Citiraj Korina2010 prvotno napisa Vidi poruku
Nije bilo lijekova za 5. mjesec pa su me zato stavili u prirodni. Pretpostavljam da imaju neki mjesečni plan po kojemu se moraju ravnati (nisu liječnici na Humanoj krivi za to nego cjelokupni sustav nabave). A ako ne uspije u prirodnom, stavit će me u stimulirani u idućem ciklusu. Tko zna, možda budem u ovih 8-9% uspješnih... Ne nadam se previše, ali vjerojatnost je ipak malo veća nego da dobijem na lotu iii da me strefi grom

jako mi se sviđa tvoj nick ali i attitude istina je da je veća vjerojatnost da ti uspije prirodnjak nego da dobiješ na lotu i to puno veća!

Pitala si i za uspješnost prirodni vs stimulirani ciklus:

u prirodnom ciklusu može se dogoditi da se uopće ne razvija folikul, btw. je li u Rijeci daju bar klomifen u prirodnom ciklusu ili je baš prirodnjak bez ikakvih lijekova za stimulaciju jajnika?, ako se i razvije folikul, u njemu često ne nađu jajnu stanicu, ako i nađu jajnu stanicu, ona se često i ne oplodi, ako se i oplodi, zna stati u razvoju, ako se i razvije u lijep zametak, često i s takvim zametkom ne dođe do implantacije....

Činjenica je da u prosjeku treba 12 j.s. za jedno živorođeno dijete. "Matematika" je tu vrlo jasna i nemilosrdna...

Od npr. 9 dobivenih j.s. oko 30% se jednostavno ne oplodi, 6,3 zametaka dobiješ i samo pola ih dođe do faze blastociste, dakle peti dan od oplodnje te dočeka u prosjeku tek 3,15 zametaka. Od tih zametaka će se tek 30% uspjeti implantirati, dakle manje od 1 zametka u prosjeku, i od onih implantiranih zametaka koji daju kliničku trudnću nažalost 20% ne završi živorođenim djetetom.

Eto zašto prirodni ciklus u kojem se dobije možda 1 a često niti jedna j.s. nisu toliko uspješni, ali djece iz prirodnjaka ima i hvala Bogu i Svemiru na tome... i sretno Korina, možda tebi prirodnjak baš upali. Kužim Rijeku da je morala zbog mjesečne kvote ići na prirodnjak, ali ako ti ovaj prirodnjak ne upali - ravno na stimulaciju... i onda se izborite za vaša prava... ne dajte se omesti

E sad,ako imaš ok rezervu jajnika i ok reagiraš na stimulaciju trebala bi dobiti između 7-15 jajnih stanica. Ako se u Rijeci izboriš za oplodnju svih dobivenih jajnih stanica (odnosno bar do zakonskog minimuma) i ovdje OPREZ jer profesorica u Rijeci voli kad se već dobije 10 ili 12 j.s. ići samo s dijelom dobivenih jajnih stanica u proces oplodnje, ostatak uvjeri pacijentice da idu kako neoplođene jajne stanice na zamrzavanje, što izravno ima negativnog utjecaja na uspješnost, ne znam zašto to radi.. bilo je već govora ovdje o tome), onda se izbori za to da ti oplode sve dobivene j.s. a ne samo dio.... Profesorica se čini da koristi razne trikove kako bi uvjerila pacijentice na oplodnju samo dijela dobivenih j.s. inzistirajte na oplodnji svih j.s. - to je vaše pravo.

Sretno i obradujte nas lijepim vijestima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~