-
Cure, vi koje ste već bile na postupku - možete li mi reći kada se dobiva ( i da li se dobiva) neki protokol postupka?
Naručeni smo za ivf/icsi u 4 mj. i samo nam je rečeno da oko 01.04. dođemo po ljekove. Pretpostavljam da ćemo tada saznati sve, no ja bi voljela to znati i prije. Najviše zbog posla, ne znam ni sama koliko će biti potrebno izbivanje s posla, svašta nešto moram posložiti. Čini se da ima još puno vremena, no to će proći začas.
A ja živim u neznanju... 
Može li mi netko napisati kako to funkcionira, koliko je potrebno ležati, da li sve dobivamo iste ljekove?
-
Iva28, ne dobivaju svi istu terapiju, dosta to ovisi o nalazima ali i o činjenici s kojim lijekovima raspolažu u to vrijeme. Nakon 6-7 dana ciklusa doći ćeš na prve folikulometrije (uzv) i dolazit ćeš svaki drugi dan na uzv kada će ti pojačavati ili smanjivati doze lijekova za iduća pikanja. Ja sam obično u postupku znala imati otprilike tri folikulometrije prije punkcije. 24h prije punkcije dobit ćeš štopericu, injekcija koja se daje za završno sazrijevanje u večernjim satima, ja sam je dobivala u 23h i išla sam na hitnu da mi daju jer se mm nije usudio ali i to možeš sama. Na dan punkcije dolaziš na odjel u jutranjim satima, mislim da moraš biti na odjelu do 8h i otprilike do 9:30h sve punkcije koje su zakazane za taj dan budu gotove. Ako si dobila anesteziju morat ćeš odležati još sat i pol nakon punkcije, a ako nisi dobila anesteziju možeš ići odmah doma. Transferi su 3 ili 5 dan nakon punkcije i oni se odrađuju odmah nakon punkcija. Nakon transfera mora se ležati min. 1 sat nakon čega ideš doma.
-
Hvala ti puno, doanna. 
Da li si ostala doma nakon punkcije i transfera? Najviše me muči kako cu s poslom, imam neke projekte koje bi trebala prebaciti nekome ako cu morati duže izbivati s posla. No ako se radi o par dana, to neće biti problem, srećom mogu i od doma raditi koji dan.
I još jedno pitanje; kako najbolje se pripremiti za to, fizicki? Jeste pile kakve vitamine, folacin možda?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma