Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: dojenje i "trudnicke fleke"

Koraljka

Početno dojenje i "trudnicke fleke"

Ne znam da li je itko na forumu imao slican problem...
    Naime, rodila sam u 06. mj. prosle godine, dakle prije 10 mjeseci. Dojim i to jos uvijek dosta. Uz 3-4 obroka, Tonka jos doji 5-6 puta dnevno, ukljucujuci i noc. Teska je oko 10 kg i svi mi kazu da djete stavim na dijetu! :shock: Ona i ja volimo dojiti i ne pada mi na pamet prekinuti. Prvu mentruaciju nakon poroda dobila sam nakom 7,5 mjeseci i od onda sam je imala samo jos jednom. Inace je bila redovna, a sad kasni (trenutno 10 dana). Jasno mi je da je to najvjerovatnije zbog jos intenzivnog dojenja, ali... sad je zasjelo sunce i na licu su mi se pojavile tamno pigmentirane fleke oko ociju, na celu, obrazima, na bradi.. izgledam kao rakun... Takve sam mrlje imala samo u trudnoci (sad nisam trudna, napravila sam test). U cemu je stvar? Da li u dojenju, hormonima, ili u necem drugom?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se čini da koža, kad jednom u trudnoći dobije te fleke, postane osjetljivija na sunce. Jednostavno ti se u koži skupi pigment, i kad dođe na sunce, potamni. Nema nikakve veze s dojenjem.

Koraljka

Početno

I u toku prve trudnoce imala sam dosta tih mrlja po licu, ali su nestale nekoliko mjeseci (3-4) nakon poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Druga ih je zabetonirala
    Sad sam pogledala kad si rodila - u drugoj si bila duže na jačem suncu. Meni su se pojavile iza prve (rodila u svibnju) a iza druge skoro ništa (ožujak).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja imam te fleke po licu točnije na dnu područja podočnjaka.
    Postoji li kakva kremica koja to popravi.?
    Ovo mi je treća trudnoća i prije nisam imala taj problem.Uvijek izgledam kao da nisam spavala cijelu noć, ali nisu podočnjaci.Sada je opet vrijeme boravka na suncu pa se bojim da se ne "zabetonira" kako kaže mamazika.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sada i slijedeće godine koristi kreme s faktorom beskonačno (mislim da je najjača što postoji 60).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jučer sam za djecu vidjela u dm faktor 75 .

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

možda ne bi bilo loše savjetovati se s kozmetičarom, ali stručnim i provjerenim, a ne onim koji će te odrat za lovu i sve pokušat, ali nešto na bazi limuna ili voćnih kiselina bi moglo ublažit il ikoristi kreme za samotamnjenje ili solarij da se izjednači

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •