ja ću se malo ubacit- veli meni susjed, inače velik katolilk, da ne voli Slovence. a neki dan onda kaže, kupio je gume u Sloveniji. ja ga podsjetim što je rekao, a on meni mrtav hladan: to je ipak novčanik!
Druga pobornica ZA, kaže mi, da će u ime Crkve čuvati red na referendumu i da joj je dužnost po riječi Božjoj svakom usaditi odgovornost da ide na referendum i naravno kaže ZA. Jer da su pazi sad, promiskuitetni homo parovi i u prosjeku svakih godinu dana prekidaju veze (!). Btw ovih dana iznenadi me poznanica koja se rastaje nakon 6 mj crkvenog braka. Srećom bez djece.
Koliko li samo licemjerstva ima u ovim primjerima. Gle čuda svi ovi glasat će ZA.
Ali ja takve ni ne pozivam na objašnjenja, djela sve govore.
Kako predsjednik jedne velike stranke koja je ZA kaže, ja sam za tradicionalne vrijednosti. I pritom ma nema veze što ima dvoje djece iz ex braka i sadašnju curu koja je frendica s njegovom kćerkom.
A ova gornja priča - primjer za nastavak, pa najmanje bi licemjerno bilo da nastave svi živjeti kao obitelj, sa svim pripadajućim pravima. Ali pardon, to se neće uklopiti u gornji koncept. Jer mora se zadovoljiti forma, pa ma kako trula bila. Na žalost, ipak živimo ipak u Lijepoj našoj silovanoj, kako reče TBF...