Jesam, provjerila sam konačno nakon 7 dugih dana čekanja
Dakle ovako (malo poduži post ću napisati).... Imala sam 17 stanica (iako su mi nakon punkcije rekli 16, ali valjda su ipak našli još jednu). Od tih 17 stanica bilo je 11 komada zrelih za oplodnju. Od tih 11 stanica, do petog dana preživjelo je 6 komada. Zaključak,
imam 6 smrznutih blastocista (1+1+1+2+1).

S rezultatom smo zadovoljni smo i ja i doktor pogotovo što je spermiogram bio dosta loš (zapravo najgori do sada, a imamo 4 nalaza spermiograma u zadnjih 5 mjeseci, tj. ovo je bio četvrti sada na oplodnji). Također "teška ologiasthenozoospermia", ali manje od 1 milijuna ih je bilo, dok je ranije ipak bilo puno više od toga...
I još da nešto kažem... Nitko nije spominjao one papire koje sam potpisivala vezano za broj embrija ili broj stanica (ja na tim papirima nisam ništa ispunila osim naših osobnih podataka: ime, prezime, OIB...,a ostavila sam prazna polja gdje god se spominjela količina). Dakle, kako sam ja shvatila doktora...ti formulari za broj embrija/stanica služe za one žene koje žele MANJE od maximuma oploditi. Oni
uvijek idu na najveći mogući broj, ali ako neka žena želi (iz možda vjerskih ili bilo kojih drugih svojih razloga) oploditi manje od maximalno dozvoljenih 12 stanica onda će to i napisati i vjerojatno još i naglasiti svom doktoru jer joj je to bitno. Nisam jedini slučaj, imam poznanicu koja je trenutno u čekanju bete, ona je imala isto puno stanica...isto je ostavila prazna ta polja za količinu i također su joj oplodili maximalno koliko je to bilo moguće.
Čini mi se (možda sam pogrešno zapamtila , ne znam) da sam se jednom dopisivala s jednom curom iz Osijeka i da mi je rekla da oni tamo u KBC Osijek baš nikakve formulare ne moraju ispunjavati, čak ni ono jeste li u bračnoj/izvanbračnoj zajednici, priznavanje očinstva i te stvari...
Poučena svojim iskustvom i iskustvom svoje poznanice mogu sa sigurnošću reći da u KBC-u poštuju zakon. Barem moj doktor, a vjerujem da i ostali tako funkcioniraju. Znam za onaj slučaj o kojemu se piše na Forumu, ali osim tog slučaja ne znam za još ni jedan takav...zato vejrujem da je to bila neka vrlo tužna i pomalo neobična i nepravilna iznimka i da se tako nešto neće ponavljati.
P.S. U 9. mjesecu ću ići na transfer. I nadam se da će biti pozitivan ishod...