Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 663

Tema: Božićni kolači 2013.

  1. #151
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Onaj Era comerce u Njivicama? Tnx Marta, pogledati ću

  2. #152
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Da.

  3. #153
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A za ovo ćete sigurno pitati: princess puffići

    - pp jeksici su nezaobilazni i vec napravljeni (i vec sam ih pola pojela, sama)
    -nesto slicno kao pp keksici, sa suhim sljivama, ali manje aromaticni
    -vanilin kiflice
    -cokoladne kiflice
    -kruscici od badema i cokolade
    -rum kuglice
    -speculas
    -isleri (4 ture, zbog mm-a, i to je vec pola pojedeno)
    -cokoladni keksici
    -vanilin krzuzici preliveni cokoladom

    to je gotovo, a mislim jos i cokoladnu salamu i ovo (nisam jos radila, al zvuci dobro): http://www.coolinarika.com/recept/ko...anila-keksica/

    Ako imate provjren recept za salamu-pucajte

    I ako budem jos dovoljno pokretna pred Bozic, ide jos cokoladna torta i torta od sira

  4. #154
    Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagorje zeleno
    Postovi
    871

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/snowball-cookies/
    vissnja - kakvo brašno stavljaš!

  5. #155
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,135

    Početno

    Dali se mogu zamrznuti non plus ultra i princess puffici?

  6. #156

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Rebecca stavljam kakvo imam. Ne razumem ti se ja u ta brašna, a opet mi svi ti keksići ispadnu super.

  7. #157
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Dali se mogu zamrznuti non plus ultra i princess puffici?
    Da.

  8. #158
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,135

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Da.
    A hoce li biti fini ...muci me bjelanjak u non plus ultra.

  9. #159
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    A da napraviš kekse, smrzneš, i onda prije nego ih ideš jesti slijepiš bjelanjkom? Tako moja sveki radi...

  10. #160
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    A hoce li biti fini ...muci me bjelanjak u non plus ultra.
    Moja susjeda je tako radila i sve je bilo OK. Nitko nije ni skužio da su bili smrznuti.

  11. #161
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Gugl mi jedino ovo nudi za domino kocke.
    Što je to biljna masnoća?

  12. #162
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Evo ovo ti je biljna mast https://www.google.hr/search?q=biljn...st%3B800%3B600

    To sam jednom kupila isto za neke kolače. U redu je, ali ako može maslac, radije biram maslac.

  13. #163
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    A što je to uopće? Od kojeg dijela koje biljke to rade?
    Od čega se radi biljno vrhnje?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 03.12.2013. at 17:32

  14. #164
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    rekla bi da su biljna mast i vrhnje nista drugo nego razliciti oblici hidrogeniziranog biljnog ulja.


    za razliku od vrhnja od soje ili zobi koje mozes i kuci napraviti, ove tvorevine se rade u tvornici. npr. biljnu mast proizvodi zvijezda.

  15. #165
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Peterlin, hvala na odgovoru.

    Kalupi će u metrou biti set od 2 veličine (muški i ženski, set je 10kn). Onog medvjedića imam i ja, kupila sam to u nami na kvatriću za oko 10kn čini mi se 2kom proljetos (medo, pingvin, pilić). Međutim meni ti pritiskači baš i nisu nešto praktični. Imam jedan bolji, veći je i okrugli (dobro nije baš okrugli rub, već onako više kao latice, ali puno sitnih naokolo), u sredini je motiv bora. Taj središnji dio koji se pritišće je metalni i ima i oprugu i stvarno je dobar, npr. paprenjaci su izgledali tako savršeni da su me svi pitali da li sam ih kupila. Vidjela sam sad taj isti u mercatorovu božićnom katalogu isto za 10kn.

    Sad sam skužila, sve za 10kn

    Ja sam snowballs radila s oštrim brašnom, s njim uvijek radim kolačiće, ako nije izričito drugačije navedeno. Klinci su se ubili u njima i dogovor je da budu obavezno za Božić.

    Osim njih, još budu:

    - išleri
    - neki čoko išleri s ganche kremom i čoko glazurom ili tako nešto
    - vanili kiflice od lješnjaka
    - međimurski kruheki
    - paprenjaci
    - lješnjak gnijezda

    Bit će sigurno još nešto, no to uvijek odlučim tih zadnjih dana.


    Također bude neka torta, možda Ivančica ili Bobanova, ovisi što "žiri" u kući odluči.

  16. #166
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Malo sam guglala o toj biljnoj masti, a složila bih se sa Anamar, da je to samo drugi oblik biljnog ulja. Nema onaj okus ko margarin.

  17. #167
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Jurana, ja to ne bih koristila. Hidrogenizirane masli su zle masti.

  18. #168
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sam guglala o toj biljnoj masti, a složila bih se sa Anamar, da je to samo drugi oblik biljnog ulja. Nema onaj okus ko margarin.
    Ali nije ništa manje nezdravo od margarina. Margarin ponekad i koristimo (mm kupuje onaj s omega3 ) ali ovo mi nikada nije palo na pamet kupiti. Za medenjake je zakon svinjska mast.

  19. #169
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Naravno da nije manje nezdravo od margarina, al ja margarin ne jedem zbog toga jer je otrov, nego zato šta mi je odvratan okusom A drugo, prevelik sam obožavatelj maslaca da bih koristila margarin!
    A kažem, jednom mi je tu mast tražilo u nekim kolačima, a tad još nisam znala koliko je svinjska mast fina i dobra pa sam tu koristila! Sad sam ipak malo pametnija

  20. #170
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Ma da, meni se to gadi, a inače nisam nešto gadljiva.

  21. #171
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da, meni se to gadi, a inače nisam nešto gadljiva.
    Meni se ne gadi, ali to ti je kao da jedeš plastiku, nema nikakve vrijednosti.

  22. #172
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Meni smeta činjenica da ne znam
    što je to uopće? Od kojeg dijela koje biljke to rade?
    Za mast i maslac mi je puno jasnije

  23. #173
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja mislim da nije da nema vrijednosti, nego je zapravo štetno.

  24. #174
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Još ganjam kalup, jer ih u Vž u Metrou sigurno neće biti, radi male ponude asortimana. Mah, bolje da odustajem od gingera, već mi je previše vremena uzeo, lijepo ću naše izvorne paprenjake i to je to.
    Nego, ja bih ove godine prvi puta zamrzavala kolaćiće, a kako to izgleda kad ih staviš jedan na drugi pa kad se odmrznu onako do kraja, a što je sa čokoladom ako je ima na vrhu ili se samo suhi isplate zamrzavati. Imam neki strah da će odmrzavanjem izgubiti na ljepoti?!

  25. #175
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,226

    Početno

    Ima neka fora s temperaturom na kojoj se radi čokoladna glazura i ponašanjem kakao-maslaca (koji onda može pobijeliti), ali ja ne znam točno. Možda se javi koji tehnolog

  26. #176
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    544

    Početno

    povlačim sve kolačiće za koje sam napisala da ću ih raditi tj. koje radim inače, izgooglala sam brdo dobrih recepata i ove godine radim sve nove, jedva čekam da krenem
    nisam skužila zakaj ih zamrzavate, ti suhi mogu bez problema 2-3 tjedna u limenkama na hladnom stajati

  27. #177

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    ja zamrzavam i suve jer nemam gde da ih držim na hladnom, u stanu nam je pretoplo

    a pravim i jedne badem-kiflice koje su najlepše direkt iz zamrzivača

  28. #178
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,303

    Početno

    neš ti hladnoće vani na -3

  29. #179
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Malo sam off, ali molim pomoć: mala mi je opsjednuta sa zebrama, pa joj želim za rođendan napraviti crno bijelu tortu (crne kore, bijela krema) pa da bude fora u prerezu. Gore fondant i fondant zebrica. Bijelu kremu imam, neku s mlijekom, šećerom, gustinom i slatkim vrhnjem.
    Evo ova: http://www.coolinarika.com/recept/844521/
    Molim prijedloge, kako napraviti crne kore. Tj, što tamnije? Otopljena čokolada? Kava? Puno kakaa?

  30. #180
    TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Postovi
    506

    Početno

    MalaRiba, ako torta ne upali imaš i ovo

    http://www.coolinarika.com/recept/730960/

    Ful je jednostavno i efektno

  31. #181
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    [QUOTE=MalaRiba;2530939]Malo sam off, ali molim pomoć: mala mi je opsjednuta sa zebrama, pa joj želim za rođendan napraviti crno bijelu tortu (crne kore, bijela krema) pa da bude fora u prerezu. Gore fondant i fondant zebrica. Bijelu kremu imam, neku s mlijekom, šećerom, gustinom i slatkim vrhnjem.
    Evo ova: http://www.coolinarika.com/recept/844521/
    Molim prijedloge, kako napraviti crne kore. Tj, što tamnije? Otopljena čokolada? Kava? Puno kakaa?[/QUOTE

    Crne kore ili kremu? Ako ćeš biskvit, napravi klasični biskvit, al dodaj 2 velike žlice kaka-a, (meni je krašev najbolji za takve stvari), i 50-60g rastopljene crne čokolade sa 70-80% kaka-a. Možeš i kapac crne boje za hranu ili sipinog crnila, crnilo ima neutralan okus.

  32. #182
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    http://www.chefkoch.de/rezepte/69857...bra-Torte.html

    u žurbi sam ali ovo je jako dobro, samo kao parfe u dva dijela i u jedan se stavi kakao, žlicu po žlicu se ljeva u kalup i sisne se u friđu.

  33. #183
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Hvala svima!!

  34. #184
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Molim provjereni recept za krancle...al' stvarno provjereni

  35. #185
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Koliko dugo mogu stajati medenjaci?

  36. #186
    hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    223

    Početno

    I ja imam pitanje za Peterlin, za njen proslogodisnji recept za medenjake, tamo pise margarin ili mast, moze li umjesto toga maslac? Radila sAm prosle godine te medenjake al se ne sjecam sto sam stavila, bili su super.

  37. #187
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,878

    Početno

    ajme napravila sam one bombice s lješnjacima, one kao bijeli toblerone. Prefine su, odmah su planule, ali to je i bio predbožićni test. Sljedeći put radim duplu dozu, a možda i trostruku, a pola ću ih uvaljati u kokos, pola u lješnjake.

  38. #188
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    U medenjake može maslac. I mogu trajati mjesecima ukoliko se dobro skladiste, tipa limena kutija na hladnom.

  39. #189

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Samo da se pohvalim da sam za vikend donela 1.5kg domaćih oraha od sveki. A u subotu sam ubola u jednoj prodavnici puter na kilo (toga kod nas i nema baš) pa sad čeka u frizeru da počnem da pravim kolače.
    Meni nešto ne da da počnem da pečem kolače dok ne kupim sve poklone :D A i trebaju mi tek za 31.12. pa nije žurba.

  40. #190

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,828

    Početno

    moze neki provjereni recept sa orasima i oblatnama? nikad do sad nisam radila nista sa oblatnama, ove godine ću probati...

  41. #191

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    Osječk-baranjska županija
    Postovi
    383

    Početno

    imam ja jako fine oblatne
    1 oblatne
    60 dkg šećera
    4 jaja
    25dkg margarina
    2,5dl mlijeka
    10dkg čokolade
    30dkg keksa
    1 žlica ruma
    1vanilin šećer
    10 dkg oraha
    Jaja i šečer izraditi dodati mlijeko i kuhati do vrenja, smanjiti plin, dodati margarin i polako mješati. kad se margarin istopi dodati čokoladu, kad je sve sjedinjeno skinuti s vatre dodati keks, rum i orahe. izmješati i filovati oblatnu.

  42. #192
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    U medenjake može maslac. I mogu trajati mjesecima ukoliko se dobro skladiste, tipa limena kutija na hladnom.
    Tako je!

  43. #193

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,828

    Početno

    Citiraj nova21 prvotno napisa Vidi poruku
    imam ja jako fine oblatne
    1 oblatne
    60 dkg šećera
    4 jaja
    25dkg margarina
    2,5dl mlijeka
    10dkg čokolade
    30dkg keksa
    1 žlica ruma
    1vanilin šećer
    10 dkg oraha
    Jaja i šečer izraditi dodati mlijeko i kuhati do vrenja, smanjiti plin, dodati margarin i polako mješati. kad se margarin istopi dodati čokoladu, kad je sve sjedinjeno skinuti s vatre dodati keks, rum i orahe. izmješati i filovati oblatnu.
    hvala!
    sad me još samo zanima procedura sa samim oblatnama: treba li ih se ranije možda namočiti? i kad se stavi fila, čime ih učvrstite (poklopite)?

  44. #194

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    Osječk-baranjska županija
    Postovi
    383

    Početno

    ne treba se namočit, ja stavim nešto teže ali da je preko cjele oblatne da se rubovi ne odvoje, tipa tepsiju i na nju još nešto

  45. #195

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,828

    Početno

    hvala!!!

  46. #196
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Nemoj ih ranije namočiti jer će ti se pretvoriti u kašu.

    Namače se samo oblatna koja se savija u roladu, i to minimalno: http://www.coolinarika.com/recept/ro...sa-bananicama/

    Nemoj ni prejako opteretiti. MOžeš malo, da se listovi zalijepe, ali ako je preteško isto nije dobro. Ja poklopim daskom za meso i gore stavim jedan srednji inox lonac (prazan) i to je dosta. Jednom sam stavila neku tešku kuharicu i nije dobro ispalo. Moja svekrva poklopi plehom iz pećnice (dno na oblatne pokrivene pek papirom) i isto je dobro.

  47. #197

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,828

    Početno

    a na čemu slažete oblatne? na onom plitkom širokom plehu iz pećnice?

  48. #198

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    Osječk-baranjska županija
    Postovi
    383

    Početno

    imam veliku plastičnu tacnu, na nju slažem al ubiti možeš slagat na bilo čemu da ti oblatna stane gore

  49. #199
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se pohvalim da sam za vikend donela 1.5kg domaćih oraha od sveki. A u subotu sam ubola u jednoj prodavnici puter na kilo (toga kod nas i nema baš) pa sad čeka u frizeru da počnem da pravim kolače.
    Meni nešto ne da da počnem da pečem kolače dok ne kupim sve poklone :D A i trebaju mi tek za 31.12. pa nije žurba.
    stavi maslac u zamrzivač ako ti je za kolače
    da ti ne užegne do kraja godine

  50. #200
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    a na čemu slažete oblatne? na onom plitkom širokom plehu iz pećnice?
    Možeš slagati u pleh od pećnice ako imaš pleh viška. Ja to ne radim, jer mi taj pleh treba za pečenje drugih kolača. I ja imam jedan namjenski plastični pladanj koji godinama služi samo za to.

    Možeš i na obični debeli karton, obložiš folijom i voila!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.12.2013. at 11:44

Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •