Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mojca, krasan post!

Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta. A netko će ih osuđivati. I to sve po redu - susjed će mi poprijeko gledati kćer jer IVF beba, bratić poprijeko gleda mene jer sam dijete iz miješanog braka, očeva obitelj poprijeko gleda moju majku jer je "krive" nacionalnosti, dio društva poprijeko gleda prijateljicu jer je odlučila osnovati obitelj s muslimanom...nastavi niz. Tu spada i gay populacija za koju je izraz "poprijeko gledati" nažalost jedan debeli deminutiv.

Različiti smo na raznim osnovama i dok god te različitosti ne idu na štetu drugih, s kojim ih pravom možemo osuđivati, diskriminirati i širiti ovu neviđenu mržnju i netoleranciju?

Nadam se da je svakom neplodnom paru jasno (ipak smo na ovom pdf-u pa se obraćam neplodnima) da su glavni akteri ove inicijative isti oni koji su prije samo nekoliko mjeseci tako žestoko napadali upravo nas pokušavajući nam oduzeti pravo na liječenje i ostvarenje roditeljstva. Nemojte se zavaravati - sve je to itekako povezano. To je borba protiv prava manjina svih vrsta i pitanje je tko je sljedeći. I u tom pogledu, ljudi, SVI SMO MI GAY!

Ja sam PROTIV!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=frka;2522290]Mojca, krasan post!

Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta.

Pa i jest u tome poanta jer RAZLIČITOSTI SU RAZLIČITE!! A pravo na različitost? Da, svakako imamo pravo na različitost! U svemu, osim u onome za što nemamo osobne mogućnosti da ga ostvarimo jer postoje prirodni zakoni...Svaki organ ima svoju funkciju...a i život je uvjetovan stanjem organizma i uvjetima preživljavanja a ne slobodnog izbora!!!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[QUOTE=dasha;2522307]
    Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca, krasan post!

Lili, kako bi različitosti i bile iste kad su - RAZLIČITOSTI! U tome i jest poanta.

Pa i jest u tome poanta jer RAZLIČITOSTI SU RAZLIČITE!! A pravo na različitost? Da, svakako imamo pravo na različitost! U svemu, osim u onome za što nemamo osobne mogućnosti da ga ostvarimo jer postoje prirodni zakoni...Svaki organ ima svoju funkciju...a i život je uvjetovan stanjem organizma i uvjetima preživljavanja a ne slobodnog izbora!!!
    jesi li sigurna da si željela napisati stanjem organizma? je li tebi jasno da si upravo obezvrijedila sve MPO roditelje?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=rossa;2522310]
    Citiraj dasha prvotno napisa Vidi poruku

jesi li sigurna da si željela napisati stanjem organizma? je li tebi jasno da si upravo obezvrijedila sve MPO roditelje?
    Jesam sigurna sam i to je činjenica a time nikoga ne obezvrijeđujem!!!

Mogli bi produbiti temu pa se zapitati koja je sudbina neiskorištenih zamrznutih embrija???

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[QUOTE=dasha;2522322]
    Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku

Jesam sigurna sam i to je činjenica a time nikoga ne obezvrijeđujem!!!

Mogli bi produbiti temu pa se zapitati koja je sudbina neiskorištenih zamrznutih embrija???
    Koje točno veze neiskorišteni embriji imaju s uvođenjem definicije braka kao zajednice žene i muškarca u Ustav?

FrancescaF avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Mojca, dirnula si me svojim tekstom.
    Ja ću isto glasati protiv. Zašto? Milijun razloga. Nema smisla da ih nabrajam. A imam ih. Osobnih. Egzistencijalnih.
    A glavni je taj što želim da moja djeca ne ponove moje greške. Da se odmah razvijaju u ono što jesu u svojoj biti, da ne budu ograničeni zakonom i normama, ako su već ograničeni društvom oko sebe. Želim im mogućnost šarenila o kojem Mojca priča. Najlakše je onima koji su slični većini, koji ne odskaču od uobičajenog i prihvaćenog. Ali zar se ne pamte oni koji odskaču, zar ne učimo u povijesti o onima koji su bili drugačiji. Nekad su ih spaljivali na lomači, progonili, a sad ih veličamo kao genijalce i heroje.
    Da li je Tesla bio drugačiji? Da li bi sad bili u mraku da nije bio takav?
    I ako je homoseksualnost stvar izbora, zašto bi bilo tko izabrao teži put? Zašto bi netko htio da bude osuđen od drugih, na margini? Vjerujte mi, dala bih sve da sam mogla birati. I najgore što sam napravila je što sam mislila da mogu. Pa sam bila dio većine, al u sebi uvijek bila manjina.
    Trebalo mi je mnogo godina da shvatim da mogu bit voljena ovakva kakva jesam, da me Bog voli ovakvu kakva jesam i da nisam greška prirode već samo jedna varijanta postojanja.
    Glasam protiv jer bi sve drugo bilo licemjerno prema mojoj djeci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •