Citiraj Aalayah 32 prvotno napisa Vidi poruku
A naravno da jesam, te papire sam dobila ranije da ispunimo zajedno sa suglasnostima, ali tu sam crtu ostavila praznom jer sam htjela o tome popricati prije nego li upisem brojku. U sali prije punkcije, me teta na malom prozoru (nez kako se zove) pitala koliko zelim da oplode stanica jer ih je po zadnjem kontrolnom uzv imam deset. Na to sam odg da o tome nisam razg sa svojim lijecnikom. Doktorica T na to je rekla ajmo prvo vidjeti koliki broj JS cemo dobiti uopce pa cemo onda o tome. Nakon punkcije donjeli su mi nalaz di pise da ipak ima 17 JS...i sugerirali mi da upisem osam. Sto sam i ucinila.
Citiraj Aalayah 32 prvotno napisa Vidi poruku
Naravno, slazem se da ih se treba prijaviti, ali recimo u mom slucaju, a vjerujem da nisam jedini takav slucaj, pacijenti svoja prava saznaju preko trecih strana tek naknadno, kada su papiri i suglasnosti vec potpisani i ispunjeni na nacin kojeg sugeriraju lijecnici. Ja sam papire potpisala kako su mi savjetovali jer sam vjerovala da cine najbolje za nas i nasu bebicu buducu. Sada ne mogu prijaviti nesto sto sam potpisala. Nije da ocekujem da netko vodi moje bitke. Tu smo, pricamo. Ne mogu promijeniti sto je bilo. Ali se ubuduce mogu drugacije postaviti. Kakva sramota za MPO! Hvala svima na info tko zna koliko bi me jos budalom radili.
Pristanak dan na način na koji si ti dala ne može se smatrati valjanim informiranim pristankom pacijentice.

Najprije su te dezinformirali, pa zastrašivali tzv "viškom embrija", pa naveli da potpišeš pristanak bez da si ga do kraja popunila (ostavila si prazan prostor gdje je trebalo upisati koliko jajnih stanica želiš dati u oplodnju), i na kraju su brutalno iskoristili tvoje stanje svijesti nakon anestezije i sugerirali ti da u obrazac napišeš broj jajnih stanica za oplodnju koji su ti oni rekli.

Ovo je grubo kršenje dostojanstva i prava pacijenata, kao i namjerno uskraćivanje najbolje moguće zdravstvene skrbi i optimalnih opcija liječenja.