na širenje epidemije
ali se skroz slažem s tobom, čim prije treba to iskornijeiti i na pacijentima je da prvi reagiraju na takvo bezvezno trošenje postupaka. I nekad je Vinogradska bila ok bolnica s 4 mjeseca čekanja na postupak, možda 5, bilo je lijekova, embriolog Dejan im je glasio kao dobar, imali su i još imaju dr. Tomića - iskusnog MPO liječnika (doduše s putrom na glavi kad svoje pacijentice iz Vinogradske šalje u privatne vode - na rentgenski HSG jer kao drugi uzv HSG ne valja/nije dovoljno dob ar a bolnice u Zagrebu ne rade rtg HSG, pa ih šalje privatno u kliniku s kojom on na taj način surađuje još od 2006. - mislim da se zove privatna poliklinika Čavka),imaju još tri dodatna MPO liječnika
prof. Kuna koji baš nema iskustva puno u MPO-u iako to radi već od 2009. čini mi se u Vinogradskoj ali sporadično i usput,
dr. Bolanča - mlad ali i tu ne znam koliko mu je iskustvo
dr. Grbavac - mlad i također ne znam koje mu je iskustvo u MPO vodama, iako cure kažu da mu je jako stalo
tako da je Vinogradska imala sasvim solidno okruženje, novo uređeni kat 2009., nije bilo čekanja, bilo lijekova. Što se sad okrenulo to samo oni znaju i zašto imaju manje budžeta ili postupaka mjesečno - tko im to dodijeljuje, to ja nažalost uopće ne znam niti kužim te bolničke mehanizme.
Da pitam ovdje, oni to računaju kao postupak iako do punkcije i transfera ili do samo transfera nije došlo? To vam računaju kao full stimulirani postupak s klomifenom?
mikipika32... tebi su ovo računali kao stimulirani postupak i tako i drugim ženama? samo klomifen a do transfera nije niti došlo?
Sretno u privatnom okruženju, ti imaš vrlo visok AMH, male godine) vjerujem da bi mogla imati s takvim AMH i PCOS kao dijagnozu, ne znam jesu li to govorili/ustanovili? Vrlo će tebi oprezni biti u davanju gonala/puregona upravo zbog AMH a gotovo sigurno vjerujem da broj antralni folikula prati tako visok AMH s velikim brojem pa je strah kod tebe od hiperstimulacije vjerojatno opravdan. ne znam, kome ideš privatno? Može i PP
Krtice, ne daj da ti uvale klomifen pod stimulirani ciklus, nikako, pls. jer su s klomifenom izgledi na uspješnost možda oko 10% (paušalno, možda i manje, dobije se najčešće 1-3 j.s., neke niti jednu), dok je u pravoj stimulaciji ipak uspješnost od 25-35%. Tako da ne dajte se cure muljati.