu puno jeftinije)- ja sam nakon dva mjeseca pijenja toga konačno dobila plodnu sluz (poprilično obilnu) a imala sam je možda 2-3 puta u životu

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Heky,odakle tebi zapravo da nemas ovulacije ako ti je doktor oba puta vidio ultrazvucno ili da je bila ili da ce biti?jesi kad pratila lh trakicama barem?jer samo na temelju simptoma je mnogim zenama nemoguce zakljuciti jer nemaju svi simptome ovulacije..zasto da ti daje duphaston ako imas redovite cikluse i vidi ti zuto tijelo na ultrazvuku..ja ne vidim potrebu..endometrij ti je malo tanji,ali to pokusaj ciklom i ananasom podebljat,nece ti samo tako dati estrofem jer to nije lijek za piti samo ovako bez veze..duphaston pak nije lijek koji ce izazvati ovulaciju,dapace ako ga pocnes piti prije ovulacije moze ju cak i sprijeciti jer se tijelo zbuni..on se daje zenama koje zbog izostanka ovulacije nemaju menstruaciju dugo vremena pa da izazove umjetni rast progesterona,a prestankom pijenja pad istoga pa tako dolazi krvarenje..ili se daje zenama koje imaju problema sa lutealnom fazom ciklusa koja je prekratka zbog lose funkcije zutog tijela..a ako je kod tebe sve ok uopce ne vidim potrebu za time..

Ako su vam nalazi ok jasno mi je da vlasic forsa prirodno do jeseni..

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Stvarno neznam sta bi ti rekla jer dijagnozu zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenikom je i nasa dijagnoza ali mm ima oat 3.stupnja a ja sam tek dobila tu dijagnozu do sada sam bila bez. Biti ce da su moje godine dijagnoza.
    Koliko imate godina? Mozes li dogovoriti kod svoje gin. da pratite ovulaciju iz mjeseca u mjesec? Tako ces najsigurnije znati dali i kada je ovulacija. Sada su ti na humanoj ionako g.o. a u 8.mj se ne rade postupci pa se javis u 9.mj. i onda vas mozda stavi u ciljane od. ili inseminaciju. Ako zelis pokusati prirodno baci pogled tu
    http://forum.roda.hr/threads/30699-M...41#post2230141

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni je sve to malo cudno..prvo spermiogrami jako losi pa onda sad u rijeci super sgram..pa onda ti ginicka govori da nemas ovulacije(sjecam se nesto jos prije kad si pisala na drugom forumu),a ocito ih imas jer ti je vlasic potvrdio..

Meni to djeluje kao da netko ne zna svoj posao..mozda da svoju ginekologicu pokusas promijeniti?i ponovite svakako spermiogram u 9.mj.nemoj uzeti sad za sigurno da je super ako su zadnja 2 bila losa..

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da bi znala da li ti je potreban duphaston, trebala bi 21.dan vaditi progesteron ili ako radis folikulometrije i dokazana ti je ovulacija, onda 7 dana nakon toga. Meni je uvijek bio oko 30, sto po meni i nije bas nesto ali su mi ciklusi redovni, ovulacije pretpostavljam isto, ali sam u trudnocama uvijek koristila dodatni progesteron. Ako ostanes trudna ginica ti moze prepisati duphaston ili utrogestan, tad je "ovlastena" za to. Za spermiogram ne znam sta rec, nama je u Rijeci uvijek bio grozan nalaz a na drugim mjestima je znao biti zeru bolji.
    Vrkutu i marulju mozes piti, uzmi si lh trakice ili mjeri baznu temperaturu, i probajte doma u akciju preko ljeta kad ti je vec Vlasic rekao da se javis tek najesen...a u medjuvremenu pitaj tu cure sta te zanima, za nasa iskustva, guglaj da znas sto pitati, traziti i naoruzaj se strpljenjem i pitanjima...i ako ne uspije u kucnoj radinosti, nazad k Vlasicu. I ako si tu iz Ri svrati na koju rijecku kavicu, dobro dodje kao podrska, cure su prava enciklopedija a imamo i epidemiju prirodnih trudnoca u zadnje vrijeme

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

hvala ti kikica puno na odgovoru.. nazalost nisam iz rijeke nego sam puno dalje..
    gle red ja nerazumijem zasto bi ti bilo sta cudno trebalo biti.. jos prije sam ti napisala da imam cudnu ginekologicu na koju se svi zale a grad ne poduzima nista da ju smjeni, toliko trudnoca je zeznula a i cure.. sta da ti kazem kad nezna raspoznat trudnocu,, moju prijateljicu koja je dolsa na pregled je rekla da ima veliku cistu na maternici i poslala ju hitno za bolnicu u pulu gdje su tamo ustavnovili da je ustvari trudna!!! nemogu ju mjenjati jer je jedina a neda mi se do pule gdje rade svega par njih i cekat po 3 mj. na jedan pregled.. DA, vlasic je vidio ovulaciju, mja ginekologica mi govori da nemam redovito ovulacije!!! nisam doktor zato i jesam ovdje s vama da podijelim iskustvo, da pitam google, i vase misljenje.. pocetni nalazi su mi bili losi, al sad bolji.. hvala bogu! sto se tice spermio i ja sam ostala u soku sta je ovaj zadnji dobar, al svi nalazi variraju.. jednostavno moj muz je full smanjio pusenje i coca colu izbacio, sto je bila preporuka vlasica.. jednostavno nalazi govore jedno, a svaki doktor drugo.. nevjerujem 100% svojoj ginekologici kad je takva..
    sto se tice lh trakica, u hrvatskoj kostaju preko 100kn a dobis ih par, dok sam prije narucivala preko e baya 100 komada za 150kn al sad treba lijecnicka potvrda za to jer mi nije proslo na granici..
    vidim po internetu nekim curama dobe duphaston ili klomifen samo tako na svoju ruku daju bez potrebnih uputnica ili pregleda..

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Duphaston se pouzdano daje ili kad je dokazana trudnoca ili kad imas neuredne cikluse da se njime izazove menga. Na onom papiricu sta ide uz klomifen pise da se ne smije uzimati bez nadzora lijecnika. Znam da ih nekad daju i primarni ginekolozi (bar znam za curu koja nije iz RH) isto u situacijama kad NEMA ovulacije. Mislim da je ful neodgovorno dat zeni klomifen pa je pustit doma i onda nek ostane trudna s cetvorkama ili nes tako, sta ti znas kako ce ti jajnici na to reagirati. Ni jedno ni drugo nisu bomboni. Ja sam i uz pracenje folikulometrijom nakon inseminacije najvjerojatnije zaradila cistu bas od klomifena, iduci mjesec sam bez uzv kontrole krenula u stimulirani IVF i na prvoj folikulometriji se imalo sta vidjet - cisturina samo takva koju je trebalo punktirati jer je/bi pojela svu stimulaciju na ustrb folikula. Ne mogu biti sto posto sigurna da je od klomifena ali kasnije mi se u stimulacijama nikad nije cista napravila pa vjerujem da je ipak on uzrok, tako da ga ja ne bi uzela ni da ga mogu ovako dobiti.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kikice pa ti već na forumu, bit će da je i 3. dobrica!
    Inače potpis na kikicu u vezi klomifena i duhastona...jel ti dr. što komentirao u vezi tih hormona?
    I meni se čini da ti je endometrij pretanak za fazu nakon ovulacije...a ništa sad po ljeti probavaj sa tim lh trakicama odrediti O i onda ako ne uspije u kućnoj radinosti, ćete najesen u neku ozbiljniju akciju na klinici. Ionako ti ne bi sad po ljeti preporučila da ideš u postupke

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kikica,slazem se skroz s tobom..

Heky promijeni onda ginekologicu,ali sve te tablete uzimat na svoju ruku bez nadzora moze lose zavrsiti..mislim da je vlasic onaj koga trebas slusati,a ne google..a ocito ni tu svoju ginekologicu..jednostavno pusti stvari da idu svojim tokom i pokusavaj priridno do jeseni i onda dalje kako ti on kaze..

Lh trakice ja kupim na njuskalu,za 100kn dobijem preko 50 komada..pij kako su ti cure rekle ulje nocurka,vrkutu,marulju..a i vitex i maca su jako dobri za regulaciju ciklusa..jednostavno prekrizi svoju ginekologicu i orjentiraj se na vlasica potpuno..tako neces imati 5 misljenja nego samo jedno i bit ce ti lakse..

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I ja se u potpunosti slažem s Kikicom.

Ja sam koristila duphaston na preporuku dr. V, ali ja imam PCOS pa bez tih tableta niti nemam mengu. I koristila sam ih u trudnoći kao dodatni progesteron zbog krvarenja, naravno uz redovitu kontrolu kod dr.

Također sam koristila i klomifen jer opet, zbog mog PCOS-a, nemam ni ovulacije. U FET-u sam koristila komifen i dva ciklusa nakon toga kada sam išla u stimulirani postupak imala sam takvu ogromnu cistu koja mi je pojela svu stimulaciju. Na kraju sam u tom postupku dobila samo jedan embrij i cista mi je punktirana na punkciji. Zaključak dr. V je bio da je cista od klomifena. Više se ni ne sjećam koliko su mi ml tekućine izvukli iz te ciste na punkciji.

Tako da se s tim tabletama nije za igrati i pogotovo ih ne uzimati na svoju ruku bez preporuke dr. Nama je spermiogram bio isti i u Puli, Rijeci i kod jednog privatnika. Nakon što je MD prestao pušiti, još se i pogoršao. Ali na sreću mi smo uspjeli

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I meni je došla cista nakon klomifena al ja sam ga pila u nekoliko ciklusa uzastopno pa mi se razbuktala endometrioza i onda sam završila na laparaskopiji. Tako da i meji su ostali u gorkom sjećanju...osim toga oni ti stanjuju endometrij koji ti je ionako tanak

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Heky dr.V ti je rekao da pokusavate prirodno do 9.mj jer si nedavno radila hssg, mislim da je to standardna procedura da se napravi pauza od dva tri mjeseca nakon tog pregleda jer je i mogucnost zaceca veca. S obzirom da su ti men.ciklusi redoviti lako ces odrediti mjerenjem bazalne kad ti prestaje ovulacija i pocinje lutealna faza.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ma nije to standardna procedura..to ovisi od slucaja do slucaja i od doktora..moja prijateljica i njen decko su idiopati pa su ciklus nakon hssg-a isli odmah na inseminaciju..i jos znam dosta takvih..ja sam trebala isto,al sam odustala od inseminacije..to je stvar dogovora,a ne standard..

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Heky, I ja znam curu koja je nakon hssg isla na inseminaciji, mozda bi i vas stavio na postupak da nisu godisnji odmori a s obzirom na dobre nalaze imate vremena do jeseni, sigurna sam da cete onda nesto smisliti kako dalje, a drzim fige da ni ne dođete do ni jednog postupka.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eto mene drugi tjedan na humanoj na dogovor. Red, bubice mozda se vidimo.
    Heky ne brini nisi jedina koja nezna sta bi pitala i mi sa stazom imamo jos sto ? iznad glave jer kad god ne uspije pitas se sto jos mozes napraviti i shvacam tvoju nestrpljivost, ali laganini brzo ce 9.mj. Pripremite se fizicki i psihicki, isprobajte nesto od biljnih pripravka nece skoditi i kao podloga za koji god postupak vam odredi dr.
    A sto se tvoje gin.. tice jednom kad krenes u MPO vode onda ona postaje sporedni lik u toj prici tj. pise ti uputnice i ostale papirologiju ali sve ostalo odredjuje tvoj dr. na humanoj i njegove upute sljedis.
    Sretno u ljetnoj akciji, i stvarno ti zelim da ne moras na ni jedan postupak!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A ja ne vjerujem da cu onda vec bit u postupku tj.nemam pojma jer ne znam ni kad cu dobit m..a sta si odlucila zicat prirodnjak prije ljeta u svakom slucaju ili ides se dogovorit za jesen i uzicat uputnice?

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Red nemam pojma sta cu. Trenutno nemam ni zelja ni plana. Kada dodjem gore vidjeti cemo sta i kako dalje.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

samo se nemoj posvađati sa Vlajom.
    Kada bi trebala dobiti menstruaciju za slučaj da se dogovorite da ideš prije ljeta?

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

ali ako napišeš točan datum menstruacije mogli bi te skužiti čitači foruma iz KBC-a.. ..pa slobodno laži za dan gore/dole
    ja sam odlučila da me nije briga za to,samo neka čitaju,haha..

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    ali ako napišeš točan datum menstruacije mogli bi te skužiti čitači foruma iz KBC-a.. ..pa slobodno laži za dan gore/dole
    ja sam odlučila da me nije briga za to,samo neka čitaju,haha..
    Ajme red luda si sto posto.Bas si me nasmijala a to mi je trebalo.Iz prve sam procitala iz KGB-a . Malo mi se muti pred ocima zbog glavobolje.
    Ja se nadam da sada kada pocnem konzumirati ove smokve( fuj) da cu srediti ciklus. A kada cu dobiti e to je pitanje na koje ni sama nemam odgovor.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Red ce na crnu listu ispod mene... Hahahahahaha...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •