Stranica 33 od 72 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovakvo ponašanje liječnika bi trebalo prijaviti - samo što živimo u doista nesređenoj državi pa ne znam iskreno kome prijaviti profesoricu iz Rijeke za ovakvo postupanje!

pitajte ju da li zna da je potrebno skoro 12 j.s. u prosjeku za živorođeno dijete! BIt će da je to zaboravila - ježi ga - ide HDZ koji će osvojiti vlast - bit će da se out of a sudden pribojava nekog broja zamrznutih embrija za koje će nju kao voditeljicu odjela humane reprodukcije možda prozivati.

bzvz vam je to profesorice - nije vam to sukladno ESHRE preporukama - ovo opet miriši na svjetonazorsko priklonjavanje!

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Imaš pravo kadauna da je to za prijaviti... ministarstvu? nacionalnom mpo povjerenstvu? u svakom slučaju voditelju klinike i bolnice. I ovo što cure kažu na odbrojavanju da im javljaju SAMO AKO ima za kriopohranu je SRAMOTNO!!!. Znači čekaš betu iz svježeg transfera, a slijedećih 5 dana ti je upitnik nad glavom i žderanje što se događa u labu. Pa parovi trebaju znati zašto nema za kriopohranu. Koliko jedan telefonski poziv može koštati?! Pa stavite škrabicu pred humanu reprodukciju i napišite "dobrovoljni prilozi za kulturnu komunikaciju s pacjentima". Čovjek bi mislio da će uštedu od muljanja s troškovima prijevoza pametnije rasporediti. Ali bitno da nema za njihov ukus previse embrija.... njima previse, nama premalo. To čak nije ni trenutno sakupljanje političkih bodova, to je osiguravanje budućih političkih bodova na grbači neplodnih parova. Ma fuj!

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Big Blue, slažem se s tobom baš zbog toga jer sam bila u takvoj situaciji da sam čekala taj poziv kao ozebli sunce. Jednom su me zvali jer su zamrznuli 2 blastice, drugi put me nisu zvali. I to je baš igra živaca, a trudiš se ne živcirati u to vrijeme jer čekaš betu. Svaki put mi je na transferu bilo naglašeno da ako će biti što za zamrznuti će zvati, a ako ne zovu, nema ništa. Meni je uvijek bilo pitanje u glavi što ako su slučajno baš ovaj put zaboravili nazvati ili nešto treće.

Ali još mi je teže bilo što se ni poslije punkcije nije smjelo zvati da se vidi kako se razvijaju embriji, nego sam morala doći treći dan da bi mi dr. objasnio kako je sve u najboljem redu i da dođem na transfer peti dan. A živim 100 km od Rijeke, uvijek me je sve boljelo od punkcije i MM je morao uzimati slobodne dane da bi me vozio jer sama nisam mogla tako da nam je to stvarno bio komplicirano. Ne znam da li se je sada što promijenilo po tom pitanju.

Meni su ostala još samo dva prirodnjaka, iduće godine negdje u ovo vrijeme planiramo opet u postupak i nadam se da će se do tada barem nešto promijeniti. Sretno svim curama u postupcima!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A mene zvali da mi kažu da blastocista koju su pustili do šestog dana da vide ako će ipak bit ok za zamrzavanje ipak nije dovoljno dobra i da ju nisu zamrznuli...da li će zvati valjda ovisi tko je koji dan kakve volje.. nažalost...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bas kako Dino84 kaze, voznja vise od 100 km do Rijeke i cekanje po sat dva ako ne i duze da ti kazu hoce li ili nece biti et-a je zivi uzas.
    Nikako nisam uspijela shvatiti cemu to, gdje je usteda kada za taj nepoterban put hzzo isplacuje putne troskove dok mi pacijenti gubimo dan na poslu i gubimo zivce u iscekivanju.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki put mi je na transferu bilo naglašeno da ako će biti što za zamrznuti će zvati, a ako ne zovu, nema ništa.

Ali još mi je teže bilo što se ni poslije punkcije nije smjelo zvati da se vidi kako se razvijaju embriji, nego sam morala doći treći dan da bi mi dr. objasnio kako je sve u najboljem redu i da dođem na transfer peti dan
    Citiraj pak prvotno napisa Vidi poruku
    voznja vise od 100 km do Rijeke i cekanje po sat dva ako ne i duze da ti kazu hoce li ili nece biti et-a je zivi uzas.
    Nikako nisam uspijela shvatiti cemu to, gdje je usteda kada za taj nepoterban put hzzo isplacuje putne troskove dok mi pacijenti gubimo dan na poslu i gubimo zivce u iscekivanju.
    Cure moje drage, meni je ovo za sjesti i plakati

Ovo nema veze s novcima (sigurno košta manje nego troškovi koje je pak navela u zadnjem pasusu) koliko je stvar organizacije odjela, uvažavanja pacijenata kao ljudskih bića i u krajnjoj liniji osnovne kulture komuniciranja.

Meni je Rijeka, gledajući izdaleka bez osobne involviranosti, uvijek nekako bila draga; dobar tim, dobri rezultati - ne samo humana, već i cijela ginekologija i opstetricija. Pojam za tretiranje pacijenata kao objekata mi je bila Petrova (VV nije bio ništa puno bolji po pitanju komunikacije, samo je imao manje liječnika od Petrove, pa se stvarala iluzija nekog osobnijeg pristupa - ajde probaj dobiti svoje nalaze na Vuku, oteliš se), Osijek valjda još uvijek može dobiti Oskara za nesposobnost, ali ovakve da prostite pizdarije u Rijeci nisam očekivala.

Evo malo edukativne literature za KBC (iako već 5 godina staro, još je itekako aktualno): http://www.eshre.eu/~/media/emagic%2...mrepder022.pdf

btw, je li vi cure dobijete nekakvo otpusno pismo, izvještaj na kojemu su informacije embriologa s ocjenama embrija? Prije 3, 4 godine je postignut konsensus o sistemu ocjenjivanja kvalitete embrija: http://humrep.oxfordjournals.org/con.../1270.full.pdf

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure,kako humana radi u 8. mjesecu? Zna li možda tko kada dr. V. ide na godišnji?

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Koliko ja znam ne radi uopce u osmom...

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

da, ne rade u 8.mjesecu

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav svima Nova sam na forumu i u samom postupku. Konzultacije su dogovorene tek u 9. mjesecu. Naime, ono što mene zanima je, cure koje ste sve to prošle, a bile ste zaposlene, kako je to funkcioniralo? Kako ste uspjele uskladiti sve te silne pretrage s poslom?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj nitana007 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima Nova sam na forumu i u samom postupku. Konzultacije su dogovorene tek u 9. mjesecu. Naime, ono što mene zanima je, cure koje ste sve to prošle, a bile ste zaposlene, kako je to funkcioniralo? Kako ste uspjele uskladiti sve te silne pretrage s poslom?
    Dobro došla i još brže otišla na podforum trudnica.
    Ja sam kombinirala smjene za vađenja krvi, folikulometrije i inseminacije, a za HSSG, punkcije+transfere nešto godišnji a kad bi ga ispucala onda bolovanje.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bok nitana007! Ja sam folikulometrije odradjivala za vrijeme marende na poslu. Za punkciju i transfer bi uzela po jedan dan godisnjeg. Kombiniras kako mozes. Npr. krv za aids i hepatitis mozes vadit i popodne.

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

pozdrav nitana07 zbog folikulometrija sam kasnila na posao, nekad više nekad manje.. Pa sam kolegici i šefici u odjelu rekla što i gdje idem, budući da su me one i pokrivale.. Sad sve ovisi naravno gdje radiš i kako bi okružje reagiralo.. A punkcija ili transfer, često mi je za vikend palo a ako ne, uzela bi koji dan godišnjeg..
    Sve u svemu, to kašnjenje i kombiniranje me uvijek opterećivalo, ali što ćeš..
    Sretno!

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ja sam se već prije žalila na prof i ovaj put sam imala veliku sreću da nje nije bilo kod punkcije i kod odluke koliko js će se oploditi. Naime, stimulacijom od 40 puregona i 3 orgalutrana smo dobili 15js, od toga 12 je bilo za oploditi i samo zato jer je bio V sve je dao da se oplode. Do 5 dana bilo je 7 živih, ali 3 blastociste, 3 morule (danas će mi javiti da li su do 6 dana i one zamrznute) i jedna jako loša. Znači, da je bilo po njoj, pola bi zamrznula dok su js i pita boga što bih imala na kraju...još mi je moralizirala da se pozovem na savijest i dođem po sve što se oplodilo. OK. Nije da ne želim ALI mislim da to nije način kad već po zakonu imam svoja prava a nju ako nešto muči ne to rješava na neki drugi način!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Lagunas, je li ti prof. savjetovala da ti zamrznu jajne stanice koje nisu iznad zakonom maksimalno dozvoljenog broja za oplodnju? Jesi li se na to žalila Ravnatelju KBC-a, Nacionalnom povjerenstvu za medicnski potpomognutu oplodnju, Ministarstvu zdravlja?

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Tako je, znači kad smo došli 3 dan i kad je vidjela da su svih 12 oplodeni popiz* je. Imam osjećaj da je V dobio po nosu poslije. Srećom pa nje nije bilo kada se ta odluka donosila. I trenutno nemam potrebu da reagiram jer je ispalo ok a sve poslije ovoga bi moglo završiti moja riječ protiv njene. Da je bilo po njenom vjeruj mi da bi reagirala!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Lagunas, je li ti prof. savjetovala da ti zamrznu jajne stanice koje nisu iznad zakonom maksimalno dozvoljenog broja za oplodnju? Jesi li se na to žalila Ravnatelju KBC-a, Nacionalnom povjerenstvu za medicnski potpomognutu oplodnju, Ministarstvu zdravlja?
    Iz mog iskustva s profesoricom, nema tu savjetovanja. Ona kaže što će napraviti i svaki komentar (moj pokušaj dogovora) je bio besmislen, jer je ona 'specijalista koji zna najbolje' i bit će onako kako ona kaže.
    Nadam se da će kad tad naići bar jedna cura koja uspije ići protiv nje na svim nivoima i ostvariti pobjedu.

Edit: Nisam bila u situacijama oko stimulacije i oplodnje js ali vjerujem da profa za sve ima isti pristup i stav.
    Posljednje uređivanje od eryngium : 20.07.2015. at 11:49

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Grozno je ovo što se dešava, baš me jako dira i žalosti jer sam joj prošla kroz ruke. Čudim se što je uopće izabrala specijalizaciju iz humane reprodukcije.

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Eryngium imaš potpuno pravo što se nje tiče.
    Međutim, jako me zanima da li se ijednoj desilo da vam na transferu kažu da imate (3) blastociste, 2 za smrzavanje (1 vraćena) i da će vas nazvati kad vide što će biti sa ostalim, u mojem slučaju još 3 morule. Naravno, ja sam njih morala nazvati, čekala sam do pola 1, da bih saznala da je samo jedan smrzlic! I to je to, nema više, zero, nula!? Bez objašnjenja! Sad vi meni recite jesam li ja luda ili da stvarno počnem sumnjati da se neki vrag tamo ipak dešava!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Lagunas, one 2 su ti vjerojatno smrznuli već neki dan, a od ove druge 3 je smrznuta jedna...tako da imaš 3 smrzlića...to ti je prilično dobar rezultat tako da te to ne treba brinuti..
    Phiphy- ti si jedna od rijetkih sretnica koje nisu iskusile njezine čari i sretna budi radi toga..ova njena nova politika nije niš drugo nego ulizivanje HDZ-u za kojeg je procijenila da će doći na vlast..ali pitam se zašto to netko tko je izabrao tako plemenito zanimanje radi osim ako nije čisti karijerist i lovac na poene... ona kao tu moralizira oko smrznutih embrija koje nitko neće pokupiti,a nije joj palo na pamet da svaka stimulacija ostavlja posljedice po zdravlje žene i da bi trebalo liječenje provoditi na način da se svaka stimulacija maksimalno iskoristi i da žena na koncu uz što manje hormona dođe do djeteta...
    Ja bih joj rekla da eventualni višak embrija namjeravam donirati..pa neka pokuša pobiti tu moju želju..
    Osim toga moj doktor meni nikad nije ništa naredio nego samo predložio tako da ne vidim kako ona može odlučivati sama o stvarima koje su unutar zakonskog okvira...

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Jao cure, slušam i ne vjerujem. Jako mi je žao radi doktorice, i srećom nisam iz Rijeke.
    Zanima me što bi se dogodilo kad bi napokon bolnice dale na uvid svoje rezultate mpo postupaka. Možda bi se onda krenulo izvidjeti što negdje ne valja.

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Red pepper tako se jako nadam da si u pravu i da sam krivo razumjela..i da,
    Da li dozvoljavaju mijenjanje gin, jer sa njom nikako na zelenu granu?
    Ako budem bila u ovoj poziciji kod nje, izričito ću tražiti da mi se ne zamrzavaju js, koliko god da ih ima..a i zadnji put su ona i mbiologica prebacivale odluku o korištenju mikro injekcije. Sutra kad se malo smirim, nazvat ću još jednom lab da budem načisto.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj red pepper prvotno napisa Vidi poruku
    Phiphy- ti si jedna od rijetkih sretnica koje nisu iskusile njezine čari i sretna budi radi toga..
    A jesam, jesam . I bila na korak da promjenim ne samo doktora, nego i kliniku (jer (meni) nije rješenje prijeći kod V. ili M., kad tad te opet ona dočeka na nekom dežurstvu)...s druge strane, uspjela sam neke stvari ispregovarati. Ovo sve mi je grozno jer je dovoljno teška borba za dobiti dijete, a kad se moraš boriti i sa svojim dr. da dobiješ najbolje moguće liječenje koje trenutni Zakon omogućava, onda nek sve ide u pm.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 20.07.2015. at 17:03

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ova njena nova politika nije niš drugo nego ulizivanje HDZ-u za kojeg je procijenila da će doći na vlast..
    ali pitam se zašto to netko tko je izabrao tako plemenito zanimanje radi osim ako nije čisti karijerist i lovac na poene
    X na prvi dio
    za drugi dio želim vjerovati da je humanitarizam ipak bila njena startna pozicija. A oportunizam... valjda ovakva situacija u društvu, kao i rat, izvuče ili ono najbolje ili ono najgore iz čovjeka. Ponekad oboje.

Lagunas, red ti je dobro rekla; ove tri blastice su bile odlične (1 ET, 2 za FET), a ove 3 morule su kasnile, tako da su ih pustili da vide hoće li se i kako razvijati. 4 blastice od 12 js uz očiti muški faktor (je li na kraju rađen ICSI? mislim da je to ipak odluka embriologa, kakva je to bila rasprava?) je solidan rezultat. Nazovi ih, provjeri - to je tvoje pravo!

Citiraj tanatana prvotno napisa Vidi poruku
    Jao cure, slušam i ne vjerujem. Jako mi je žao radi doktorice, i srećom nisam iz Rijeke.
    Zanima me što bi se dogodilo kad bi napokon bolnice dale na uvid svoje rezultate mpo postupaka. Možda bi se onda krenulo izvidjeti što negdje ne valja.
    Onda bi se tek vidjelo da puno toga svugdje ne valja, zato i kriju rezultate kao zmija noge. A iz istog razloga i dan, danas protivno Zakonu nemamo Registar MPO postupaka.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure kojima su u Rijeci zamrzli jajne stanice koje nisu bile "višak", tj. zamrzavali su ( i zamrzavaju) jajne stanice koje nisu su prelazile broj od 12 zrelih jajnih stanica za oplodnju?

jeste li poptisale pismeni pristanak da želite da vam se oplodi manje od 12 js?

http://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-me...nutoj-oplodnji
    Članak 7.

(2) U postupku homologne izvantjelesne oplodnje smije se koristiti kontrolirana stimulacija ovulacije u skladu sa suvremenim biomedicinskim spoznajama tako da se dobije najviše dvanaest jajnih stanica. Od tog broja može se oploditi svih dvanaest jajnih stanica. U skladu s medicinskim dostignućima u spolne organe žene dopušten je unos najviše dva zametka poštujući načelo sljedivosti. Preostali zameci i/ili jajne stanice zamrzavaju se.

(4) Bračni, odnosno izvanbračni drugovi obvezni su prije započinjanja postupka medicinski pomognute oplodnje, u pisanom obliku izjasniti se žele li oplodnju do dvije ili više jajnih stanica.

(6) Preostali zameci koji nisu uneseni u spolne organe žene čuvaju se na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje do pet godina. Nakon proteka roka od pet godina zameci se uz pristanak darivatelja daruju radi postizanja trudnoće i rađanja korisniku prava na medicinski pomognutu oplodnju koji pristane na takav postupak. U slučaju da bračni, odnosno izvanbračni drugovi žele produljiti čuvanje zametaka daljnjih pet godina, obvezni su snositi trošak čuvanja.

(9) Prije započinjanja novog svježeg postupka izvantjelesne oplodnje moraju se iskoristiti svi zamrznuti zameci, a nakon toga zamrznute jajne stanice.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Inesz, ja sam sto posto sigurna da ona nije nikom dala da išta potpiše...

Meni je isto prestrašno da u ovoj teškoj borbi koju prolazimo imamo među doktorima osobu koja izgleda kao netko kome uopće nije u interesu da ostvarimo majčinstvo..Taj njen način razgovora, te njene zajednljive doskočice i moralne prodike, a sada već i zakoni koje ona sama sebi smišlja i provodi na štetu pacijenata je nešto što truje inače predivan odjel humane reprodukcije u Rijeci...I tome bi trebalo doskočiti...ja osobno ne poznam osobu koju ona nije na neki način zeznula,ali ovo s oplodnjom samo dijela stanica je vrhunac...kada bi se ljudi skupili i prijavili ju ili bar skupno na neki način izrazili nezadovoljstvo možda bi se stvari promijenile,ali to se vjerojatno neće desiti jer ipak kod nas prevladava stav da je doktor božanstvo tako da veliki broj žena njoj i vjeruje šta priča..uz toliko zaista divnih ginekologa u KBC-u kud baš ona je izabrala ovu subspecijalizaciju...i k tome joj je još na čelu....

Lagunas- šteta što si uopće nju izabrala...promijeniti doktora možeš, ali kao što phiphy kaže to ti nije jamstvo da te ona neće zadesiti ponovno...ja sam doduše svom doktoru nakon što me zeznula rekla, a i reć ću mu opet kad dodje vrijeme da se ja kod nje ne pregledavam pa da smisli način kako to izvesti, ali meni u konačnici nije problem i propustit ciklus ili dva ako mi nema doktora i sl. jer mi je taj ljudski faktor jako bitan..(ja sam malo luđa od prosjeka po tom pitanju)..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

red, mislim da nije toliko stvar u mišljenju da je doktor 'božanstvo' nego u strahu da u nekoj fazi postupka ne naletiš opet na nju. Kad sam vidjela da će mi ona raditi punkciju došlo mi je slabo ali nisam bila spremna izgubiti još jedan mjesec pa sam stisla zube i nadala se najboljem.
    Još jedna stavka je jako bitna, iz mog iskustva, u pritužbama pacijenata KBC pokriva djelatnike bez obzira na greške koje naprave. Ako je netko pisao KBC-u žalbu, kao što sam je pisala ja, vjerovatno je dobio čitabu u kojoj u principu kažu 'mi tako radimo i stojimo iza svojih ljudi'. Sve se na kraju svelo na moju riječ protiv njihove. Jer pregledi u postupku su uvedeni u kompjuter, fakturirani i uredno naplaćeni a to što mi nisu napravljeni je bila samo moja tvrdnja za koju nisam imala dokaza. Izuzev one košuljice povijesti bolesti gdje nije bilo podataka za njih ali to je kao samo za njihovu evidenciju i do toga nisam mogla doći. Plus su se čudili da što sam se uopće bunila 'pa nisu fakturirali HZZO-u postupak koji mi nije bio izvršen'.
    Za ovo sa stanicma bi moglo biti temelja za ići na više instance jer ako cure nisu potpisale pristanak za zamrzavanje js (a iz priče sam skužila da nisu), dokaz za kršenje zakona postoji.
    Posljednje uređivanje od eryngium : 21.07.2015. at 11:17

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Na moju žalost ipak je samo 1 zamrznuta. Sad sam zvala i nešto je ukratko objasnila da kvaliteta blasto mora biti savršena i drugačije ne smrzavaju, jer u konačnici ne bi ni preživjele odmrzavanje. Njene riječi, mikrobiologinje.
    Naravno da nema ni govora o nekakvom potpisivanju i pristanku o količini ili ograničenju oplodnje js. Zar da pripremim pisanu potvrdu kojom tražim da mi se oplodi svih 12js, pod uvjetom da ih bude toliko i 2gi put?? Jedina stvar koju sam primijetila je, da kad sam joj rekla da bih sigurno došla i da bude 5 smrzlica, je da tako kažem, umirila i sa osmjehom nas pustila da odemo...
    Da mogu, da sam u mogućnosti, promijenila bih cijelu ustanovu, ne samo nju, samo iz razloga što želim da me se tretira kao osobu, koja prolazi kroz jedan izuzetno stresan period, kako za tijelo tako i za psihu...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Lagunas,

jesam li dobro shvatila:
    -od 15 jajnih stanica, 12 je oplođeno
    -5. dan si imala 3 blastociste od kojih je jedna transferirana i 2 smrznute + 3 morule ostavljene za 6. dan
    -od te tri morule 6. dan je smrznuta samo 1

---------------------

objašnjenje da se zamrzavanju samo savršene blastociste uopće ne mogu razumjeti, niti bih prihvatila takvav neprcizan za morfološke karakteristike blastocista.

riječ "savršeno" uopće ne postoji u sustavu ocjenjivanja morfoloških karakteristika blastocista. kod ocjenjivanja vanjskog izgleda blstocista u našim laboratorijima se upotrebljava ju ESHRE smjernice po kojima se određene vanjske karakteristike vrednuju stupnjevima od 1-3 (4) i opisno riječima "good", "fair" i "poor".

nema savrenstva.

zato bih tražila dokumentacijiu iz laboratorija da vidim kako su ocjenjene smrznute blastociste, a kako one "nesavršene" koje su bačene.

-

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Bilo je ovako:
    Od 15js, 12 je oplodeno, icsi postupak
    5 dan imamo 3 blastociste, 3 morule
    1 blasto je transferirana
    Znači, ja odlazim sa informacijom da su 2 spremne za zamrzavanje. Istina, nitko nije rekao da već jesu...
    Da bih nazvala da vidim što je sa morulama, kad mi je rečeno da ne samo da nema morula, već je samo 1 od one 2 zamrznuta.
    A o njenom odgovoru ja ne znam što reći ili misliti...jer imam osjećaj da se tamo manipulira sa embrijima a kontrole ne postoje. Sve se da nastimati i sve i da tražim papir vjerojatno bih dobila na uvid onaj koji njima odgovara. Ali to su sad moje špekulacije pošto se to desilo još 1 osobi koja mi je jako bliska. Znam da zvuči kao teorija zavjere ali to je jače od mene.

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Slažem se sa eryngium, nije tu stvar da se itko od njih smatra božanstvom, već postoji taj određeni strah da će se ponovo na nju naletiti, i da će biti još većih problema. Jasno mi je da se ne bi trebalo tako razmišljati i da se treba boriti za svoja prava, sve to stoji, ali opet je nekako teško izvedivo, sam protiv sustava. Ja ću se boriti, dati sve od sebe, jer se osjećam zakinuto, i umanjena su mi prava i mogućnost uspjeha postupka. Još se i premišljam ako ću ići na sljedeći postupak dolje.
    Dio krivice za zadnji postupak svaljujem i na sebe, što se očito nisam dovoljno informirala, i gle čuda bila sam mislila da će doktor(ica) raditi u interesu mene kao pacijenta, i informirati me točno i ispravno. Jer ako ništa, na njezine izjave o zamrzavanju jajnih stanica, i moje pitanje o postotku uspješnosti odmrzavanja istih, nisam dobila nikakav odgovor.
    Nikakav pismeni pristanak nisam potpisala niti mi je bio nuđen za zamrzavanje stanica i da u oplodnju ide manje od 12 stanica.
    Nakon punkcije, kad sam se probudila iz anestezije, mi je rečeno da ovisno o spermiogramu, ako bude klasičan ivf da sve stanice idu u oplodnju, a ako se odluči raditi icsi da će dio biti zamrznut a drugi dio ide u oplodnju icsi metodom.

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lagunas nadam se da ćeš se po smrzlića vratiti tek za koju godinu kad ti je beta? Planiraš test raditi?
    Posljednje uređivanje od Katjuša : 22.07.2015. at 10:47

Lagunas avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Danas je 6dpt. Test planiram već 9dpt. Beta 14dpt. Ovo mi nije prvi postupak. Prošli smo 4 aih. I ovo je treći ivf, samo 1vi sa full stimulacijom. Katjusa, u kojoj si ti fazi?
    Hvala vam svima na lijepim željama!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Veliki broj cura s kojima sam razgovarala nemaju blage veze o ničemu vezanome za MPO nego idu pod pretpostavkom da doktor zna najbolje i da će raditi u njihovom interesu...ne znaju ništa do mjere da ne znaju ni naziv lijeka koji im je propisan,a kamoli neke detalje...Rijetke su one (kao što smo mi na forumu) koje se upute u problematiku i onda skuže kako stvari dolje nisu baš livada sa cvijećem...Ok, vi nećete reagirati jer se bojite da vas ona ne zakači ponovno, ali velika je nažalost većina i onih koji misle da je ono što doktor kaže apsolutna istina... Moje mišljenje je da se nje ne treba bojati...Pa što ako vas opet zakači na nekoj punkciji ili folikulometriji...bitno je imati crno na bijelom dogovor sa svojim doktorom i samo joj ga izvaditi i pokazati u slučaju bilo kakvog njenog pokušaja intervencije...veći je problem ukoliko je netko baš njezin pacijent...

Lagunas...test bi ti mogao pokazati već 7 dnt ..u svakom slučaju nadam se da će ti ovaj postupak biti dobitan bez obzira kako traljavo odrađen..
    Katjuša...ma samo se dogovori detaljno i unaprijed sve sa M. S njim se barem sve može dogovoriti bolje nego s privatnikom...Nema ti smisla mijenjati kliniku jer neće ti niti u Zg biti bolje,a za privatno uvijek imaš vremena...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno HZZO ugovorio IVF/ICSI postupke s dvije privatne poliklinike

Radi smanjenja Nacionalne liste čekanja HZZO ugovorio IVF/ICSI postupke s dvije privatne poliklinike

Udruga Roda od HZZO-a je primila informaciju o novougovorenim IVF/ICSI postupcima u privatnim poliklinikama koji se radi smanjenja lista čekanja u bolnicama trebaju provesti do 31. 12. 2015.:

Poliklinika Škvorc u Samoboru je ugovorila:
    a) 100 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
    b) 150 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
    c) 200 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu

Poliklinika Betaplus u Zagrebu je ugovorila:
    a) 10 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
    b) 30 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
    c) 10 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu

Natječajem za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičkih/terapijskih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja od 03. lipnja 2015. godine bilo je predviđeno 900 IVF postupaka, a dodijeljeno je ukupno 500 postupaka.

Link na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja:
    http://docdro.id/nYfvz8C

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma vidjeste li vi našeg Vlašića sad na vijestima, dobio nagradu od ministra kao jedan od najboljih 27 hrvatskih liječnika!
    Čestitamo doktore!!

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Opa pa cestitke doktoru !
    Jel ima link?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bravo!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo i mene malo na forumu... Ziva i zdrava..
    Citala sam i ne vjerujem sta se sve desava. Treba se detaljno informirati o svemu.. Evo ja u zadnjem imala 9 js od tih 9. Oplodila se jedna, drugi tjedan se spremam po embrij...nije mi se objasnilo zasto od 9 samo 1... Na kraju sam rekla da ja pretpostavljam da je krivi protokol.. Ali nista nisu komentirali... Sve u svemu... Idem na fet pa dalje ako bude trebalo idem se borit..
    Pozz svima...

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vatra,sretnooo !!!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Vatra sretno !
    Kakav je bio spermiogram?

Katjuša avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sretno vatra!!

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bilo je materijala za oplodnju, js nisu bile dobre, u njima je bio problem...

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Znaci Vlasic je postao mister ucinkovitosti...ajde nek mu bude..al me zanima sta to tocno znaci..kakva ucinkovitost?sto se tocno bodovalo?zanima me tako iz dosade...

Vatra nek ti je sa srecom! Dole je koliko vidim u zadnje vrijeme sreca najtrazenija roba...drzim fige za fetic...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Red jesi rodila?
    I ja mislim da je sreca najtrazenija roba.. Ne znam sta se desava

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Znaci Vlasic je postao mister ucinkovitosti...ajde nek mu bude..al me zanima sta to tocno znaci..kakva ucinkovitost?sto se tocno bodovalo?zanima me tako iz dosade...

Vatra nek ti je sa srecom! Dole je koliko vidim u zadnje vrijeme sreca najtrazenija roba...drzim fige za fetic...
    Je, evo vidim da je liječnik sa humane u KBC Rijeka dobio nagradu za uspjeh u radu. Čestitam! Nadam se da ćemo tu uspješnost moći vidjeti kroz brojke o broju mpo bebica koje su i koje će iz rodilišta izaći u naručju sretnih roditelja.
    Koji su bili kriteriji vrednovanja uspjeha za ove Vagine nagrade?

Ministre, gdje je mpo statistika, gdje je mpo registar koji je trebao biti u funkciji već tri godine?
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.09.2015. at 07:53

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vatra navijam za pingvinica i da okrenes malo to kole srece prema uspijehu!

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jesam Vatro,odcrnjacila sam svoje za sada,sad napokon malo da i uzivam

Ne znam sta se desava,ali slusam svasta i ne mi se sviđa...kao da Smiljka priprema teren za promjene na vlasti koje se vjerojatno spremaju...ne mogu se oteti tom dojmu...jer ne vidim odakle sad moraliziranje o ostavljenim embrijima,mpo djeci sa 10% sanse da se rode s manom itd...

Kakav je vas plan?ides u fet 3 dana nakon ovulacije ili u anovulatornom ciklusu s estrofemom od pocetka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •