Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
ina33 može se lobirati i konstruktivno... ja to ne vidim... ja samo vidim kako ti one koji su ZA osuđuješ a njih optužuješ za isto?

Ismijavate se Crkvi, vjeri, Katolicima, njihovom poimanju braka, života, sexa načina života itd. je isto diskriminacija kako je i njihova kada to rade gay osobama?

Osoba koja diskriminira i ismijava tuđi način života poput vjerničkog (vjerska diskriminacija), osporava im pravo na isti a s druge strane traži prva za gay zajednicu može se nazvati samo licemjerom.

Kako gay osobe imaju pravo tražiti svoja prava kao manjina, tako i ostatak naroda ove države može tražiti ista prava kao većina ili misliš da se prava odnose samo na određene skupine ljudi? Nije li bit referenduma i demokracije volja većine naroda (naravno ne na štetu drugih)?
ivana, sad si i sama rekla - ne na štetu drugih. demokracija NIJE vladavina većine pod svaku cijenu. osnovna načela demokraciju su sloboda i ravnopravnost. ako to pokušavaš oteti nekome, to NIJE demokracija iako si u većini.
i, ivana, ne osuđuje se one koji su ZA zbog toga što su vjernici/heteroseksualci/monogamni/plodni/we već zato što su netolerntni i isključivi! nikada, ali nikada mi ne bi palo na pamet diskriminirati ili osuđivati ikoga na teljuem vjere/nacionalnosti/rase... tolerantna sam prema svima osim prema netolerantnima i vjerujem da je tako kod gotovo svih koji se ovdje javljaju. "svi" naravno ne podrazumijeva one koji ikako štete drugima, ali to se valjda ne treba posebno napominjati. gayjevi ne traže svoja prava nauštrb ikoga, a vjernike se ni na koji način ne diskriminira. diskriminiralo bi ih se kad bi se, npr., tražila zabrana održavanja misa ili sklapanja crkvenog braka. brkaš pojmove.