Stranica 14 od 22 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1052

Tema: Potpomognuta u VINOGRADSKOJ

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Još vas samo molim da mi netko kaže dali sad sa tim uputnicama idem preko centralnog naručivanja, tj.šaljem mail pa će mi oni dati termin ili zovem labos da me naruče? imate li možda br na koji se zove? unaprijed puno hvala

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jolica, za broj laboratorija ti ne znam, ali probaj preko centralnog naručivanja.
    I spermiogram ako ste to dobili za obaviti morati češ obaviti u Petrovoj jer VG to ne radi (bar nisu početkom ove godine kad smo mi išli u postupak).
    Ako ti u Vg bude predugo za čekati raspitaj se za Vuk Vrhovac (za hormone i AMH), tamo nisam nikad dulje od 3 tjedna čekala za pretrage. Markeri za hepatitis i HIV ti se rade u Petrovoj 3 (Zavod za transfuziju). Tamo se ne trebaš naručivati već samo dođite sa uputnicama (kad je za postupak MPO naruđba ne treba). A briseve i papu obaviš kod svojeg ginekologa.
    Eto, nadam se da će ti nešto od ovih informacija koristiti.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala Lotta ali ja sam sve uputnice dobila za vinogradsku, cak i za briseve a ne kod svog dr. Dali onda uopce to sve mogu tamo obaviti ili? Za spermiogram znam da ide u petrovoj ali ovo sto ja vadim sve mi je ginic napisao da idem u vg.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Aha. Onda odi kako su ti rekli. Mi smo sve te pretrage obavljali u 2. mjesecu ove godine ovako kako sam ti napisala.
    To je onda nešto novo da sve možeš obaviti kod njih, što je zapravo i dobro jer bar nema šetanja okolo.
    Sretno.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Puno ti hvala, nazvat cu ja vg pa cu vidjeti sto ce oni reci. Ugl, bitno da smo krenuli, nesto se dogada

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav cure, imam pitanje. Moj ginekolog mi je sve uputnice ispisao za vg, sad kad sam poslala uputnice na centralno ispada da samo hormone mogu obaviti kod njih a ostatak petrova i vv.Obzirom ds mi je problem doci do ginica i tesko ga je uhvatiti jer je u ordinaciji maksimalno dva sata zanima me dali ste negdje vadile te nalaze privatno i koliko to kosta?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A što to točno moraš sve napraviti?

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Sve pretrage za daljni dogovor za mpo, bili smo na prvom pregledu i dobili popis pretraga. Znaci: kg, rh, hbs ag, anti hcv, hiv1, hiv2, vdrl, tsh, amh, brisevi. Znaci samo hormone mogu u vg a meni je moj dr sve uputnice dao za vg. Danas me zvali da to ide na vv i petrovu.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Brisevi privatno ti dođu oko 1000 kuna, a za sve ove ostale pretrage zaista ti se ne isplati raditi u privatnim laboratorijima jer svaka dođe oko 200-250 kuna.
    Pošalji mejl Breyer laboratoriju pa pitaj točnu cijenu.

Jesi li radila hsg iliti prohodnost jajovoda?
    Privatno ti je oko 2000 kuna.

Na tvom bih mjestu nazvala opet gina i tražila nove uputnice bez da piše na koju bolnicu idu.
    Neka to napiše kad stigne pa makar išla i njegovoj zamjeni ako njega ne možeš uhvatiti.

Nemoj bacati pare bzvz.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala, gledala sam cijene i da bolje je opet ispocetka. Prohodnost jajovoda nisam radila, za sada dr u zg nije rekao da treba. Krenuli smo uzbudeni i puni elana i onda sad sve ispocetka od uputnica do narucivanja. Puno ti hvala na pomoci. Novi smo u mpo vodama pa je valjda prvi put najgore kad neznas ni kamo ni sta.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam radila sve svoje postupke u Vg i trebat ćeš raditi hsg. Bez iznimke.
    Sretno u postupcima, nadam se da ćete ubrzo uspjeti u svojem naumu.
    Kuna je meni vodio sve postupke, ali i Tomić je bio koji put.
    U dobrim si rukama.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 04.09.2015. at 15:03

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala na lijepim zeljama, nadam se da cemo i mi uskoro imati nasu malu srecicu u rukama. Sto se tice dr.Kune ovako na prvu sam zadovoljna, dobar i ugodan, sve nam je objasnio i razgovarao sa nama.
    Posljednje uređivanje od Jolica30 : 04.09.2015. at 15:37

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da, on je super i dosta strpljiv.
    Ali kako je i pročelnik odjela ginekologije zaista je rijetko u humanoj.

Uglavnom je Tomić tamo.
    Ali budi bez brige.
    Tomić je šutljiv, ali jako dobar ginekolog i stručnjak.
    Meni je radio i punkciju i embriotransfer u dobitnom ciklusu.
    Druge punkcije je radio Bolanča, a inseminacije Kuna.
    Ajme, zvučim kao posvuduša, ali tako je to.

I meni je drago što gore nema ginekologinja jer ne volim kada me žena pregledava.

Ugl, svi su gore izvrsni. Od sestre do embriologinja.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozzz...zanima me dali se sve one pretrage na trombofiliju mogu raditi u Vinograds.??

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jolica30 - ne znam koju tm ima dijagnozu, ali ako je spremiogram loš i zahtjeva obavezno IVF ili ICSI (u našem slučaju samo ICSI dolazi u obzir) onda ne traže da radiš HSG jer nema smisla...govorim iz osobnog iskustva u Vinogradskoj jer sam tamo odradila prirodnjake (osim ako se zadnjih godina nije nešto promijenilo).

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jolica ispast će ti puno ako budeš privatno radila. Radije to obavi preko Hzzo-a. Mi smo ti to sve radili u 2 mjesecu ove godine tak da su ti to ok informacije (nisu stare). Nek ti tvoj gin ponovo da uputnice. Mi smo ti sve s tvog popisa uspjeli obaviti u mjesec dana.
    Hormoni - ako ti je dugo čekati u Vg odi na Vuk Vrhovac ( čekali smo 3 tjedna od kad smo se naručili)
    Markeri na hepatitis i hiv i krvna grupa - Zavod za transfuziju - Petrova 3 ( to nije petrova bolnica, zavod ti je malo niže niz ulicu) - ne trebaš se naručivati ako je za mpo postupak odmah si na redu
    Brisevi i papa - tvoj ginekolog, ali ako dugo čekaš odi privatno
    spermiogram - Petrova bolnica, čeka se mjesec dana na red

Bilo mi je čudno kada si rekla da Vg radi sve jer nikad nisu. U svakom slučaju sretno.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala lotta, ja nisam imala pojma, obzirom da mi je moj gin dao sve za vg ja sam mislila da sve mogu tamo obaviti. Ugl, u vg se trenutno ne narucuje za hormone tako da samo dodes od 2-5 dana, spermiogram smo naruceni vec 21.9, jos jedino kg i rh i briseve. Ipak se sve dosta odvija a to mi je bitno jer zelimo sta prije vidjeti sto ne stima i kako dalje.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

cure gdje ste radile AMH?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja u poliklinici Sunce. Mislim da je tamo bilo među jeftinijima.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Tanatana koliko novaca?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Oko 350 kn.
    Ima negdje u Zg-u nešto jeftinije od 350kn pa do 600 kn. Ja sam to gledala prije par mjeseci kad sam vadila AMH. Iz Vž-a sam i Sunce je ispalo najpovoljnije.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Dazler Amh možeš vaditi na uputnicu u Vuku Vrhovcu.

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Lotta, što znači na uputnicu? Da se onda ne plaća?
    Meni su rekli da AMH ne mogu vaditi na uputnicu već se pretraga obavlja samo uz plaćanje.
    Naravno, moja opća ginekologica mi može dati uputnicu, ali crnu, znači s plaćanjem.

dazler avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala na odgovorima

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Cure, ja sam dobila uputnicu za amh, znači da se može obaviti i bez plaćanja. Rekli su mi da vuk vrhovec i merkur rade tu pretragu.

Maca2 neznamo još kod koga je problem, sada smo tek krenuli, moramo izvaditi sve nalaze pa nazad kod dr u vg da se vidi u čemu je problem.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

AMH se moze vaditi na uputnicu bez placanja na VV, koji spada pod Merkur.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

tanatana, optimist je sve lijepo rekla.
    Cure, za sve se dobro raspitajte na više mjesta jer zašto nešto plaćati što ide preko hzzo-a (kojeg svi plaćamo).

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

samo da se prijavim na temu
    krećemo drugi put u avanturu

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala vam cure. Meni su rekli da si to moram sama financirati. I zvala sam svoju opću ginekologicu i ona mi je rekla da mi ne može dati uputnicu, da to nema. Može mi dati crnu tako da imam papir što si trebam vaditi. Uglavnom, moja gin. je stvarno susretljiva sa svime od prvog dana i vjerujem da ni ona nije znala da se može. Reći ću joj za drugi put da zna. I stvarno, nekad me to sve toliko naljuti, pa koga sve to moram nazvati da dobijem ispravnu informaciju. Ko da sam došla na šalter u našoj državnoj administraciji Svi dobivaju plaću, a na svakom šalteru ti drugačije kažu.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Cure, molim pomoć, naime ja uopće ne kužim to spajanje bolnica, netko je napisao danas da vv spada pod merkur, ja se naručivala za amh i tsh, prvo u njihovom odgovoru se nigdje ne spominje i amh nego samo termin za tsh ( nadam se da ću obaviti oboje odjednom )a drugo na tom njihovom papiru mi piše merkur, adresa zajčeva...kamo ja sad na kraju idem?? Dali trebam na vv ili merkur u tom terminu kada sam naručena?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Vuk Vrhovac nije zasebna bolnica nego je jedna od klinika koja spada pod bolnicu Merkur.
    Sve ti je to jedan veliki kompleks/zgrada.

Google is your friend

http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...=88&Itemid=240
    Posljednje uređivanje od Medeja : 08.09.2015. at 17:49

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala, mozda ispada glupo sto neznam takve stvari ali nisam iz zg, a i nisam nikada isla po bolnicama osim u vg.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam iz Zg-a pa je i meni na početku sve to bilo čudno.
    Niti ja se nisam kužila u bolnice, pogubila se sto puta, ali uspjela.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Cure sutra idem u zg u petrovu vaditi hormone, odmah bi htjela obaviti i krvnu grupu i rh, dali postoji šansa obzirom da se grozim vađenja krvi da ih zamolim da mi one izvade pa samo odnesem na transfuzijski?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Jolica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure sutra idem u zg u petrovu vaditi hormone, odmah bi htjela obaviti i krvnu grupu i rh, dali postoji šansa obzirom da se grozim vađenja krvi da ih zamolim da mi one izvade pa samo odnesem na transfuzijski?
    Probaj pitati, ali mislim da neće htjeti. Al vjeruj mi nije ništa strašno, bila i kod jednih i kod drugih i svi bi izvadili krv za taj čas ( a ja sam zbilja specijalac po tom pitanju jer mi uvijek teško nađu žilu, ali oni su zaista to odradili brzo i bezbolno.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Lotta pitala sam ja i bi one ali kazu da su tako znale vaditi vec pa ovi na zavodu za transfuziju bace to jer zele svoju krv. Ugl, prezivjeh, sestra u labosu u petrovoj je divna,ni osjetila nisam. Uostalom cula sam da su neku zenu uputile na vv bez narucivanja pa se i ja napravila luda i uspjela obaviti i to. Definitivno se AMH ne naplacuje na crvenu uputnicu.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav.nakon neuspjesnih 3 puta na s.duhu krenuli smo u vinogradsku.u pet izvadjena 6 kom jajsca zvali jucer svih 6 je oplodjeno.danas bi trebali zvat oko 10 ujutro da nam kazu dali je sutra transfer ali naravno dali nam krivi broj moba.jel ima ko dobar broj ili nesto di se moze dobit labaratorij?broj koji imam je 0993787597 ali taj broj se ne koristi

Poslano sa mog PAP5300DUO koristeći Tapatalk

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

0993787125, doduše taj broj je bio aktualan prije par godina ali ništa te ne košta probati. Ili ste se snašli u međuvremenu?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

E puno ti hvala dobili smo ih na taj broj

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

sutra u 10:30 vracaju 3 komada

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Tomek1221 prvotno napisa Vidi poruku
    sutra u 10:30 vracaju 3 komada

Na temelju cega su donijeli odluku o transferu 3 embrija?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kako mislis na temelju cega?svaki put kad smo isli na transfer su vracali 2 ili 3 ovisno kolko je bilo dobrih

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kako mislis na temelju cega?svaki put kad smo isli na transfer su vracali 2 ili 3 ovisno kolko je bilo dobrih

Prema vazecem zakonu iz 2012-e vracanje 3 embrija dozvoljeno je samo u odredjenim okolnostima pa pitam koja je kod vas u pitanju...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A znat cemo sutra najbolje samo onda radje neka vrate 2 min nego da ih zamrzavaju.jer kolki je postotak oplodnje sa odmrznutim jajascima

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Koliko kuzim, kod tebe bi onda bili smrznuti embriji, ne jajasca, s embrijima su sanse malo manje nego sa svjezima, daleko vise nego sa smrznutim jajnim stanicama.

Kakogod -sretno sutra!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

hvala javim kolko je vraceno

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

vracene 2 stanice jedna 6 jedna 8 stanicna 11 milimetara.sad me zanima kada bi trebalo doc do implatacije ako dodje?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

niko?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kako to mislis 11mm?

Što se nakon transfera događa u maternici?

Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:

1 dpt...zametak raste i razvija se

2 dpt...zametak se razvija u blastocistu

3 dpt...blastocista se izliježe iz omota

4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice

5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu

6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice

7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa

8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv

9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija

10 dpt... još više HCG-a se luči

11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina

Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:

0 dpt...zametak je u stadiju blastociste

1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota

2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice

3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu

4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice

5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa

6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv

7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija

8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija

9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pretpostavljam da 11 mm označava debljinu endometrija, ne znam na sta bi se drugi odnosilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •