Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3594

Tema: Potpomognuta na KBC RIJEKA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Ne znam kako, ali poduplao mi se post kad sam se logirala. Čiribu čiriba. Uglavnom, sutra je novi dan! Ako je repka pobijedila u sve tri utakmice, onda ćemo i mi njihovim stopama!

Datum pristupanja
    Oct 2017

Početno

Korina, jesi provjerila koliko smrzlića imate?

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Upravo sad citam postove i stvarno je forum super...
    Korina i ja sam znatizeljna...

Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Citiraj Hay123 prvotno napisa Vidi poruku
    Korina, jesi provjerila koliko smrzlića imate?
    Jesam, provjerila sam konačno nakon 7 dugih dana čekanja

Dakle ovako (malo poduži post ću napisati).... Imala sam 17 stanica (iako su mi nakon punkcije rekli 16, ali valjda su ipak našli još jednu). Od tih 17 stanica bilo je 11 komada zrelih za oplodnju. Od tih 11 stanica, do petog dana preživjelo je 6 komada. Zaključak, imam 6 smrznutih blastocista (1+1+1+2+1).
    S rezultatom smo zadovoljni smo i ja i doktor pogotovo što je spermiogram bio dosta loš (zapravo najgori do sada, a imamo 4 nalaza spermiograma u zadnjih 5 mjeseci, tj. ovo je bio četvrti sada na oplodnji). Također "teška ologiasthenozoospermia", ali manje od 1 milijuna ih je bilo, dok je ranije ipak bilo puno više od toga...

I još da nešto kažem... Nitko nije spominjao one papire koje sam potpisivala vezano za broj embrija ili broj stanica (ja na tim papirima nisam ništa ispunila osim naših osobnih podataka: ime, prezime, OIB...,a ostavila sam prazna polja gdje god se spominjela količina). Dakle, kako sam ja shvatila doktora...ti formulari za broj embrija/stanica služe za one žene koje žele MANJE od maximuma oploditi. Oni uvijek idu na najveći mogući broj, ali ako neka žena želi (iz možda vjerskih ili bilo kojih drugih svojih razloga) oploditi manje od maximalno dozvoljenih 12 stanica onda će to i napisati i vjerojatno još i naglasiti svom doktoru jer joj je to bitno. Nisam jedini slučaj, imam poznanicu koja je trenutno u čekanju bete, ona je imala isto puno stanica...isto je ostavila prazna ta polja za količinu i također su joj oplodili maximalno koliko je to bilo moguće.

Čini mi se (možda sam pogrešno zapamtila , ne znam) da sam se jednom dopisivala s jednom curom iz Osijeka i da mi je rekla da oni tamo u KBC Osijek baš nikakve formulare ne moraju ispunjavati, čak ni ono jeste li u bračnoj/izvanbračnoj zajednici, priznavanje očinstva i te stvari...

Poučena svojim iskustvom i iskustvom svoje poznanice mogu sa sigurnošću reći da u KBC-u poštuju zakon. Barem moj doktor, a vjerujem da i ostali tako funkcioniraju. Znam za onaj slučaj o kojemu se piše na Forumu, ali osim tog slučaja ne znam za još ni jedan takav...zato vejrujem da je to bila neka vrlo tužna i pomalo neobična i nepravilna iznimka i da se tako nešto neće ponavljati.

P.S. U 9. mjesecu ću ići na transfer. I nadam se da će biti pozitivan ishod...

Datum pristupanja
    Oct 2017

Početno

Korina, super 6 blastica je fantastican rezultat! Budite presretni i uzivajte u ljetu, a na jesen onda dalje puni pozitivne energije!!!

Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Citiraj Hay123 prvotno napisa Vidi poruku
    Korina, super 6 blastica je fantastican rezultat! Budite presretni i uzivajte u ljetu, a na jesen onda dalje puni pozitivne energije!!!
    Hvala Hay123! Ljeto će biti extra radno, ali pokušat ću se malo i odmoriti u nekim kartkim pauzicama

Sretno i tebi i svim ostalim forumašicama!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Korina2010 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam, provjerila sam konačno nakon 7 dugih dana čekanja

Dakle ovako (malo poduži post ću napisati).... Imala sam 17 stanica (iako su mi nakon punkcije rekli 16, ali valjda su ipak našli još jednu). Od tih 17 stanica bilo je 11 komada zrelih za oplodnju. Od tih 11 stanica, do petog dana preživjelo je 6 komada. Zaključak, imam 6 smrznutih blastocista (1+1+1+2+1).
    S rezultatom smo zadovoljni smo i ja i doktor pogotovo što je spermiogram bio dosta loš (zapravo najgori do sada, a imamo 4 nalaza spermiograma u zadnjih 5 mjeseci, tj. ovo je bio četvrti sada na oplodnji). Također "teška ologiasthenozoospermia", ali manje od 1 milijuna ih je bilo, dok je ranije ipak bilo puno više od toga...

I još da nešto kažem... Nitko nije spominjao one papire koje sam potpisivala vezano za broj embrija ili broj stanica (ja na tim papirima nisam ništa ispunila osim naših osobnih podataka: ime, prezime, OIB...,a ostavila sam prazna polja gdje god se spominjela količina). Dakle, kako sam ja shvatila doktora...ti formulari za broj embrija/stanica služe za one žene koje žele MANJE od maximuma oploditi. Oni uvijek idu na najveći mogući broj, ali ako neka žena želi (iz možda vjerskih ili bilo kojih drugih svojih razloga) oploditi manje od maximalno dozvoljenih 12 stanica onda će to i napisati i vjerojatno još i naglasiti svom doktoru jer joj je to bitno. Nisam jedini slučaj, imam poznanicu koja je trenutno u čekanju bete, ona je imala isto puno stanica...isto je ostavila prazna ta polja za količinu i također su joj oplodili maximalno koliko je to bilo moguće.

Čini mi se (možda sam pogrešno zapamtila , ne znam) da sam se jednom dopisivala s jednom curom iz Osijeka i da mi je rekla da oni tamo u KBC Osijek baš nikakve formulare ne moraju ispunjavati, čak ni ono jeste li u bračnoj/izvanbračnoj zajednici, priznavanje očinstva i te stvari...

Poučena svojim iskustvom i iskustvom svoje poznanice mogu sa sigurnošću reći da u KBC-u poštuju zakon. Barem moj doktor, a vjerujem da i ostali tako funkcioniraju. Znam za onaj slučaj o kojemu se piše na Forumu, ali osim tog slučaja ne znam za još ni jedan takav...zato vejrujem da je to bila neka vrlo tužna i pomalo neobična i nepravilna iznimka i da se tako nešto neće ponavljati.

P.S. U 9. mjesecu ću ići na transfer. I nadam se da će biti pozitivan ishod...

Korina2010,ovo je super rezultat, 6 blastica uistinu daje nade da se među njima krije vaša bebica ili čak i dvije.... sretno dalje na jesen za FET.I super mi je što zamrzavaju pojedinačno ako ja to tako mogu isčitati (skoro su sve zamrznuli pojedinačno osim ove dvojke )

Ovo što pišeš draga Korina da oni uvijek idu na najveći broj j.s. unutar zakonskih okvira je nažalost naprosto neistina, tebe NIJE zapala profesorica koja Bog zna iz kojih razloga gura ovu politiku... i nije to uvijek bilo tako, zašto se ona promijenila u svom stavu, to valjda ona zna... ali dobro je da kod vas nije išla raditi takve bezvezarije ustvari i nije je bilo u vašem postupku, right?

Inesz je nedavno postala ovdje zvanične brojke od HZZO-a kroz par godina, Rijeka ima neusporedivo veliki udio sekundarnih ICSI postupaka, to je dodatni dokaz da oni mnogo postupaka fakturiraju prema HZZO-u s odmrznutim ili pokušajem odmrznutih j.s. Neka takav scenariji nije teben niti tvoju poznanicu pogodio, ali isto tako -neka se piše o tome... šutnjom se još nikada ništa nije postiglo.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •