Cure evo malo podrske i od mene. Dugo me nije bilo ovdje
Ovaj mjesec i mi krecemo po nasu drugu mrvicu. Nadam se da cemo ovaj put imati vise srece.
Drzim fige svima. Puno strpljenja, zivaca i srece zelim.![]()
Cure evo malo podrske i od mene. Dugo me nije bilo ovdje
Ovaj mjesec i mi krecemo po nasu drugu mrvicu. Nadam se da cemo ovaj put imati vise srece.
Drzim fige svima. Puno strpljenja, zivaca i srece zelim.![]()
Black girl, nazoves gore kod sestre, ona ce te naruciti. Tako sam ja, obzirom da sam isla sa nalazima na pregled, pisalo je ginekologija kontrolni pregled. Prvi put kada smo isli bez dijagnoze pisalo je humana rep.
Za prve konzultacije zovem na 01/3787 689 ili?
Narucila sam se za konzultacije. Sestra mi je rekla da dođem s uputnicom za pregled na humanu reprodukciju. E sad, ne mogu se sjetiti jel spominjala ultrazvuk. Jel ga rade uopce?
za prvi put su samo konzultacije bez uzv
Ja kad sam bila prvi put na konzultacijama, dr B mi je obavio i UZV![]()
Obavila sam konzultacije, u 1. mjesecu blago stimulirani s klomifenom, zbog anovulacije, a u 4. stimulirani. Mi smo sve nalaze prikupili do konzultacija, pa doktor nije ništa više tražio. Jedino sad nešto razmišljam što je s brisevima. Trebaju li se oni ponoviti pred sam postupak? Moji su od 10.mjeseca
Black girl napisala sam ti u pp da je njima bitno a nalazi u vrijeme postupka nisu stariji od 6.mj
Tak da za ovaj postupak u 1.mj ce vrijedit ali za onaj u 4.mj ne.
tak su meni rekli da je tak za sve nalaze.Papa ,hormoni,markeri.....samo rh grupa ne treba sto je logicno
Znaci svakih 6.mj jovo nanovo![]()
Hm...meni dr T nije spominjao da moram vaditi nalaze ponovno prije ivf-a u 3.mj...ni vrag da stvarno moramo to sve vaditi nanovo svakih 6 mjeseci???![]()
a meni je vidis bas on to trazio i jos mi podcrtao di to pise na onoj listi pretraga.
jer kaze on meni prije 6mj mozda niste imali hiv,a mozda u meduvremenu ste se zarazili.
malo mi je falilo da mu se u daxu ne pocnem smijat hahahhaha
a kaj ces
ti pitaj i daj boze da ne treba jos i ta gnjavaza
Jel zna netko sigurno kako vode klomifenski postupak? Kao prirodni ili stimulirani? Ja nemam ovulaciju zbog PCOS, pa je doktor rekao da ćemo u 1. mjesecu na blago stimulirani klomifenom, a u 4. na punu stimulaciju. Ja sam već bila prije na klomifenu i dobila uvijek samo 1 folikul. Ako vode klomifenski kao stimulirani, mislim da mi se ne isplati potrošiti 1 postupak. Iako, onda bi ispalo da ja imam pravo samo na 4 postupka, kad u prirodni bez ikakve stimulacije ni ne mogu..
hahahahha da to je bilo objasnjenje.jer kao virus se vidi tek nakon 6 mj.
a kaj da ti velim,to ti je ono bubnes i ostanes ziv hahahaha
Samo klomifen ili femara (+ štoperica) nisu stimulirani postupci i vode se (moraju se voditi) pod prirodan postupak.
Ako se uz klomifen ili femaru dodaju gonali, puregon, menopur i sl. onda se taj postupak vodi pod stimulirani bez obzira koja količina inekcija je bila upotrebljena.
Hvala tanatana na odgovoru! Nailazim na skroz suprotne informacije. Negdje citam da ih vode kao stimulirane, a negdje kao prirodnjak.. A ako mi je doktor napisao samo klomifen za taj ciklus, znaci li to da ce u tom postupku sigurno ici samo to. Ili moze dodat jos nesto, ovisno o mojoj reakciji, pa da onda taj postupak ipak postane stimulirani?
Ja sam imala postupak s femarom i nisu mi ništa dodali, ali uvijek postoji mogućnost da doktor tokom postupka, ovisno o tvojoj reakciji, uvede još nešto. Najbolje je da onda o tome porazgovaraš s doktorom i kažeš mu da ne želiš potrošiti stimulirani za jedan folikul i to je to. Nedaj se nagovoriti na ništa što ne želiš.
Znam da ima oprečnih informacija i da neke bolnice rade jedno, druge drugo. Ali činjenica je da za sve njih vrijede ista pravila. A to je da klomifen/femara spadaju u prirodni.
Hrvatska je zemlja vrlo niskog rizika zaraze HIV-om. Godišnje se u posljednjih 10 godina utvrdi oko 60 novozaraženih osoba. Ukupan broj registriranih osoba s HIV-om id 1985. do 2013. je 1102.
Podaci o epidemiologija HIV-a dostupni su na stranicama HZJZ.
Većina mpo odjela i privatnih klinika traži da markeri HIV-a, hepatitisa i sifilisa, ne budu stariji od 2 godine.
Ponavljati te nalaze svako 6 mjeseci, ako nema indikacija npr izrazito rizičnom spolnog ponašanja, naprosto nema epidemiološkoj ni ekonomskog opravdanja.
O nepotrebnom maltretiranje mpo pacijenata učestalim testiranjem, neću ni pisati...
Posljednje uređivanje od Inesz : 20.11.2015. at 19:30
inesz,ja to sve znam ali dr.T je meni tak rekao.I meni je to bilo preludo ali ipak sam isla ponovno vadit.
Nemrem ja protiv njega![]()
Svi mi znamo sto je logicno ali je sasvim drugo sto oni traze, iako smo kod istog dr bile meni nije rekao ni rijeci da trebam neke nalaze frisko donijeti pred postupak. Ja cu sigurno pitati sestru telefonom dali trebam sto donijeti ponovljeno jer ne zelim krenuti u postupak pa da se onda sjete e nemas ili ne vrijedi ti taj nalaz.
Cure,ja sam na dan punkcije dobila papir za terapiju duphaston,folacin,andol 100.jel ja totrebam vec sad pocet pit ili nakon transfera?
i dal se duphaston pije ili uzima vaginalno (kao utrogestan)?
pliz na brzom odgovoru....
Pije se.
Tu terapiju uzimaš odmah nakon punkcije.
Posljednje uređivanje od Medeja : 20.11.2015. at 21:06
prije transfera?
onda sutra jurim u ljekarnu......
joj valjda nisam zeznula stvar.....
ja bi najrade sad odma otisla u dezurnu....
Joj hvala medeja na brzom odgovoru.
Ma sad se osjecam tak bezveze
Nekak sam glupo zakljucila da ide poslje transfera![]()
ako odem sad u dezurnu ljekarnu dal ce mi htjet izdat ljekove na temelju tog dokumenta?
Izdati ce ti lijekove uz povjest bolesti, ne brini!![]()
Snelly ima li kakvih vijesti?
Black girl,evo napisala sam novosti na temama nakon transfera i odbrojavanje
sada mogu samo cekat i nadat se najboljem i molit vas da vibrate za mog 4 stanicnog borca![]()
Super! Evo onda ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno i od mene
Meni je 4. dan da sam na Menopuru, petak UZV pa ćemo vidjeti što dalje.
Marina, držim fige!
Što se papira i nalaza tiče - ja sam sve svoje obavila do 6/14, a postupke imala u rujnu, listopadu, studenom te veljači i svibnju ove godine i nitko nije tražio ponavljanje ikakvih nalaza.
Pa čak niti Tomić.
Planirali smo da ako ovaj postupak u svibnju ne uspije, uzmemo pauzu i vratimo se početkom sljedeće godine. Tada sam imala u planu ponoviti sve nalaze, ali kada sam kod njih bila stalno, svaki mjesec skoro, ništa novo nisu tražili.
Mene je dr. B. tražio sve nalaze da ponovim sada za postupak, rekao je ne smiju biti stariji od 6 mjeseci. Nadam se da sam pomogla.
Medeja kako to da si isla u postupke mjesec za mjesecom? To su bili prirodnjaci ili?
Moj papa je iz 2. mjeseca, a sad na konzultacijama dr Kuna nije nista rekao da treba ponovit. Sve ostalo je iz 10. mjeseca
U 9. i 10. mjesecu sam imala aih, a u 11., 2. i 5. ivf/icsi.
Nikad nisam na prirodnjak išla jer niti nemam ovulacije pa to sve skupa nema smisla.
A s obzirom da je mužev spermiogram isto bio sve gori, krenuli smo na ivf.
Zadnji ivf bila je puna stimulacija (kada sam došla na red), sve ovo prije bile su slabe stimulacije.
Inače sam sve ovo ranije imala u potpisu, ali sam za sada koncentrirana na svoje malo čudo pa je u potpisu samo on.
Ne sramim se prošlosti, ponosna sam na nju, ali gledam budućnost.
Ako sve bude kako treba, vratit ćemo se i po dva pingvina koja imamo smrznuta u Vg.![]()
Medeja, kad si bila na slaboj stimulaciji sto si uzimala?
Nemam ni ja ovulacije, pa u 1. mjesecu imamo dogovoren IVF, stimulacija samo s klomifenom. Ali po prijasnjim reakcijama, kad sam imala samo 1 folikul, ne ocekujem previse...
U svakoj slaboj stimulaciji sam prvo uzimala klomifen pa onda redom menopur, menopur, gonal i menopur.
U punoj stimulaciji uzimala sam puregon.
On mi je bio daleko najugodniji lijek, nisam bila napuhnuta, nisam imala valunge ili promjene raspoloženja.
Jedino me malko glava boljela, ali bio je kraj šk.god. pa je moguće da su i učenici bili zaduženi za taj dio.
Na gonale sam najgore reagirala, to je ujedno jedini postuoak u kojem sam ostala bez transfera (4js, 2 zrele, niti jedna se nije oplodila).
Na menopuru sam se samo znojila i piškila kao luda.
Moj je treći postupak isto trebao biti aih, ali je ispao ivf jer sam uz klomifene dobila preko deset folikula.
Da, preko deset.
Raditi aih na tu količinu je suludo pa smo se odlučili na ivf.
Tako da klomići mogu fajn potjerati jajnike.
A u prijašnjem postupku uz njih sam dobila jednu folikulu. Ne reagira se uvijek isto. A i taj sam mjesec bila pod velikim stresom, možda je povezano.
Držim fige!
Kod kojega si gina?
Na konzultacijama je bio dr Kuna. U 1. mj nam je prvi postupak.. Jel sad ocekujem njega na postupku u 1. mj ili ovisi tko bude te dane gore?
Klomifene sam uzimala na preporuku dr s humane tu u mom gradu, pa smo isli na ciljane odnose. Zavrsilo je izvanmaternicnom... Jel ti imas PCOS?
Znaci to sto sam imala ta 2 puta samo 1 folikul ne znaci nista..
A jesu li ti rekli odmah da ces uz klomifene uzimati i druge lijekove ili su ti to dali naknadno. Meni je sad dr napisao od 2. do 7. dana klomifen,a prvi uzv između 8. i 10. dana. Pa sad ne znam hoce li biti samo klomifen ili ce naknadno dodat jos nesto.
P.s. istog smo zanimanja![]()
Kuna je i moj mpo gin.
On je petkom dežuran, ali rijetko radi postupke jer ima puno posla. Znaš da je i šef dolje i gore.
On je meni davao protokol, bio često na folikulometrijama, napravio dva aih-a, jednom transfer, ponekad je Tomić, a i Bolanča. Mijenjaju se.
Da, imam PCOS. A na početku ti ne kažu definitivno hoćeš li dobivati dodatnu stimulaciju, natuknu jer ne znaju kako će se folikule razvijati.
Ako vide da je potrebno ubace nekoliko injekcija Menopura ili čega već. Ništa strašno, a pomaže.
Nemoj se bojati dodatne stimulacije, ona može potaknuti i sitnije folikule da porastu i daju kvalitetnu js.
I na kraju štoperica. Mene ti je sve boljelo u jajnicima nakon štoperica, folikule sazrijevaju, baš sam bila jadna.
Teško sam sjedila pa sam po razredu samo hodala, nisam sjela niti da sat upišem, sve sam s nogu odrađivala.
Rekao je doktor da cemo u blago stimulirani postupak, nije nista od lijekova spominjao samo je napisao klomifen.. Ma ne bojim se dodatnih lijekova. Vise se bojim da cu dobit opet samo 1 folikul.. A jel nije kasno za npr menopur ili sto drugo ako dođem na uzv tek 10. dan? Ne znam nista o tome kad sto ide.. Hvala ti na odgovorima!
Pa inače se ide na uzv od 7.-9. dana. Mislim da nije kasno. Stignu ti šibnuti koju injekciju ako odluče da je potrebno.
Ja sam do sada bila na 2 AIH.
Prvi puta smo rekli kao samo cemo za početak klomifen da vidimo jel vas time možemo potaknuti...
i onda su mi relativno neočekivano na prvoj folikulometriji odmah šibnuli jedan menopur i još iducih 3 dana po jedan u kucnoj radinosti.
Pa sam tako iz prirodnog ušla u blago stimulirani sam tak.
Rezultat je bio 2 sigurna folikula i jedan moooožda.
Drugi puta isto AIH i isto nismo planirali nikakvu dodatnu stimulaciju i opet na 8 dc još 5 komada.
Mislim da smo planirali onda bi mi valjda odmah dali pikice kak i drugima daju prije ciklusa.
Ovak ispadne da dođem na 8 dc evo vam još 2 menopura.. dođem na 10 dc...aaaaa.. evo još 2 menopura .. dođem na 12 dc i opet još jedan menopur ali i štoperica..
S obzirom na PCOS nadam se da će ovakav koktelčić upaliti jer me malo frkica IVFa i hipera.
Ne znam kak vi, al mene i ova moja 2-3 folikula rasturaju da iza 10 dc jedva sjedim.
Ne znam kako bi 10-15 uzgojila. :/
bok cure!
nova sam na forumu, ali redovito čitam postove ovdje i moram priznat da mi vaša iskustva uvelike olakšavaju svaki odlazak u vg
evo kratko: mm i ja radimo na bebi unazad 3 god, radili sve pretrage, sve ok, od 6. mj og visim u vg, gdje me na 1. konz primio dr. Kuna, napravio uzv, rezultat mikrocistični jajnici, nakon čega sam ponavljala nalaze koji su bili stariji od 6 mj. prošli tjedan počela s klomifenom, danas obavila drugi uzv kod dr. T, folikuli dobri, ali je sluznica pretanka i danas počela piti estrofem i u pon ponovno uzv, al pretpostavljam da će idući tj napraviti IUI. ovo mi je prvi postupaki nadam se pozitivnom ishodu..
![]()
Injekcije prije ciklusa ti daju kada se planira puna stimulacija.
Tako sam ja svoje čuvala u hladnjaku desetak dana prije negoli sam dobila mengu.
A broj uzgojenih folikula... Uh...
U punoj stimulaciji sam ih imala preko 20 veličine od 15mm do 22mm.
Trbuh mi nije bio uopće napuhnut, puno sam piškila i svako malo odlazila na wc. Gdje je to sve stalo, ne znam.
Izvukli su 16js.
A prije je i meni smetalo tih dvije do tri folikule. Ovo valjda bude velika masa koja pritišće sve oko sebe pa ništa niti ne osjetiš.
Posljednje uređivanje od Medeja : 28.11.2015. at 04:47