Moze li mi netko reci tko mi daje uputnicu za vaditi betu za humanu?
Moze li mi netko reci tko mi daje uputnicu za vaditi betu za humanu?
Tvoj ginekolog.
Chiara, kad ti piše da vadiš betu?
a meni 2. 5. Baš se i ja mislim da radim ranije, ali ne znam kako bi reagirali oni na humanoj. Jedino da uvjerim svog ginića da radim ranije pa ponovim u pon. 2.5. Kod kojeg si dr.? Ja sam kod V.
Lea i ja sam kod V. Jesi bila u postupku ili? Ne znam da li bi mogli ovako preko uputnice ranije ici izvaditi, mislim da ne. Jedino privatno.
Jesam, imala sam FET dviju blastica. Danas 8 dnt. Ja ću podići uputnicu u pon. jer i tako moram do ginekologa po utriće i produžiti bolovanje, ali znam da će mi reći da čekam datum koji je napisao dr. Doduše, mogla bi ranije vaditi tek u petak, a to mi je 15dnt, pa se bojim da bi mi rekli da je to prerano. Inače, M. mi je radio transfer i reako da će mi staviti betu "malo ranije" , V. stavi obično 19dnt, bez obzira je li trodnevni ili petodnevni.Inače me nije bilo briga, ali jutros sam prvi put od kad sam u postupcima ugledala jedva vidljivu drugu crticu, pa sad ne mogu iščekati.
Bas super za M da je stavio datum malo ranije. Ipak je malo previse cekati 3 tjedna. Sad nam preostaje samo cekati da vidimo sta ce biti. Ja nisam niti radila test iako bi sad vec trebao pokazati kad je ovulacija bila 08.04.
Lea nadam se da je to to i da ce ti ta crtica koliko god da je sad svjetla (ali crtica je crtica) biti svakim danom sve tamnija. A mozda se i vidimo u petak.![]()
A stavio je ranije dan, dva. i tebi i meni je beta 22. dan od ovulacije. Meni je bila 10.4. Je li i kod tebe riječ o blasticama? Ne bi ni ja ovako rano radila, nego sam bila počela smeđariti što mi je uvijek bio znak menge, pa otpisala postupak, i išla napraviti test. Sjena mi se pokazala već 7dt, a danas je već vidljiva crtica, jedva ali vidljiva, i to na onim testićima što dobijem s Lh- trakicama za ovulaciju. Ponovit ću ponovo sutra, a kupila sam digitalni za ponedjeljak prije nego odem do svog ginića, da mu znam reći. Od straha se ne usudim ničemu nadati. Ovo mi je bio 7. transfer.
Nisam bila u nikakvom postupku. Trebala bi poceti sa inseminacijama uskoro. Meni je isto kao i tebi spotting pred menstruaciju i kad to vidim znam da stize. Ali ovaj mjesec mi toga nema. Mozda zbog vitexa i jos jednog biljnog pripravka sto sam ovaj mjesec pila po prvi put.
Pričekaj još dan,dva da ne treniraš živce, pa napravi kućni test. Trebao bi ti pokazati plus ako si trudna. Ja nisam iz RI, vadim betu u svom gradu, i dobit ću ja uputnicu u pon., samo se bojim što će mi reći na humanoj što sam uranila kad ih nazovem za rezultat. A valjda ću izdržati. Sad idem dan po dan, svako jutro novi test.
Cini mi se da meni M stize. Na t.papiru se vidjela svjetlo roza krv, a i trbuh me boli. Tebi drzim palceve da izdrzis jos malo do bete.
Da, znam. Ali ginekolog će mi dati jednu uputnicu koju ostavljam u bolnici, za jedno vađenje krvi. Pa bi morala opet po uputnicu. Ma vidjet ću što će mi on sutra reći. Napravila sam test i danas, crtica je još uvijek svijetla ali ipak malo jača nego jučer i brže se pojavila. Sutra pada digitalni test, pa ako bude pozitivan možda ipak pristane da vadim betu ranije, i eventualno je ponovim taj dan. Ma nema veze, da vas više ne zamaram. Kad sam čekala 8 godina izdržat ću još tjedan.
CHIARA. žao mi je. Znam da nije lako, ali nemoj očajavati.Samo naprijed, i želim ti puno sreće. Nadam se da nećeš puno pohoditi humanu!![]()
Hvala ti Lea, nadam se i ja da necu dugo jer nam ipak nalazi i nisu tako losi i zato se jos i odgađa inseminacija. HSG je bio u redu i sad kazu da se kroz par mjeseci mozda nesto i ulovi. A ja se za ovaj ciklus nisam nesto previse ni ponadalala jer nismo pokrili dan ovulacije nego 2 dana prije. Tebi zelim srecu i da nas obavjestavas o daljnjem tijeku. Jedva cekam jutro i tvoj testic.
Curke, mogu vam i na humanoj dati internu uputnicu za betu.
Ovaj put sam ja kod njih radila i briseve, papu i dobila internu za krvne markere, sve preko njih, ništa preko soc.gin-a.
I prije mi je soc gin govorla da bi trebala sve u KBCu raditi jer mi je ona dala D1 uputnicu i uputila me na humanu da se liječim. Imalo je smisla ali evo tek ovaj put sam sve dolje napravila. Čisto za info da se ima tu..![]()
lea sretno i vibram za lijepu betu!
Chiara i tebi sretno, hoćeš li već sa ovim ciklusom na inseminaciju ili ne još? Sorry, nisam shvatila
Katjuša nisam sigurna da li cu ovaj mj na inseminaciju jer moram na konzultacije, a nisam se jos mogla naruciti jer cekam M koja je kasnila 3 dana i sad je ima ali samo na papiru kad se obrisem, a na ulosku nista. Nisam pametna da li da zovem i narucim se ili da jos malo pricekam. Za betu sam tu postavila pitanje jer mi nitko od njih nije rekao od koga dobijem tu uputnicu. A za inseminaciju cu jos morati prikupiti dodatne nalaze. Uf malo sam oduzila, ali to je ukratko to.
Napravi ovih dana i test ako ti ne krene M kako spada, pa ćeš biti pametnija što i kako dalje.. Možda M ni ne dođe![]()
A što se tiče uputnice, am mislim da i dalje soc gin može normalno dati..
Jesam, jutros se ustala da ću napraviti test, kad ono malo svježe krvi na wc papiru. Test je odmah pokazao plus. Išla sam kod svog ginekologa, on me odmah poslao vaditi betu. Iznosi samo 35,2. Čini mi se premalo za 10. dnt dviju blastica. Ponavljam u srijedu. Ako se pravilno povećava onda će biti dobro, a ako ne, opet ništa. Kaže da krvarenje može biti od čišćenja sluznice, jer je ovo vrijeme očekivane menstruacije. Do sad se nije ponovo pojavilo, ali nisam baš optimistična.
Ja vjerujem da cim ti je pokazalo plus da je to to i da ce ti se do srijede poduplati beta. Jel koristis utrice? Ja sam se danas narucila za drugi tjedan, opet sve iz pocetka.![]()
Da, ne prestajem s utrićima. Ideš na konzultacije za postupak?
Je. Nije ni bilo nego ono malo jutros i to u pet ujutro. Kad sam to obrisala nije se više ništa pojavilo. Idem na wc svakih 5 min. Ma došla sam sad sebi malo od šoka. Na kraju krajeva, bitno da se nešto događa, sad bar znam da se može primiti i nema odustajanja.Ići ću u postupke dog god bude trebalo! Bar sam doživila da ugledam plus. Oni minusi su me dokrajčili!
Sretno i javi što je bilo!
Bas mi je drago da ti je stalo. Vjerujem da si se barem malo smirila. Kako si zadovoljna sa dr V? Naravno da cu javljati sta se događa.
Preeezadovoljna! Stvarno je uvijek ljubazan i pokazuje razumijevanje, a ja sam jako osjetljiva i meni je to bitno.Baš ulijeva povjerenje. Nije da daje lažne nade, nego je optimist. Možeš s njim o svemu popričati.Ja ti redovno bacim neku spiku s njim,o vremenu, o tome kako sam putovala, što posjetiti u RI itd. tako da i zaboravim da sam došla na folikulometriju. I onda se ne osjećaš samo kao broj. Te sitnice stvarno igraju ulogu, bar meni. Nije mi stvarao probleme ni kad sam tražila uputnice za dodatne pretrage. Imam samo riječi hvale za njega i za sestre. Znam da je i njima ponekad puna kapa svega, ali se stvarno trude koliko je to moguće da nam olakšaju. Jednom rječju, odličan dr., a još bolji čovik, rekli bi mi iz Dalmacije!
Ja tek krecem kod dok V pa mi je bas drago to cuti. A vidim da ga cure dosta hvale i da ima dosta pacijentica. Kako se ti osjecas? Ima li novosti?
Posljednje uređivanje od Inesz : 26.04.2016. at 08:11
Pokusavamo vec 1,5 godinu i nista. Na humanoj smo pola godine. Ja cu sad 32g, a on 35. Ja imam hipotireozu i anemicna sam, jajovodi su pregledani HSG-om i sve je prohodno, dragi ima normospermiu. Zato nam ne zele nista raditi iako ja inzistiram da barem odradim inseminacije, a ne svaki mjesec tempirani odnos jer mi to nema smisla. Bezveze gubim vrijeme svaki mjesec svaki drugi dan fm.
Jesi regulirala anemiju i hipotireozu?
Ako jesi, zašto vas ne uzmu u postupak, makar i inseminaciju koja ionako nema visok postotak uspješnosti?
Zašto da par sa idiopatskom neplodnosti koji pokušava već godinu i pol ostvariti trudnoću čeka na 1. inseminaciju više od 7-8 mjeseci a žena je već u 32. godini?
Zbilja, teško razumljiv način vođenja liječenja.
Smijem li pitati tko te vodi na humanoj?
Euthyrox pijem vec 4g, a zeljezo pola godine, to je sve u redu. Bila sam kod prof, a sad kod drV. tek krecem.
Frendica je godinu dana izgubila na ciljane kod V. Jer kao super su im nalazi, imaju već jedno dijete, mladi su (ona 33, on 35 kad su krenuli) i kao samo se treba potrefiti.
I potrefilo se iz 2.stimuliranog nakon dvije godine podruma.
Da nije inzistirala da krenu s postupcima još uvijek bi valjda 'ciljali'.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
kod ovakvog odugovlačenja sa riječke humane, sjetim se forumašice koja je bila već 40. godina prošla i kako su je radi ranije spontano ostvarene trudnoće koja je završila pobačajem, odbili primiti u ivf postupak i uputili da mjesecima radi ciljane odnose.
ženi starijoj od 40 godina koja je došla tražiti pomoć radi nemogućnosti ostvarivanje trudnoće to učiniti? ženi kojoj je svaki mjesec dragocjen...
Za dr V ne znam jer jos nisam bila kod njega. Iduci tjedan idem i bas da vidim sta ce on reci. Njena ideja je bila nakon HSG-a koji je bio u 1mj da cemo imati tempirane odnose do jeseni pa ako ne uspije onda inseminacija.![]()
Da i ja se uvijek sjetim bubice zubice i toga kako ju je zavlacila...ne mogu vjerovati da doticna misli da si netko moze priustiti devet mjeseci hodocascenja na humanu radi ciljanih odnosa...naravno,ljudi ne rade i nemaju pametnijeg posla od toga da cekaju cijelo jutro da bi ona predvidjela ovulaciju...a i to joj ne ide bas najbolje jer voli pomijesati ciste sa zutim tijelom...bas me nazivcira svaka prica o njoj....
Mali Mimi sta ima kod tebe?Jesi na forumu iz stare navike ili se nesto sprema?![]()
Nekako si mislim da pacijent ima pravo odbiti predlozeni nacin lijecenja i traziti drugaciji pristup. Bar bi ja tako pokusala, reci da ciljate vec predugo i da smatras da je vrijeme za korak dalje.
Cula sam vec od cura da se zale na S.ali i V.je znao kao malo razvlaciti kod nekih.
Jutro cure
Istina je da je 9 mj previse za tempirane odnose, a uz to jos i radim pa mi je to tesko iskombinirati. Pa za to mi ne treba humana kad mogu lh trakicama provjeravati kad mi je ovulacija. Njima je naravno jeftinije šibati fm jer im je jeftinije nego raditi inseminacije pa zato valjda odugovlace. Nadam se da ce drV ipak to malo ubrzati.
I ti si jejja tu? Sta svi nesto vrte drugu rundu?
Ja mislim isto da bi pacijent trebao imati pravo sudjelovati u planiranju tijeka lijecenja,al kad su i dr V dr S egotriperi kojima ne smijes nista rec niti predlozit jer misle da su popili svu pamet svijeta...ciljani odnosi su bas glupost jer svatko je sigurno prije odlaska na humanu gađao godinu ili cak par godina...nitko ne ide na mpo jer mu je dosadno u zivotu,a dole su tako strasne guzve da ne kuzim kako oni ne vide da forsiranjem ciljanih bas maltretiraju ljude.
Tako je. Ne samo da rade guzvu nego i svaka ta fm se naravno naplacuje iz proracuna, al mozda je i to cilj jel...
Nitko nama nece nasa prava sam reci, dodjes tamo i kazes tako i tako je, vrijeme nam ide, nista mladji nismo i zelimo prijeci na konkretne poteze.
Redjednom mpoovka, uvijek mpoovka..a i vrijeme je da malac dobije drustvo kad nas vec ceka smrzlic
![]()
Ma nazalost nije to tako jednostavno,znas i sama...jos pogotovo kad tek kreces i kad ti je sve novo i nepoznato...fakat je nekad bolje ovo sto je CHIARA napravila,promijeniti doktora pa se nadati boljem lijecenju...mada ni Vlasic nije poznat po brzini...
Nazalost nekako mi se cini da idiopati na kraju najduze vise na humanoj..njih se valjda ne shvaća dovoljno ozbiljno pa ih se voza mjesecima bez veze iako imaju pravo na sve jednako kao i bilo tko drugi ukoliko nije ostvarena trudnoća u godinu dana...plus sto ja ne vjerujem da uopće postoje idiopati...ali to je previse za njih posla...lakse ih je zvati na ciljane odnose nego pokopati malo ispod povrsine da se nađe pravi uzrok neostvarivanja trudnoće...
Aha jejja ti imas smrzlića,to je super onda!ali vrijeme je proletilo ajme majko kojom brzinom....jesi vec krenula u postupak?sta kaze nas dragi doc?![]()
Nadam se samo da ce biti bolje nego sto je bilo do sada. I da ce se nesto pokrenuti. Drugi tjedan idem tamo. Javit cu vam nakon pregleda sta je bilo.
Meni Mane, blažen bio, uopće nije ciljane ni spominjao. Nakon konzultacija i hssg-a idmah su išle inseminacije.
Ciljani su njima super. Dvaki utz je cca 100kn, naprave ih barem 3 po jednom ciklusu a nisu potrošili ništa osim malo gela i struje. Veoma isplativo.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Evo da se i ja javim, beta pala sa 35,2 na 32,6. Da je bar nula. Nisam uhvatila svog doktora,ali prestajem s utrićima i fragminom. To bi se sad trebalo spustiti samo od sebe. Što vi mislite? Nadam se da neće biti komplikacija.
Chiara,meni je istio dijagnoza idiopatska neplodnost. Ja sam insemenacije odradila u svom gradu, po starom zakonu. Imala sam pravo na 6 puta, ali nakon 4. mi je dr. rekao neka idem na IVF( kod nas su samo insemenacije) jer on ne vidi smisla dalje nastavljati s insemenacijama a ne zna se uzrok neplodnosti, a i da nemam što čekati. Tad sam imala 31god. u međuvremenu sam godinu dana izgubila na stabiliranje TSH-a, i došao novi zakon. Meni Vlašić govori, da idemo na insemenacije jer imam pravo na sve ispčetka. Ja sam mu samo rekla da ne želim gubiti vrijeme. Ne sjećam se da sam djelovala grubo, ali on se odmah ogradio, pa dobro ja vam samo kažem da imate pravo, mladi ste ( tada 33 god) itd. Ali ja sam odlučno rekla IVF, i nije bilo dale razgovora o tome. Isto je sa daljnim pretragama. Slažem se s Red da idiopati ne postoje. Kad mi počnu govoriti o tome, samo što mi ne počne to idiopati zvučati kao idioti koji ne znaju napraviti dijete, ne znaju se opustiti, sve je to psiha itd. po njemu je prerano bilo za pretage nakon 5 neuspjelih transfera, ali ja sam isto bila odlučna i dao mi je uputnice. Tako da Red, ne slažem se s tobom oko dr. V, on je popustio u svemu što sam ja tražila. Stvarno nisam nikad imala problema.
Slažem se za dr.M, ako je i bilo odugovlačenja to je bilo sa moje strane. Primjerice ovaj sad postupak, došla na briseve i odmah me stavio u stimulirani, bez ikakvog otezanja, taman do početka ciklusa stigli nalazi, sve se u 10tak dana odvilo.
Chiara reci dr.V da želiš odmah u postupak, inseminaciju, i vjerujem da neće otezati ništa..
lea draga žao mi je![]()