Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1052

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Plavušo dobro došla i još brže otišla na trudnički forum
    Ako su ti jajovodi prohodni i mužev spermiogram dobar,AIH može uspjet i od prve,sve ovisi.U ovoj borbi stvarno nema nikakvih pravila,nekom uspije odprve,nekom ni nakon puno godina.Naravno stimulirani IVF daje puno više šanse,ali nikad ne znaš.
    Dođeš gore(mislim da te neće naručit prerano jer su prvo aspiracije),poneseš spavačicu(možeš i neku dužu tuniku),muž da uzorak sperme(može u bolnici,a može i doma i ti doneseš u bolnicu,ali mora to biti u roku pola sata od kuće do bolnice),oni je malo obrade(a čekaš oko pola sata) i kada ti vrate nazad,moraš ležati oko 45 min i ideš doma,ponašaš se normalno kao da nije ništa ni bilo,jedino ne dižeš teže stvari.Za 2 tjedna vadiš ß i ja se nadam da će ti pokazati lijepu brojku.
    Sretno

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

[QUOTE=plavusa;2590234]Pozdrav curke! Ja sam evo ovdje nova,pa ukratko...Nakon konzultacija u vinogradskoj salju nas sukladno sa protokolom na AIH bez stimulacije kao prvu opciju...Folikulometrija od nedjelje,pa cemo vidjeti...E sad,zanima me koliko mogu ocekivati od prve AIH i to jos u prirodnom ciklusu,jel po onom sto sam procitala uspjesnost i nije neka. I zanima me kako to sve funkcionira taj dan kad dodjem u dnevnu bolnicu,tj.koliko trebam lezat gore nakon postupka?Pa ako netko zna bila bih zahvalna. Hvala [/QUOTE
    Plavušo, kad ideš na AIH procedura je vrlo jednostavna. Ujutro doneseš sjeme (ili M da uzorak u bolnici), oni ga zaprime i obrađuju. Ti onda imaš oko pola sata, sat vremena za otići na kavicu dok sjeme ne bude spremno. AIH bezbolan postupak i vrlo jednostavan i nakon što ga doktor izvede ostaneš u ležećem položaju nekih 15 min. Spavačica ti ne treba jer odmah nakon ideš doma.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj dazler prvotno napisa Vidi poruku
    Plavušo dobro došla i još brže otišla na trudnički forum
    Ako su ti jajovodi prohodni i mužev spermiogram dobar,AIH može uspjet i od prve,sve ovisi.U ovoj borbi stvarno nema nikakvih pravila,nekom uspije odprve,nekom ni nakon puno godina.Naravno stimulirani IVF daje puno više šanse,ali nikad ne znaš.
    Dođeš gore(mislim da te neće naručit prerano jer su prvo aspiracije),poneseš spavačicu(možeš i neku dužu tuniku),muž da uzorak sperme(može u bolnici,a može i doma i ti doneseš u bolnicu,ali mora to biti u roku pola sata od kuće do bolnice),oni je malo obrade(a čekaš oko pola sata) i kada ti vrate nazad,moraš ležati oko 45 min i ideš doma,ponašaš se normalno kao da nije ništa ni bilo,jedino ne dižeš teže stvari.Za 2 tjedna vadiš ß i ja se nadam da će ti pokazati lijepu brojku.
    Sretno
    Dazler ne treba joj spavačica. To nosiš kad ideš na ivf. Kod aih-a na kojem sam bila dva puta tu u Vg ležiš 10ak minuta na stolu i onda kući.
    Meni su plavušo rekli da budem na dan aih-a u bolnici u 9 sati,dragi da uzorak oko 10 sati i nisam na stolu bila prije 11. Sve ovisi o gužvi. Aih se uvijek radi zadnji.
    Nemoj se previše uzdati u aih, osobito bez stimulacije jer šanse su svega 10%. Ja ti želim svu sreću da vam prvi put bude sretan, al ako i ne bude ne očajavaj, vrlo je maen uspjeh jer ak ti dragi ima dobar sgram onda taj aih je meni isto kao i odnos. Tako je meni objasnio dr jedini je plus što je vrijeme tempirano. Ja sam odradila sve 4 inseminacije i izgubila puno vremena. Moj prijedlog je da pokušaš dvije a zatim inzistiraj na prirodnom ivf-u.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Plavušo koliko imaš godina i imate li kakvu dijagnozu?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala na odgovorima curke...Imam 25,muz 26.Ja ok,on oligoastheno...svi ostali nalazi odlicni.Ma puno sam ja citala o svemu tome,i znam da aih i nije neka opcija i da je uspjesnost jako mala,al to je prvo na kaj te salju,pa eto moramo...Ne zelim se previse nadati,tako mi je lakse...A kakva su vasa iskustva opcenito sa Vg? Pozitivna nadam se

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Joj cure da...zaboravila sam već,ležiš 15 min i ne trba spavaćica,ja pričala o ivf

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

[QUOTE=plavusa;2590729]Hvala na odgovorima curke...Imam 25,muz 26.Ja ok,on oligoastheno...svi ostali nalazi odlicni.Ma puno sam ja citala o svemu tome,i znam da aih i nije neka opcija i da je uspjesnost jako mala,al to je prvo na kaj te salju,pa eto moramo...Ne zelim se previse nadati,tako mi je lakse...A kakva su vasa iskustva opcenito sa Vg? Pozitivna nadam se [/QUOTE
    Pa vi ste mladi par
    Ja imam jako dobra iskustva sa Vg. Sestra mi je zakon, mislim da se zove Marina. Simpatična je i jako slatka Doktori su isto super posebno dr. Bolanča i profesor Kuna.
    Sretno!!!

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Da, sestra Marina je fenomenalna. Uvijek kad dođem ona je tamo. S drugom sam sestrom razgovarala al nisam je vidjela. Jako susretljiva, preko telefona vrlo draga i ugodna. Dr. Bolanča je super. Dr. Tomić je malo rezerviran, al na sve odgovara, strpljiv. Čak smo se i našalili kad sam prvi put došla. Eto to je bitno za sve nas.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Za sestru Marinu i ja imam samo rijeci pohvale Bas je simpaticna...Dr.Bolanca takoder,a dr.Kuna mi se nekako ne cini pricljiv bas...ali znam da je veliki strucnjak u svom podrucju...Ostale nisam imala prilike upoznati.

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

U srijedu sam na ultrazvuku. Počela sa klomifenom danas....polažem velike nade ovaj put..

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Geronimo,zašto si samo stimulirana klomifenom?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj plavusa prvotno napisa Vidi poruku
    Za sestru Marinu i ja imam samo rijeci pohvale Bas je simpaticna...Dr.Bolanca takoder,a dr.Kuna mi se nekako ne cini pricljiv bas...ali znam da je veliki strucnjak u svom podrucju...Ostale nisam imala prilike upoznati.
    je li misliš na primarijusa Tomića? prof. K. ima relativno malo iskustva u mpo-u.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Geronimo pokušavam se sjetiti jesi li pisla koji je vaš problem, dijagnoza. Klomifen ti se broji kao stimulirani ivf i imamo ih 4 na teret hzzo-a. Naravno svatko si bira, al mislim da ti ne bi bilo loše čuvati ih za pravu stimulaciju. Ja sam isto pomislila na klomifen, al klomifen ne košta ništa, a lijekovi u punoj stimulaciji puno.
    Sretnoooo!!!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure, klomifen nije "prava stimulacija".

u najboljim slučajevima sa klomifenom možete dobiti 2, možda 3 jajne stanice.

optimalan broj jajnih stimuliranom ciklusu pri kojoj se ima najveća šansa za rođenje djeteta, jest 15 jajnih stanica. za dobiti i približno ovoliki broj stanica (kod zdravih i mlađih žena) u stimuliranom ciklusu potrebno je odbrati pravilan način i oblik stimulacije kao individualno prilagoditi dozu i vrstu lijeka za stimulaciju (npr. gonal, puregon, menopur...)

ne uzimajte klimifen kao stimulaciju, osim ako za to postoje stroge medicinske indikacije.

naše zdravstvo nalazi se u očajnoj materijalnoj situaciji, i vjerujem da je to glavni razlog da vam nude klomifen kao "stimulaciju".

za "stimulaciju" klomirenom potrebna je kutija ovih tableta koje u napim ljekarnama koštaju 100-njak kuna, a u ljekarnama u s susjednim zemljama kutija klomifena košta 30-ak kuna.

jedna ampula gonala ili menopura košta koliko? 200-300 ili više kuna?
    koliko je amupla potrebno pojedninoj ženi da bi se postigao optimalana odgvor na stimulaciju?

eto, pomnožimo, izračunajmo...

klomifen uzmite samo ako to trai vaše zdravstveno stanje ili možda vaša želja da dobijete što manje jajnih stanica...

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Za ljekove sam zapisana tek za 7 mjesec i ne da mi se toliko čekati. Ja dosta dobro reagiram na klomifen i zato sam svjesno pristala na to. Nemamo ni ja ni M nikakvu posebnu dijagnozu (sprmiogram pokazuje malo sporije spermije) i čak sam dva puta prirodno ostala trudna (imam jedno dijete). Svjesna sam da je klomifen slaba stimulacija ali svejedno pristajem na to ovaj put. Imam još dva nakon toga i onda ću se posavjetovati sa doktorom i možda uzmem lijekove prije sedmog mjeseca jednom na svoj trošak. Vidjet ćemo a zasada nadam se da ću ovaj klomifenski uroditi plodom

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Geronimo držim fige da uskoro bude tvoj testić s plusićem!!!!!!!!!!
    ja sam također dobro reagirala na klomifen, lijepe folikule, alse bojim da je kod mene problem malo dublji. Ja se nadam da će mi 7. mjesec biti uspješan. Za ovaj prirodnjak sada u 4. mjesecu ne polažem puno nade.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Geronimo, oprostite što ovako upadam kako to misliš uzeti lijekove na svoj trošak?
    To ćeš se liječiti u Vinogradskoj pa uzeti lijekove na svoj trošak ili ćeš se liječiti kod privatnika
    pa uzeti lijekove na svoj trošak, što bi i bilo logično?

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma to sam tako rekla...nadam se da neće do toga doći.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

marinab kako je prošla stimulacija klomifenom? Aih odrađen?

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curke,bila sam danas na uzv u vg kod dr.Tomica.Jako sam zadovoljna doktorom.Danas mi je 9.dc,vidio se folikul od 14mm na lijevom jajniku,komentirao je da je sluznica zadebljana,a ja od nervoze zaboravila pitat koliko.Uglavnom,narucio me ponovno za 2 dana na uzv.Ovaj mjesec planira da brobamo sa cljanim odnosima i preporucio da napravim hsg pa ako ovako ne uspijemo idemo na aih.Rekao je da je hsg i dijagnosticka terapijska metoda,mnoge zene ostanu ubrzo nakon toga trudne.Sad mene muci to kaj mi muza nece biti do 10 mj pa ne znam da li je pametnije sad odma radit hsg ili pricekat da se on vrati...mislim si da ako i ima neki ucinak da je bolje da ne prode sto manje vremena od nalaza do aih ili ciljanih.koje je vase misljenje?hvala na odgovorima

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Dobrodošla Snelly!
    Ja bi na tvom mjestu sve iznijela dr.T,pa neka ti on najbolje kaže HSG sada ili kad ti se muž vrati
    Želim ti puno sreće

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala...ma i mislila sam pitat dr u cet.samo mi je malo glupo da ne bi mi rekao pa kaj si onda sad dosla....

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ne brini,neće to reći

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozdrav Snelly i zelim ti svu srecu... Ja sam danas bila na AIH,primio me prim.Tomic i jaaako mi je simpatican...Bila sam gotova za cas. Ugl,dobila duphastone 3x1 i sad cekamo..To je zapravo za ocuvanje ploda ako dodje do trudnoce ili...? Jel mu je primjena zapravi jako siroka pa nisam sigurna. Pozdrav cuuurke!!

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Plavušo duphaston u ovom slučaju je potpora, progesteron za trudnoću. Možda ti bude mučno od njega, al samo u početku. Sretnoooo!! Prošla sa aih kod Tomića dva puta, nažalost bez uspjeha. Ti nas razveseli!!!

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Hvala plavusa ja se nadam da ce ti uspijet aih i meni je tomic bio simpa,vrlo detaljno odgovara na pitanja,a to mi se svida

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cure na koliko veliku folikulu dr. Tomić odredi štopericu? Računam si kad bi mogla za Zg zbog bolovanja. Bliži se moj prvi ivf. U petak sam 3 dc imala veliku cistu koja je hvala Bogu puknula. Dobila uputnicu za vađenje estradiola. Jako sam uzbuđena i bojim se prevelikog nadanja.

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

daju štopericu od 19 nadalje...barem tako su meni...kad mi je zadnji put bio 18 i 17 dali su mi je ali da je dam dan poslije

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Krtice, i ja se slažem sa Geronimom

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala cure!
    S obzirom da sam ja u prirodnjaku, a imam 4 folikule, jednu od 12-13mm i tri manje okok 9-10mm (jučer 8dc) hoće mi ih sve punktirati il samo vodeću? Pitao me doktor čime se stiuliram. Pijem svakakve suplemente, al ni jedan ne bi trebao utjecati stimulirajuće.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

u prirodnom sam dobila na 18mm, a u stimulirajućima sam dobivala na 20mm, i folikul u prirodnom nije izdržao do punkcije....Sretno Krtice!!!!!

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

zašto nam brišu postove? par puta sam nešto napisala i izbrisano je a sadržaj nije bio neprimjeren

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I meni se to dogodilo
    Pitala sam Krticu šta pije ,i post mi je izbrisan

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ja se nadam da neće puknuti.
    Pijem folacin, 600mg q10, 1000mg l arginina, mg, zn+c vitamin, omega3, andol pro100.sada pijem sok od cikle za deblji endometrij.
    Hvala cure na info. Tako mi je dr. Tomić potvrdio. Oko 18mm ide štoperica. Sutra vadim estradioo i vjerojatno i boc boc.

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Danas sam bila u Vinogradskoj...nema više sestre Marine da su je preselili u trudničku...valjda nije trajno. Mislim i ova druga sestra Anita mi je super simpa ali Marina mi je naj...

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Joj šteta!! Ona mi je jako draga bila. Kad gore dođem nekako se bolje osjećam kad se s njom porazgovara.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Tko je u ponedjeljak u bolnici? Ja imam punkciju. Nadam se da je imam.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam sutra,isto se nadam da folikul neće puknuti i da imam punkciju

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Dazler . Neće puknuti!!!!!
    Jučer bila štoperica? Jel to bio stimulirani il prirodnjak? Koliki je bio folikul?

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Krtica ,došla sam na 8dc da vidim da li su ciste otišle,a kad tamo folikul 18mm,jučer štoperica.Prirodni postupak
    Na koliko si ti dobila štopericu? Držim fige tebi za ponedjeljak

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure drage, ali stvarno... ova tema nije za naše dobre želje. Dobre želje i pozdrave ostavimo za privatne poruke ili za Odbrojavanje.

Zna li neka od vas koliko se čeka na stimulirani i koje lijekove daju za stimulaciju?
    Rade li preko ljeta ili su u klovozu zatvoreni radi godišnjih?

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Krtica ,došla sam na 8dc da vidim da li su ciste otišle,a kad tamo folikul 18mm,jučer štoperica.Prirodni postupak
    Na koliko si ti dobila štopericu? Držim fige tebi za ponedjeljak
    O super se kod tebe situacija okrenula. Super!! Brzo ti je folikul narastao. Moj je jučer, 11dc bio 18mm i jučer u 22h si dala pola Ovitrelle štoperice kako je dr. Tomić javio mom doktoru. Pola štoperice mi je čudno, ne znam zašto ne cijela.
    Zovem cijelo prije podne sestru da joj javim da sutra dolazimo, al nitko se ne javlja.
    Kako je prošla punkcija? U koje vrijeme treba doći? Rekao mi doktor u 8, al se bojim da će sestra već otići na punkcije pa neću na vrijeme biti punkciji.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage, ali stvarno... ova tema nije za naše dobre želje. Dobre želje i pozdrave ostavimo za privatne poruke ili za Odbrojavanje.

Zna li neka od vas koliko se čeka na stimulirani i koje lijekove daju za stimulaciju?
    Rade li preko ljeta ili su u klovozu zatvoreni radi godišnjih?
    Rade u 7. mjesecu normalno. Ja sam na listi za lijekove za taj mjesec. U 8.mjesecu ne rade zbog građevinskih radova pa je stanka. Nastavljaju u rujnu.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ništa,danas na punkciji kažu da su izvukli cistu,a ne folikul
    Krtica sretno!!!!!!!!!!!!!!!

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ništa,danas na punkciji kažu da su izvukli cistu,a ne folikul
    Krtica sretno!!!!!!!!!!!!!!!
    Baš mi krivo što je to bila cista. Nova šansa je već sljedeći mjesec tu. Nisi vadila estradiol prije punkcije? Jel se to sada broji kao iskorišteni prirodnjak ili imaš šansu već sljedeći mjesec? Vidim da si na jednom prirodnom već bila.
    Posljednje uređivanje od Krtica : 06.04.2014. at 16:35

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

vadila sam estradiol prije postupka,na dan dobivanja štoperice...endometrij mi je bio 9mm......i na kraju cista?!?

geronimo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Krtica prvotno napisa Vidi poruku
    O super se kod tebe situacija okrenula. Super!! Brzo ti je folikul narastao. Moj je jučer, 11dc bio 18mm i jučer u 22h si dala pola Ovitrelle štoperice kako je dr. Tomić javio mom doktoru. Pola štoperice mi je čudno, ne znam zašto ne cijela.
    Zovem cijelo prije podne sestru da joj javim da sutra dolazimo, al nitko se ne javlja.
    Kako je prošla punkcija? U koje vrijeme treba doći? Rekao mi doktor u 8, al se bojim da će sestra već otići na punkcije pa neću na vrijeme biti punkciji.
    Dođi u 8 i ne brini neće ti sestra otići na punkcije jer se prvo skupe sve koje su naručene za taj dan i onda doktor kad dođe odradi jednu po jednu. Prošli ponedjeljak sam ja bila i još njih 3.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Geronimo problem je što u Zg sestre ne znaju da ja dolazim. Nisam bila kod njih na fmetrijama nego u Osijeku, a moj ginekolog je kontaktirao sa dr. Tomićem preko moba. Jučer oko 14 h je dr rekao da idem sa štopericom i da budem u 8 u bolnici. On sigurno nije javio sestrama da ja dolazim jer je im nije ni rekao kad sam dolazila na inseminacije pa se sestra začudila što me nema na popisu. Nisam danas uspjela dobiti sestre na telefon da javim da sutra dolazim. Nitko mi se nije javljao na telefon.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Krtica dođi ti radije u pola 8,ja sam danas bila naručena za pola 8. Mogla si probati poslati mail
    Sretnooooooooooo

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

hej cure...nadam se da će mi post biti objavljen jer zadnjih nekoliko nije bilo...ugl, bila na transferu prije par dana i isto veče počela pri mokrenju krvariti, ali samo kod mokrenja-čep zgrušane krvi i krv i nakon mokrenja ništa. i tako od 10 naveče do 2 ujutro.
    da li se to ikome dogodilo???? meni nikad prije pa me malo panika lovi....

Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •