Vjerovatno 99% na referendum ne ću izaći. Ali nije mi jasno zašto se pitanje izvrće. Referendum nije protiv legaliziranja istospolnih veza već protiv toga da se takve zovu brakom.

1. je li ovo borba za ravnopravnost ili rat različitosti?

2. Japanci su već stavili u Ustav-brak kao zajednicu muškarca i žene.

3. Švicarci isto idu na referendum u vezi istog- a to nigdje u medijima ne vidim (hoće li i njih nazvati rasistima, fašistima, ovcama Crkve)?

4. ne podnosim licemjerne i subjektivne medije koji drže samo jednu stranu a u stvari bi trebali biti samo u ulozi onoga koji izvještava a ne komentira i daje izjave a pogotovo ne nameće izbor

5. ne podnosim što političari i ljevice i desnice koriste ovo za prikupljanje političkih bodova na način da rade podjele u narodu

6. diskriminacija ne opravdava diskriminaciju- znači ako je netko diskriminiran to mu ne daje za pravo da radi to isto onome koji razmišlja drugačije od njega jer po čemu je onda drugačiji?

7.tolika pristranost medija primijetila sam u određenoj grupaciji ljudi je izazvala revolt i namjerno će glasati ZA... spotovi PROTIV s poznatim imenima koja bi kao nekom trebala biti uzor izazivaju samo kontraefekt a s druge strane nema izjava npr. Blanke Vlašić koja je ZA a zašto? zato što se poznati koji će glasati ZA boje etikete diskriminatora -žalosno je to- čista ucjena i nametanje tuđeg mišljenja - blaćenje i ocrnjivanje onog koji misli drugačije- a nije li pravo na vlastito mišljenje obilježje demokracije?

8. izjava Vesne Pusić; "mislite što hoćete ali glasajte protiv." - želi reći...mi smo tu da mislimo za vas ovce

9. Političar i novinar ima pravo iznijeti svoje osobno mišljenje kao privatna osoba ali ne u saboru i ne u novinarskom poslu

10. zašto nisu pitali za mišljenje Avu Karabatić? ja inače bez poznatih ličnosti ne bih znala što jest, obući, kako se udati, rastati, roditi, odgajati djecu glasovati njihovo mi je mišljenje jako bitno...stvarno su oni spotovi ponižavajući za RH narod ali i za neke koji su sudjelovali u njima jer su radili samopromociju sebi....čujem da su i ovi ZA imali gafova na izvoz ...jadno je sve to a najviše što gospođa Pusić misli biti iznad demokracije pa umjesto da narod odlučuje ona će u Ustavu "ograničiti" referendume - ne podsjeća vas to na neki drugi društveni sistem u kojem je volja naroda jednaka samo jednome čovjeku ...daleko smo mi od demokracije..i da referendumi su skupi ali to su naši novci i ako je narod za svoje novce odluči raspisati još 20 referenduma- ima pravo na to! Oni se za naše novce vozaju, provode, jedu i piju kupuju i još svašta ne zakonitoga a mi ni referendum ne smijemo raspisati za svoj novac (i to ne mislim na ovaj nepotrebni referendum već na sve buduće)