Mojca, krasan post!
Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta. A netko će ih osuđivati. I to sve po redu - susjed će mi poprijeko gledati kćer jer IVF beba, bratić poprijeko gleda mene jer sam dijete iz miješanog braka, očeva obitelj poprijeko gleda moju majku jer je "krive" nacionalnosti, dio društva poprijeko gleda prijateljicu jer je odlučila osnovati obitelj s muslimanom...nastavi niz. Tu spada i gay populacija za koju je izraz "poprijeko gledati" nažalost jedan debeli deminutiv.
Različiti smo na raznim osnovama i dok god te različitosti ne idu na štetu drugih, s kojim ih pravom možemo osuđivati, diskriminirati i širiti ovu neviđenu mržnju i netoleranciju?
Nadam se da je svakom neplodnom paru jasno (ipak smo na ovom pdf-u pa se obraćam neplodnima) da su glavni akteri ove inicijative isti oni koji su prije samo nekoliko mjeseci tako žestoko napadali upravo nas pokušavajući nam oduzeti pravo na liječenje i ostvarenje roditeljstva. Nemojte se zavaravati - sve je to itekako povezano. To je borba protiv prava manjina svih vrsta i pitanje je tko je sljedeći. I u tom pogledu, ljudi, SVI SMO MI GAY!
Ja sam PROTIV!