Stranica 1 od 26 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Glasam protiv!

Uvijek sam bila različita. Po nečemu.
    U vrtiću po tome što sam jedina nosila naočale… u osnovnoj školi po tome što nisam imala dedu i baku na selu udaljenom 20 km, već 400 km… pa po tome što smo doma govorili neki drugi jezik, pa po tome što sam imala dva tate… tri bake. I prvo sam bila zbunjena zbog toga, pa sam se sramila toga… a onda sam shvatila da je to zapravo bogatstvo.

Da li me je to obilježilo neki način ili sam se rodila takva, ne znam… no vremenom (i iskustvom, naravno) postala sam senzibilnija prema različitima. Drugačijima.

Jednoga dana u kasnim tridesetima sam postala MPO pacijent. Taman u „Milinovićevo doba“. I onda sam po prvi put shvatila da u svojoj usamljenosti u drugačijosti nisam sama. Da nas ima puno, da nas ima više nego se zna, da nitko ne bira hoće li biti ili ne pogođen nekom od dijagnoza koje vode u MPO. I tad sam spoznala da to što si drugačiji može nekome smetati. Da si ljudi uzimaju za prava svojim svjetonazorom krojiti moju sudbinu. Da nečija religijska pripadnost može odrediti moju mogućnost liječenja. Ali sam spoznala i da postoje ljudi koji se bore i čija snaga može srušiti suludi zakon, koji se bore za sve MPO pacijente… i one koji to jesu i govore o tome, za one koji jesu i šute o tome, za one koji će to tek postati… zapravo bore se za to da držimo korak s ostatkom civiliziranog svijeta kojem tako silno želimo pripadati.

I sad, kako se približava prvi prosinac i referendum, moja tjeskoba koju sam osjetila u „MIlinovićevo doba“ se pojačava… I po prvi put u životu istinski brinem. Brinem do te mjere da mi se ježi koža, da mi kičmom prolaze trnci. U kakvom svijetu će živjeti moje dijete? Brinem hoće li i ona ako bude drugačija po nečemu, a već je drugačija po tome što je „IVF beba“, imati ista prava kao i svi ostali. Kao i oni „isti“. Hoće li možda izabrati imati muža s afričkog kontinenta, pa će imati djecu divne puti i čarobnih kovrči? Ili će možda imati životnu partnericu, a ne partnera? Možda će se zaljubiti u dečka iz Beograda i odseliti tamo? Možda će se zaljubiti u Klaudija, malog romskog dječaka iz susjedne ulice i ostati u kvartu? Možda će htjeti redovito brijati glavu? Možda će se pridružiti Hare Krishna pokretu? Možda će… možda će… I meni je sasvim svejedno što će ona htjeti, ja samo želim da bude sretna u svom izboru.
    Smjehuljica je. Baš je. I želim da takva i ostane. Da joj život bude pun tog smijeha… da bude u bojama. U puno boja. Da sve pršti oko nje od boja. Od različitosti.

I zato, zato ću izaći na referendum i zaokružiti PROTIV. Jer želim da moje dijete živi u tolerantnom društvu. U društvu mogućnosti. U društvu jednakosti u različitosti.

Drage moje suborke, kako se vi osjećate po ovom pitanju? Hoćete li vi kao različite podržati različitost ili ćete se praviti da vas referendum ne zanima… ili ćete možda podržati one koji nas ne podržavaju?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i ja glasam protiv
    jer poštujem različitost, i sad i do milinović zakona, kad sam postala drugačija jer je zakon rekao da mi treba vjenčani list kojeg nismo imali
    danas, ja sam mama koja je imala rizičnu trudnoću zbog ivf-a, tako mi kažu doktori
    ako se može pozivati da se glasa za- ja pozivam da se glasa protiv, jer poštujemo sebe, i sve druge koji su na bilo koji način drugačiji
    Posljednje uređivanje od mare41 : 22.11.2013. at 15:33

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moj avatar već tjednima poručuje-GLASAM PROTIV!

Glasam protiv jer mislim svojom glavom!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek sam bila različita. Po nečemu.
    U vrtiću po tome što sam jedina nosila naočale… u osnovnoj školi po tome što nisam imala dedu i baku na selu udaljenom 20 km, već 400 km… pa po tome što smo doma govorili neki drugi jezik, pa po tome što sam imala dva tate… tri bake. I prvo sam bila zbunjena zbog toga, pa sam se sramila toga… a onda sam shvatila da je to zapravo bogatstvo.

Da li me je to obilježilo neki način ili sam se rodila takva, ne znam… no vremenom (i iskustvom, naravno) postala sam senzibilnija prema različitima. Drugačijima.

Jednoga dana u kasnim tridesetima sam postala MPO pacijent. Taman u „Milinovićevo doba“. I onda sam po prvi put shvatila da u svojoj usamljenosti u drugačijosti nisam sama. Da nas ima puno, da nas ima više nego se zna, da nitko ne bira hoće li biti ili ne pogođen nekom od dijagnoza koje vode u MPO. I tad sam spoznala da to što si drugačiji može nekome smetati. Da si ljudi uzimaju za prava svojim svjetonazorom krojiti moju sudbinu. Da nečija religijska pripadnost može odrediti moju mogućnost liječenja. Ali sam spoznala i da postoje ljudi koji se bore i čija snaga može srušiti suludi zakon, koji se bore za sve MPO pacijente… i one koji to jesu i govore o tome, za one koji jesu i šute o tome, za one koji će to tek postati… zapravo bore se za to da držimo korak s ostatkom civiliziranog svijeta kojem tako silno želimo pripadati.

I sad, kako se približava prvi prosinac i referendum, moja tjeskoba koju sam osjetila u „MIlinovićevo doba“ se pojačava… I po prvi put u životu istinski brinem. Brinem do te mjere da mi se ježi koža, da mi kičmom prolaze trnci. U kakvom svijetu će živjeti moje dijete? Brinem hoće li i ona ako bude drugačija po nečemu, a već je drugačija po tome što je „IVF beba“, imati ista prava kao i svi ostali. Kao i oni „isti“. Hoće li možda izabrati imati muža s afričkog kontinenta, pa će imati djecu divne puti i čarobnih kovrči? Ili će možda imati životnu partnericu, a ne partnera? Možda će se zaljubiti u dečka iz Beograda i odseliti tamo? Možda će se zaljubiti u Klaudija, malog romskog dječaka iz susjedne ulice i ostati u kvartu? Možda će htjeti redovito brijati glavu? Možda će se pridružiti Hare Krishna pokretu? Možda će… možda će… I meni je sasvim svejedno što će ona htjeti, ja samo želim da bude sretna u svom izboru.
    Smjehuljica je. Baš je. I želim da takva i ostane. Da joj život bude pun tog smijeha… da bude u bojama. U puno boja. Da sve pršti oko nje od boja. Od različitosti.

I zato, zato ću izaći na referendum i zaokružiti PROTIV. Jer želim da moje dijete živi u tolerantnom društvu. U društvu mogućnosti. U društvu jednakosti u različitosti.

Drage moje suborke, kako se vi osjećate po ovom pitanju? Hoćete li vi kao različite podržati različitost ili ćete se praviti da vas referendum ne zanima… ili ćete možda podržati one koji nas ne podržavaju?
    Mojca, lijepo pišeš, al meni ovaj prvi boldani dio nije isto što i onaj drugi. Nisu mi sve različitosti ISTE različitosti i iskreno moram priznati da ne bi na takav jedan cool, prihvaćujući način prihvatila činjenicu "zaljubio mi se sin u dečka i htjeli bi imat djecu". Uh, rekla sam iskreno, najiskrenije za sebe, pa ma tko što mislio. Jer kako kažeš različiti smo.

i ja sam nosila jedina naočale al nisam to uopće smatrala različitošću, hm...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ovo citiram jer želim takav svijet za svoju djecu, pun poštovanja prema svakom i prepun šareila, zdravog razuma, širine razmišljanja, otvorenih opcija, bez ikakvih ograda

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Moj avatar već tjednima poručuje-GLASAM PROTIV!

ovo NIJE poštivanje različitosti je si ovom rečenicom rekla: Oni koji glasaju za NE misle svojom glavom!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam protiv samoga referenduma, protiv bacanja novaca na glupost koja nikome u ovoj zemlji na treba, ni onima ZA ni onima PROTIV. I zato jer mi je u redu kako je sad, glasat ću protiv, jer ne treba biti drugačije, posve je nepotrebno mijenjati definiciju braka. A drugo se ovim referendumom i ne dobiva, zar ne? Samo promjena definicije braka u Ustavu RH. Ma kome treba ta promjena?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Lili75,
    pisala sam u svoje ime. Nisam spominjala one koji će glasati za, niti mplicirala da oni ne misle svojom glavom. Svatko ima slobodu odlučiti.

Ja glasam protiv.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca, lijepo pišeš, al meni ovaj prvi boldani dio nije isto što i onaj drugi. Nisu mi sve različitosti ISTE različitosti i iskreno moram priznati da ne bi na takav jedan cool, prihvaćujući način prihvatila činjenicu "zaljubio mi se sin u dečka i htjeli bi imat djecu". Uh, rekla sam iskreno, najiskrenije za sebe, pa ma tko što mislio. Jer kako kažeš različiti smo.
    Da različiti smo... i nije sigurno da nije lako prihvatiti da ti sin ima dečka i želi imati dijete... ali stvar je baš u tome da prihvatiš nečiji izbor. Ma koliko tebi neobičan bio.

Vjerovatno si išla u vrtić s tolerantnijim klincima.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam protiv samoga referenduma, protiv bacanja novaca na glupost koja nikome u ovoj zemlji na treba, ni onima ZA ni onima PROTIV. I zato jer mi je u redu kako je sad, glasat ću protiv, jer ne treba biti drugačije, posve je nepotrebno mijenjati definiciju braka. A drugo se ovim referendumom i ne dobiva, zar ne? Samo promjena definicije braka u Ustavu RH. Ma kome treba ta promjena?
    Slažem se sa ovim i nadodajem da mi je uopće glupo u današnje vrijeme, kada je institucija braka postala nebitna većini ljudi (mnogo razvoda, mnogo vanbračnih zajednica i sl.) trošiti novac, medijski prostor i naše vrijeme.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lili75,
    pisala sam u svoje ime. Nisam spominjala one koji će glasati za, niti mplicirala da oni ne misle svojom glavom. Svatko ima slobodu odlučiti.

Ja glasam protiv.
    sve 5, onako kad se doslovno čita ispadne drugačije. Slažem se s tobom, svatko zna za sebe.

Kao što reče beti3 samom definicijom braka u Ustavu uopće se ne ukidaju prava istospolnih zajednica, ona svoja prava imaju s tim i bez, samo što se ne zovu bračni supružnici.Tako je i u prijedlogu Obiteljskog zakona koji stoji na Vladi.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I nije mi jasno zašto netko treba javno isticati kako će glasati.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

potpis na ovo!!!!!

i ja glasam PROTIV

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mojica, jako lijepi post <3
    Naravno da glasam PROTIV! I strašno me smeta što ćemo na taj glupi referendum potrošiti tolike novce, a moglo se s njima štošta..

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I ja glasam PROTIV!

Glasam protiv kampanje koja je nastavak konzervativnih nastojanja ograničavanja sloboda i prava kojima smo svjedočili u slučaju donošenja Zakona o MPO.

Prošle godine smo na udaru tih istih govornika bili mi, parovi koji svoje roditeljstvo možemo ostvariti jedino uz pomoć MPO-a, prisjetimo se tih nemilih vremena, ako ih je netko možda zaboravio ili smetnuo s uma: http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...m-/631619.aspx.

Danas su na udaru osobe homoseksualne orijentacije, tko će biti sljedeći- agnostici, ateisti, nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, rastavljeni, samohrani roditelji ili možda ponovo neplodni parovi?

Zato izađimo na referendum 1. prosinca i glasajmo protiv ograničavanja ustavnih vrednota- slobode, jednakosti, ravnopravnosti spolova i poštivanja prava čovjeka!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mojca, krasan post!

Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta. A netko će ih osuđivati. I to sve po redu - susjed će mi poprijeko gledati kćer jer IVF beba, bratić poprijeko gleda mene jer sam dijete iz miješanog braka, očeva obitelj poprijeko gleda moju majku jer je "krive" nacionalnosti, dio društva poprijeko gleda prijateljicu jer je odlučila osnovati obitelj s muslimanom...nastavi niz. Tu spada i gay populacija za koju je izraz "poprijeko gledati" nažalost jedan debeli deminutiv.

Različiti smo na raznim osnovama i dok god te različitosti ne idu na štetu drugih, s kojim ih pravom možemo osuđivati, diskriminirati i širiti ovu neviđenu mržnju i netoleranciju?

Nadam se da je svakom neplodnom paru jasno (ipak smo na ovom pdf-u pa se obraćam neplodnima) da su glavni akteri ove inicijative isti oni koji su prije samo nekoliko mjeseci tako žestoko napadali upravo nas pokušavajući nam oduzeti pravo na liječenje i ostvarenje roditeljstva. Nemojte se zavaravati - sve je to itekako povezano. To je borba protiv prava manjina svih vrsta i pitanje je tko je sljedeći. I u tom pogledu, ljudi, SVI SMO MI GAY!

Ja sam PROTIV!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

sve 5, onako kad se doslovno čita ispadne drugačije. Slažem se s tobom, svatko zna za sebe.

Kao što reče beti3 samom definicijom braka u Ustavu uopće se ne ukidaju prava istospolnih zajednica, ona svoja prava imaju s tim i bez, samo što se ne zovu bračni supružnici.Tako je i u prijedlogu Obiteljskog zakona koji stoji na Vladi.
    U potpunosti se slažem sa tobom Lili75!.....Osim toga nitko nema pravo na dijete već samo dijete ima prava!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dasha, ponavljaš pustu frazu koju smo čuli 1000 puta kada su nam pokušali oduzeti pravo na LIJEČENJE. a kad si je već ponovila, hajde obrazloži što to točno znači i što povlači za sobom.

a ako se ustavnom definicijom braka kao zajednice žene i muškarca ne ukidaju određena prava homoseksualcima, što je, molim vas lijepo, pravo na jednakost?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo još jednog priznanja. ja ne bih bila sretna da mi dijete kaže da je gay. Zato što živimo u maloj zatucanoj državi u kojoj bi joj to stvaralo probleme i prepreke u životu. A ja ne želim da ona ima problema jer voli nekog "krivog". I da ona za nekoh 15 godina ne bi imala probleme, ja sad izlazim na referendum i glasam protiv. I svima koji me pitaju zašto se uopće žestim oko toga jer je to samo riječ u Ustavu koja ionako ne mijenja ništa u odnosu na sadašnje zakone, pokušam objasniti zašto.
    Nitko ne želi biti jednak. Ja više od svega cijenim pravo na različitost.
    Želim da budemo ravnopravni.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako mene živcira kad ljudi lupetaju. npr. lili 75, ajde molim te navedi koja to točno prava imaju homoseksualni parovi, a koja su propisana obiteljskim zakonom, kada tako samouvjereno tvrdiš da ih imaju.
    ili dasha, koja te svesrdno potpisuje.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=frka;2522290]Mojca, krasan post!

Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta.

Pa i jest u tome poanta jer RAZLIČITOSTI SU RAZLIČITE!! A pravo na različitost? Da, svakako imamo pravo na različitost! U svemu, osim u onome za što nemamo osobne mogućnosti da ga ostvarimo jer postoje prirodni zakoni...Svaki organ ima svoju funkciju...a i život je uvjetovan stanjem organizma i uvjetima preživljavanja a ne slobodnog izbora!!!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo još jednog priznanja. ja ne bih bila sretna da mi dijete kaže da je gay.
    ne kužim baš ovo...
    ni ja ne bih bila sretna, ali ni nesretna.
    ne razumijem baš što se, konkretno oko te stvari, ima biti ili ne biti sretan?
    u ovoj u*ranoj državi moš biti samo u brizi, a to već jesam.
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 22.11.2013. at 16:54

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[QUOTE=dasha;2522307]
    Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca, krasan post!

Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta.

Pa i jest u tome poanta jer RAZLIČITOSTI SU RAZLIČITE!! A pravo na različitost? Da, svakako imamo pravo na različitost! U svemu, osim u onome za što nemamo osobne mogućnosti da ga ostvarimo jer postoje prirodni zakoni...Svaki organ ima svoju funkciju...a i život je uvjetovan stanjem organizma i uvjetima preživljavanja a ne slobodnog izbora!!!
    jesi li sigurna da si željela napisati stanjem organizma? je li tebi jasno da si upravo obezvrijedila sve MPO roditelje?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim baš ovo...
    ni ja ne bih bila sretna, ali ni nesretna.
    ne razumijem baš što se, konkretno oko te stvari, ima biti ili ne biti sretan?
    u ovoj u*ranoj državi moš biti samo u brizi, a to već jesam.
    Lili75 je napisala, a njoj sam odgovarala
    moram priznati da ne bi na takav jedan cool, prihvaćujući način prihvatila činjenicu "zaljubio mi se sin u dečka i htjeli bi imat djecu".

meni ne bi smetalo da mi je dijete gay i da želi s curom imati dijete. Ali da upotrijebim tvoje riječi, bila bih u dvostuko većoj brizi za njenu sretnu budućnost, nego što sam sad u našoj maloj đamahiriji

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Potpisujem Mojcu, Mare41, frku, Beti...
    Glasam protiv!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja glasam protiv jer sam protiv diskriminacije, jer mi je suluda cijela ideja ovog referenduma, potpuno nepotrebnog s mog stajalista, jer su mi strane i dubinski me plase ideje zacetnika ove inicijative, jer ne vidim kako je to moj hetero brak ugrozen ako se jednom, nekad, vjenca neki gay par...mogla bih nastaviti jos dugo. To sto sam i sama prosla MPO nema veze s tim.

Nije mi problem javno reci da sam protiv, jako protiv, i zasto.

Dasha ne razumijem kako razliciti organi utjecu na sposobnost sklapanja braka? Ako netko nema ruke pa nemoze potpisati, ili?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=rossa;2522310]
    Citiraj dasha prvotno napisa Vidi poruku

jesi li sigurna da si željela napisati stanjem organizma? je li tebi jasno da si upravo obezvrijedila sve MPO roditelje?
    Jesam sigurna sam i to je činjenica a time nikoga ne obezvrijeđujem!!!

Mogli bi produbiti temu pa se zapitati koja je sudbina neiskorištenih zamrznutih embrija???

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[QUOTE=dasha;2522322]
    Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku

Jesam sigurna sam i to je činjenica a time nikoga ne obezvrijeđujem!!!

Mogli bi produbiti temu pa se zapitati koja je sudbina neiskorištenih zamrznutih embrija???
    Koje točno veze neiskorišteni embriji imaju s uvođenjem definicije braka kao zajednice žene i muškarca u Ustav?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ljubazno molim da se držite teme.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Dasha ne razumijem kako razliciti organi utjecu na sposobnost sklapanja braka? Ako netko nema ruke pa nemoze potpisati, ili?
    Ja ne govorim o različitim organima nego o prirodnim zakonima i pravima na roditeljstvo!!!

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

I ja sam protiv.. cisto zato jer svi zasluzujemo jednaka prava pred zakonom... http://referendumsko.info/ ...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitanje stoput prozvakano na vise tema...
    Ako te to toliko brine najbolje da krenes skupljati potpise za rederendum protiv mpo

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

rossa, privukao me prvi dio posta, zato sam te poletjela kvotat.
    u biti sam općenito mislila, zato sam ti maknula nick iz citata.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja bih samo dodala da mi je bio strašno simpatičan Jurica Pavičić kad je rekao da će glasati protiv "zato što želim stati na put ljudima koji svoj trud, vrijeme i energiju ulažu kako bi drugima naudili", a baš tako doživljavam ovu inicijativu. Nitko ništa neće dobiti, a skupinu građana ćemo klasificirati kao manje vrijedne.

inače nisam imala živaca na profil na fejsu i slična mjesta stavljati da glasam protiv, jer mi je to tako... ko da pišem "ja sam protiv spaljivanja vještica"

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I ja glasam protiv, i iskreno me strah u kojem smjeru ovo sve ide. Sto je iduce ?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiram Mojcino pitanje:

I čitam komentar od dashe i ne vjerujem pročitanom:

Dasha, nisam te baš upratila među našim MPO suborkama, a našla si se pozvanom komentirati situaciju koju nisi vrlo vjerojatno osobno proživjela, pa pretpostavljam da ne možeš niti objektivno suditi o situaciji kada te različitost čini zakinutim i diskriminiranim članom društva.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Citiram Mojcino pitanje:

I čitam komentar od dashe i ne vjerujem pročitanom:

Dasha, nisam te baš upratila među našim MPO suborkama, a našla si se pozvanom komentirati situaciju koju nisi vrlo vjerojatno osobno proživjela, pa pretpostavljam da ne možeš niti objektivno suditi o situaciji kada te različitost čini zakinutim i diskriminiranim članom društva.
    Upravo suprotno, ne mislim da je netko radi različitosti diskriminiran!!!

FrancescaF avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Mojca, dirnula si me svojim tekstom.
    Ja ću isto glasati protiv. Zašto? Milijun razloga. Nema smisla da ih nabrajam. A imam ih. Osobnih. Egzistencijalnih.
    A glavni je taj što želim da moja djeca ne ponove moje greške. Da se odmah razvijaju u ono što jesu u svojoj biti, da ne budu ograničeni zakonom i normama, ako su već ograničeni društvom oko sebe. Želim im mogućnost šarenila o kojem Mojca priča. Najlakše je onima koji su slični većini, koji ne odskaču od uobičajenog i prihvaćenog. Ali zar se ne pamte oni koji odskaču, zar ne učimo u povijesti o onima koji su bili drugačiji. Nekad su ih spaljivali na lomači, progonili, a sad ih veličamo kao genijalce i heroje.
    Da li je Tesla bio drugačiji? Da li bi sad bili u mraku da nije bio takav?
    I ako je homoseksualnost stvar izbora, zašto bi bilo tko izabrao teži put? Zašto bi netko htio da bude osuđen od drugih, na margini? Vjerujte mi, dala bih sve da sam mogla birati. I najgore što sam napravila je što sam mislila da mogu. Pa sam bila dio većine, al u sebi uvijek bila manjina.
    Trebalo mi je mnogo godina da shvatim da mogu bit voljena ovakva kakva jesam, da me Bog voli ovakvu kakva jesam i da nisam greška prirode već samo jedna varijanta postojanja.
    Glasam protiv jer bi sve drugo bilo licemjerno prema mojoj djeci.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Upravo suprotno, ne mislim da je netko radi različitosti diskriminiran!!!

O da draga, i te kako smo zbog različitosti bili diskriminirani, da li si možda prespavala tri Milinovićeve godine terora nad MPO pacijentima?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je tuzno sto uopce o tome moramo raspravljati...
    Kako si netko uopce moze uzeti za pravo omalovazavati druge i uskracivati im prava koja sami imaju?
    Sram me je sto zivim u takvoj zemlji
    I zabrinuta gdje ce to moja djeca zivjeti i kakva ih buducnost ceka...

dasha, a da pokrenes vlastitu inicijativu i referendum "zabranimo MPO"?
    jer ocito mislis da bi trebalo...i btw, nemas pojma o cemu pricas

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dashi inicijativa ne bi uspjela. Jer da su građani ove zemlje protiv MPO, ovaj referendum 1.12. ne bi bio o braku, već o MPO.

Dokaz, članak iz kolovoza 2012. godine: Biskupi-pozvali-na-otpor-protiv-zakona-o-potpomognutoj-oplodnji

Ovo je zamjenski referendum, naime građani ne podržavaju zabranu MPO i pobačaja, ali su zato pederi uvijek u modi, a nešto im je trebalo za izgradnju legitimiteta za daljnje djelovanje na retradicionalizaciji društva i pocrkvenju države. (I destibilizaciji vlasti koju ne podržavaju, naravno).

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je tuzno sto uopce o tome moramo raspravljati...
    Kako si netko uopce moze uzeti za pravo omalovazavati druge i uskracivati im prava koja sami imaju?
    Sram me je sto zivim u takvoj zemlji
    I zabrinuta gdje ce to moja djeca zivjeti i kakva ih buducnost ceka...

dasha, a da pokrenes vlastitu inicijativu i referendum "zabranimo MPO"?
    jer ocito mislis da bi trebalo...i btw, nemas pojma o cemu pricas
    A o kojem omalovažavanju ti pričaš??? Ja osobno nikoga ne omalovažavam i nikoga ne diskriminiram, poštujem različitosti, ali baš zato nisam za brak i roditeljstvo istospolnih zajednica jer poštujem prirodne zakone!!!

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja sam za ljubav.... Bila bih presretna da imam dijete... Da to dijete odraste i odabere osobu istog spola možda bih bila zabrinuta ali bih ga podržala jer to majka radi i jer je ispravno poštivati njegov izbor.
    Draga dasha, ja se u biti nadam da ti nisi mislila ovo šta si napisala, jer bi time slomila srce i nade stotinama parova koji žive samo za jedno... A to je da mogu zagrliti svoje dijete

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U svim drustvima je najlakse biti prosjecan. Ne odskaces od one crte ni po cemu, zivot ti ide niz dlaku, sve je idealno. Tako je najlakse,
    ali.............
    na srecu ili ponekad na zalost ne mozemo svi biti isti, tako da nije te razlicitosti ko zna kakv bi svijet bio?
    iskreno se pitam?
    prvo znanstvenici ne bi smijeli biti zaigrani i greskom naci nesto, sto na kraju je vece od onoga sto je trazeno.
    djeca u skoli bi bila sva ista, pa ne bi imali darovite, a bome ni one s probelmima bilo kakve vrste.
    svi bi imali jednake kuce...........
    Mislim da bi zivot bio kao u onom filmu GATTACA. Lijepo odmah prije rodjenja popravis potencijlni feler i vola imas savrsen svijet.

