Ćirilica pa MPO.
Kako kod i kada god-nije dobro.
Ćirilica pa MPO.
Kako kod i kada god-nije dobro.
A samo da vam kazem s kakvim optimistim zivim
Gledamo sinoc mm i ja - a on sav u soku
Veli: ja sam se stvarno do kraja nadao da ce postoci biti obrnuti
Naivcina moja, covjek ne moze vjerovati u kakvom okruzenju zivi
Sillyme vidjećemo sljedeći tjedan. Kad će kako kaže vlada, zakon o partnerstvu ići u proceduru.
Zaboravila sam i Čakovec.Primorke i Istrijanke
Pula
Hvala svima nama,i svim onima i poznatima i nepoznatima, i slavnima i neslavnima, svima koji su u ova dva tjedna pokazali jedno lijepo, nasmijano i ljudsko lice Hrvatske.
Cure, zabrana MPO NEMA danas podršku među građanima, provjereno.
Da ima, išli bi s tim referendumom, kako su i najavljivali. Išli su korak nazad da bi mogli ići korak naprijed, da mi mogli sljedećih godina doći do toga da im podrška zabrane abortusa poraste ispod 50%... Mi smo društvo koje se retradicionaliziralo posljednjih 20 godina, stavovi su postali konzervativniji, crkva će raditi na tome da postanu još više.
Živjeli Vatikanski ugovori i vjeronauk u školama.
Zuska, nije samo stvar u zabrani. Cilj ovih je ući i u Sabor i tamo nametati svoje svjetonazore ugrađene u zakone. Kad prislože k HDZ-u kakav je danas, ponovo ćemo imati promjenu Zakona o potpomognutoj oplodnji i svjetonazorsko liječenje. Ovaj put ćemo valjda smjeti oploditi 1 js. Ovo je samo početak, sad su vidjeli da mogu. A većina ljudi opće ne shvaća što se događa i kuda to vodi. Dok i njih ne opletu po nekom kriteriju.
I zato mislim da je najveća vrijednost ovoga referenduma to da su maske pale, i da smo vrlo svjesni što se događa. Protiv toga se treba pametno i organizirano boriti. Protiv ovog referenduma istupile su mnoge struke, ali prekasno i pretiho i nedovoljno jedinstveno.
Ali mislim da svi znaju da ovaj referendum nije izoliran slučaj nego početak trenda, i nadam se da će to rezultirati jedinstvenom borbom PROTIV.
Situacija je bolja u puno zemalja. Čak i u jednoj katoličkoj Španjolskoj je tolerancija i ljudskost na visini. Svugdje ima problema, ali više civilizirano se oni rješavaju ne zatirući druge (ili barem ne da je ovako javno prihvatljiva hajka).
Btw, u svim stranim novinama su vijesti iz hr.
ja ne znam kako vi, al ja od jutra lakše dišem. napokon je moja obitelj zaštićena. i moj brak. koje olakšanje.
hebate, 13 godina se već mučimo, a dovoljno je bilo samo kopi pejstat jednu rečenicu iz obiteljskog zakona u ustav.
![]()
ps idem nać svoju zuzorićku opet. do nekih novih bitki.
Izgleda da osim novaca za školovanje za svoje dijete počinjem štedjeti i za moguće MPO liječenje u inozemstvu... za svaki slučaj, nek' joj se nađe ak' ona moja mantra "nadam se da neće živjeti ovdje" ne upali.![]()
a i mario battifiaca je izgleda odlično senzibilizirao Opatijce
moja pesimistična prognoza je bila pogrešna! Juhu!
Ima danas jedno pismo čitatelja na portalu jutarnjeg.
Nije da čovjek nema poantu.
I opet sam ponosna šta živim gdje živim (mislim na županiju)!Sad znamo s čim i s kim se borimo, kao što ste već napisale, maske su konačno pale, pa je možda mrvu lakše...
poražavajuće. ne izdržavam ukonzervirati gorčinu pa mi curi iz svake pore bijes. stvarno mi nije do toga jel obitelj definirana u ustavu ili nije, zaboli me za to. dajem život za svoju obitelj i ako treba zadužujem se za još pet života radi nje i to nije uopće upitno, no čemu nametati svoje stavove???? ovo je stvarno jedna represivna politika. tko je tu kriv(iji) - crkva, balkansko podneblje ili nešto treće, ne zanima me više, no znam da ja u ovakvim uvjetima više ne mogu. jednostavno, nešto je puklo u meni. uzrok? jednoumlje ovog društva, konzervatizam, što li?
48 milijuna kuna potrošeno u ovoj situaciji. zašto? jer se baba sjetila skupljati potpise.
evo što se moglo sa tom lovom : http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/97...-s-tim-novcem/
a udruga koketira slikama veselih roditelja, dječice, majenim bebljim nogicama, kao da su ovi drugi protiv toga.
slikovita usporedba: ova udruga je nažicala poptise i uzrokovala trošak iskamčivanjem potpisa od ljudi baš na onaj način na koji se žicaju pare u autubusu na duljim relacijama za vozača. to ste sigurno imali prilike vidjeti...
ljudi potpisali i iz njihovog džepa će se izbiti novci za referendum, a ne bi dali lipe za pomoć napuštenoj i bolesnoj djeci, za izgradnju škole, bolnice i sl. skinuli zvijezdu, naljepli grbinu i preko noći se sve promijenilo, zamislite!
kvazietična crkvo, demagoška društva u ime obitelji i slični, dalje krake od mene i moje obitelji!
Da da i ja sam ponosna ča san Istrijanka!!!
Samo me zalosti pomisao koja je manjina slijedeća na udaru, nadam se da nismo MI...
Mislim da je sada došlo vrijeme za ovo!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/j...13/714332.aspx
ne bih rekao. nije žvaka za seljaka, niti zna svinja što je dinja. ne znamo mi vladati ni upravljati. nas jedino spašava prodaja apsolutno svega što imamo (vode, željeznica, turizam, struja, ceste...) osim trobojnice za grbom, jedino materijalno. tako ćemo moći kriviti za naš položaj sve druge osim sebe.
Radim u jednoj prosječnoj školi, u manjem gradu. Većina mojih učenika ne želi razmišljati. Rekli su im (negdje, netko) kakve stavove trebaju imati i to je to... Čak mi se i prijetilo gradonačelnikom (roditelj) kada sam pokušala uspostaviti međunacionalnu toleranciju u svome razredu.
Kako mogu razmisljati na vjeronauku? Moj B nikada nije dosao iz skole i rekao - kako smo super razgovarali o tome i tome na zemljopisu ili matematici, ma niti na satu razredne zajednice, nikada mi nije gorljivo prepricavao o tome sto su govorili u okviru zdravstvenog odgoja (uopce ne percipira te teme), ali zato nije bilo drustvenog dogadjaja kojeg na vjeronauku nisu iskomentirali, naravno, i referendum, i nakon preporuke ministarstva da se u skolama ne namecu stavovi ili sto vec.
Pa dobro. Ionako će uskoro opet neki rat, pa će moći jedne pobiti a druge protjerati. Pa nek im bude Džamahirija, a za nekih 500-tinjak godina možda se nekome upali lampica u glavi.
Ja se nadam da je ovo napisano u bijesu i bez razmisljanja jer inace nemam rijeci. Tko su to oni i koje ce to jedne i druge pobiti i protjerati? Ako insinuiras ono sto sam ja shvatila onda je
to za svaku osudu ili ti ne mislis da je Hrvatska vodila obrambeni domovinski rat? I kad vec tako razmisljas, referiraj mi se molim te na govor mrznje koji od sinoc vodi Index, izrugivanjem i omalovazavanjem hrvatske zastave i grba i proglasavanjem i izjednacavanjem onih koji drukcije misle nacistima? Bas me zanima koliko ce se udruga za ljudska prava po tom pitanju oglasiti...
Mene je rezultat referenduma čak i pozitivno iznenadio, ja sam mislila da će biti 75% za (kao u mojoj sredini).
I slažem se s Lillo. Grozno mi je ovo izrugivanje s populacijom koje je glasala za, uspoređivanje sa nacistima, fašistima... Toliko grozno, nisko, jadno, odvratno!
Poznajem neke ljude koji su glasali za. Niti su nekakvi mrzitelji neznam čega niti su nacisti. Nisu glasali za Željku Markić, niti bi glasali za zabranu abortusa ili MPO, nego za ustavno definiranje braka. Kao, ako već moram glasat, biram opciju za.
Ja sam glasala protiv i iskreno, baš me briga hoće li se istospolna zajednica zvati brak ili neće. Važno je samo da se u pravima izjednači sa bračnom zajednicom, a navodno bi trebala uskoro. Živi bili pa vidjeli!
I ne mogu a da ne komentiram rozi natpis Vukovar na ćirilici. Mislim, stvarno, ali stvarno, čemu takve provokacije?
Kakva je ovo trula društvena klima, meni nije jasno! I kad je Crkva u Hr postala tako.... nekako neprijateljski raspoložena?! Odmalena sam išla na župni vjeronauk, prije nego su nam ga uveli u školi i sjećam se samo lijepih stvari. Jesam ja imala sreće sa vjeroučiteljima ili što, nema pojma. U srednjoj smo imali župnika s kojim smo mogli pričati o svemu, bez zgražanja, zabrana i sl. U razredu smo imali jednu curu muslimanku i na svaki njihov blagdan on bi nama objašnjavao što njima taj blagdan znači, što slave.
Grozno je bilo i MPO populaciji slušati ovu retoriku:
"Petak 13. srpnja 2012. godine crni je petak za Hrvatsku usvajanjem zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji."- msgr. dr. Marin Srakić
"Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji duboko je nemoralan i nehuman."- Hrvatska biskupka konferencija
"Novi zakon o umjetnoj oplodnji najveća je tragedija hrvatskog naroda nakon Jasenovca i Bleiburga."- HDZ
"Ovim se zakonom omogućuje ubijanje nedužnih."- dr. Ante Ćorušić
... i da, bilo je to isto toliko grozno, nisko, jadno, odvratno, a ekipa koja je ove godine glasala ZA ustavno definiranje braka nije se pretrgla da osudi ovakve i slične izjave svojih duhovnih i svjetovnih vođa.
Možda su se ljudi zaista pogubili kao što kaže trampolina, no bojim se da se MPO populacija još dugo neće moći izgubiti s ove teme...
Posljednje uređivanje od prima : 02.12.2013. at 17:01
Pa naravno da je bilo, nisam rekla da nije, možda i gore nego u ovom slučaju. Ali mene više "bode" ova ružna retorika nekih ljudi i medija koji su na istoj strani kao ja. Za ove druge ionako mislim da su u krivu, što god rekli pa me to valjda puno manje ili uopće ne iznenađuje. Nisam napisala da sam glasala protiv da bih se tu pohvalila niti mi se da obrazlagat zašto sam tako glasala nego da bi naglasila da iako sam protiv, ne mislim da je takav način komunikacije u redu.
To sam i ja pomislila, barem nešto dobro u vezi ovog referenduma.Zuska prvotno napisa
ja bih rekla da Konfuzijin komentar ne insinuira ono što si ti shvatila i dodala da je prije ovog posljednjeg rata bilo još nekoliko njih na ovim prostorima. ili se oni ne računaju? taj komentar usmjeren je na one (koji god to bili i u kojem god ratu, borbi ili sukobu) koji nastoje prognati, degradirati, stigmatizirati, pa i pobiti ili protjerati one drugačije. manjine. koji god to bili, u kojem god ratu, na pogrešnoj su strani. a što se kod nas upravo dogodilo i događa? takvi koji bi upravo to činili, uzdižu se. i uspješno su prekrižili jednu stvar na svom TO DO popisu. a popis im je poprilično dug. i strašan je i prosječnom ZAovcu i PROTIVašu. samo većina ovih ZA popisa uopće nisu svjesni.
ni meni se ne sviđa što se događa na obje strane. nikada ne bih strpala u isti koš sve koji su glasali za. ali vrlo lako mogu strpati u određeni koš one koji su sve ovo inicirali. i komentari su prije svega na njih usmjereni.
cure, vi ste već slale svoje primjedbe?
to znači da se slažete s prijedlogom zakona kakav jest? njime nije omogućeno posvajanje djece.
treba i na to pisati prigovor (oni kojima to nije ok)
Posljednje uređivanje od ivarica : 03.12.2013. at 18:13
[QUOTE=Konfuzija;2528680]Je li ovako pokušavaš uspostaviti toleranciju u svom razredu? Nije ni čudno da te prijavljuju.Pa dobro. Ionako će uskoro opet neki rat, pa će moći jedne pobiti a druge protjerati. Pa nek im bude Džamahirija, a za nekih 500-tinjak godina možda se nekome upali lampica u glavi.
Radim u jednoj prosječnoj školi, u manjem gradu. Većina mojih učenika ne želi razmišljati. Rekli su im (negdje, netko) kakve stavove trebaju imati i to je to... Čak mi se i prijetilo gradonačelnikom (roditelj) kada sam pokušala uspostaviti međunacionalnu toleranciju u svome razredu.
Kakvo je to defetističko razmišljanje - mi smo na redu? OK, doći ćemo i mi na red, ali ono što se jučer pokazalo tužnim je naš kronični problem - neizlaznost, neangažiranost, neaktiviranost. Koja promjena ustava je potrebna da bi netko digao guzicu iz naslonjača i glasovao? Ja sam bila na maršu i bilo nas je premalo da bi to imalo neki značaj. A bilo je bitno doći i pokazati zube. A oni? Oni su mobilizirali 750 000 ljudi! To me podsjeća na situaciju u kojoj znamo da će nas pregaziti auto i čekamo da se to desi. U Rodi postoji grupica aktivnih prosvjednika ali premala grupica. Ako najave izmjene zakona, pa nemojmo im dopustiti, nemojmo čekati da se to desi pa kao vlada reći - e nije se smjelo desiti. Ja sam danas poslala mail predsjedniku Josipoviću, možda zvuči smiješno ali neka vidi da postoje teme o kojima mora razmišljati malo dugoročnije - recimo, što je iduće na tapeti. Razmišljamo daljnjim koracima koje mogu napraviti, barem o mailovima koje mogu poslati pa ako bude trebalo opet na marš, na marš. Nema stajanja. Borba.
http://danas.net.hr/svijet/brisem-hr...acija-za-odmor
super, sad markicka moze uzivati neometano na svom poluotoku![]()
ivanna sto nisi onda glasala ZA ?? nije mi jasno ....nekako mi je cijeli tvoj post licemjeran
Slažem se s trampolinom..I meni je ovo sve previše. Iako sam glasovala protiv kao i cijela moja obitelj
Užasno mi je ovo indexovo sprdanje sa zastavom i grbom. Ako me sjećanje ne vara, povlači i kaznenu odgovornost.
Užasni su mi bezobrazni i uvredljivi komentari po internetu, ma od koga dolazili-a dolaze s obje strane.
Užasna m je i ova polarizacija društva, čini mi se da bi pojedinci i puške izvadili da mogu.
Užasna mi je i ova vlada.
Trenutno zbilja ne vidim ni jednu svijetlu točku, osim zatvorit se u svoja 4 zida. Tolerancija je danas ono što malo tko poznaje i primjenjuje.