Kod nas je priča bila takva da smo već neko vrijeme pokušavali raditi na bebi, bez force, što bude bude. Ali onda je prošla godina pa dvije i ništa od bebe. Da bi nas prošle godine u proljeće iznenadio plusić i baš smo se veselili, ali je naše veselje ubrzo prošlo. Već na prvom pregledu ustanovljena je vanmaterična trudnoća. Sve smo očekivali, samo to ne. Hitno su me poslali na operaciju i laperoskopski je uklonjen lijevi jajovod, na desnom su micali priraslice.
Svi nalazi su uredni, brisevi i papa. Radila sam HSG nakon oporavka i desni jajovod je prohodan. Nešto povišeni TSH (4,5) i sniženi AMH (9). Čekamo nalaz spermiograma, ali vjerujemo da će sve biti u redu.
Svi daljni pokušaji su neuspješni, svaki mjesec iznova velika iščekivanja i nakon toga još veće razočaranje.
Naručeni smo na pregled i konzultacije u Beta+, ali dobila sam uputnice i preporuku ginekologa za dr.Bolanca u Vinogradskoj, još se nismo naručili. Ne znam ni sama što čekamo. Općenito nam je MPO teška odluka.
Da li prilikom naručivanja mogu tražiti pregled kod određenog doktora? I da li onda taj doktor vodi cijeli postupak?
Svakako bi za početak voljeli skupiti više mišljenja.