Ja isto ne bih mogla zivjeti u braku sa dva supruga, kao sto ne bih mogla zivjeti u braku sa zenom, a jos manje sa vise osoba od toga. Naprosto zato sto nemam nikakvu takvu potrebu, ni sklonosti i sto bi i meni takva zajednica bila previse komplicirana. Ali samo zbog toga necu govoriti kako bi drugi trebali zivjeti.
Ako odrasla osoba svjesno, promisljeno i odlucno zeli zivjeti u jednoj od takvih zajednica zasto bih ja to branila?
Ljubomora, visak, dolazenje, odlazenje... to nije nesto sto bi trebalo biti u braku. I ako govorimo o braku, onda kao sto niti u heteroseksualnom braku takvim stvarima nije mjesto isto tako niti u nekoj drugoj varijanti braka takvim stvarima ne bi bilo mjesto.
Nije u redu pretpostavljati da u heteroseksualnom braku takvo sto nije moguce i smatrati da se u nekom drugom braku takvo sto upravo podrazumijeva.
Koliko u skladu mogu zivjeti tri osobe koje su u seksualnom odnosu? Evo, pitam se, sto je bolje, postenije, da li svojevoljni zajednicki zivot tri osobe u braku(! - ako su se tri osobe odlucile za takav brak onda svjesno ulaze u sve sto to sa sobom donosi) ili naizgled skladan heteroseksualni bracni zivot u kojem jedan od partnera ima ljubavnika/ljubavnicu?
A sto se tice bioloske vaznosti oca ili majke, barem na ovom podforumu, to nije nesto nezamislivo, neprihvatljivo. Upravo suprotno, pa i vise od toga. Mnogi koji posjecuju ovaj podforum svoju djecu dobili su zahvaljujuci doniranoj jajnoj stanici i/ili spermi. Njima to u njihovoj bracnoj vezi i roditeljstvu sasvim sigurno nije bitno. Ni meni osobno, a vjerojatno u dobroj mjeri zahvaljujuci i MPO putu, to apsolutno ne predstavlja nikakav problem.

Odgovori s citatom