Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
[COLOR=#333330]J

Ja zaista nemam nikakav razlog vjerovati da bi zajednica koja se sastoji od npr. 3 muškarca posvojeno dijete odgojila u zdravu osobu.

Koliko u skladu mogu živjeti tri osobe koje su u seksualnom odnosu? Koliko tu može biti ljubomore, pa netko postane višak, pa se odseli, pa doseli netko drugi, ili dvojica..i svaki je djetetu otac. Ma super. Odlična podloga za razvoj djeteta.

Još ljepše bi bilo s heteroseksualnim mnogostrukim vezama, svako dijete bi trebalo testirati tko mu je od prisutnih otac.
Al možda to nije niti bitno tko mu je otac, bitno da se ljudi vole.

Baš dobro da si to napisala, jer ljudi danas silno hoće biti moderni i prihvaćeni, pa neka vide sami sa sobom koliko "slobode" bi
im bilo prihvatljivo.
Ja isto ne bih mogla zivjeti u braku sa dva supruga, kao sto ne bih mogla zivjeti u braku sa zenom, a jos manje sa vise osoba od toga. Naprosto zato sto nemam nikakvu takvu potrebu, ni sklonosti i sto bi i meni takva zajednica bila previse komplicirana. Ali samo zbog toga necu govoriti kako bi drugi trebali zivjeti.
Ako odrasla osoba svjesno, promisljeno i odlucno zeli zivjeti u jednoj od takvih zajednica zasto bih ja to branila?

Ljubomora, visak, dolazenje, odlazenje... to nije nesto sto bi trebalo biti u braku. I ako govorimo o braku, onda kao sto niti u heteroseksualnom braku takvim stvarima nije mjesto isto tako niti u nekoj drugoj varijanti braka takvim stvarima ne bi bilo mjesto.

Nije u redu pretpostavljati da u heteroseksualnom braku takvo sto nije moguce i smatrati da se u nekom drugom braku takvo sto upravo podrazumijeva.

Koliko u skladu mogu zivjeti tri osobe koje su u seksualnom odnosu? Evo, pitam se, sto je bolje, postenije, da li svojevoljni zajednicki zivot tri osobe u braku(! - ako su se tri osobe odlucile za takav brak onda svjesno ulaze u sve sto to sa sobom donosi) ili naizgled skladan heteroseksualni bracni zivot u kojem jedan od partnera ima ljubavnika/ljubavnicu?

A sto se tice bioloske vaznosti oca ili majke, barem na ovom podforumu, to nije nesto nezamislivo, neprihvatljivo. Upravo suprotno, pa i vise od toga. Mnogi koji posjecuju ovaj podforum svoju djecu dobili su zahvaljujuci doniranoj jajnoj stanici i/ili spermi. Njima to u njihovoj bracnoj vezi i roditeljstvu sasvim sigurno nije bitno. Ni meni osobno, a vjerojatno u dobroj mjeri zahvaljujuci i MPO putu, to apsolutno ne predstavlja nikakav problem.