Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

@ krojachica:
    Prvo, napisala sam da želi dijete... ne da će ga usvojiti. Mnoge želje za roditeljstvom ostane neuslišene... kako homoseksualnih, tako i heteroseksualnih.

Drugo govorila sam o prihvaćanju nečijeg izbora. Tebe, mene, majke homoseksualnog djeteta. O tome kako je sigurno teško roditelju koji se nađe u toj poziciji. Kad se kreneš okrivljavati i pitati gdje si pogriješio. Ili kreneš napadati i omalovažavati dijete.

Odgovoriti ću na tvoja pitanja ikako su već druge cure koja dijele moje razmišljanje odgovorile na njih, pa vjerovatno znaš što ćeš čuti.
    Svako tko daje molbu za posvojenje djeteta prolazi prilično rigorozne provjere i testove od strane institucija koje su za to nadležne, a u kojima rade osobe koje su za to kvalificirane.
    Te osobe/institucije će sigurno znati procijeniti da li je neki par (nevezano za seksualnu orijentaciju) prikladan za posvojenje djeteta. Ta institucija će dijete uzeti iz doma i smjestiti ga u neku obitelj (nevezano za seksualnu orijentaciju) i time će već odlučiti u ime djeteta, odnosno oduzeti mu pravo na izbor. Koji bi izbor djeteta bio? Ima li ono zapravo pravo na izbor dok je u dobi od 2 mjeseca, 2 godine... 5 godina? Da li bi to dijete ipak rađe izabralo neke druge roditelje?
    Što danas kad je posvajanje omogućeno samo hetero parovima jedan par čini prikladnijim od drugoga? Zašto neki parovi čekaju dugo, dok drugi brzo posvoje?
    Ispričavam se svim roditeljima posvojene djece na ovom banaliziranju.
    Osobno, čak i da se donese zakon koji bi omogućio homoseksualnim osobama da posvoje dijete, mislim da bi to ostalo mrtvo slovo na papiru i da ni jedna homo-par ne bi ostvario roditeljstvo na taj način.

A drugo pitanje o različitosti? Moj me ne... sad bi ti malo o različitosti?
    Ok, razumijem što želiš reći... osim što ovim pitanjem vrijeđaš jednoroditeljske obitelji, moram ti reći da uzore imamo i van obitelji. Svjesne i nesvjesne.

I ja bi tebe nešto pitala:
    Koliko homeseksualnih osoba poznaješ i koliko si bliska s njima? Koliko roditelja homoseksualnih osoba poznaješ i koliko s s njima bliska.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 25.11.2013. at 10:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •