Stranica 3 od 26 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj dasha, stvarno mi ideš na živce! Eto, rekla sam.
    Ti bi radije gay ljudima zabranila djecu nego otvorila vrtić ili školu ili park ili razminirala polja... Katastrofa!
    Imaš možda viška 47milijuna??
    Kaj????Za što me to optužuješ??? O čemu ti to?
    Kako si samo dovela u vezu sve to?? Ma daj pa cijela država se samo bavi ideologijom dok sve ostalo propada i dovodi ljude do samog ruba...
    Za što se troši novac a na čemu se štedi...zar nama trebaju humanitarne org. da bi se npr. izgradila ili otvorila bolnica?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj jejja prvotno napisa Vidi poruku
    A svi oni koji nemaju tatu? Zvucis ko i ova ************** koja se toliko bori za taj nepotrebni referendum... Umanjujes vrijednost samohranog roditelja...
    Kao dijete disfunkcionalne "normalne" obitelji sutra bi potpisala da bi radje da su me odgojili dva muskarca/dvije zene u istospolnoj zajednici nego nejaka majka i otac alkoholicar sklon nasilju...
    I ne zapocinji o posvajanju jer je i tu zakon u takvoj banani da je to sramota..
    Da sutra moram izabrat radje bi da moje dijete odgaja gay zajednica nego netko zadrtih stajalista.. jer gay nije bolest za razliku od mrznje i zadrtosti..
    Govorim o idealnim uvjetima na koje svako dijete treba imati pravo, a to su tata i mama. A ti si zaostala ako si došla do zaključka da omalovažavam samohrane roditelje!!!!
    Posljednje uređivanje od daddycool : 25.11.2013. at 11:23

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj dasha prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni djeca moraju imati mamu i tatu, to je njihovo pravo...
    samohrane roditelje na stup srama, molim!

Daj dosta više o homoseks osobama, nemam niš protiv njih osim za ta njihova prava....
    ma da, kaj bi imala protiv, ok su oni... samo zakaj bi imali prava kao i mi? jest da su ljudi, al kaj će im to? ženama je bilo puno bolje bez prava glasa - ipak su one PRIRODNO predodređene za rađanje i brigu o djeci i kućanstvu. a oni crnci...kaj je njima falilo brat pamuk i usput tamo malo pjevušit? tko je vidio izjednačit nam prava?! i ne znam kaj oni Srbi/Romi/Mađari/Talijani/nastaviniz hoće tu? pak gosti se moraju prilagodit sredini. al svi su oni meni ok i "nemam niš protiv njih osim za ta njihova prava..."

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Protiv sam toga da oni imaju djecu, na ovaj ili onaj način...Po meni djeca moraju imati mamu i tatu, to je njihovo pravo...
    Daj dosta više o homoseks osobama, nemam niš protiv njih osim za ta njihova prava....
    Btw. gluhe osobe nemaju pravo posvajati djecu, a zašto? Velika nepravda
    Molim te, tri odgovora...
    Je li ovo posljednje bilo sarkastično ili doista smatraš da je velika nepravda što gluhe osobe nemaju pravo (nisam sigurna je li to istina) posvajati djecu?
    Što je s pravom djeteta na majku i oca ukoliko je majka ili otac zlostavljač?
    Na koji način nemaš ništa protiv homoseksualnih osoba?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj jejja prvotno napisa Vidi poruku
    A svi oni koji nemaju tatu? Zvucis ko i ova ************** koja se toliko bori za taj nepotrebni referendum... Umanjujes vrijednost samohranog roditelja...
    Kao dijete disfunkcionalne "normalne" obitelji sutra bi potpisala da bi radje da su me odgojili dva muskarca/dvije zene u istospolnoj zajednici nego nejaka majka i otac alkoholicar sklon nasilju...
    I ne zapocinji o posvajanju jer je i tu zakon u takvoj banani da je to sramota..
    Da sutra moram izabrat radje bi da moje dijete odgaja gay zajednica nego netko zadrtih stajalista.. jer gay nije bolest za razliku od mrznje i zadrtosti..
    I ne moraš mi ti objašnjavati da gay nije bolest jer to nitko i ne tvrdi...osim toga u svim zajednicama je moguća devijacija, bilo ona hetero ili homo, pa nažalost stradaju djeca...ali to nema veze sa ničijom pripadnosti
    Posljednje uređivanje od daddycool : 25.11.2013. at 11:24

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Govorim o idealnim uvjetima na koje svako dijete treba imati pravo, a to su tata i mama. A ti si zaostala ako si došla do zaključka da omalovažavam samohrane roditelje!!!!
    Ok omalovazavas i vrijedjas mene iako ja tebe nigdje nisam uvrijedila.. ovo je vec osobna uvreda i molim lijepo da ti se ne ponovi.. nismo mi skupa ovce pasle...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne vjerujem da će tema pod ključ jer te različitosti o kojoj spasilaca priča ovdje niti ni nema. Ne bih tako mislila da sam dijela jjedan jedini za na rodi a ne bih rekla da ih nema. Ovo mi dodje ko neka čistka i žao mi je, pratim rodu 10 godina.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I ja te molim odgovore na dva pitanja s prethodne stranice. Jednostavna su. Bar drugo.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

neovisno o za i protiv, dosta se tu spominje komentar da je bolje trošiti novac na nešto drugo. bilo bi bolje da se troši na vrtiće, bolnice, ljekove i ostale plemenitije potrebe, ali mislim da nažalost ne bi otišlo na to. vjerojatnije na penzije ili kamate za još jedan linićev kredit.
    u datim uvjetima, novac se troši na ono što žele građani (određeni dio njih koji je skupio potpise za referendum, očito dovoljan broj), pa bi utoliko trebalo prihvatiti ironiju.
    inače, ja nisam protiv, nisam ni za, smatram da je ovo sve instruirano bacanje prašine u oči da bi se skrenula pozornost s nečeg bitnijeg (kako izaći iz krize)

ali zašto je tema na ovom podforumu?

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

???
    ja niš ne razumijem iz ovog tvog posta..
    kako to stradaju djeca gay roditelja?
    ne vidim da si odgovorila konkretno ni na jedno pitanje.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne treba legalizirati nešto što ne može ispuniti svrhu...zato jer je to nečije pravo???
    daj mi molim te reci koja je svrha braka? civilnog braka sklopljenog pred matičarom. a onda mi reci koja je svrha braka sklopljenog u crkvi pred bogom
    samo to

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Molim te, tri odgovora...
    Je li ovo posljednje bilo sarkastično ili doista smatraš da je velika nepravda što gluhe osobe nemaju pravo (nisam sigurna je li to istina) posvajati djecu?
    Što je s pravom djeteta na majku i oca ukoliko je majka ili otac zlostavljač?
    Na koji način nemaš ništa protiv homoseksualnih osoba?
    Doista mislim da je velika nepravda da gluhe osobe ne mogu posvajati djecu, istina je na žalost da ne mogu!!!!
    Kako ovdje govorimo o idealnim uvjetima i pravima koje bi svako dijete trebalo imati, mamu i tatu, a ukoliko je majka ili otac zlostavljač, pravo je djeteta ukloniti ga od zlostavljača....
    Nemam ništa proti homo u smislu njihove ljubavi, upražnjavanja ljubavi...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Najkraće, željela bih živjeti u društvu u kojem većina ne može manjinama na temelju vlastitog svjetonazora uskraćivati prava koja su njoj zajamčena. Moje heteroseksualno biće (kako je to rekao Mile Kekin) i moj heteroseksualni brak ni na koji način ne bi bili ugroženi pravom homoseksualaca i lezbijki da se i njihove veze, ukoliko ih žele registrirati, nazovu jednako. Štoviše, "moje biće" je silno ojađeno što u našem društvu žive ljudi koji se vole i koji žele sklopiti brak, a ne mogu to.

Bojim se onoga što se valja iza ove inicijative... Krenuli su s "mobilizacijom" oko pitanja oko kojeg su, očito ispravno, zaključili da će biti najlakše dobiti masovniju podršku, a što bi moglo biti sljedeće možemo vidjeti i na ovom topicu, gdje su se opet spomenuli smrznuti embriji.

PROTIV

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo jedna priča pa molim da mi napišete kako bi trebala završiti.

jedan mladić je odrastao u maloj sredini u kojoj biti gay nije baš bilo prihvatljivo. dugo mu je i samome trebalo da shvati zašto je i kako drugačiji od ostalih. no prihvatio je što se od njega očekivalo i počeo izlaziti s djevojkama iako mu to nije predstavljalo zadovoljstvo, ali očekivalo se da "produži lozu" i napravi unuke. s jednom djevojkom je uspostavio odnos za koji mu se činilo da će biti prihvatljiv te je s njom odlučio imati i obitelj. naravno da ga je njegova tajna izjedala i činila ga vrlo nesretnim ali je marljivo učio i radio kako bi što manje na to mislio i gotovo potpuno se predao radu. u tom braku rođeno je i dvoje djece, bake i dide su bili sretni. postao je i direktor firme, zarađivao puno novaca, samo mu je nedostajalo nešto za potpunu sreću. tada mu se žena razbolila. bolovala je nekoliko godina i nažalost umrla. djeca nisu bila više bebe, ali još uvijek su bili mali i gubitak mame je bio prestrašan, pogotovo što je tata puno radio pa mu se sada bilo teško snaći u novoj ulozi. pošto ga je uspješna karijera odvela u veliki grad, a i pomalo su se vremena promijenila od kada je bio mladić, shvatio je da svoju različitost više ne mora toliko skrivati. i u tim trenucima velikog gubitka zbližio se sa jednim drugim muškarcem. taj drugi muškarac je postepeno postao sve bitniji u njegovom životu a samim time i u životu njegovih klinaca. "tatin prijatelj" je postao član kučanstva. neki susjedi su ogovarali ali nisu imali većih neugodnosti. vrijeme je prolazilo. bili su obitelj. nažalost jednog dana je tata doživio moždani udar i završio je u bolnici na aparatima.

kako završava priča po Mojci a kako po dashi? uz napomenu da bake i dide nisu opcija.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Govorim o idealnim uvjetima na koje svako dijete treba imati pravo, a to su tata i mama.
    kako to misliš?
    kad na nešto imaš pravo onda je zakonom ili propisom uređeno kako se to pravo ostvaruje
    dijete samohranog roditelja nema pravo na oba roditelja jer bi to onda značilo da je nekim zakonom propisano da se samohrani roditelj mora ponovno udati/oženiti

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    daj mi molim te reci koja je svrha braka? civilnog braka sklopljenog pred matičarom. a onda mi reci koja je svrha braka sklopljenog u crkvi pred bogom
    samo to
    Znam na kaj ciljaš ali već sam nekaj ranije o tome...

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

U po meni idealnom svijetu ta djeca bi ostala s drugim muskarcem... U surovoj stvarnosti pronasli bi vjerojatno novi "dom" u domu za nezbrinutu djecu...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Shanti, dobar post. Slazem se i s tangerinom (mada ona ne zeli mijenjati potpis )

Bila sam sokirana kad je krenula prica oko referenduma. Zgrozena cijenom referenduma. No, na referendum izlazim, ne mogu to i ne zelim ignorirati.

Ne mogu vjerovati da postoje ljudi koji nekome drugome zele ograniciti prava. A bez da ikoga ugrozavaju. To je totalno protivno mojem heteroseksualnom neugrozenom bicu

Sto je sljedece?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Odgovor na Daddy-a!
    Tatin prijatelj se nastavio brinuti o djeci.
    A da se pita dash, djeca bi poslalo u dom jer je bolje da su u domu nego s čovjekom koji ih voli!
    Posljednje uređivanje od fingertips : 22.11.2013. at 23:03

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    kako to misliš?
    kad na nešto imaš pravo onda je zakonom ili propisom uređeno kako se to pravo ostvaruje
    dijete samohranog roditelja nema pravo na oba roditelja jer bi to onda značilo da je nekim zakonom propisano da se samohrani roditelj mora ponovno udati/oženiti
    kad govorim o pravima djeteta na mamu i tatu onda mislim sa etičke strane a ne zakonske...a ne dovodim u pitanje samohrano roditeljstvo pa mi se ne da o tom...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja ću se malo ubacit- veli meni susjed, inače velik katolilk, da ne voli Slovence. a neki dan onda kaže, kupio je gume u Sloveniji. ja ga podsjetim što je rekao, a on meni mrtav hladan: to je ipak novčanik!
    Druga pobornica ZA, kaže mi, da će u ime Crkve čuvati red na referendumu i da joj je dužnost po riječi Božjoj svakom usaditi odgovornost da ide na referendum i naravno kaže ZA. Jer da su pazi sad, promiskuitetni homo parovi i u prosjeku svakih godinu dana prekidaju veze (!). Btw ovih dana iznenadi me poznanica koja se rastaje nakon 6 mj crkvenog braka. Srećom bez djece.
    Koliko li samo licemjerstva ima u ovim primjerima. Gle čuda svi ovi glasat će ZA.
    Ali ja takve ni ne pozivam na objašnjenja, djela sve govore.
    Kako predsjednik jedne velike stranke koja je ZA kaže, ja sam za tradicionalne vrijednosti. I pritom ma nema veze što ima dvoje djece iz ex braka i sadašnju curu koja je frendica s njegovom kćerkom.
    A ova gornja priča - primjer za nastavak, pa najmanje bi licemjerno bilo da nastave svi živjeti kao obitelj, sa svim pripadajućim pravima. Ali pardon, to se neće uklopiti u gornji koncept. Jer mora se zadovoljiti forma, pa ma kako trula bila. Na žalost, ipak živimo ipak u Lijepoj našoj silovanoj, kako reče TBF...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li ste vidjele ovo: http://i.imgur.com/h5TK6Z6.jpg ?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo jedna priča pa molim da mi napišete kako bi trebala završiti.

jedan mladić je odrastao u maloj sredini u kojoj biti gay nije baš bilo prihvatljivo. dugo mu je i samome trebalo da shvati zašto je i kako drugačiji od ostalih. no prihvatio je što se od njega očekivalo i počeo izlaziti s djevojkama iako mu to nije predstavljalo zadovoljstvo, ali očekivalo se da "produži lozu" i napravi unuke. s jednom djevojkom je uspostavio odnos za koji mu se činilo da će biti prihvatljiv te je s njom odlučio imati i obitelj. naravno da ga je njegova tajna izjedala i činila ga vrlo nesretnim ali je marljivo učio i radio kako bi što manje na to mislio i gotovo potpuno se predao radu. u tom braku rođeno je i dvoje djece, bake i dide su bili sretni. postao je i direktor firme, zarađivao puno novaca, samo mu je nedostajalo nešto za potpunu sreću. tada mu se žena razbolila. bolovala je nekoliko godina i nažalost umrla. djeca nisu bila više bebe, ali još uvijek su bili mali i gubitak mame je bio prestrašan, pogotovo što je tata puno radio pa mu se sada bilo teško snaći u novoj ulozi. pošto ga je uspješna karijera odvela u veliki grad, a i pomalo su se vremena promijenila od kada je bio mladić, shvatio je da svoju različitost više ne mora toliko skrivati. i u tim trenucima velikog gubitka zbližio se sa jednim drugim muškarcem. taj drugi muškarac je postepeno postao sve bitniji u njegovom životu a samim time i u životu njegovih klinaca. "tatin prijatelj" je postao član kučanstva. neki susjedi su ogovarali ali nisu imali većih neugodnosti. vrijeme je prolazilo. bili su obitelj. nažalost jednog dana je tata doživio moždani udar i završio je u bolnici na aparatima.

kako završava priča po Mojci a kako po dashi? uz napomenu da bake i dide nisu opcija.
    Što bi ja sad trebala reći?? Ali to je granični slučaj!! I kako je taj čovjek stekao pravo brinuti se o djeci? A bake i dide?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Po Mojci, djeca ostaju s članom obitelji kojeg vole i koji voli njih, svi zajedno posjećuju tatu koji je u bolnici. Djeca koja su već izgubila jednog roditelja, majku, gubitak koje im je bio prestrašan, i koja su pogođena mogućnošću da ostanu i bez drugog roditelja, imaju treću poznatu, voljenu i brižnu osobu, roditelja, uz sebe.

Po dashi, djeca ostaju bez ikoga bliskog (iako takva osoba, "tatin prijatelj", postoji) i bez svoga doma i odvode ih u instituciju. U kojoj ih "tatin prijatelj", osoba uz koju su vezani, vrlo vjerojatno ne bi mogao niti posjetiti. I u kojoj je najsvijetliji scenarij, u slučaju da nemaju "previše godina" i "teže dijagnoze", odnosno da zbog toga nisu "teško posvojivi", da budu posvojeni. Ako ne, život u instituciji...

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam "drugaciju"curicu od 15 mjeseci zbog cega su me drugi osudjivali i da sam ih slusala nebi je imala. Odrast ce i tko zna hoce li imati zivotnog suputnika ili suputnicu?! Ako izabere suputnicu zar je se trebam odreci? Nikada a samim tim glasam PROTIV!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li ste vidjele ovo: http://i.imgur.com/h5TK6Z6.jpg ?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Po Mojci, djeca ostaju s članom obitelji kojeg vole i koji voli njih, svi zajedno posjećuju tatu koji je u bolnici. Djeca koja su već izgubila jednog roditelja, majku, gubitak koje im je bio prestrašan, i koja su pogođena mogućnošću da ostanu i bez drugog roditelja, imaju treću poznatu, voljenu i brižnu osobu, roditelja, uz sebe.

Po dashi, djeca ostaju bez ikoga bliskog (iako takva osoba, "tatin prijatelj", postoji) i bez svoga doma i odvode ih u instituciju. U kojoj ih "tatin prijatelj", osoba uz koju su vezani, vrlo vjerojatno ne bi mogao niti posjetiti. I u kojoj je najsvijetliji scenarij, u slučaju da nemaju "previše godina" i "teže dijagnoze", odnosno da zbog toga nisu "teško posvojivi", da budu posvojeni. Ako ne, život u instituciji...
    Kako svi govore u moje ime!!! kako je to moguće???

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa valjda ti je jasno da je to zbog toga što izbjegavaš odgovor. Nema graničnih slučajeva, pitanje je vrlo "životno".

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ispričavam se. Samo sam i ja pretpostavila, na temelju tvojih prethodno iznesenih stavova.
    Rado ću pročitati u čemu sam pogriješila.
    Posljednje uređivanje od Shanti : 22.11.2013. at 23:25

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da se malo udaljimo od dashe ... Primijetila sam oko sebe da ima nemalo indiferentnih ljudi. Koji nisu homofobi, no nemaju o tome nikakvo misljenje, ne zele ici na referendum jer je to bezveze...
    Odgovor se krije u onome: ma, mene se to ne tice!

Bojim se da ce i taj profil glasaca utjecati na odluku.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=andream;2522613]Pa valjda ti je jasno da je to zbog toga što izbjegavaš odgovor. Nema graničnih slučajeva, pitanje je vrlo "životno".[/QUOTE

Ne znam kako je taj čovjek stekao pravo brinuti se o djeci, a bake i dede? Ima graničnih slučajeva...iii najmanje sam za to da se djecu odvodi u insti...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dasha, nemoj brinuti, medju nama je puno onih koji razmišljaju poput tebe-nikog ne dikriminiraju, nemaju ništa protiv manjina, ništa protiv homoseksualaca, ništa protiv bilo kakvih različitosti ali razmišljaju svojom glavom i nemaju potrebe vrijedjati ili uvjeravati druge koje misle različito . TO je demokracija. Pravo na iznošenje svoga mišljenja bez straha da ćeš zbog toga biti napadnut od agresivnih aktivista, bogatih homoseksualnih lobija, političara koji skupljanju političke poene ili ljudima koji jednostavno misle da djetetu ne trebaju otac i majka sa svojom prirodnom različitošću u odgoju i ljubavi. Ovaj referendum nema veze sa osporavanjem slobodne manjina ili različitosti ljudi- radi se samo o tome da li ćemo dozvoliti da 2 osobe istog spola nazivaju svoju zajednicu OBITELJ i time dobiju pravu na posvajanje djece. Ovaj referendum je samo i isključivo zbog djece koju će moći sutra posvojiti svatko tko po Ustavu dobije naziv na Obitelj. Slažem se sa svima vama koji se pitaju ŠTA JE SLIJEDEĆE? Sada su to 2 osobe istog spola, no u svijetu se već pokreću i daljnje inicijative manjina- brak sa 3 člana, pa zatim brak sa osobama mladjima od 18 godina. Zbog čega bi te manjine bile različite!? Zbog čega se i njima nebi dala mogućnost da budu obitelj!? Zašto bi njih diskriminirali!? Zašto da diskriminiramo ljubav i brak bližih rodjaka- bratića i sestrična, brata i sestre....!? Svatko od nas neka ima svoje mišljenje o tome i izjasni se na referendumu- TO JE DEMOKRACIJA!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj zabrinuta prvotno napisa Vidi poruku
    Dasha, nemoj brinuti, medju nama je puno onih koji razmišljaju poput tebe-nikog ne dikriminiraju, nemaju ništa protiv manjina, ništa protiv homoseksualaca, ništa protiv bilo kakvih različitosti ali razmišljaju svojom glavom i nemaju potrebe vrijedjati ili uvjeravati druge koje misle različito . TO je demokracija. Pravo na iznošenje svoga mišljenja bez straha da ćeš zbog toga biti napadnut od agresivnih aktivista, bogatih homoseksualnih lobija, političara koji skupljanju političke poene ili ljudima koji jednostavno misle da djetetu ne trebaju otac i majka sa svojom prirodnom različitošću u odgoju i ljubavi. Ovaj referendum nema veze sa osporavanjem slobodne manjina ili različitosti ljudi- radi se samo o tome da li ćemo dozvoliti da 2 osobe istog spola nazivaju svoju zajednicu OBITELJ i time dobiju pravu na posvajanje djece. Ovaj referendum je samo i isključivo zbog djece koju će moći sutra posvojiti svatko tko po Ustavu dobije naziv na Obitelj. Slažem se sa svima vama koji se pitaju ŠTA JE SLIJEDEĆE? Sada su to 2 osobe istog spola, no u svijetu se već pokreću i daljnje inicijative manjina- brak sa 3 člana, pa zatim brak sa osobama mladjima od 18 godina. Zbog čega bi te manjine bile različite!? Zbog čega se i njima nebi dala mogućnost da budu obitelj!? Zašto bi njih diskriminirali!? Zašto da diskriminiramo ljubav i brak bližih rodjaka- bratića i sestrična, brata i sestre....!? Svatko od nas neka ima svoje mišljenje o tome i izjasni se na referendumu- TO JE DEMOKRACIJA!
    Upravo to, lijepo si to rekla!!!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne, to nije demokracija. To si ti sebe uvjerila da je to demokracija pa pod tom krinkom sudjelujes u ogranicavanju tudjih prava. Prava odraslih poslovno sposobnih osoba, kad si vec spomenula druge "manjine" :rolleyes: tj. maloljetnike.
    Posljednje uređivanje od Anci : 22.11.2013. at 23:40

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Znam na kaj ciljaš ali već sam nekaj ranije o tome...
    ne insinuiraj. ne ciljam ninašto, zanima me tvoj odgovor
    koja je svrha braka? možeš općenito, nevezano je li sklopljen pred matičarom ili svećenikom

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

radi se samo o tome da li ćemo dozvoliti da 2 osobe istog spola nazivaju svoju zajednicu OBITELJ i time dobiju pravu na posvajanje djece. Ovaj referendum je samo i isključivo zbog djece koju će moći sutra posvojiti svatko tko po Ustavu dobije naziv na Obitelj.
    koje veze ima OBITELJ s BRAKOM???
    i zašto onda pitanje nije to što si ti navela, nego definicija imenice brak?

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    Referendum, Željka Markić, Ivo Sanader, Nadan Vidošević, Darko Milinović, HDZ, Joe Šimunić, dvije kolone u Vukovaru, čirilica u Vukovaru, HAC, lopovluk, afere, homofobija, prepucavanje ministar zdravlja - liječnici dok pacijenti čekaju... ZAISTA ME STID ŠTO ŽIVIM U OVOJ DRŽAVI!!!!

PROTIV
    Iako kopamo rukama i nogama da odemo odavde, prije nego što odem izaći ću na referendum i glasati PROTIV! Jer danas-sutra, moja se djeca možda požele vratiti ovdje ( iako iz sadašnje perspektive, ne znam zašto bi ), a ja se nadam da će za 20 - 25 god, ovdje ipak biti bolje nego što je sad. Da se više neće živjeti u 90-ima, i da glavna tema neće biti domovinski rat i tko bi, a tko ne bi trebao biti u braku.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[QUOTE=dasha;2522616]
    Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda ti je jasno da je to zbog toga što izbjegavaš odgovor. Nema graničnih slučajeva, pitanje je vrlo "životno".[/QUOTE

Ne znam kako je taj čovjek stekao pravo brinuti se o djeci, a bake i dede? Ima graničnih slučajeva...iii najmanje sam za to da se djecu odvodi u insti...
    pa nije stekao pravo (zakonsko) jer to zakonom nije regulirano (još)
    a bake i dede... neki umrli, neki bolesni a neki ne žele čuti za unuke kad su potekli od "pedera"

i samo bih želio razjasniti, forum je mjesto gdje se mišljenja iznose i naravno, neki puta sudaraju. i sve je ok dok je to u pristojnom tonu. demokracija je da svatko ima pravo na svoje mišljenje i može ga kulturno iznijeti, bez da vrijeđa i omalovažava tuđe mišljenje.

vraćam se na temu. bojim se zabrinuta da si fulala poantu jer Ustav tom definicijom ne priječi da zakon koji je u pripremi omogući istospolnim parovima da posvajaju.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovo je topic o Dashi?
    Bojim se da PROTIVnici ne mogu "izaći na kraj" s ovom vrstom argumentacije, ja osobno ne bih ni pokušavala, ali svejedno lijepim dva light linka, za ZAovce, pa kud puklo:
    http://www.jutarnji.hr/strucnjaci-ra...ovima/1140413/
    http://referendumsko.info/

Ja sam baš večeras osvjestila koliko mi se jaaaako bljuje od svega, i ja bih u Kanadu. Zbilja mi je zlo da uopće moram ići (a ići ću) na jedan takav referendum, i bljuje mi se od općenite atmosfere oko svega toga.

I kad razmišljam bi li me bilo strah da mi djeca budu gay (a nemam nikakav drugi osjećaj, dvojbu, zebnju i sl. spram te mogućnosti), bit ću brutalna i reći da me više strah da u ovom društvu budu "luka ritz", tj. nisam sigurna je li za njih "bolje" da su gay ili da "slušaju rock".

Koliko se grozim stvari, spotova, izjava i sl. od strane organizatora inicijative; i koliko god s ogromnim simpatijama promatram sve moje glasne PROTIV-FB prijatelje koji se danima trude i viču o ljudskim pravima; istovremeno osjećam nelagodu i zbunjenost pred velikim brojem meni dragih ljudi koji o ovome šute. Tj. osjećaju nešto, ne vole toliko ni ove "medijske ZA", nemaju ružne komentare "to nije normalno, prirodno...", ali neće ni glasati protiv, neće ni izaći vjerojatno. Kao i svima nama, zlo im je od svega, ali njima ipak "nešto u toj priči oko gay pitanja nije ok". Rado bi se držali postrane, u razgovoru izbjegavaju, skreću temu, pa je meni neugodno... ja bih ih istovremeno htjela i razumijeti, ali ih i tući po glavi... Eto, tu je moj problem o "prihvaćanju različitosti". Ne znam kako da prihvatim da nekome nešto nije ok, kad to što im nije ok, zbilja nije ok . Tim više što se ne radi o nekoj "dashi ili željki", nego o meni bliskim i dragim ljudima.

Npr. čitam ovaj tekst i počne mi se sviđati. I onda mi se odjednom ne sviđa... a kako da tom drugom nacrtam zašto?
    http://www.bitno.net/vjera/pater-ike...tiv-sam-ovoga/

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

TO je demokracija. Pravo na iznošenje svoga mišljenja bez straha da ćeš zbog toga biti napadnut od agresivnih aktivista, bogatih homoseksualnih lobija, političara koji skupljanju političke poene ili ljudima koji jednostavno misle da djetetu ne trebaju otac i majka sa svojom prirodnom različitošću u odgoju i ljubavi.
    Pitam se tko je u slučaju referenduma napadnut i od koga, kome je cilj ozakonjenje diskriminacije građana tj. unošenje diskriminatornih odredbi u Ustav RH?
    Nisu li to isti oni ljudi koji su se prošle godine prijetili prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma po pitanju Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji i glasno i agresivno zastupali zabranu liječenja jedne dijagnoze koja se zove neplodnost, u javnosti poznati pod raznim imenima (Vigilare / HRAST / GROZD / Nepomireni / I-ja-sam-bio-embrij / U ime obitelji / nastavite niz).

Ovaj referendum nema veze sa osporavanjem slobodne manjina ili različitosti ljudi- radi se samo o tome da li ćemo dozvoliti da 2 osobe istog spola nazivaju svoju zajednicu OBITELJ i time dobiju pravu na posvajanje djece. Ovaj referendum je samo i isključivo zbog djece koju će moći sutra posvojiti svatko tko po Ustavu dobije naziv na Obitelj. Slažem se sa svima vama koji se pitaju ŠTA JE SLIJEDEĆE?
    Prije svega kršenja ljudskih prava drugih ljudi te podrivanja ustavnog poretka RH od strane političke grupacije koja svoju klerikalističku kampanju vodi agresivnim nasrtanjem na temeljna prava, kao što je pravo na jednakost svih ljudi, i to svima onima koji ne zadovoljavaju kriterije njihovog uskogrudnog svjetonazora.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala Bubilo Bubich
    http://www.bitno.net/vjera/pater-ike-manduric-glasam-za-a-protiv-sam-ovoga

Dovoljno je pročitati ovaj tekst i sve je rečeno. Bez ijedne uvrede, vrijedjanja i omalovažavanja, bez manipuliranja i izvrtanja tuđih riječi.
    Čisto i jednostavno. Hvala. Nadam se da se svi vidimo na referendumu i kažemo što mislimo. poštujte druge i poštujte demokraciju.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Drage moje suborke, kako se vi osjećate po ovom pitanju? Hoćete li vi kao različite podržati različitost ili ćete se praviti da vas referendum ne zanima… ili ćete možda podržati one koji nas ne podržavaju?
    I ponovo se vraćam na Mojcino pitanje koja je vrlo jasno uputila to pitanje ciljanoj grupaciji.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    I ponovo se vraćam na Mojcino pitanje koja je vrlo jasno uputila to pitanje ciljanoj grupaciji.
    Taj odgovor će dati na referendumu a ne na forumu na kojem se napadaju i vrijedjaju svi koji su ovdje manjina i misle različito!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Taj odgovor će dati na referendumu a ne na forumu na kojem se napadaju i vrijedjaju svi koji su ovdje manjina i misle različito!
    vidim da te uzrujalo što si na forumu u manjini i osjećaš se napadanom i izvrijeđanom. ružan feeling, zar ne?

a sad pokušaj bar na tren ući u kožu osobe koja je manjina u stvarnom životu, kao što je to npr. homo osoba u Hrvatskoj. koliko će ti onda to što si u manjini na jednoj forumskoj temi imati težinu? ili je ipak tako naporno i nemoguće bar na kratko ući u tuđe cipele....
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 23.11.2013. at 03:43

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Di su se to napadale i vrijeđale manjine/neistomišljenici?

Apropos Za i Protiv, meni su Zaovci fino začepili usta i rekli da je moj najveći problem logičke prirode, jer ne možeš takvu jednu stvar kao što je brak promatrati logički nego "psihološki".

Po meni sve su rekli, i time prestaje moj dijalog s njima. Ne može ja šumom on drumom.

Ono što me nervira je da svak misli da glasa za druge stvari-jedan protiv homića, jedan protiv posvajanja, jedan za obitelj. jedan za brak, jedan za crkveni brak.

Kupus. Bojim se da nam se ne piše dobro.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Apropos Za i Protiv, meni su Zaovci fino začepili usta i rekli da je moj najveći problem logičke prirode, jer ne možeš takvu jednu stvar kao što je brak promatrati logički nego "psihološki".

Po meni sve su rekli
    pogotovo su rekli da ne znaju ništa o psihologiji, koja, ne bi čovjek nikad reko, počiva na logici, statistici i računima

to je više ona argumentacija koju je proslavio komičar Colbert, da nije bitna istina koju spoznam mozgom, nego ono što osjećam unutra, "in my gut", a to je nazvao Truthiness

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Daddy hvala na priči.
    Da bi rekla kako završava, moram prvo reći kako traje, odnosno kako ja mislim da traje.

Tata samohrani roditelj živi s djecom i polako ih senzibilizira na to da postoje ljudi drukčije seksualne orijentacije, da postoje osobe koje vole i žene i muškarce, polako, kap po kap im daje do znanja da je i on jedan od njih, da to ne umanjuje njegovu ljubav prema njihovoj mami, prema njima. Kad djeci to sjedne na mjesto priča im o svom prijatelju, polako, kap po kap. Nježno, ne preko granica rasta njihovog razumijevanja. Ako shvati da je stavio kap previše, staje, pušta da se informacije slegnu, pa opet kap po kap, ne ugrožavajući svoj odnos s njima. Kad djeca prihvate ideju da tata ima prijatelja koji mu puno znači, upoznaje ih s njima i prijatelj moguće i doseli k njima.
    Žive u zajednici gdje je potpuno jasno tko je tata, a tko je prijatelj. Prijatelj ne uzima mamino mjesto u dječjim srcima, iako je uzeo mamino mjesto u tatinom krevetu. Prijatelj je prijatelj i tati i djeci. A kao odrasla osoba može i mora biti ona koja se brine za djecu jednako kao i tata. Kao što bi to učinila i baka da živi s njima,ili tatina sestra ili tatin brat.
    A kako priča završava...? Meni osobno, brak ne predstavlja nešto, pa mi nije bitno da se tata i prijatelj vjenčaju, ali voljela bi da imaju tu mogućnost. Jer preko nje prijatelj dobiva i zakonsku potvrdu svog statusa člana obitelji. Tad bi prijatelj mogao ostvariti sva ona prava o kojima je Shanti pričala.
    Ljubav prijatelja prema tati, sigurna sam, dovoljno je velika i za njegovu djecu. Kad nekog volimo bezuvjetno prihvaćamo i sve koje ta osoba voli. I sigurna sam da je brižan prema djeci. Kako će ga zvati, nije bitno vjerovatno imenom.

Ono što meni bitno je da se da prednost sadržaju, a ne formi. A zakon misli drugačije i zbog toga što je forma zakonu važna, a sadržaj srcu, treba naći način da način da osoba koja se s obitelji poveže srcem, a ne krvlju dobije i pravni način da bude dio obitelji.

I... postoji jedna forumašica koja ima sličnu priču, tu i tamo se javi na ireligioznom odgoju, nadam se da nas čita i da će se javiti. Sad kad je priča otišla izvan okvira mog pitanja suborkama.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pardon, sad vidim da sam pre općenito odgovorila na Daddyevo pitanje.

Da, tatin prijatelj je onaj koji je djeci najbliži i koji bi kao takav trebao imati sva prava da brine o djeci, da ih vodi u bolnicu, da brine o tati nakon povratka iz bolnice, da čini sve ono što bi bilo koji roditelj ili bilo koja odgovorna odrasla osoba koja bi se kao član kućanstva koja bi se našla u toj situaciji činila.
    Prijatelj je, samim time što su se dede i bake povukli, jedina osoba "od povjerenja" koju ta djeca imaju. On bi trebao dobiti punu podršku i države i obitelji u mogućnosti da se brine o djeci.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E da...
    Kad volimo volimo srcem i dušom.
    Kažemo: volim te svim srcem, svom dušom... Moja duša pati za tobom, moje srce će puknuti ako me ne voliš...
    Srce, duša, svodi se na isto... na neopipljivo.

Molila bi dashu i ostale vjernike koji prate ovaj topic da mi pojasne ima li duša spol.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 23.11.2013. at 08:10

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    jDruga pobornica ZA, kaže mi, da će u ime Crkve čuvati red na referendumu i da joj je dužnost po riječi Božjoj svakom usaditi odgovornost da ide na referendum i naravno kaže ZA.
    Uvijek sam se pitala odakle ljudima pravo govoriti u Božje ime, jer da stvarno i govore u Božje ime govorili bi jezikom ljubavi, poštovanja i tolerancije. Po meni je to Bog, a ne ono kakvim ga predstavlja Crkva i veliki Rvati katolici. Mislim stvarno, kad su to Boga pitali za mišljenje bilo o istospolnim brakovima bilo o medicinski potpomognutoj oplodnji, bilo o abortusu, kontracepciji...? A zanima me baš što im je rekao za pedofiliju u crkvenim redovima?
    I ovdje se puno puta postavilo pitanje što je sljedeće. Budući da je ista skupina ugroženih ljudi, nazovimo ih vjernika, koja se do nedavno bavila pokušajima zabrane MPO-a, tzv. hodajući embriji, pokrenula i ovaj referendum već vidim kako će se uskoro početi skupljati potpisi za zabranu abortusa, medicinski potpomognute oplodnje, kontracepcije... i svega onoga što dasha i njome slični smatraju da je kontra prirodnih zakona. Pa i svijetleći kip Gospe u Međugorju je kontra prirodnih zakona pa ipak mnogi misle da je to Božjih ruku djelo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •