Lara najbolje da nazoveš gore i pitaš ih,ja ne znam šta bi to moglo biti
Lara najbolje da nazoveš gore i pitaš ih,ja ne znam šta bi to moglo biti
ma jesam, i Tomića tražila na telefon, ali njegov odgovor "nije to ništa. 12 dan vadite betu i vidimo se." mi nije zadovoljavajuć. da mi je bar objasnio zaste je to, uslijed čega je došlo do tog....bilo što da je meni lakše. jer ovako ludim i to nije to nište mi nije dovoljno uvjerljivo!![]()
Budući da i dalje želimo, u skladu s reorganizacijom i pravilima foruma, da ova tema kao i sve druge i dalje ostane informativna, postove s dobrim željama sam preselila na pripadajuću mu temu-odbrojavanje. Isto tako ću svako vibranje i figanje i dalje ubuduće brisati bez upozorenja, u skladu s pravilima foruma.
Bit ovog foruma je da bude informativan, a svako navijanje i vibranje odvlači pažnju, pa tema gubi smisao.
Dakle, ovdje se raspravlja o temama vezanima za Vinogradsku, kao što su načini stimulacije, listama čekanja,
o liječnicima, sestrama, i vašim iskustvima liječenja u toj klinici.
Vibrajte, čestitajte i raspravljajte o duphastonima i simptomima nakon transfera i inseminacije, molim, na pripadajućim im temama.
Hvala na razumijevanju![]()
dakle-uredno pijem i duphastone i folacin i andol, zadnjih dan, dva me sve boli i rastura kao pred mengu, češće tjera na wc i tak to, i sad vidim nekakav crvenkasto-smećkasti iscjedak na papiru. da ih zovem gore???
vraća se 14og s godišnjeg
a sestra Marina? jel još na ginekologiji ili se vratila na 5 kat?
Sestra Marina je još na gini. Tako rekla sestra Anita.
Ima li itko od vas email adresu od dr. Tomića? Može i u pp. Hvala!!
evo mali update za sve kojima će trebati-trenutno se upisuje na listu za lijekove tek za 12. mjesec![]()
A joooj kolika lista! Nevjerojatno kako se produljuje. Jooj pa između stimulacija, ako nam ne uspije prvi put čekat ćemo cijelu vječnost. Čini mi se da ću nakon 7.mjeseca morati negdje gdje su manje gužve. Koma!!
sestra Marina se danas vratila gore. ja pauziram do Božića za stimulirani. curke, držim vam svim fige i čujemo se!![]()
Super!!!!! Vratila se sestra. Jeeeeeee.....
Lara ideš u priropdnjak u 5.mj? Ja mu se nadam u 6.mjesecu prije stimulacije.
Hoće li biti radova u kolovozu kod njih?
ma neću ići, u roku 2 mjeseca sam odradila i lpsc, hsc, stim i prirodnjak. mislim da mi je organizmu vrijeme da se malo odmori. a u kolovozu ne rade (bit će radovi ili kaj već), rekla mi tako anita.
A onda mogu otpisati stimulaciju za 7.mjesec. menga će doći krajem mjeseca i onda ništa od postupka.
Samo se odmori. Treba napunii baterije.
Cure imate li možda e mail od dr. To ića? Trebala bi mu jedan nalaz poslati na uvid. Hvalaaaaaa
Zar nitko više ne ide u Vg? Nema postupaka. Kakvo je stanje s listama? Ima li kakvih novosti?
Postupaka ima a lista za lijekove je sve duža. Sada se upisuje (koliko sam čula dok sam čekala na folikulometriju) za 1mj 2015.
Što se tiče rezultata postupaka, prije tjedan dana sam bila u svom 1. postupku u prirodnom ciklusu. Bilo nas je četvero. Od toga je jednoj ženi pobjegao folikul, dvije su ga imale ali bez jajne stanice a moja nije bila zrela. Znam kakve su statistike ali isto tako znam da gore sve ide kao na traci tako da su postoci još i manji.
Nikako ali baš nikako doktori ne bi smjeli tretirati sve žene isto jer nitko od nas nema isti ni ciklus, ni hormone niti nam paše isto vrijeme primanja štoperice.
Također nema lijekova za sve pa uvaljuju kutiju Clomiphena za 100 kn i ubrajaju ga u stimulirani ciklus. Sramotno!
Zbog svega navedenog odlučila sam sljedeći ciklus pokušati privatno s Clomiphenima ako ništa drugo da usporedim pristup a nadam se da je bolji jer sve to košta ohoho.
Slušala sam druge prijateljice dok su mi pričale o postupcima i borbi, čitala na forumu ali dok to osoba ne prođe sama ne zna koliko je psihofizički teško.
Je li ovo zbilja točno da se klomifen obračunava kao stimulirani postupak? Pa za boga, cijena kutije klomifena u susjednim državama je 30-ak kuna, a naši ljekarnici kutiju klomifena prodaju po 100-150 kuna. Osim što je klomifen jeftin lijek, njegov je stimulacijski učinak isto tako jeftin, bijedan i nikakav.
Doktori iz Vinogradske, ako zbilja obračunavate klomifenski postupak kao stimulirani postupak, pitam vas-kako se ne sramite podvaljivati klomifen pod stimulaciju i kako se ne bojite da bi neka pacijentica o takvom načinu "stimulacije" mogla npr. obavijestiti inspekcijske službe Ministarstva zdravlja i zatražiti zaštitu svojih prava na zlatni standard u liječenju neplodnosti?
Uistinu se nadam da ono što sam čula nije točno makar mi je to i žena koja je bila sa mnom na punkciji potvrdila. Osobno ću odbiti takvu stimulaciju makar čekala još "n" mjeseci. Muči me ta neizvjesnost da li ću dobiti te tako dugo čekane lijekove ili ne jer se ipak na stimulirani sad već čeka i po 7mj. Osobno sam u 2mj. zapisana za 9.mj.
Da nažalost klomifen je kod njih stimulacija.... Evo primjerice u VV on se vodi pod prirodnjak. Žalosno da se uvaljuje klomifen umjesto pravih stimulacija da bi se uštedilo. Šteta! Eto svaka bolnica ima svoje pluseve i minuse.
Imate li informacije jel kreću u Vg radovi 1.8.? Ja sam na listi za stimulaciju za 7.mjesec, al ću tek krajem mjeseca dobiti mengu pa mislim da neću ni krenuti u postupak jer neću stići imati ni punkciju a kamoli transfer do 31.7.
Jel ja mogu pokupiti svoje lijekove u 7.mjesecu pa da idem u postupak u rujnu.?
Posljednje uređivanje od Krtica : 24.05.2014. at 23:35
I da nisam htjela stvoriti nikakvu pomutnju niti strah već vas samo informirati i prirediti ako vam slučajno ponude Clomiphene jer nema lijekova.
kako netko nakon ovoga može ostati i dalje u toj bolnici? Ako je od 4 pacijentice jednoj pobjegao folikul,a jedna imala nezrelu stanicu to je liječnička pogreška..Ako nisu u stanju tajmirati štopericu ispravno zašto uopće rade? Lijepo se igraju sa živcima i prije svega osjećajima pacijenata jer mpo je jedan veliki stres i emocionalni kaos za svaku ženu i onda na sve to ide još i takav tretman u bolnici!
A klomifen da spada u stimulaciju? Pa na to se trebate žaliti! To nije sramota, to je katastrofa! Zašto bi pokušala privatno? Pa ima i drugih bolnica (nadam se sve ostale) u kojima se klomifenski ciklus računa u prirodni.
Ima i drugih bolnica ali još uvijek sam optimist da takav scenarij neću doživjeti a privatno, privatno idem jer se ne mirim s velikim vremenskim razmakom između postupaka. Možda me i tamo dočeka razočarenje![]()
Smatram ako si sama ne pomognem neće nitko. Tako sam prije kretanja u IVF vode samoinicijativno privatno tražila savjete liječnika i zaključak je hvala Bogu bio da idem prvo na laparo. Da nisam, potrošila bi dvije godine kako je doktor nakon operacije rekao, ispucala dio postupaka i onda bi me slali na operaciju i zaključili da imate 100% neprohodne i zagađene jajovode i polip na maternici. Sve to moji gin. nije vidio na ultrazvukuNudio mi čak Clomiphene pa da probavamo u kućnoj radinosti na što nisam pristala i krenula dalje.
Moram istaknuti da su osoblje i doktori zaista srdačni i pažljivi (to me recimo oduševilo) ali jednostavno vidim da zbog količine pacijentica i svog obujma posla ne stignu se posvetiti svakoj dovoljno da bi zaključili kako koja ima ciklus i općeniti zbog čega je završila gore. Samo zato idem pokušat i privatno jer se nadam detaljnijem praćenju folikulometrija i detaljnijem čitanju mora nalaza koje imam i raznih dijagnoza od prije više godina.
Nije prvi put da je netko ovdje rekao da se terapija s klomifenom računa kao stimulirani i poprilično mi je kao bivšoj pacijentici u vg žao što ovo čitam. Nema sumnje da je sve ovo posljedica prazne državne blagajne i kresanja novaca za zdravstvo.
Očito je i da nedostatak novca pa onda i lijekova produljuje listu čekanja. Sve do nedavno disali su na škrge. Znači, sad je puklo i kod njih.
Who is next? Tužno.
Meni nije nikako jasna jedna stvar..kako se raspoređuju ti lijekovi? Zašto u nekim bolnicama kao što je VV nema lista čekanja koliko čujem,a drugdje kao tu u Vinogradskoj su ogromne? To me uvijek interesiralo o čemu to ovisi..I zašto se netko u startu ne odluči za bolnicu u kojoj nema čekanja?
I stvarno mislim da bi trebalo čim prije iskorjeniti tu pojavu da se klomifeni podvaljuju ženama i računaju pod stimulaciju.Odbijte to i pišite neki prigovor/žalbu,bilo šta! Da se ne desi da se ta bolest proširi.
ovisi o raspodjeli sredstava unutar bolnice, to svaka bolnica odlucuje za sebe.
svaka bolnica/klinika ima svojih prednosti, evo konkretno za Vg - jedini od drzavnih klinika rade picsi i imsi. svaki pacijent vaze nedostatke i prednosti i odlucuje sto mu vise pase.
na širenje epidemije
ali se skroz slažem s tobom, čim prije treba to iskornijeiti i na pacijentima je da prvi reagiraju na takvo bezvezno trošenje postupaka. I nekad je Vinogradska bila ok bolnica s 4 mjeseca čekanja na postupak, možda 5, bilo je lijekova, embriolog Dejan im je glasio kao dobar, imali su i još imaju dr. Tomića - iskusnog MPO liječnika (doduše s putrom na glavi kad svoje pacijentice iz Vinogradske šalje u privatne vode - na rentgenski HSG jer kao drugi uzv HSG ne valja/nije dovoljno dob ar a bolnice u Zagrebu ne rade rtg HSG, pa ih šalje privatno u kliniku s kojom on na taj način surađuje još od 2006. - mislim da se zove privatna poliklinika Čavka),imaju još tri dodatna MPO liječnika
prof. Kuna koji baš nema iskustva puno u MPO-u iako to radi već od 2009. čini mi se u Vinogradskoj ali sporadično i usput,
dr. Bolanča - mlad ali i tu ne znam koliko mu je iskustvo
dr. Grbavac - mlad i također ne znam koje mu je iskustvo u MPO vodama, iako cure kažu da mu je jako stalo
tako da je Vinogradska imala sasvim solidno okruženje, novo uređeni kat 2009., nije bilo čekanja, bilo lijekova. Što se sad okrenulo to samo oni znaju i zašto imaju manje budžeta ili postupaka mjesečno - tko im to dodijeljuje, to ja nažalost uopće ne znam niti kužim te bolničke mehanizme.
Da pitam ovdje, oni to računaju kao postupak iako do punkcije i transfera ili do samo transfera nije došlo? To vam računaju kao full stimulirani postupak s klomifenom?
mikipika32... tebi su ovo računali kao stimulirani postupak i tako i drugim ženama? samo klomifen a do transfera nije niti došlo?
Sretno u privatnom okruženju, ti imaš vrlo visok AMH, male godine) vjerujem da bi mogla imati s takvim AMH i PCOS kao dijagnozu, ne znam jesu li to govorili/ustanovili? Vrlo će tebi oprezni biti u davanju gonala/puregona upravo zbog AMH a gotovo sigurno vjerujem da broj antralni folikula prati tako visok AMH s velikim brojem pa je strah kod tebe od hiperstimulacije vjerojatno opravdan. ne znam, kome ideš privatno? Može i PP
Krtice, ne daj da ti uvale klomifen pod stimulirani ciklus, nikako, pls. jer su s klomifenom izgledi na uspješnost možda oko 10% (paušalno, možda i manje, dobije se najčešće 1-3 j.s., neke niti jednu), dok je u pravoj stimulaciji ipak uspješnost od 25-35%. Tako da ne dajte se cure muljati.
Bubekice, vidjeh sad tvoj post, jeste.. svaka bolnica ima nedostatke i prednosti, ali je trenutno situacija u svim klinikama jednostavno loša i ja sam u ovim vodama još od 2006. intenzivno od 2008. nikada ovako loše nije bilo, nažalost, nikada manje postupaka, nikada manje trudnoća, nikada manje dobivenih j.s. nikada manje dobivenih embrija, muljaju nas, petljaju, doktori nas drže budalama doslovce.
Meni je samo žao što to večina čak forumske populacije neće da prizna ili čak ne vjeruje.
Kaduna imam PCOS dijagnosticiran od svoje 18 godine. Pila sam kontracepciju od tad pa sve do 27 godine. Zanimljivo je to da je zaključak nakon laparo bio kako moji jajnici izgledaju super i da nisu PCOS pa nisu napravili driling jajnika (sad mi je krivo što nisu). Sve to na moje čuđenje jer znam da imam PCOS. Tek tada su tražili na prvim konzultacijama da napravim AMH. Znam da sam u rizičnoj skupini za hiperstimulaciju. Tješim se da bolje da je viši nego prenizak. Ovaj, svoj prvi postupak, sam bila u čisto prirodnom ciklusu bez Clomiphena. Imala sam nezrelu js. Punkcija bila na 14 dc iako sam rekla doktoru da imam produžene cikluse od 30-35 dana. Iako je stanica bila nezrela i nije naravno bilo transfera računa se kao 1 potrošeni postupak prirodnog ciklusa.
Privatno idem u IVF dr.Š.
Čula sam i pročitala sve i svašta o njima. Sad sam u fazi da me veseli mogućnost lagane anestezije da se barem tamo poštedim bolova.
K., slazem se da je stanje generalno katastrofa, ovo je bilo upuceno pepper kao odgovor na pitanje zasto svi nejdu u bolnicu u kojoj nema cekanje (koliko znam - sad je to VV - a svi znamo veeeeelike nedostatke VV, na ovaj generalni nedostatak love/losih stimulacija/manje js/manje embrija/manje trudnoca/manje beba)....
Znaci ako sam dobro shvatila bolnica ima ukupni budzet i onda sama odlucuje koliko ce na sta potrositi? Onda bi to znacilo da u rijeci nema cekanja jer herman haller kao ravnatelj,a ujedno i ginekolog tjera vodu na svoj mlin tj. pare u svoj resor (sto je poznata stvar od prije),a mpo je dio ginekologije pa zato ima lijekova? Pa kad njega smaknu uskoro jer je na losem glasu onda i mi mozemo ocekivat probleme..ili sam skroz krivo povezala to sve?
rekla bih da si dobro shvatila, tj. dobro si shvatila ono sto sam ja htjela reci, ali pitanje je jesam li ja skroz u pravu![]()
I ja bih rekla, red pepper da si dobro shvatila. Naime, čini se da stvari tako i idu. Svatko tjera loptu na svoj mlin, na kraju balade.
Žalosno da je jedini kriterij u ovoj zemlji, pa na kraju jelte i u zdravstvu podobnost. U Vinogradsku je ako se ne varam ulupano dosta para
za obnovu i otvaranje novog odjela prije par godina. Da bi na kraju rezultiralo ovim...
Pa to ima dosta logike..jer jedino se tako moze objasniti kako u jednom te istom gradu u jednoj bolnici nema cekanja,a u drugoj su ogromna..sad moram pozurit sa tim svojim postupcima dok su stvari jos takve kakve jesu jer nece bit jos dugo..bolje da nisam ovo ovako povezalakukam na slabe stimulacije,a sutra me ceka lista cekanja vjerojatno...
...i povratak neprijatelja MPO-a na vlast
(BTW, HH je čovjek za sva vremena pa mislim da neće tako skoro pasti)
Da,i njihov povratak pogotovo..ali racunam da imamo jos 2-3 god fore do tada..jer trebat ce im vremena i dok promijene zakon,a za hh nisam bas sigurna,koliko sam citala dosta su ogorceni s njim,nemam pojma..
Drage moje....ja u vinogradsku nebi zakoracila da nema prof.kune !!!!!!! Ostali doktori se ponasaju ko da si na traci ..nedaj boze da ih nesto pitas..pogotovo dr.tomica....
Kod njih kad dodes, cekassss,zovu te udes kod njih , skines se, bez pitanja, on pogleda, mozete se obuc, i vidimo se tad i tad !!!pitala sam jednog dr.kad je radio folikom.šta ima, a on ce meni doktora se nikada ne gleda u lice kad radi uzv !!!! A kamoli ga se nesto pita !!!! Fuj !!!!!
Doktora se ne gleda u lice i nista ne pita??pa sto taj doktor nije onda isao za veterinara za stoku?stoka ne postavlja pitanja.. Mada postoji sansa da ga pogleda u lice..tako da mozda je ipak za patologa trebao ici..ja ne mogu sebi doc od ovoga sto kazes!
Zora žao mi je što si imala takvo iskustvo,ali ja sam gore godinu i pol i ne mogu se požaliti na doktore,ako pitaš,dobiješ i odgovor.
Nadam se da je ovo bila iznimka,jer gore su svi stvarno super i možda ti se čini da je dr.Tomić malo hladan,ali on je najveći stručnjak gore
Uf, i meni je žao. Tamo jest kao na tekućoj traci, ali ako imaš pitanja, svaki liječnik na njih je uvijek odgovorio. Pogotovo su tamo bili pristupačni mladi liječnici. Nije da sad nekoga posebno branim, ali barem je u većini slučajeva tako bilo. I složila bih se da dr. T. jest hladan na momente, ali je i najveći stručnjak gore.
Oprosti Zora, je li ti ovo prvi postupak, kod koga si bila na konzultacijama, kakve stimulacije dobivaš i tko ti je rekao ovo na UZV-u?
Ja ću napisati svoje iskustvo s dr. Tomićem. Prvi susret je bio ugodan. Pogledao je moje nalaze u tišini, prokomentirao što nije u redu. Puno toga sam već znala pa nisam imala previše pitati. Na svako moje pitanje dao je odgovor sa strpljenjem. Pitao me kako je u Osijeku, čime se bavim. Kad sam spomenula grad Vukovar u kojem radim izrazito se raspričao je mu je žena Vukovarka. Pogledao me na uzv i rekao da je sve u redu i da mi za dan dva treba ovulacija pa da iskoristim te dane. Napisao je nalaz i predložio dvije insembinacije, a ako ne bude sreće onda ivf. Rekao je da po ovim nalazima nema neke zapreke trudnoći. Na inseminaciji je došao odradio posao i zaželio mi sreću. Na drugoj inseminaciji je bio dr. B te sam ga zamolila kratke konzultacije nakon aih-a. Bio je susretljiv, stavio me na listu za ivf, također predložio jedan ivf u prir.ciklusu. U tom prirodnom ciklusu ivf je odradio dr. Tomić. Na punkciji je bio ugodan, biologinja također. Na transferu mi je isto bio on. Čak je ostao nakon noćnog dežurstva napraviti rransfer meni i još dvjema ženskama koje su bile sa mnom i na punkciji. Na transfer sam čak malo kasnila jer nije bilo punkcija. Kasnila pol sata pa su me čekali. Javila sam da kasnim zbog prometne nesreće na autoputu. Nakon transfera posjetio nas je u sobu i sve naspitao jesmo dobro, dao nam upute za terapije, lijepo nam zaželio sreću. Također je to učinio i biolog.
Kad bi morala sve ponovo proći opet bi to sve kod njih ponovila. Eto moj mpo put je na jraju završio spontanom trudnoćim a trebala sam u stimulaciju kod njih u 7. Mjesecu.
Svatko ima svoje iskustvo. Svatko bira svoj put liječenja. Svatko je od nas drugačiji i svatko im druga očekivanja.
Ja vam svima želim svu sreću i uspjeh u Vg ili negdje dalje!
I samo na još napišem. Bila sam i u privatnoj klinici i u VV i mogu reći da i tamo nisam imala ništa drugačiji tretman. Ok, kod privatnika ostaviš silne novce, oni ti obećavaju brda i doline a i same znate da garancije nema. U pricat.klinici sam se osjećala pomalo nelagodno. Skakali su svi oko mene i tad mi se naš problem učino sto puta gori. Kao da sam na samrti pa mi ugađaju.
draga...za mene nije strucnjak ako mu postavim pitanje DALI CE MI DATI ANESTEZIJU KOD PUNKCIJE, A ON MENI ODGOVORI NEEEE UDARIT CEMO TE PO GLAVI I TI CES SE ONESVIJESTITI !!!! JA SAM GORE HODALA OD 2009 DOK SU BILI SAMO PROF KUNA I TOMIC !!!! ODLUCILA SAM SE ZA KUNUI ZAHVALJUJUCI NJEMU IMAM SVOG ANDELA KRAJ SEBE
![]()