Sad sam vidjela šta cure pišu na Odbrojavanju. Katjuša nije izoliran slučaj, pa c/p s odbrojavanja i odgovaram ovdje:

Citiraj Leelooluna prvotno napisa Vidi poruku
I meni su zamrzli jajne stanice.Od njih 16, zamrzli su 5, 8 su oplodili, nastalo 5 embrija, 2 blastice vratili 2 zamrzli. Mislim da zamrzavaju da ne dobiju previse embrija. Ako zena zatrudni odmah, a kasnije vise ne zeli djecu i nakon 5 g se ne vrati po svoje embrije (a do 5 g se cuvaju o trosku HZZO-a,kasnije o trosku "vlasnika") onda po zakonu oni mogu ici u donaciju.
Citiraj Leelooluna prvotno napisa Vidi poruku
E to se slazem.Necu sad ulaziti u detalje ali,da.Spasila sam se kad me na et docekao drugi,divan dr.Jer mi je ona dala 5 dana briga i razmisljanja.Al dobro,sto je tu je. Meni je ustvari najveci problem sto zivim u selendri koja se naziva gradom i kojoj gravitira ogroman broj ljudi...a postoji samo 1 mpo dr i to iskljucivo zahvaljujuci svom entuzijazmu,radi samo inseminacije....Druge boli briga,za korak vise sluha nema jer desnicarska politika i crkva rules (bez obzira koliko to neki negirali),a mi svi moramo putovati i raditi zivu pretumbaciju od zivota da bi uopce imali normalnu lijecnicku skrb.Tako da,Rijeci skidam kapu sto se uopce izborila za svoju humanu...A i ruku na srce,druga dva dr i sestre su divni!
Draga Leelooluna, kao da čitam sebe prvi IVF niente, samo grozno razočaranje. Drugi IVF 4 blastice, 2 za svježi ET, 2 u kriopohrani. I isto uopće nisam mislila da će uspjeti, računala sam na FET, kad evo vidi u potpisu, double trouble i da, spremamo se po još. Samo za tvoju info, NITKO, ALI BAŠ NITKO, NE SMIJE DONIRATI ILI IŠTA NAPRAVITI S TVOJIM EMBRIJIMA BEZ TVOG POTPISA I POTPISA TVOG PARTNERA.

Inesz nije ništa loše mislila, i sama uviđaš kakva klima u ovoj žabokrečini od države vlada. Po ovome što pišeš, ovako na neviđeno, okladila bi se da si naletjela na prof. Smiljan Severinski Prvo ima problema s liječenjem žena određene dobi (valjda je sve preko 35 za nju staro biti materom), onda na drugom forumu žena piše kako je zastrašuje oko povećanih šansi za rođenje djeteta s manom iz MPOa (??? to je valjda medicinska dijagnoza - dijete s manom), pa se sad brine o eventualnim viškovima embrija. Stvarno fascinantno. Ako netko ima osobnih problema s MPO-om, neka se prebaci na (opću) ginekologiju. Ako ima problema s nekim MPO postupcima, ima čl 44 Zakona, neka se pozove na priziv savjesti. Ako nekome ne paše Zakon, neka se angažira i mijenja ga. U krajnjoj liniji, može otići u privatnike, pa neka bira i postupke i pacijente. Ali svi ti postupci traže hrabrost i odgovornost; puno je lakše više ili manje suptilno nametati svoje, usudila bi se reći svjetonazorske, a ne medicinski potkrijepljene stavove, te pikati i podbadati pacjentice kad su najranjivije i oko stvari koje ih itekako bole. Kao da zaboravlja kako radi na teret javnog zdravstva.... neka poštuje zakon države koja daje plaću, a koju plaćamo svi mi. A ako već netko ima potrebe brinuti se o tuđoj djeci, ne treba oko moje potencijalne i zamrznutih embrija. Puna je Slavonija gladne djece.