-
Pozdrav svima,
Prvo se svima zelim zahvaliti na dobrodošlici i pomoći. Nama nije objašnjeno da zakonski imamo pravo na oplodnju 12 JS. Nakon punkcije, koja je odrađena u općoj anesteziji, nekih cca 15 min nakon, mozda i pola sata, sad nisam ziher, dosla je doktorica T do mene, suprug nije bio prisutan jer mu nikad ne daju da bude samnom bilo gdje, pa ovaj put nismo ni pitali, i rekla mi da smo dobili 17 JS ali da moram razumjeti da to ne znači 17 beba, te je pokušala naći doktora M da dode da se dog oko oplodnje. Nije ga mogla naći (ili on nije mogao doći) pa se vratila i rekla mi da bi najoptimalnije bilo da napišem na papir 8 JS za oplodnju. I to cca 30 min nakon buđenja i dolaska iz sale dok sam ležala i oporavljala se od anestezije. Također, prilikom transfera, (imali smo tri zmetaka) nisu me pitali koliko zelim da mi embrija vrate, nego su rekli da vraćaju jedan osmomostanicni a ostala dva ostavljaju u kulturi do petog dana. Nažalost, oba ostavljena do 5 dana su propala. Suprug također nije bio prisutan. Svakako ako mogu ovo bi prijavila, jer mi nije jasno a) zašto moj suprug ne može biti samnom b) zašto o takvim stvarima ne odlučujemo mi nego doktori. Mislim da bi cijela stvar trebala funkcionirati tako da nam se objasne rizici a onda suprug i ja odlučujemo što i kako dalje. Tim više, što saznajem da je moguć i zakonski dozvoljen ET i više od jednog embrija...što naravno nisam znala. Šta da kažem, vjerovala sam im...
Što se mene tiče, ja sam ok, evo danas 7 DNT, krvarenja nema, pritiska nema, ništa ne boli. Stolica/urin sve regularno, bistar dosta piskim, ali pijem dosta vode. Dojke su mi jako osjetljive i loše spavam jer imam straašnaa noćna preznojavanja i presvalcim se po par puta jer budem kompletno mokra. Primjetila sam da popodne/navečer imam lagano povišenu tem (cca 37 - 37,2) koja tokom noći pada, i ujutro bude oko cca 36 sa nesto. I onda opet raste kako se popodne bliži i tako u krug. Ima li netko iskustva sa tim znojenjem? Meni je rečeno da Crinone stavljam navečer u isto vrijeme prije spavanja, i da nakon toga legnem. Možda znojenje ima veze sa progesteronom? Također, dan-dva sam imala i lagane glavobolje koje su prosle same od sebe. Radila sam test na trudnocu u petak i bio je neg pa se ne nadam puno. A i koliko vidim na dan punkcije endomerij je bio samo 7.8 mm (na dan transfera naravno taj podatak nije zabilježen) - bar tako kaže doktorica S. Budući da je transfer rađen 3 dan od punkcije (dan punkcije računam kao nulti dan) predpostaviti cu da nije bio puno deblji od 8 mm na dan transfera. Počela sam uzimati i folnu kiselinu od jučer "just in case" ali kažem...neznam. Ljuta sam, bojim se a nadasve sam razocarana pristupom doktora prema nama. Ne zato što očekujem tretman princeze, jer stvarno nisam takva po prirodi, već samo želim da se poštuju osnovna prava pacijenata koja su, prema svemu sudeći u našem slučaju uskracena. I onda još čujem kako je rijecki KBC medu boljima. Pa kakvi su onda drugi?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma