O endometriozi možete nastaviti OVDJE
O endometriozi možete nastaviti OVDJE
Cure daj mi recite ako ima koja da putuje iz daljeg dali putujete nakon punkcije vlakom ili busom kuci? Ja necu moci autom doci u vg pa me zanima koje opcije imam.
Jolice, nakon punkcije uvijek ostajem u Zg. Zbog anestezije i eventualnih bolova. Ne znam baš kako ćeš odmah vlakom kući.
Inače, ja sam nova i sve vas pozdravljam. Doduše nisam nova što se tiče postupaka ali na forumu jesam. I prije sam vas čitala i došla do super informacija pa sam se i sama odlučila priključiti. Iako, nešto mi se čini da je puno manje forumašica pogotovo na ovoj temi? Ili se varam?
Pozdrav, nova sam i na forumu i u postupcima.. Nakon skoro četiri godine neplodnosti zbog moje dijagnoze (jedan jajovod odstranjen drugi neprohodan) predložen nam ivf.. sve pretrage obavljene, idući mjesec ćemo pokušati prvi prirodni ciklus (ne nadam se ničem,,dosta sam čitala pa sam shvatila da je on za uspjeh gotovo isti dobivanju na lotu) a za stimulirani ciklus naručeni tek u petom mjesecu... i meni se čini da nas je nekako malo na ovoj temi...u bolnici je puno veća gužva budući da sam početkom prvog mj. dobila termin za peti mjesec... lijep pozdrav svima i sretno
Pozdrav cure,trebam pomoc. Na stimuliranom sam postupku i sutra mi 7 dan,a ne javljaju se od jucer..da dodem u pon ujutro ili? Prvi put mi je na vinogradskoj pa neznam sta rade u takvim slucajevim...hvala
hej, a jesi ih nazvala kad si pocela uzimati terapiju...obicno se treba javiti 2.dan kak pise na "planu indukcije", papiru što su ti dali gdje su ti napisali terapiju. Znam da su danas slobodni tak mi je sestra rekla jer nisu imali nijedan postupak danas, ali su zato sutra gore, jer sam i ja narucena na uzv ujutro. Pa probaj ih sutra ujutro nazvati prije 8...ili onda u ponedjeljak..
Bila sam jučer na odjelu, bila je strasna gužva. Zar ti u protokolu ne piše koji dan trebaš doći na prvu folikulometriju?
Curke hvala vam sve sam rijesila...bila gore,odradila uzv. Nova sam pa mi treba vremena da se usaltam. Drzim svima fige![]()
Hej cure.Evo mojeg iskustva.Dok cekam da dobijem vjesticu pa da krenem na prvi prirodni IVF sad u 2mj.,desila se spontana trudnica,neznam kako,mislim znam "kako"....al ono halooo....No nazalost beta nije bila velika u ponedjeljak,i onda se smanjila za 2 dana.Na UZV nista ne vide jer je vrijednost premala,al najvjerojatnije nista od toga te ce biti biokemijska.U petak moram opet na UZV i betu da vidimo jel pada,i da nije vanmaternicna,tj.jel ce se organizam sam ocistit i doc sama m. Eto i sto sad dalje,zbunjena sam totalno!!!
Mimi...žao mi jeIpak, ako te ikako mogu utješiti barem ti se spontana trudnoća dogodila. Nakon ovoga odmoriti i krenuti po savjete kod liječnika, napraviti određene pretrage ako već nisi i nastaviti dalje.
Žao mi je stvarnoDrži se
Cure,trebam pomoc ako netko zna.
Na listi lijekova sam za 3.mj,trebala sam krenut sa pikanjem krajem 3.mj.
Ali bas danas sam saznala da nazalost moram vadit stitnjacu.
Mene zanima,da li ja mogu ipak uzet lijekove pa na postupak ic u 6-7.mjesecu nakon sto se opoeavim od operacije?
Ili me brisu sa liste u 3.mj i stavljaju ponovno na listu cekanja?
Cure daj mi recite postoji li u vg mogucnost da te vodi samo jedan dr, i dali te on onda vodi kroz cijeli postupak, kako onda za folikulometrije se dogovara?
Cure evo jos jedne pikalice od sutra, u utorak prvi uzv. Ima li jos koja sada u postupku gore?
Ja nisam imala tu mogućnost i ne znam postoji li, iako sam primjetila da su neke cure uspjele dogovoriti da ih vodi jedan doktor. Kako? Zaista ne znam. Meni se kroz postupak dogodi da me vode tri doktora. S jedne strane je to ok, e sad s druge...Ma ne znam. Tamo su najčešće Tomić, Bolanča i Grbavac. Iskustvo od zadnja tri puta.
Ja sam trenutno u postupku u Vg, sutra punkcija
Ja sam kod dr Grbavca i za njega mogu reći samo sve najbolje, cijeli postupak me samo on vodi i čak kad ga nema na odjelu sestre ga zovu i dođe obaviti folikulometriju ..
Dalmatinka hoces li dobiti anesteziju? Ja se strasno bojim punkcije![]()
Hoću hoću
I mene je malo strah, a to će mi biti 6 punkcija
Dalmatinka svu srecu od <3. Neka bude zadnja. Meni ce biti prva i jedino se nadam da ce me uspavati da nista ne osjetim. Prvi put pa imam strah jer neznam sta ocekivati.
Cure jel zna netko od vas mozda dal dr. Grbavac radi negdje privatno?? Bilo je price da ce poceti kod dr. Lucingera pa neznam dal je to zazivjelo???
Cure može mala pomoć ako tko zna. .. danas sam imala punkciju i sestra mi je dala onaj papir za ljekove..piše folacin, duphaston i andol. E sad ja je nisam čula kad mi je govorila ( osamucena od anestezije ) jel to pijem sve do transfera??? Gore sad više nikoga nema da pitam
Piše mi duphaston 3* 1. Ja sam to shvatila jutro popodne i večer po 1 kom. Jel to ok???
Cure jel vinogradska radi inhibin b??
Jel mi moze netko provjerit tko je trenutno u postupku kad vec idete pa da pitate sestre!!! Bila bi vam jako zahvalna![]()
Sara na netu ti imaju broj nazoves ih i pitas to ti je najsigurnije tako sam ja napravila.
sara,
ednokrinološki laboratorij usestre milosrdnice nazovi.
inače, inhibin b za žene se gotovo više ne radi od kad je u primjenu ušlo testiranje amh
Ok. Hvala....ma zovem ja al ih dobit je cudo.
Petrova neradi...njih sam dobila.
Eto kakve sam sreće. .. znači u subotu punkcija, dobili 8 stanica , od toga 6 zrelih ,od njih 6 se 4 oplodile i super napreduju kako kaže biolog. Transfer bi trebao biti u četvrtak. Ali od jučer krenuli bolovi, napuhala sam se dosta, noćas užasni bolovi, jutros malo teže hodam ne mogu se ispraviti skroz. Već sam imala 2 puta hiper i ovo nije još toliko strašno koliko može biti,jos se da izdržati. Dali da idem na hitnu ili ne? Ne bi htjela ići jer sve se mislim ako miruje možda se smiri do četvrtka. Šta vi mislite???
Zanima me obzirom da me ceka moja prva punkcija u vg, dali anesteziju daju svima bez obzira koliko je folikula ili? Ja ih imam 5 ali jako sam u strahu zbog punkcije da samo o tome mislim i zeljela bih da me uspavaju. Dali to treba posebno naglasiti doktoru na zadnjem uzv- u prije punkcije?
Situacija je bila obrnuta. One koje ne žele anesteziju su to morale naglasiti. Kad ti je punkcija?
Anestezija se dobije bez problema. Svakako razgovaraju s doktorom o tome.
Dalmatinka1983, kako si? Je li bio transfer?
Transfer je bio u četvrtak , 2 odlične blastocite kako je rekla biologica. Betu vadim 08.03.
Lagani hiper sam prelezala doma, mirovanje i puno tekućine.
Pitanje. Prije se na ultrazvuku pratio transfer i pokazivali nam mrve koje su vraćali, sad već dugo to ne rade. Nema potrebe? Ne valja ultrazvuk? Što?
Onaj ultrazvuk za folikulometrije je čini mi se ne baš najbolji.
Mene isto zanima zašto ne rade transfer pod kontrolom uzv. Već sam mislila pitati na zadnjem transferu ali onda ipak nisam na kraju.
Mozda da se prati uzv- om se kod mene moglo izbjeci ono sto se desilo...
kod poremećaja anatomije cerviska često je teško uvesti kateter. liječnik nije odgovoran za to.
ovdje u arhivi su cure pisale o traumatičnom transferu:
http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-29350.html
Možda i nije odgovoran za to, ali je za ponašanje kad je već tramatično.
pojam "traumatični transfer" u nikojem slučaju ne opisuje ponašanje liječnika.
Znam što je pojam traumatični transfer, krivo si shvatila rečenicu. Pa evo ponovit ću na drukčiji način. Traumatični transfer je jedno, o tome bi se dalo čitati, proučavati, pripremiti pacijenta drugi put na to, ali trauma se povećava ponašanjem liječnika koje u slučaju Jolice nije bilo ugodno i lijepo.
Cure moje drage obzirom da ja ipak idem po svoju mrvu, baš zbog doktora koji se eto potrudio i rekao da ne zamrzavam nego da dođem jer imamo lijepu morulu sve što se dešavalo ću ostaviti iza sebe i idem dalje.
Bravo Jolica. Bome se mrva izborilaOdlično i za doktora što te nagovorio da ne zamrzavaš. Ipak će se sve lijepo završtiti. I imam dobar osjećaj za tebe. Što se tiče rasprave, zato se ovo i zove forum i što se mene tiče ako je netko nešto pogrešno shvatio sorry.
Jolice sretno ti bilo. Samo hrabro. Navijamo.