Ej Inesz
evo sad cu uskoro 32. U nedjelju definitivno IUI .
![]()
Ej Inesz
evo sad cu uskoro 32. U nedjelju definitivno IUI .
![]()
draga bibi, evo mi smo bili u MPO pune tri godine sa jednom pauzom od nekih pol godine i eto uspjelo nam iz 7-og pokušaja, sad polako razmišljam kad ćemo krenuti po drugu bebu
želim ti sreću danas ili si već bila jučer? Kako je prošlo?
Cure pozdrav svima! Nova sam na ovom forumu! Danas sam se prvi put naručila na konzultacije, tj. kontrolni pregled kod dr. Bolanče. Rekao je da dođem već sutra!![]()
Očekivala sam čekanje na termin od barem dva tjedna! U iščekivanju sam mjesečnice, pa me zanima da li kontrolni pregled podrazumijeva samo konzultacije ili baš ginekološki pregled?! Bojim se da sutra ne dobijem mengu!
Inače imam pcos, već skoro dvije godine radimo na bebici, četiri ciklusa sam uzimala klomifene, na koje dobro reagiram, imala sam po 3 velika folikula, 22, 23 mm, ali ništa od trudnoće. Mužev spermiogram dobar. Molim Vas pomozite! Rekao je da donesem uputnicu D1, što to znači? Sretno svima na postupcima!
![]()
Pozdrav Martens
Ako i dobiješ menstruaciju,popričat ćeš sa doktorom,reći će ti koje sve nalaze moraš obaviti ti i muž prije nego krenete u postupak.D1 nemam pojma,znam da je D2 bolničko lijećenje(to će ti trebati kod aspiracije),ovo je možda samo kontrolni ultrazvuk
Doktor Bolanča je drag i ugodan.Sretno
Ako imaš bilo kakvih pitanja(kao sa uputnicom),slobodno nazovi gore sestre,dat će ti sve potrebne informacije
Jučer ujutro napravim test, prije zg i pozitivan je. Pomalo skepticna i ne vjerujuci da sam trudna, ipak sam otisla u zg, da znam kud dalje ako dobijem mengu. Jedino se nadam da ce sve biti u redu.Danas opet pozitivan test. Zelim od srca da vam se dogodi isto sto i meni, kad se najmanje budete nadale eto +. Samo hrabro!
martens,
čestitam! jako lijepa priča. sretno![]()
joj odlično!!!! i ne treba ti kiseli smajlić!!!![]()
Martens predivnooooooooooooooooooooooooooooooooooo![]()
Danas ujutro smeđi gusti iscjedak, utrogestan vaginalete i strogo mirovanje. Za 5 dana uzv. Doktor kaže da je svako krvarenje na neki način rizično, pogotovo u ranoj trudnoći, ali i da sve može biti ok. Evo, pije se sok od cikle i gleda se tv. Hvala svima na podršci! Nadam se da cu imati lijepe vijesti za koji dan.![]()
Lijep pozdrav svima, nakon prve uspjesne IVF/icsi postupka i trudnoce razmisljam si da se opet upustim u avanturuzanima me koliko se ceka? Cula sam da su liste cekanja poduze. Pa eto. Ako ima kakvih noviteta u Vg pisite
lp svima
drage cure,
od danas je na vg dostupna brosura NEPLODNOST
(online dostupna ovdje http://issuu.com/udrugaroda/docs/neplodnost_2014)
brosura je besplatna i namjenjema "friskim" pacijentima
La-tica, u Vg ti sada upisuju za stimulirane za 9. mjesec.
Mi isto krenuli po drugu bebicu, nakon 2 ne baš pogođene stimulacije na VV odlučili sreću okušati na Vg
Evo da se i ja javim nakon dugog vremena ;mi smo se isto bili spremali na postupak u Vinogradsku, a kad ono mjesec dana pred sami tretman otkrila da sam trudna,trudnoca protekla uredno bez ikakvih problema i dobili lijepog zdravog sina.
Isto nakon duge muke i postupaka na kraju smo uspijeli prirodno,od svih postupaka na kojima smo bili na kraju uspijeli prirodno.
Erika čestitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!!!!!Predivna priča![]()
Pozdrav.
mi smo imali jednu trudnocu iz IVF koja je nazalost ruzno zavrsila u 32 tt. Zatrudnili iz prvog puta u Vg.
krecemo ponovno u 11 mj.
marinab1304 sretno u 11. mj.
tema Vinogradska zamrla izgleda sam samo ja tu
da,da vidjela sam i danas
kod njih prvi postupak ,šmizlu smo 2009 dobili kod Lučingera
Pozdrav cure!
S obzirom da iza sebe imam 1 neuspio ivf na vuk vrhovcu ( beta 0), za sljedeci postupak moram cekati do 10 mjeseca ( tako mi je dr rekla da je guzva) zanima me kakvo je stanje tu?
Imam sve nalaze friske ( sve iz 4mj/2015)
Kako funkcionira gore narucivanje ? Zovem 1 dan ciklusa ili ? Puno hvala! <
Puno srece svima !
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Ja sam bila sad kod njih u 4. mjesecu u stimuliranom postupku no za sljedeći stimulirani mi rekli tek u 11 mjesecu,e ne sjećam se koji dc si ide na dogovor
Iva, jel to bila puna stimulacija?
Znam djevojku koja je odmah nakon pune stimulacije isla u prirodni postupak kod njih.
A ako je bila slaba stimulacija, to se moze mjesec za mjesecom raditi (ja isla tako 3 puta zaredom).
Posljednje uređivanje od Medeja : 12.06.2015. at 17:55
Medeja ja neznam jel to puna stimulacija mislim da je po 2 menopura svaki dan ..vjerujem da je .mislila sambu prirodnjak pa sta bude !
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
juce je bila punkcija ali smo imali peh nije bilo spermija iako je spermiogram oscilirajuci a nije imao tko raditi punkciju,biopsiju pa imam par pitanja ako zna tko odgovor
Muz ce ponoviti spermiogram a ja sam za postupak upisana u prosincu sta uraditi prije da bi bili pripravni za slican scenarij,unapijed zalediti spermije tj uraditi biopsiju ili samo dogovoriti da na dan punkcije bude neki d.koji to radi urolog kako to ec ide.Nismo se susretali s tim pa sam malo izvan a i jos u nekom soku od svega
Zao mi je...
Mi smo smrzavali "dobar" uzorak prije. Nekoliko urologa nam je reklo da je to najbolja opcija i da su spermiji iz ejakulata (naravno, ako ih ima), uvijek bolji od onih dobivenih punkcijom ili biopsijom.
Pozdrav svima!
Našu "povijest" možete vidjeti u potpisu. Dakle, imamo jednu predivnu curicu i sada smo počeli razmišljati o još jednom djetetu pa me zanima kakva je situacija u Vinogradskoj... I općenito, kakva je procedura za drugo dijete? Trebaju li se ponavljati svi nalazi i koji ono sve? Hoće li nas opet najprije "tjerati" na inseminacije?!? Nama je upalio prvi polustimulirani IVF pa bih opet okušala sreću s tim - nadam se da za to nema dugo čekanja? I može li se uopće krenuti u sljedeći postupak ili postoji neka procedura prije (pa kao, probavajte još priorodno, pa neke pretrage itd)?
Sljedeća stvar koja me muči su folikulometrije i izostajanje s posla. Prošli put sam si to mogla priuštiti (izlazila sam za vrijeme radnog vremena, hvala šefici!), ali ovaj put ne mogu tako. Što napraviti, uzeti bolovanje? To mi je isto malo blesavo, izostati ne znam koliko dana samo radi toga, a nema smisla uzimati bolovanje svaki drugi dan. Isto tako, ako idem na bolovanje, vidi se šifra bolesti, a ne bih željela da u firmi uopće znaju da idemo u postupak. Pa sam razmišljala kad bismo barem mogli istempirati da idemo oko Božića/NG jer smo tad na godišnjem 2 (i više) tjedna, samo da li rade uopće postupke u to vrijeme, zna li netko?
Znam, hrpa pitanja, ali se nadam da ćete mi barem na većinu odgovoriti pa unaprijed zahvaljujem![]()
BillieJean, baš je lijepo vidjeti neki poznati nick, sjećam se da smo u isto vrijeme čekale betu kad smo ostale T
Da ti probam odgovoriti...
Morat ćete ponovo raditi obradu - hormone, cervikalne briseve, markere, spermiogram, bakteriologiju ejakulata. Mi sad bili prvi put u Vg u postupku, nalaze sam imala oko 6 mjeseci stare sa VV-a jer smo nakon trudnoće tamo odradili jedan neuspješan postupak i započeli još jedan koji je prekinut nakon par dana. Sve nalaze su nam normalno priznali, jedino smo još tu bakteriologiju ejakulata morali napraviti.
Lista čekanja za stimulirani ti je cca 6 mjeseci ali u prirodnjak / polustimulirani možeš ranije.
Folikulometrije baš jesu u nezgodno vrijeme da nema šanse da stigneš na posao (osim ako radiš popodne), ja sam bila uzela godišnji, ali dobra vijest ti je da na doznaci za bolovanje više ne piše šifra dg zbog koje si na bolovanju.
Sretno!
Draga Kitty, oprosti što mi je toliko trebalo da odgovorim. Nisam baš često na forumu, nisam se još prešaltala u mpo vode, čak ni mislima, ne u potpunosti - tek malo ispipavam situaciju. Da, sjećam se da smo skupa čekale betu![]()
Hvala ti puno na odgovoru! Dakle, ne ginu nam ponovno sve pretrageAj bar čujem da su ukinuli ono glupo psihološko savjetovanje
Zašto ste se prebacili sa VV? Ja čak razmišljam da se prebacim pak možda i tamo, jer sam negdje pročitala informaciju da su folikulometrije ujutro rano (u 7 već), što bi mi odgovaralo više radi posla, odnosno ne bih morala uzimati BO i tijekom folikulometrije, a ovako ću morati. Je li istina to za folikulom. na VV?
A samo prebacivanje, je li to problem, ipak u jednoj bolnici (valjda) imaju neku tvoju "povijest" ili to nema nikakve veze? Ma da, kaj ja pričam, kakva povijest, pa nemaju kompjutere ni niš :D
A to su odlične vijesti da nema šifre BO na doznakama, uopće to nisam znala/primjetilaznači baš nikakava šifra nije - ni da se vidi da je ginekološki nešto?
Pozdrav svima, evo i mene medu vas, novi smo u mpo vodama, tj.tek krecemo, dobila sam od svog ginekologa uputnicu za vinogradsku za humanu reprodukciju, dali se trebam narucivati za pregled i kako to sad dalje ide? Sto uopce ocekivati prvi put tamo? Hvala svima![]()
Hi, Jolica...
Ja sam nova forumu ali imam par postupaka iza sebe.
E sada...nazoves 01 3787689, i narucis se na konzultacije. Trebas Papa Test, cervikalne briseve, krvnu grupu od sebe i supruga, nalaz spermiograma, markere na Hepatitis od sebe i supruha , spolne hormone....To ce ti sve dr. reci i dati spisak pretraga.
Ovisno o pretragama i misljenja lijecnika ce odrediti u kakav i postupak ides. Aih, IVF, ICSI....
Naoruzaj se strpljenjem jer ako ces trebati na stimulaciju, morati ces cekati na listu lijekova najmanje 6 mj...a ako ides u prirodnjak onda odmah sa prvim ciklusom mozes i u postupak.
Nadam se da ti je ovo malo pomoglo....ako bilo sto trebas tu sam.
Pozzz
Puno hvala happymom na odgovoru, daj mi reci molim te koliko vam je trebalo otprilike da skupite sve nalaze? dali se većina može odraditi u jednom dolasku u Zg osim hormona?
Hvala puno na odgovoru happymom , idem ionako gore kod endokrinologa pa ću navratiti vidjeti za kad se mogu naručiti. Vidim ima dosta pretraga za obavljanje, koliko vam je trebalo da skupite sve nalaze? pozz![]()
Pozdrav cure,da li je potrebna uputnica za konzultacije ili se moze narucit telefonski ?
Zna li netko koliko se ceka u vinogradskoj za vadenje spolnih hormona?
Hvala na odgovoru.
Hormone vadiš na Vuku Vrhovcu. Dođeš od 2-4 dana ciklusa gore i doneseš uputnicu. A drugu turu hormona vadiš od 22-24dc. Koliko se sjećam.
U Vinogradskoj se za konzultacije naručuješ telefonom, a kad dođeš tamo onda dpredaš uputnicu.
Uputnica je potrebna i za uzv. Najbolje je kod soc.gin. uzeti sve moguće uputnice da ti nešto ne nedostaje.
Posljednje uređivanje od Medeja : 14.07.2015. at 03:09
Na vuk vrhovcu se ne ceka za vadenje hormona?
Kaj napravit ako 3-4 dc pada za vikend?
Da li se hormoni vade i vikendom?
Ja se nisam naručivala, samo sam se pojavila. Pravila sam se glupa. Normalno da su me primili. Odmah sam došla na red, sve bilo gotovi za 15min. Najdulje je trajalo traženje vene.![]()
Cure, jel postoji mogućnost (jel koja od vas tako išla) da folikulometrije radi netko drugi, odnosno privatno negdje (bilo bi najbolje ako neki od dr-a u VG ima svoju privatnu ordinaciju), a onda da se u VG dođe na punkciju i transfer? I da se dobiju lijekovi u VG i štoperica, dakle sve osim folikulometrija?
Koji su uopće liječnici sad na humanoj?
Posljednje uređivanje od BillieJean : 22.07.2015. at 14:03
Tomić je najčešće, Kuna i Bolanča.
Na jednoj mi je folikulometriji bio Grbavac.
Posljednje uređivanje od Medeja : 22.07.2015. at 14:07
Radi smanjenja Nacionalne liste čekanja HZZO ugovorio IVF/ICSI postupke s dvije privatne poliklinike
Udruga Roda od HZZO-a je primila informaciju o novougovorenim IVF/ICSI postupcima u privatnim poliklinikama koji se radi smanjenja lista čekanja u bolnicama trebaju provesti do 31. 12. 2015.:
Poliklinika Škvorc u Samoboru je ugovorila:
a) 100 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
b) 150 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
c) 200 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu
Poliklinika Betaplus u Zagrebu je ugovorila:
a) 10 postupaka IVF/ICSI u prirodnom ciklusu
b) 30 postupaka IVF/ICSI u blago stimuliranom ciklusu
c) 10 postupaka IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu
Natječajem za sklapanje ugovora o provođenju dijagnostičkih/terapijskih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja od 03. lipnja 2015. godine bilo je predviđeno 900 IVF postupaka, a dodijeljeno je ukupno 500 postupaka.
Link na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja:
http://docdro.id/nYfvz8C
Pozdrav, u petak idemo na prvi pregled u vinogradsku, recite molim vas dali su i vaši muževi išli sa vama i dali su i oni potrebni na konzultacijama taj prvi put?
Cure pozdrav svima, eto mi odradili prvi pregled, na pregledu je bio prof.Kuna. Jako ljubazan i dobar. Dobili popis pretraga, uputnice su vec u rukama. Ja sam za sve pretrage dobila da obavim u vg. Sretna i puna pozitive jer se napokon nesto dogada. Napravljen je prvi korak prema mojoj maloj srecici koja me sigurno negdje ceka![]()