Stranica 9 od 25 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ina33, thanx za pojašnjenje, al meni ovo nema veze jedno s drugim. Apsolutno nikakve.kao u prvom Mojcinom postu krenula od različitosti jer je jedina nosila naočale pa stigla do gejeva
    Ovo je i meni neobično, nosila sam jedina naočale, imala sam dvojicu tata (biološkog i očuha)= glasam protiv.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jer u zadnje vrijeme malo more forumašica se više ni ne usudi pisati, nit im se da
    kaže lili75 i ostane živa.
    da te sad pitam kako to znaš što bi mi rekla?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    [COLOR=#333330]
    Koliko u skladu mogu živjeti tri osobe koje su u seksualnom odnosu? Koliko tu može biti ljubomore, pa netko postane višak, pa se odseli, pa
    doseli netko drugi, ili dvojica..i svaki je djetetu otac. Ma super. Odlična podloga za razvoj djeteta.
    Sad izvlačim iz konteksta,ali zašto 3? Zašto netko kad pomisli na istospolnu zajednicu,odmah pomisli na hrpu muških (uglavnom) kak se valjaju po krevetu?I mjenjaju partnere svaki drugi tjedan.Naravno da to nije odlična podloga za razvoj djeteta.Fuj to.
    Halo,pa i ti parovi žive kao i ja,i oni plačaju režije,idu po špeceraja,žive...ne vrte se njihovi dani samo po krevetu i nastranom sexu,kak očito dosta njih zamišlja.
    Imala sam jedan dan na fejsu na sliki profila protiv.I nikad više pitanja u inbox nisam dobila.Jedna me i zvala da kak ja to mislim.S jednim poznanikom sam vodila raspravu od par dana na tu temu.
    Ima istospolnih parova u vezi koja traje duže od puno "normalnih" brakova.Osobno ne znam niti jednu,istina..ali čujem,i čitam,pa valjda onda i ima.Neznam.
    Samo znam da brak u kojem tata tuče mamu,mama vara tatu,varaju se međusobno,i sl...ta zajednica jest odlična podloga za razvoj djeteta?
    Svako malo osvane natpis u novinama,zanemarivali dijecu,izgladnjeli ih do smrti,otac zlostavljao kčerku...po čemu ti ljudi imaju više prava u ičijim očima,od jednog istospolnog para koji bi nekom siročiću pružio puno puno adekvatniji život,nego što bi ga imao inače..
    Zezali bi ga u školi?Bi,djeca odgajana po nadzorima ovog hrasta o kojem danas čitam..
    Mene su odgojili mama i tata,muško i žensko.Bilo nas je troje,mama nije radila i spadali smo pod siromašne.I uvijek me netko zezao i prozivao zbog činjenice da sam npr. bila jedna od onih koja nije išla na sve izlete..jedna od onih koje je učiteljica izdvojila na nastavi kad bi došla kakva pomoć u obliku jakne,čizme,za djecu iz obitelji s troje i više djece...a oni koji su me zezali i maltretirali,bili su klinci iz dobrostoječih obitelji,klinci koji nisu znali za "nemam",klinci čiji roditelji nisu imali problema koje su imali moji.I zato ne krivim klince.Ne znaju za drugo.
    I zato glasam PROTIV.
    PROTIV bilo kakve diskriminacije sam.
    Več sam negdje rekla..dođem kod ginića i čujem kak sestra viče po čekaonici za bakicama koje su prolazile,da el su za ped...,ak nisu nek potpišu.Dođem u ambulantu i sestra mi turne penkalo u ruke da potpišem.Pitam o čemu se radi,veli ona pa ovo kaj se oču istospolni ženiti.Ja gledam,ne vjerujem načinu na koji ona to skuplja.I velim ne bih hvala.Ona raširi oči,ne vjerujuči i pita pa zašto.E pa zato jer nemam ništa protiv istospolnih brakova.I ftruc neču zbog načina na koji skupljaju te potpise.
    Gledala sam Otvoreno kad je gostovala Markićka,pa ta žena ni na jedno,nekoliko puta postavljano pitanje nije odgovorila konkretno..sve neki diplomatski,politički ko po špranci odgovori....i stalno vrti jedno te isto.Ma katastrofa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A pada mi na pamet i jedna druga koja počinje "ne osuđujem ja čovjeka, nego itd.", ali nećemo... pokušavam malo humora ubaciti...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vertex, pricekaj sljedeci referendum.
    onda cemo mozda saznati, da i to kako se seksamo utjece ne samo na nasu djecu, nego i na drustvo i svemir opcenito.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zašto mi ni jedna tri osobe koje su ZA, a kojima sam postavila isto pitanje "poznajete li bar jednu osobu homoseksualne orijentacije" nije odgovorila?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 25.11.2013. at 14:22

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja bih samo nesto rekla Dijani - naravno da se ne radi o seksu, nego o ljubavi. Seks dođe kao posljedica iste. Kao kod heteroseksualne, tako i kod homoseksualne populacije.

Imam nekoliko prijatelja homoseksualne orijentacije, nekih vrlo bliskih. Nikom ama bas nimalo nije stalo do braka. A ako budu htjeli imati djece, postoji milijardu nacina da do njih dođu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam, za mene je gay parada parada istospolnog seksa, ok, ako njih pitaš, u svrhu zadobivanja legitimnosti.
    Ali kojima je to ok, njih ni
    ne treba pridobivati, a kojima nije, neće bome ni nakon parade promijeniti mišljenje, naprotiv.
    U čemu je onda svrha gay parade? Ja je ne razumijem.

tangerina, pa i jest implikacija svaki put kad se u javnosti poljubiš s mužem, zgrabiš za dupe, da, ovo je osoba s kojom se ja seksam.

Šta je tu čudno?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam, za mene je gay parada parada istospolnog seksa, ok, ako njih pitaš, u svrhu zadobivanja legitimnosti.
    Nije, to je borba da se prizna njihov spolni identitet, tj. da se zbog svoje spolne orijentacije ne moraju sramiti. Ovaj OK, itd. je sukus toga, a tvoje je doživljaj da paradiraju istospolni seks. Mislim, ono - ne seksaju se na gej paradi, nego hodaju. Ti ih vidiš da se seksaju (ono što zamišljaš nije bitno, mogao bi netko i kod hetero poljubca zamišljat više i prije je, prije je to vjerojatno bilo nepoćudno).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 14:50

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I uopće, sve više mislim da je katolička crkva stvarno opsjednuta seksom. Seks je važan dio veze i braka, ali ima barem još nekoliko ravnopravnih sastojaka. Definitivno nisam ušla u brak da bih se seksala, do seksa sam mogla i mogu doć na puno jednostavniji način.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    I uopće, sve više mislim da je katolička crkva stvarno opsjednuta seksom.
    Neki su se čak promaknuli i u prave seksualne eksperte.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...5/Default.aspx

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa Dijana, tako možeš reći da svaki par na vjenčanju izlaže "evo ovo je osoba s kojom se ja seksam", i kada se poljube u javnosti, zgrabe za dupe, drže za ruke..

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

frka, sori.
    Ma znam ja frka, da ne dijeli moje mišljenje ni APA, ni mnoge druge organizacije, ja sam čini mi se ona vrsta koja nestaje, ne trebate previše brinuti,
    po svemu sudeći doći će do onoga što želite, možda ne brzo kako bi vi to htjeli, ali ide k tome.

Vjerojatno ću u dogledno vrijeme ja biti progonjena manjina, doduše, samo zbog mišljenja, jer ništa drugo mi se neće moći pripisati.

Ne mislim da rastaču, ali ne mislim (koliko je do mene) dati jednaku legalnost istospolnoj vezi kao raznospolnoj. A da ima jako puno homoseksualaca
    možda bih mislila i da rastaču, ali to bi bio moj problem.
    Netko će to zvati "životom u rupi". Ne znam što bih na to rekla. Ako sam krivo procijenila, osjetila, razmislila, vjerujem da ima
    Boga, pa doći ću na sud, tko zna, možda mi se i to pridoda kao grijeh.
    Ja uopće ne govorim s neke "superiorne" pozicije, mene je isto nekako strah vlastitog mišljenja, ali eto, takvo je kakvo je.
    hebi ga, Dijana, stvarno ne znam što bih ti na ovo odgovorila. kad si svjestan da je svijet u kojem živiš evoluirao s točke "ropstvo je super" u "ropstvo je strahota", "žene su manje vrijedne" u "žene su jednako vrijedne", "gay je psiho bolest" u "gay is ok i definitivno nije DSM dijagnoza", a ne prihvaćaš bilo koju od navedenih i mnogih nenavedenih stavki, ne znam što reći. ne misliš li da je taj strah od vlastitog mišljenja ipak neki pokazatelj? oprosti što ulazim u intimu. imam nekoliko slučajeva u bliskoj okolini za koje odgovorno tvrdim da osjećaju da tu nešto ne štima, ali strašno im je teško othrvati se onome što su im sustavno prenosili njihovi bližnji. ali rekla bih baš tako kako ti za sebe kažeš - strah ih je vlastitog mišljenja i to je meni pokazatelj da ipak osjećaju da ta "evolucija" nije bezrazložna. tebe naravno ne znam niti mogu znati kakav je bio tvoj put koji je rezultirao takvim stavovima, ali za ove svoje znam i ipak vidim kako se ta lampica kod njih polako pali, a taj strah od vlastitog mišljenja bio je pokretač svega. nije da su sad zagovaratelji gay prava, daleko od toga, ali ipak nastupaju promjene upravo zato jer im taj strah signalizira da nešto nije ok. rekla bih da je to savjest, a kod dobrih ljudi ona uvijek šalje bar neke sitne signale. mada razumijem da se jako teško oduprijeti onome s čime živiš čitav svoj život - dobro to vidim u okolini i ni to ne osuđujem. samo nekako blago nastojim dati razloga da se upali još koja lampica.

ali, ajme, što ti je sad trebalo ovo oko seksa? kako gayjevi na paradi izlažu svoje seksanje čitavom svijetu? znači izlažemo ga i ti i ja svaki put kad s muževima prošećemo ulicom? sad ih baš stavljaš "u rupu". baš tužno...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vertex, napisala si ovo:
    Thanks, sasa. Ja se bezveze uvalila u besmislicu.

ali i ovo

Ja mislim sve isto kao ina...uz ono što sam prije napisala, pa me uvuklo u neku čudnovatu raspravu: na zapadu težimo vezama iz ljubavi, a to je i s dvoje dovoljno komplicirano i sumnjam da će se...

A ja sam se referirala na ovo drugo, zar ne. Ne lažem ništa.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

krojacica, mislim da mi ti sad vjerojatno mozes odgovoriti na pitanje, kako bi ti sad postupila u situaciji gledano iz tvoje pozicije.

ana ima dvoje djece. muz je umro. (rastali se) ona se zaljubila u visnju i poceli su zivjeti zajedno.
    sto cemo sad? ostaju li tu djeca zivjeti sa njih dvije?
    mozemo li mi asd toj djeci uskratiti oca?
    ili da uzmemo djecu i damo je hetro posvojiteljima / udomiteljima?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    krojacica, mislim da mi ti sad vjerojatno mozes odgovoriti na pitanje, kako bi ti sad postupila u situaciji gledano iz tvoje pozicije.

ana ima dvoje djece. muz je umro. (rastali se) ona se zaljubila u visnju i poceli su zivjeti zajedno.
    sto cemo sad? ostaju li tu djeca zivjeti sa njih dvije?
    mozemo li mi asd toj djeci uskratiti oca?
    ili da uzmemo djecu i damo je hetro posvojiteljima / udomiteljima?
    Vjerojatno znaš da pored jednog (a kamoli dvoje) živih roditelja koji imaju roditeljska prava djeca nikako nejdu posvojitejima/udomiteljima.

I vjerojatno znaš da ova priča nema veze s onim što sam ja pitala, već skrećeš fokus s mog pitanja o djeci bez roditeljske skrbi, na koji neznaš odgovor.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno znaš da pored jednog (a kamoli dvoje) živih roditelja koji imaju roditeljska prava djeca nikako nejdu posvojitejima/udomiteljima.

I vjerojatno znaš da ova priča nema veze s onim što sam ja pitala, već skrećeš fokus s mog pitanja o djeci bez roditeljske skrbi, na koji neznaš odgovor.
    ja nisam pitala kamo oni idu.
    pitala sam tebe, posto smatras da djetetu ne smijmo uskratiti majku i oca, da li smatras da je u redu da ta djeca zive sa dvije majke/zene, jer im bioloska majka ana svojom odlukom da zivi sa zenom visnjom, a ne sa novim muskarcem perom (recimo da je bioloski otac umro) "uskracuje" musku osobu kao drugog roditelja.
    dakle ne pitam za zakone, pitam za tvoje misljenje.
    u smislu:
    da li ti mislis da bi to ana trebala smjeti napraviti.

pa ako mislis da bi ana to smjela napraviti, zasto onda neki recimo homo par koji odgovara svim kriterijima posvojenja, ne bi trebao smijeti dati zahtjev za posvojenjem?

zatim:
    ako neki homo par potpise kod javnog biljeznika da nema namjeru imati/posvojiti djecu, da li onda smiju uci u bracnu zajednicu?

ja oprosti, iz tvog posta nisam razumijela sto si pitala, pa ako moze ponovi pitanje.

sto se tice djece bez roditeljske skrbi, ne znam od kud zakljucujes, da ja ne znam odgovor. ako je pitanje sto s njima, evo odgovora:
    po mom misljenju djeci bez roditeljske skrbi, treba sto prije omoguciti posvojenje najadekvatnije obitelji, ukljucujuci i istospolne obitelji.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A majko moja, to što sam napisala me uvuklo.
    edit: Dijana, meni nije nikakav problem preuzet odgovornost za svoje forumske p.zdarije. Tražiš nešto čega nema.
    Posljednje uređivanje od vertex : 25.11.2013. at 14:36

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A majko moja, to što sam napisala me uvuklo.
    edit: Dijana, meni nije nikakav problem preuzet odgovornost za svoje forumske p.zdarije. Tražiš nešto čega nema.
    vertex, sori, nekad sam picajzla , ok.
    ja ne dam doma reći, palo mi je, sori nije ti palo, nego si bacila/bacio . ono, ko da nisi u kontroli svojih postupaka, svojih ruku, nogu,..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gay parada je u svrhu 'nek se vidi da nas ima', i tu svrhu jako dobro ispunjava.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Svrha gay parade je da ukaze drustvu na svoje postojanje i da traži ista prava.
    Da radnici nisu nekoc izasli na ulice danas ne bismo imali ni sindikate ni mirovine ni godisnje.
    Da sufražetkinje nisu izašle na ulice danas žene ne bi imale pravo glasa.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

krojačice, evo baš sam neki dan slušala psihologicu kako priča o važnosti M/Ž modela za djecu. i reče žena kako dijete ne mora imati oba modela kod kuće jer nije izolirano od ostatka društva i itekako dobiva uvid u model koji doma nije prisutan.
    dijete ima pravo na sigurnost, ljubav, toplinu, brigu itd. i mora se osigurati da to i dobije. sad da li je to u homo, hetero, baka i tetka, stric i ujak, dida i tetka... okružju nije bitno. problem nije u homo roditeljima već u homofobnom društvu koje bi tu djecu i roditelje im osuđivalo i maltretiralo. normalni roditelji bilo koje seksualne orijentacije ne mogu negativno utjecati na razvoj djece. zato je potrebno mijenjati društvo, što nažalost ide puževim korakom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Oprostite, nije mi to usporedivo s radničkim pravima i pravom glasa.
    Nitko zbog gay parade
    neće promijeniti svoje mišljenje. Ta parada je sama sebi i onima koji je podržavaju cilj.
    Ljudi mijenjaju mišljenja zbog drugih stvari, ali zbog parade ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nitko zbog gay parade
    neće promijeniti svoje mišljenje. Ta parada je sama sebi i onima koji je podržavaju cilj.

To je apsolutno usporedivo i ljudi mijenjaju mišljenje zbog, uključivo, i parada - štrajk, parade, sve je to ista forma.

Ali, ljudi najviše promijene mišljenje kad si dozvole vidjeti drugačije (a ne boraviti u svijetu zamišljaja i svojim tvrdim stavom onemogućiti sebi da vidi drugačije - govorim to jer vjerojatno svako od nas u svom životu zna osobu koja je gej, samo što tvrdima to ta osoba neće reći, jer je "u svojoj rupi". Kao što i svako zna neplodni par - jednostavno, previše ih je, i to su statističke vjerojatnosti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 14:51

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nitko zbog gay parade
    Kako ne bi bilo usporedivo?
    Pogotovo sa demonstracijama za ženska prava, primjerice? Kome su one služile? Tko je zbog njih mijenjao mišljenje, kako i zašto?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nitko zbog gay parade
    Dijelom se i slažem s tobom znam nekoliko ljudi koji su promijenili mišljenje, ali ne radi parade, nego radi onog napada na paradu u Splitu prije 2ipo godine. Do tada su bili neutralni po tom pitanju, nisu imali nikakvo mišljenje o homoseksualcima, ali kad su vidili onaj barbarski napad puko im je film. Iduće godine ih vidila na paradi

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

parada je prvi korak, onoga sto je prima rekla:
    u ormaru je guzva, puno nas je, ja izlazim.
    onda se netko ohrabri i ako je javna licnost kaze to (recimo jedan od najpoularnijh voditelja u austriji), ili ako je obican covjek, naprosto se odazove tvom pozivu na pice, veceru sto vec:
    i kaze, evo to je moj decko/cura.
    pa vi sjedite, jedete, pricate...
    i nakon nekog vremena oni vise nemaju ni rogove, ni repove, nisu cudnovati kljunasi. i otkrijes da su ti simpaticni ili nesimpaticne, ne zato jer se seksaju sa istospolnim partnerom, nego jer su duhoviti, dragi, pametni..itd. ili te nerviraju jer su aroganti, dosadni ili ovo il ono.
    ljudi su, naprosto ljudi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

parada je prvi korak, onoga sto je prima rekla:
    u ormaru je guzva, puno nas je, ja izlazim.
    onda se netko ohrabri i ako je javna licnost kaze to (recimo jedan od najpoularnijh voditelja u austriji), ili ako je obican covjek, naprosto se odazove tvom pozivu na pice, veceru sto vec:
    i kaze, evo to je moj decko/cura.
    pa vi sjedite, jedete, pricate...
    i nakon nekog vremena oni vise nemaju ni rogove, ni repove, nisu cudnovati kljunasi. i otkrijes da su ti simpaticni ili nesimpaticne, ne zato jer se seksaju sa istospolnim partnerom, nego jer su duhoviti, dragi, pametni..itd. ili te nerviraju jer su aroganti, dosadni ili ovo il ono.
    ljudi su, naprosto ljudi.
    X. A to kako se seksaju, jel' isto kao ti ili drugačije, konačno i tebi postane nevažno, kao što je i njima, a prava su dobili.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 14:56

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta, što se mene tiče, ja im dam i pravo na obiteljsku mirovinu (a šta nije to predviđeno i Zakonom o životnom partnerstvu, nije li?).

A ovaj drugi dio posta..ha, pa naravno da bih htjela da nema seljačina koji gađaju gejeve kamenjem, pljuju ili čak i komentiraju.

S druge strane, ne priželjkujem legalizaciju istospolnih brakova, protiv sam. No, ono što bi sigurno pomoglo, i što stoposto
    podržavam, su oštre kazne protiv nasilnika, i zatvorske i novčane.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ajmo redom
    Hajdemo stvar pogledati iz ovog ugla: velika većina nas je (neki kraće, neki duže) imala i mamu i tatu, ili očuha i mamu, ili tatu i pomajku, ili
    djeda i baku, ili tetu i tetka, ili čak 2 oca i 2 majke,
    a sada neki od nas smatraju ispravnim da ona tamo neka druga djeca nemoraju imati mamu i tatu nego je bolje (ili jednako dobro) da imaju dvije mame ili dva tate.
    Možemo li mi, koji smo imali oca i majku uskratiti to pravo nekom drugom djetetu? Nije li to licemjerno?
    kao prvo, tko to kaže da smo mi svi imali i majku i oca? u startu krivo pretpostavljaš.
    napravili nas jesu muškarac i žena, ali to nikako ne znači da su nam oni majka i otac.
    biti majka ili otac podrazumijeva širu kompetenciju od biološkog roditeljstva koje nije automatski kvalifikacija za biti normalna majka ili otac. onako, uobičajeno brižna, skrbna, normalna.
    to što je tebi uz tvoju majku i tvog oca, odnosno roditelje koji su te odgojili bilo dobro, ne znači da je svoj djeci na ovom svijetu uz njihove biološke roditelje dobro.
    mislim da nam je svima jasno što jednom djetetu treba da bi odraslo u zdravu osobu.
    zato ti se na taj dio posta nisam osvrnula jer nemam zašto, nije mi to fora jer sam to prerasla. naime, prije par godina sam razmišljala slično tako kako pišeš.
    dapače, razmišljam si nekidan kako bih svoju djecu bez 5 minuta razmišljanja dala gay nećaku, a hetero nećaku i njegovoj ženi bih zakonski unaprijed uskratila iti mogućnost da do toga dođe!
    I ako je nešto diskriminirajuće onda je sigurno diskriminirajuće nekoga tko se izjasni da je Za to da se brak definira zajednicom muškarca i žene prejudicirano svrsta u nekoga tko je: za kamenovanje i pljuvanje gayeva, tko ne poštuje pripadnike LGBT zajednice kao osobe i tko im uskračuje ljudska prava.
    je li da ne treba skakati pred rudo?
    eto vidiš, ni meni nije jasno čemu ovaj referendum? da se nečemu u budućnosti eventualno doskoči?
    ma daj, molim te, pričaš o ovome svemu (istina, fino i pristojno ) kao da gayevi najnormalnije žive na našim ulicama i samo im fali ta komponenta roditelsjtva, pa sad malo i to došlo na red.
    a inače, sve je civilizirano i ok. u nekoj dalekoj prošlosti smo ih gađali kamenjem i cipelarili.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

aha, ovdje preciziraš kome je pitanje postavljeno:
    Možemo li mi, koji smo imali oca i majku uskratiti to pravo nekom drugom djetetu?
    svejedno. kao da se pita samo nas, a druge koji nisu odrastali uz oca i majku, njih se ne pita.
    osim toga, nisam fulala niti ako se pita samo nas, "uzvišene": puno nas je odraslo u nenormalnim uvjetima uz naše očeve i majke.
    ali neka je spolna zastupljenost fifti-fifti, to je važno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko što kaže i u pozivu na koncert TBF-a "samo ja znam koja je moja obitelj". A isto bi se onda moglo pitati sve koji se rastavljaju itd. Npr., za ženu ili muškarca koji planiraju razvod, mogao bi netko pitati (ako su iz obitelji koja se nije rastavila) "odakle tebi pravo da se rastaješ i uskraćuješ". To se prilično obilo o glavu, ako se dobro sjećam, Kosorici prilikom MPO-a. A Petir isto... odakle joj pravo da ne rodi djecu i uskrati svoju nerođenu djecu majke. Ako idemo do montipajtonovskog apsurda. To je faličan argument. Isti kao i "ćaća"/geni argument.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 15:29

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

krojacica u tom nizu na pocetku posta, vidim sad, nabrojala i tetku i tetka, sve onako u xy paru, ali nikako da se omakne, samo majku, ili samo oca.
    ja nekako kad se osvrnem ne poznam nikog odralsog kod tetke i tetka, ali dosta njih, odraslo samo sa majkom, i dvoje odraslih samo sa tatom. (bioloske mame i tate dali petama vjetra)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

krojacica u tom nizu na pocetku posta, vidim sad, nabrojala i tetku i tetka, sve onako u xy paru, ali nikako da se omakne, samo majku, ili samo oca.
    ja nekako kad se osvrnem ne poznam nikog odralsog kod tetke i tetka, ali dosta njih, odraslo samo sa majkom, i dvoje odraslih samo sa tatom. (bioloske mame i tate dali petama vjetra)
    ok. vidim da seciraš moj post, a neke djelove preskačeš, pa da iskopiram što sam već napisala kao odgovor na tvoje pitanje ,a to je osobno iskustvo iz jednoroditeljske obitelji:

Neki su od nas odrastali uz jednog roditelja, i taj se je roditelj možda istinski trudio i bio najbolji roditelj na svijetu, ali iz iskustva mogu reći da
    djeca bez jednog roditelja, odrasla uz samo jedan spol traže tu drugu figuru (mušku ili žensku) u nekim drugim osobama u svome životu.
    I ta potreba za istraživanjem/promatranjem odrasle osobe drugog spola nije uvjetovana odgojem ili zatucanošću već našom istinskom potrebom da doživimo tu drugu polovicu svijeta
    kroz tu jednu, neidealnu, osobu u našoj blizini.
    Pa zar se psiholozi/psihijatri nisu bavili onim fazama u razvoju djeteta kad se više vežemo za vlastiti spol, pa onda više za suprotan spol itd.?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    ok. vidim da seciraš moj post, a neke djelove preskačeš, pa da iskopiram što sam već napisala kao odgovor na tvoje pitanje ,a to je osobno iskustvo iz jednoroditeljske obitelji:

Neki su od nas odrastali uz jednog roditelja, i taj se je roditelj možda istinski trudio i bio najbolji roditelj na svijetu, ali iz iskustva mogu reći da
    djeca bez jednog roditelja, odrasla uz samo jedan spol traže tu drugu figuru (mušku ili žensku) u nekim drugim osobama u svome životu.
    I ta potreba za istraživanjem/promatranjem odrasle osobe drugog spola nije uvjetovana odgojem ili zatucanošću već našom istinskom potrebom da doživimo tu drugu polovicu svijeta
    kroz tu jednu, neidealnu, osobu u našoj blizini.
    Pa zar se psiholozi/psihijatri nisu bavili onim fazama u razvoju djeteta kad se više vežemo za vlastiti spol, pa onda više za suprotan spol itd.?

I gore je bilo linkano kako su psiholozi također rekli da obilje osoba suprotnog spola vidimo onog trena kad pređemo vrata, hoću reći, ne postoji trajni rez zato što je netko odrastao u jednoroditeljskoj obitelji, npr., ako je ta obitelj bila funkcionalna, pa ulogu možda preuzme stric itd..

Hoću ti reći - to je tvoje iskustvo i ti si to tako. Netko drugi, npr., možda i ne traži takvu rolu, recimo, imam jednu prijateljicu koja je baš rekla to je to i ništa mi ne fali (u konkretnom primjeru je odrastala s bakom).

Onda, recimo, jedinci, netko će ti reći da je cijeli život želio brata/sestru, a netko da mu je baš to OK. Psiholozi će vjerojatno reći da nije ključno jedinac ili višečlana nego da je funkcionalno.

Ne sporim tvoje iskustvo, ali dozvoli da nije univerzalno, a možda čak ni većinsko, i počuj i drugačija tumačenja psihologa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 16:38

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo sam napisala jer mislim da ste razapeli dijanu i krojačicu samo zato što imaju drugačije mišljenje različito od vašeg (očito nemaju ni PRAVO na mišljenje).

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lili, kajjaznam, ne mislim da su me razapeli. one prije cure što su bile za mislim da jesu razapeli,
    ali ja se baš i ne dam lako razapeti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Svi imaju pravo na različita mišljenja, kao i oko MPO, što se mene tiče može bit 5 mlijuna mišljenja. Ali, čim to ulazi u zakon ekstremno mi je bitno. Ko što mi je i bilo bitno što u MPO-u piše u zakonu, a bilo mi je indiferentno što o tome misli ko god. I razapinjanje je zapravo ovo što ulazi u zakon, a mišljenja su... mišljenja.

Tako vjerojatno misle i ovi u čijim se gradovima održava pride da homoseksualci njih napadaju, a ne obrnuto.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

to mi fakat nije ni približno isto.

A dijana svaka ti čast da se usudiš uopće reći nešto nije IN na tom mjestu na forumu jer u zadnje vrijeme malo more forumašica se više ni ne usudi pisati, nit im se da. cure pišu na pp. Žao mi je da se to događa s našom Rodom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to mi fakat nije ni približno isto.

A dijana svaka ti čast da se usudiš uopće reći nešto nije IN na tom mjestu na forumu jer u zadnje vrijeme malo more forumašica se više ni ne usudi pisati, nit im se da. cure pišu na pp. Žao mi je da se to događa s našom Rodom.

oduvijek je toga bilo
    na svakoj temi
    pa čak i na receptima

tako da nemaš brige

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    oduvijek je toga bilo
    na svakoj temi
    pa čak i na receptima

tako da nemaš brige
    Ipak ne bih rekla da je tako...etiketa kad se izjasniš do kraja npr. ovako kao ja je vrlo ružna..ne mora se ni izgovorit, ja
    znam da je ima..
    Rijetko ko će na to pristati..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ipak ne bih rekla da je tako...etiketa kad se izjasniš do kraja npr. ovako kao ja je vrlo ružna..ne mora se ni izgovorit, ja
    znam da je ima..
    Rijetko ko će na to pristati..
    I ja sam se osjećala kao "crna ovca" nakon jedne mise na kojoj su se skupljali potpisi za ovaj referendum... moje poznanice sz nas pozivale da idemo potpisati na što smo ja i moj muž rekli da mi to ne želimo. Gledali su nas kao da smo pali s oblaka i onda kad smo objasnili svoje stajalište još su nas malo čudnije gledali i ušli smo s njima u raspravu jer valjda smo bili jedini nakon te mise koji razmišljaju drugačije od ostalih.
    I zaboli me dupe što smo bili jedini kontra struje glavno da znam zašto tako mislim i osjećam a hoće li se to drugima svidjeti ili neće njihova je stvar!
    A ovi koji pišu poskrivečki jer se ne usude reći što misle čak ni na forumu (što je daleko lakše nego uživo) šta da im sad radimo prestanemo pisati da bi se oni osjećali sigurnijima u sebe?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A dijana svaka ti čast da se usudiš uopće reći nešto nije IN na tom mjestu na forumu jer u zadnje vrijeme malo more forumašica se više ni ne usudi pisati, nit im se da. cure pišu na pp.
    pp velis? i mislis da je razlog to, sto se mi ovako zustro raspravljamo?
    da pp je lagodna varijanta. kao i anonimna prepiska po portalima

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lili75 što ti misliš da je forumska rasprava?
    raspravljamo i nikoga ne prisiljavamo da u raspravi traje.
    gdje ti vidiš nepoštivanje?
    kao što je već masu puta rečeno, nama će iza nedjelje osvanuti jedan uobičajeni ponedjeljak.
    onima kojima neće ili koji su bili u sličnoj poziciji normalno da ne doživljavaju ovakvu raspravu kao ti i da su puno gorljiviji u traženju odgovoru i u davanju argumenata.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lili, a meni je skroz povezano, i upoće taj fokus na to jel' se neko seska ovako ili onako, mi je doslovno isti kao i fokus na neplodnost, i crvenu boju kose.

A da nisam sama u doživljaju, potvrđuje i današnji press aktivista protiv inicijative obitelji (Mirjana Krizmanić, psihologinja):

"Trenutak je da svi iziđemo na referendum, jer oni koji su protiv će izići... Ako prođe referendum, stavit ćemo si štrik oko vrata jer su se već spominjala djeca samohranih roditelja, a onda će doći na red djeca nevjenčanih, debelih, crvenokosih", predviđa psihologinja Mirjana Krizmanić."

Ognjen Kraus, predsjednik židovske općine ZG (slučajno se aktivirao baš Židov, kao što bi neki "prirodnjak" pitao):
    "Svi ti događaji zabrinjavaju nas manjine, jer nema adekvatne reakcije vlasti... Prije 70 do 80 godina zbog istog slučaja nereagiranja na referendum prvo su na red došli homoseksualci, pa Židovi, a znamo kako je to završilo", izjavio je Kraus. Podsjetio je da je tada na referendum izašlo 16 posto birača, dok su ostali Nijemci smatrali da ih se to ne tiče."
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 16:03

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i lili25 sto je tvoj konstruktivni doprinos? tko koga ovdje proglasava primitivnim?
    dijana na ovom topiku jest relativno usamljena sa svojim misljenjem (ali mislim da na forumu nije). i cini mi se da se trudimo, da joj ne bude nelagodno.

sto se tice, da li si dobro procitala sto si poboldala:
    nije li bit demokracije volja vecine naroda?
    nije, odnosno to nikako nije iskljuciva bit.
    predlazem ti, kao i ivani da krenete sa wikipedijom.

dijete mi sada u skoli ima temu inspiriranu recenicom obame iz govora u egiptu:
    Wahlen allein machen noch keine Demokratie / democracy is about more than elections
    vrlo poucno stivo.
    Posljednje uređivanje od seni : 25.11.2013. at 16:09

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

krojačice, vidim da i ti preskačeš postove - napisah ti što psihologija kaže o M/Ž modelima i njihovim važnostima kod razvoja djece (dijete ne živi izolirano od društva i itekako upoznaje model koji doma nedostaje).

lili, i ti selektivno čitaš. velika je razlika između diskriminacije i osuđivanja nekoga zbog pripadnosti nekoj manjini i osuđivanja netolerancije prema manjinama.
    Posljednje uređivanje od frka : 25.11.2013. at 16:42

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

krojachice i ja sam odrastala bez jednog roditelja u ranoj fazi pa smatram da sam odrasla u normalnu i zdravu ličnost, ženski model mi je recimo bila baka, i koliko drugih osoba na ovoj kugli ima isti problem recimo?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

razumijem sto si napisala.
    no koliko je tvoje iskustvo mjerilo necega?
    i sto je zakljucak?

a. to je zivot, koji nije dijagram, nego pretakajuce polje, u kojem elementi ne djeluju zasebno, nego u raznim sinergijama. pri tome prisutnost raznospolnoih roditelja nikako nije garancija sretnog djetinstva.
    s tim se valjda slazemo? to vidimo svaki dan oko sebe, a nesto smo valjda i knjiga procitali.
    b. da su tu osobu drugog spola nasli u blizoj ili siroj okolini. i u prosjeku gledano su izrasli u prosjecno normalne, sretne, ljude
    ili je zakljucak:
    c. dozivotno su hendikepirani, jer to nije dostatno. zbog toga su prosjecno gledano nedostatni, nepravi, neuspijeli ljudi

pa ako je odgovor a ili b. hm. ok.
    ako je odgovor c, sta sad da napravimo?
    ostavimo sve kako je, jer je zivot cupav i dlakav?
    ili?
    donesemo zakone koji svakom djetetu bez wenn i aber omogucuje dvospolne roditeljske figure?
    te kako cemo te zakone provoditi?

i uz to moje pitanje nije bilo da li ti mislis da li je dijete uskraceno, ako nema jednog roditelja.

ono je bilo da li ana izborom visnje a ne pere za zivotnog partnera smije "uskratiti " svom vec postojecem djetetu musku figuru?
    te novo pitanje:
    da li se petra smije rastaviti od partnera, jer je brak postao nepodnosljiv, jer time uskracuje djetetu musku figuru?

Stranica 9 od 25 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •