GORE SAM HODALA OD 2009.... 6 POSTUPAK te STIMULACIJA , TE KLOMIFENI !!!!
GORE SAM HODALA OD 2009.... 6 POSTUPAK te STIMULACIJA , TE KLOMIFENI !!!!
Zanima me kada ide prva folikulometrija na puno stimulaciji? Kakva je praksa u Vinogradskoj 7 DC ili i prije?
Prva folikulometrija je od šestog do osmog dana ciklusa. Ne prije.
Pozdrav svima i naravno puno, puno srece!
Dugo vas citam, ali tek sad kad sam i ja krenula s MPO se prikljucujem! U potpisu pise ono osnovno, a mene zanima koliko nakon bete ste dobile menstruaciju? Ja sam nakon AIH IUI uzimala duphaston 3x1, folacin 2x1 i andol 1x1, zadnja menstruacija mi je bila 18.05. S obzirom na PCOS moji ciklusi su od 35 do 45 dana
ale1981
pričekaj koji dan nakon prekida terapije
zašto su ti uz tvoju dg radili ineminaciju?
Ej,
zasto su mi radili inseminacije, i ja sam odmah to pitala. Rekli su da je takva procedura, ali da posto imam samo jedan jajnik i jajovod moram prije IVF-a napravit dvije inseminacije, jedna u prirodnom ciklusu, a jedna s klomifenom, medjutim mene vise brine dal se na VG automatski ide na listu za lijekove i koliko se odprilike ceka, jer mi nista nisu rekli, ni spominjali listu![]()
Ah te njihove samoprozvane procedure..Nije to procedura nego su oni toliko u banani i nemaju lijekova da inseminacijama i onda kasnije prirodnjacima kupuju sebi nekoliko mjeseci, tako da onda kad ženu stave na listu čekanja od 8 mjeseci ili tko zna koliko ona ipak ima dojam da se nešto događalo..A po meni inseminaciju raditi ženi sa jednim jajnikom i jajovodom radi rizik od vanmaterične trudnoće pa žena može hipotetski ostati i bez jedinog jajovoda koji ima,a time gubi šansu ikad više ostvariti eventualno prirodnu trudnoću...Mah..
Tako i meni žele raditi AIH sa Klomifenima,ali nisam još 100% sigurna da ću ju otići odraditi, jer nisam sigurna da su mi jajovodi uopće prohodni. Naime radila sam prije par godina HSG koji je jasno pokazao obostranu neprohodnost, potom sam radila laparoskopiju nakon koje nalaz glasi: desni jajovod otežano propušta modrilo, lijevi uredno propušta modrilo, no to je bilo prije 3god. Dr. koji je radio laparo kaže da je lijevi bio samo na početku začahuren dok je cijelom dužinom ok. no kako do dana današnjeg nije došlo do trudnoće jedan dr. kaže da to vjerovatno nije više prohodno jer da je već bi davno vjerovatno ostala trudna. drugi dr. opet inzistira na AIH, ja sam predložila prirodni IVF a on samo odmahnuo glavom, smatra da su jajovodi ok. Stavio me na listu za lijekove u 2.2015.(vg.) a u međuvremenu bi probao ovo. no mene je tako strah da ne znam šta da radim. mislila sam možda da napravim ponovo hsg, ne znam
Vrlo dobro se zna da se inseminacije rade parovima s jednostavnijim problemima neplodnosti. Žalosno je da se zbog nedostatka novca vrijeme kupuje na ovakav način.
Inada, na tvom mjestu bih ipak ponovila hsg, čisto da ukloniš sumnje.
Ne znam po kojoj to logici naši liječnici ovako na pamet iznose zaključke? Nije li to svjevrsno izlaganje pacijenta riziku?
Bok!
Evo jedne nove kod vas.
Mi u 9. mjesecu idemo na inseminaciju u Vinogradsku.
Inace vec valjda deset godina privatno idem kod Kune i covjek me uvijek nagovarao na trudnocu i sad kad smo se primili posla, nikako da nam uspije.
Moram u potpis staviti nasu povijest, ali evo ukratko:
Ja- 84. godiste, mikrocisticni jajnici, nepostojeci i anovulatorni ciklusi vec godinu dana (nemam m bez Duphastona), SHG - desni jajovod zakon, lijeli izbijugan i tesko prohodan, brisevi - ok, hormoni - ok.
Muz - 78. godiste, asthenozoospermia.
Medeja - šta vam maltretiraju sa inseminacijom? Po dijagnozi mogli bi komotno na umjetnu...
Ne znam. Nisam ulazila u dubiozu s Kunom.
On je predlozio inseminaciju, ja pristala. A sto cu?
Moram pozitivno misliti da nismo tezak slucaj i da ce nam inseminacija uspjeti isprve. Mora.
Zar mislis da smo trebali preskociti inseminaciju?
Medeja, dobrodošla!
Sama dijagnoza asthenozoospermia ne znači ništa dok se ne znaju vrijednosti. Može biti toliko teška da se ne miče gotovo nijedan spermić, a može biti blaga na gornjoj granici, toliko da možete i prirodno začeti. Tako da dr vjerojatno nije pogriješio, pogotovo s obzirom na tvoje godine i ograničen broj postupaka na raspolaganju.
Inače, "Umjetna" je samo zastario izraz za potpomognutu koji se danas koristi u uglavnom pogrdnom smislu, a i inseminacija, kao i IVF/ICSI spada u postupke potpomognute oplodnje.
Hvala, Argente!
Muz je prosli tjedan opet obavio spermiogram pa cim dodju rezultati budem stavila.
To obavljamo na VV pa se samo nadam da im nece trebati 5 tjedana da posalju rezultate kao zadnji put.
Medeja,
daj napiši nalaz spermiograma
Ovako:
Dijagnoza: asthenozoospermia
Vol. Ejakulata - 2.000 mL
St. spermatogeneze - 0,5
Koncentracija sperm. - 102.7 M/ml
Pokretnih 32%
Prog. pokretnih 15%
Morfologija: norm 4%, morf. index 11%
Zakljucak: broj spermija uredan, no progresivna pokretljivost smanjena.
Prosli tjedan je ponovno isao na VV i sada cekamo nove rezultate (ovi gore su napravlheni u 3. mjesecu).
Cure i dečki malo vam upadam na temu, ali zanimala bi me jedna info od vas koje/i ste u tijeku, kako stoje stvari poslije punkcije kod vas, da li možete nazvati kliniku drugi-treći dan, ili baš morate čekati do samog dana transfera da znate kakvo je stanje sa vašim embrijima?
Unaprijed hvala na odgovoru, i sretno svima u postupcima!!!
Pozdrav cure! vidim da je ova tema malo zamrla ali meni treba info...trebam napraviti prije postupka neke pretrage s popisa, fsh,lh, e2, prl, ukupni testosteron, slobodni testosteron, SHBG, DHEAS i AMH, progesteron u serumu i tsh:tpo pa me zanima da li se sve to može napraviti u vinogradskoj, da li se za sve treba naručiti (kako onda s ovim šta trebam napraviti između 2 i 5 dana ciklusa?), ako je netko radio to sve nedavno bila bi zahvalna na odgovoru.
Nirvana, trebaš se naručiti i to napravi što prije jer se čeka, naručit će te okvirno kada bi ti trebao pasti 2-5 dan ciklusa. Dan ili dva razlike ne predstavljaju ništa. Samo na pultu prilikom davanja uputnice na dan kada ćeš vaditi krv napomeneš da ti je 2-5 dan.
Obavezno provjeri i koje pretrage trenutno rade.
Nadam se da ovdje ima nekoga tko je nedavno radio pretrage, pa ima i friškije informacije.
ja sam sve to radila ma VV. u 5.mj probaj ih nazvati i pitati da li rade sve te hormone. u vin. ih tada nisu radili, petrova neke od njih nije radila jedino vv
Curke trebali bih email i broj telefona od tajnice dr.K.
Hvala cure na odgovorima, sutra ću se probati naručiti pa ću vidjeti šta će mi reći!
Ja sam to obavila ovih dana , naručili su me prošli mjesec za ovaj mjesec. Samo me zanima da li ko zna koliko dugo se čeka na nalaze?
Ne, nisu mi ništa rekli, samo me pitali da li želim da mi pošalju na mail.Vadila sam samo 4 hormona, možda bude brže. Zvat ću ih. Ma i 3 tjedna je prihvatljivo.
Nalazi se obično čekaju oko tri tjedna. U tom razdoblju ih pošalju na mail, ako zatražiš. Popsy, koje si hormone vadila?
Dobila sam danas odgovor, nalazi se čekaju 7 dana. Odlično.
Pozdrav svima
Lunjam od teme do teme i čitam..informiram se..trenutno me zanima da li se u VG daje anestezija kod punkcije jajnih stanica?..kakva?koliko se čeka na red za ulazak u postupak?kojeg bi mi doktora preporučile ako bi se odlučila za odlazak tamo?Naše dijagnoze nisu prestrašne..kod muža spermiogram super..kod mene iscrpljeni jajnici..amh 12,5..35 god..tsh iznad 2 pa mi je preporučen eutyrox..pokušavamo već dvije godine i ništa..imam već jedno dijete iz prvog braka (dijete s teškoćama)..nisam bila na hsg...previše me strah od silnih priča koliko je bolno..
Pozdrav fuksija! Da,u Vg se dobije anestezija prilikom punkcije jajnih stanica (opća)..cijeli tim je jako srdacan i uigran,ali kroz postupak se izmíjenjuje 4 lijecnika i vrlo tesko da ce ti samo 1 voditi sve od pocetka do kraja!! Ali oni tamo surađuju i znaju za sve dijagnoze i tako funkcioniraju! Ne znam koliko se sada ceka,nekada je bilo do 6mj,morat ces nazvati i raspitati se! I naravno naruciti se prvo na konzultacije sa svim mogucim nalazima koje imate!! Sretno!
Posljednje uređivanje od saraya : 11.10.2014. at 17:21
I mi idemo u Vg.
Ja 86. Hipotireoza, na sonohsg neprohodno jajovodi, lpsc kromopertubacija navodno prohodni, amh 1,7 slaba plodnost.
Muz 81. Sve ok.
Nasi postupci do sada:
3.,4.,5., Mjesec AIH klomifen svaki puta beta 0
Pa sko krenuli na prirodni ivf jer smo za lijekove upisani za 1/15
7/14 prirodni ivf ovulirala na dan punkcije pa smo napravili 5. Aih.
8. I 9. Mj. Prirodni ivf oba puta O na dan punkcije.
10/14 blagostimulirani ivf CC i MP 6 jajnih stanica 5 oplodenih vracena 1 blastica i 1 morula 5 d. Ostali odustali. Sad cekamo betu!
Marinab..koliki ti je tsh? Da li uzimas lijekove za hipotireozu?
Kako to da ti je svaki put bila O kod punkcije? Nije dobro tempirano?
Sto znaci ivf Cc i MP?Dobila si anesteziju kod punkcije?
Uzimam eutyrox 50 mg. Ovilulirala sam zato sto ti je to lutrija svaki put na folikulimetriji drugi dr i svakome ispocetka objasnjavam da uvijek rano ovuliram kad je prirodni ciklus ali nitko me nije slusao. Imala sam ivf klomifen od 3-7 dc a nastavno menopur do punkcije. I da bila sam pod anestezijom.
Ako dodje do ovulacije ne broji vam se postupak znaci ja jos uvijek imam pravo na dva prirodna IVF-a.
Amh je ug/L
Posljednje uređivanje od marinab1304 : 12.10.2014. at 21:38
cure, gdje ste vadile amh? Danas sam bila u vinogradskoj i kažu mi da oni to više ne rade da odem u privatni lab. Zvala sam Analiza lab (valjda sam dobro zapamtila) i kaže mi da se plaća 600 kn! Jel ima koja državna bolnica u kojoj se to može napraviti uz uputnicu ili koji privatni lab a da je jeftinije, ovo mi je stvarno previše?
možeš u Vuk Vrhovcu, ja sam tamo vadila u 5.mj. nazovi ih pa pitaj
Hvala na brzom odgovoru! Nazvat ću ih odmah ujutro!
Da,i ja sam vadila na VV nedavno
ja sam lani napravila ovdje:
http://www.synlab.hr/
mislim da je cijena bila oko 370 kn
Evo konačno sam ih dobila! Znači, oni rade amh ali mi nije znala reći da li se što nadoplaćuje, inada i fuksija da li ste vi šta još platile? I da li ste išle bilo koji dan ciklusa ili baš od 2-5 dana?
ja sam ga vadila 5dc, na uputnicu koju sam dobila od svog gin. ništa nisam platila
e da, morala sam se naručiti
Ja se jedino sjecam da nisam nis platila. Sve sam napravila na uputnicu. I vjerojatno je to bilo tak pocetkom ciklusa..vise ni ne znam..nazovi pa pitaj
Ja sam vadila u breyer labu 450 kn
Posljednje uređivanje od marinab1304 : 14.10.2014. at 18:44
Bila sam danas kod dr.Tomića..simpa dokić..rekao mi je da moram obaviti rtg hsg..kad sam pitala mogu li uzv hsg rekao je da zasto zelim manje kvalitetnu pretragu..na kraju moze jedno ili drugo..puno sam citala o toj pretrazi i bas se bojim..
Trebam donijeti i markere..to sam ostavila na VV..ne znam da li bi mi htjeli to vratiti?