NO ova lopta na kojoj zivimo je sarena. ima nas vakih i nakvih. i ima ljepotu zbog toga. Ja volim raznolikost, ja cijenim raznolikost, tako da pitanja koja postavljaju pitanje sto je po meni definicija necega, zapravo odsijecanje onih sto odskacu od prosijeka.
    i onda nastaje problem, netrpeljivost, koja je susretana kroz cijelo covjcanstvo. ne svidja nam se usporedba ovog s crncima i njihovoj voznji recimo u straznjem dijelu autobusa radi boje koze, sterilizacija retardiranih ljudi, proganjanje zena koje zele promijeniti svijet i proglasavanjem isith vjesticama.
    tesko je biti drugaciji, zato je najjednostavnije da mi je djete prosjecne pameti, da mi je heteroseksualno, da nema govornih problema, da ne nosi naocale. sve to se nadam radi njega, jer drustvo u kojem zivim nije tolerantno prema razlicitosti. ali ja svoj glas ipak necu dati toj netoleranciji. no ipak se nadam i znam da je moje djete posebno i da zbog mog glasa ce ipak imati izbor.

i mislim da ce ova tema ici pod kljuc, bas zbog te nase razlicitosti, koju necemo moci mirno i pristojno izraziti

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam za ljubav.... Bila bih presretna da imam dijete... Da to dijete odraste i odabere osobu istog spola možda bih bila zabrinuta ali bih ga podržala jer to majka radi i jer je ispravno poštivati njegov izbor.
    Draga dasha, ja se u biti nadam da ti nisi mislila ovo šta si napisala, jer bi time slomila srce i nade stotinama parova koji žive samo za jedno... A to je da mogu zagrliti svoje dijete
    Pa ja sam jasno rekla protiv čega sam, a isto tako bi podržala svoje dijete da je gay i prihvatila bih ga kao takvog...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nisam osoba od izbora ali mi je tako zlo od nečijih stavova i izašla bum i glasala protiv!!!!!!!samo da velim da se s tim parama mogel kupiti inkubator,pomoći djeci u domovima,uložiti u naše bolnice koje su u katastrofalnom stanju,a ne bacat novce na ovakva sranja!!!!!!!!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ali baš zato nisam za brak i roditeljstvo istospolnih zajednica jer poštujem prirodne zakone!!!
    pretpostavljam da iz istog razloga nikad ne letiš avionom?

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dasha poštujem tvoje razmišljanje,ali ja bi iskreno da su me dvije mame ili dva oca odgojila nego da odrastam u domu,jer u tome ne vidim ništa loše,dijete se ne bude povlačilo za njihovim izborom ljubavi,ne vidim razloga da bi to dijete bilo išta lošije odgojeno nego ja koja sam odrasla u jednoj tradicionalnoj obitelji....mogu dati jedan drugi primjer...nedavno je bilo u novinama da su dijete zlostavljali vlastiti roditelji i nudili drugim ljudima da ga zlostavljaju,dijete je oduzeto udomiteljima,zašto??sada je to velika cura s puno trauma u životu,da li je to u redu,a bila je iz obitelji heterosexualne zajednice.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Referendum, Željka Markić, Ivo Sanader, Nadan Vidošević, Darko Milinović, HDZ, Joe Šimunić, dvije kolone u Vukovaru, čirilica u Vukovaru, HAC, lopovluk, afere, homofobija, prepucavanje ministar zdravlja - liječnici dok pacijenti čekaju... ZAISTA ME STID ŠTO ŽIVIM U OVOJ DRŽAVI!!!!

PROTIV

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pretpostavljam da iz istog razloga nikad ne letiš avionom?
    Pretpostavljam da misliš kako si duhovita!!!
    Ako niste sposobne prihvatiti moje argumente zašto sam protiv gay brakova i njihova prava na roditeljstvo, tim više što sam naglasila da nisam i protiv gay-eva i da bi podržala svoje dijete da se izjasni kao gay...dakle, niste sposobe prihvatiti različito mišljenje od vašega a govorite o različitosti kao nečemu što je samo po sebi prihvatljivo i koje treba poštivati...

Stranica 1 od 26 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •