Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ima li to dijete (koje će tvoj/moj sin homoseksualac usvojiti) pravo na izbor i koji bi njegov izbor bio?
    ma je li znaš koji bi mu izbor bio?
    da mu ne kamenuju i ne pljuju roditelja! to bi mu prvi izbor bio.
    a drugi maknuti se iz ove netolerantne države.

mi smo ti koji stvaramo atmosferu, uvjete i ozračje, mi kao društvo, draga krojačice.
    ono što mi kao društvo prihvaćamo ili ne prihvaćamo je ono s čime će se eventualno nositi jednog dana od homo posvojena djeca.
    a taj dan je tako daleko, kako vidim, da se zaista možemo bojati samo samih sebe.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma je li znaš koji bi mu izbor bio?
    da mu ne kamenuju i ne pljuju roditelja! to bi mu prvi izbor bio.
    a drugi maknuti se iz ove netolerantne države.

mi smo ti koji stvaramo atmosferu, uvjete i ozračje, mi kao društvo, draga krojačice.
    ono što mi kao društvo prihvaćamo ili ne prihvaćamo je ono s čime će se eventualno nositi jednog dana od homo posvojena djeca.
    a taj dan je tako daleko, kako vidim, da se zaista možemo bojati samo samih sebe.
    nisi se osvrnula na drugu moju rečenicu, a ona je sa ovom prvom čini cjelinu:
    I ima li to dijete (koje će tvoj/moj sin homoseksualac usvojiti) manje pravo na različitost u obitelji (muški i ženski uzor/neuzor), različit pogled na svijet (muški i ženski)
    nego je to imao tvoj/moj sin homoseksualac i nego smo imale ti i ja?

ne radi se ovdje o oduzimanju prava, već o zaštiti prava, i to djece.
    I to one koja trebaju najveću zaštitu društva - djeca bez roditelja.

Pričajmo malo o pravima djece.
    Zar je želja homo para ovdje najvažnija ili bi trebali razmišljati što je najbolje za dijete?

Hajdemo stvar pogledati iz ovog ugla: velika većina nas je (neki kraće, neki duže) imala i mamu i tatu, ili očuha i mamu, ili tatu i pomajku, ili
    djeda i baku, ili tetu i tetka, ili čak 2 oca i 2 majke,
    a sada neki od nas smatraju ispravnim da ona tamo neka druga djeca nemoraju imati mamu i tatu nego je bolje (ili jednako dobro) da imaju dvije mame ili dva tate.
    Možemo li mi, koji smo imali oca i majku uskratiti to pravo nekom drugom djetetu? Nije li to licemjerno?

Neki su od nas odrastali uz jednog roditelja, i taj se je roditelj možda istinski trudio i bio najbolji roditelj na svijetu, ali iz iskustva mogu reći da
    djeca bez jednog roditelja, odrasla uz samo jedan spol traže tu drugu figuru (mušku ili žensku) u nekim drugim osobama u svome životu.
    I ta potreba za istraživanjem/promatranjem odrasle osobe drugog spola nije uvjetovana odgojem ili zatucanošću već našom istinskom potrebom da doživimo tu drugu polovicu svijeta
    kroz tu jednu, neidealnu, osobu u našoj blizini.
    Pa zar se psiholozi/psihijatri nisu bavili onim fazama u razvoju djeteta kad se više vežemo za vlastiti spol, pa onda više za suprotan spol itd.?
    Zar itko tko je ostao/odrastao bez majke može reći: "ok. pa i nije mi puno falila"? Zar majku može zamijeniti ma kako nježna, dobra i plemenita muška osoba?

I sigurno bi neki homo parovi bili divni roditelji, u to sam sigurna, ali mislim da smo dužni djeci bez roditeljske skrbi pružiti okruženje najsličnije onom prirodnom.
    Npr. zna se da majka koja je posvojila dijete i nikada rodila može primjerice inducirati proizvodnju mlijeka i dojiti. Ovo je jedan primjer što npr. homo otac ne može.
    Sad se može reći da to i nije toliko bitno, a onda se na drugim mjestima dojenje smatra izuzetno bitnim itd.
    Zar majka koja je dojila x mjeseci ili godina sada odjednom smatra kako nekom drugom djetetu, baš i netreba takva ili slična prisnost djeteta sa ženskom osobom
    koja će mu zamijeniti majku i biti mu majkom do kraja života.
    Toliko na nekim drugim mjestima pričamo o svojim ženskim karakteristikama i specifičnostima, svojstvenim samo nama ženama, i njima se ponosimo, osjećamo naše majčinstvo kao neku uzvišenu stvar.
    Pa zar ona to nije? Zar se kroz nju ne ostvarujemo, ali se kroz nju ostvaruju i naša djeca kojoj ju pružamo. I na to imaju pravo sva djeca.

I ako je nešto diskriminirajuće onda je sigurno diskriminirajuće nekoga tko se izjasni da je Za to da se brak definira zajednicom muškarca i žene prejudicirano svrsta u nekoga tko je: za kamenovanje i pljuvanje gayeva, tko ne poštuje pripadnike LGBT zajednice kao osobe i tko im uskračuje ljudska prava.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    I ako je nešto diskriminirajuće onda je sigurno diskriminirajuće nekoga tko se izjasni da je Za to da se brak definira zajednicom muškarca i žene prejudicirano svrsta u nekoga tko je: za kamenovanje i pljuvanje gayeva, tko ne poštuje pripadnike LGBT zajednice kao osobe i tko im uskračuje ljudska prava.
    e sad, ja znam da bi i ti i dijana voljele da to nije tako.

ali jednostavno ne možeš onoj ani reći, - nedam ti pravo da ako tvoja partnerica nedajbože umre, da ti imaš pravo na obiteljsku mirovinu. i tvoja kćer. e, to ti nedam. al ću ti nositi vrećice s placa. i moja kćer će se igrati s tvojom.

druga stvar. ne možete poreći da su danas u hrvatskoj gej osobe meta predrasuda, zlostavljanja, kamenovanja (doslovnog), da su pljuvane. ne od vas, naravno. pa da zakon o istospolnim zajednicama uspije sva prava izjednačiti s pravima koje nam daje brak (što je vrlo teško, jer ima jako puno stvari koje zahtjevaju taj vjenčani list) , ja, koja smatram da su gej osobe u potpunosti jednako vrijedne, želim da imaju prava baš na građanski brak. ne na nekskvu zajednicu. nego na građanski brak, kao ja.

i znam da zakon ne može automatski sam po sebi ukloniti predrasude, stereotipe. no, smatram da on djeluje kao najbolji učitelj, postavlja neke javne norme koje polako postaju svakodnevica, svakodnevni život. i time štite ugrožene ljude od zlostavljanja.

uf, previše postova u ovoj raspravi, a premalo vremena

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

i znam da zakon ne može automatski sam po sebi ukloniti predrasude, stereotipe. no, smatram da on djeluje kao najbolji učitelj, postavlja neke javne norme koje polako postaju svakodnevica, svakodnevni život. i time štite ugrožene
    X.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e sad, ja znam da bi i ti i dijana voljele da to nije tako.

ali jednostavno ne možeš onoj ani reći, - nedam ti pravo da ako tvoja partnerica nedajbože umre, da ti imaš pravo na obiteljsku mirovinu. i tvoja kćer. e, to ti nedam. al ću ti nositi vrećice s placa. i moja kćer će se igrati s tvojom.

druga stvar. ne možete poreći da su danas u hrvatskoj gej osobe meta predrasuda, zlostavljanja, kamenovanja (doslovnog), da su pljuvane. ne od vas, naravno. pa da zakon o istospolnim zajednicama uspije sva prava izjednačiti s pravima koje nam daje brak (što je vrlo teško, jer ima jako puno stvari koje zahtjevaju taj vjenčani list) , ja, koja smatram da su gej osobe u potpunosti jednako vrijedne, želim da imaju prava baš na građanski brak. ne na nekskvu zajednicu. nego na građanski brak, kao ja.

i znam da zakon ne može automatski sam po sebi ukloniti predrasude, stereotipe. no, smatram da on djeluje kao najbolji učitelj, postavlja neke javne norme koje polako postaju svakodnevica, svakodnevni život. i time štite ugrožene ljude od zlostavljanja.

uf, previše postova u ovoj raspravi, a premalo vremena
    preskočila sam taj dio posta krojačice, ali potpisujem cvijetu. ne možeš reći da nekoga poštuješ i ne diskriminiraš, ali mu, eto, uskraćuješ određena prava koja ti imaš. jednostavno ne možeš. ili si pošten ili ***!
    Posljednje uređivanje od frka : 25.11.2013. at 14:58

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ha, tangerina, ne vjerujem da je itko neutralan ni u čemu, samo o nečemu možda nije razmišljao.
    ti tvoji poznati su se mogli poistovjetiti i s masom onih koji nisu bili u paradi, ali nisu gađali ni pljuvali, pa
    su se odlučili za paradu. nisu oni bili "neutralni" niti prije, to ni ne postoji.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    ha, tangerina, ne vjerujem da je itko neutralan ni u čemu, samo o nečemu možda nije razmišljao.
    ti tvoji poznati su se mogli poistovjetiti i s masom onih koji nisu bili u paradi, ali nisu gađali ni pljuvali, pa
    su se odlučili za paradu. nisu oni bili "neutralni" niti prije, to ni ne postoji.
    Pa možda stvarno prije nisu o tome ni razmišljali. Možda stvarno ne znaju koje sve zakonske zapreke stoje pred homo

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možda stvarno prije nisu o tome ni razmišljali. Možda stvarno ne znaju koje sve zakonske zapreke stoje pred homo
    Slučajno sam poslala prerano.
    Dakle, parade i služe da se pokaže koliko nas ima, s kojim se problemima borimo sl. A ne pokazati svijetu tko se s kim i kako seksa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •