ne može božićni i novogodišnji motiv biti kičast
meni je to najsuperije
ne može božićni i novogodišnji motiv biti kičast
meni je to najsuperije
jako su lijepi tanjuri
ne mogu se odluciti koji mi je ljepsi
volim tu vrstu kica, bas mi se svidja
iako najvise volim skroz bijelo, to mi je najdraze kod spajservisa
imam V&boch tanjure, kupila sam prije koju godinu kad su bili na akciji u Intersparu (naljepnice), duboki, plitki, desertni
predivni su mi
Iskusne i vješte slastičarke, ajde mi ako znate pomozite sa jednom dilemom.
Naime, za NG sam radila Narančine ploške, to je ovaj recept http://www.coolinarika.com/recept/959963/
Jako volim taj kolač, to je inače recept iz kuharice Domaći kolači i radila sam ga prvi puta valjda u osnovnoj školi.
Tijesto mi je super, obožavam kombinaciju okusa oraha i naranče, a i krema je fina, ali mi je postala previše putrasta.
Dakle, kako bih mogla drugačije napraviti ovu kremu da ne ide toliko putra u nju, ili da skroz izbjegnem putar, da krema bude laganija, a opet čvrsta i da se fino reže na kocke. Da li bi se putar mogao dijelom zamijeniti šlagom?
Dakle to je krema od jaja - kuhaju se jaja sa šećerom i narančinim sokom i sa malo brašna, pa se u zgusnuto dodaje putar.
Mima, dio slatkog vrhnja poboljša okus kremi ali joj oduzme čvrstoću. Čvrsca bi mogla biti da maslac sasvim ili opet dijelom zamijenis mascarponeom, on je neutralnog okusa, a daje cvrstocu.
Znači, krema iz tri dijela, ali jako fina.
Ja sam luda za tiramisu kremom i stavljam ju gdje god.
Ima i manje pakiranje mascarponea za kupiti, ne moraš pola kg ak ti ne treba.
da, odlična ideja, mascarpone bio bio bolja zamjena za dio maslaca od šlaga
Khm khm...jos nema teme za 2014.![]()
Završila mi kazališna sezona, sad ću ja početi razmišljati o tome!![]()
ajmo je otvoriti![]()