Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    krojacica u tom nizu na pocetku posta, vidim sad, nabrojala i tetku i tetka, sve onako u xy paru, ali nikako da se omakne, samo majku, ili samo oca.
    ja nekako kad se osvrnem ne poznam nikog odralsog kod tetke i tetka, ali dosta njih, odraslo samo sa majkom, i dvoje odraslih samo sa tatom. (bioloske mame i tate dali petama vjetra)
    ok. vidim da seciraš moj post, a neke djelove preskačeš, pa da iskopiram što sam već napisala kao odgovor na tvoje pitanje ,a to je osobno iskustvo iz jednoroditeljske obitelji:

Neki su od nas odrastali uz jednog roditelja, i taj se je roditelj možda istinski trudio i bio najbolji roditelj na svijetu, ali iz iskustva mogu reći da
    djeca bez jednog roditelja, odrasla uz samo jedan spol traže tu drugu figuru (mušku ili žensku) u nekim drugim osobama u svome životu.
    I ta potreba za istraživanjem/promatranjem odrasle osobe drugog spola nije uvjetovana odgojem ili zatucanošću već našom istinskom potrebom da doživimo tu drugu polovicu svijeta
    kroz tu jednu, neidealnu, osobu u našoj blizini.
    Pa zar se psiholozi/psihijatri nisu bavili onim fazama u razvoju djeteta kad se više vežemo za vlastiti spol, pa onda više za suprotan spol itd.?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    ok. vidim da seciraš moj post, a neke djelove preskačeš, pa da iskopiram što sam već napisala kao odgovor na tvoje pitanje ,a to je osobno iskustvo iz jednoroditeljske obitelji:

Neki su od nas odrastali uz jednog roditelja, i taj se je roditelj možda istinski trudio i bio najbolji roditelj na svijetu, ali iz iskustva mogu reći da
    djeca bez jednog roditelja, odrasla uz samo jedan spol traže tu drugu figuru (mušku ili žensku) u nekim drugim osobama u svome životu.
    I ta potreba za istraživanjem/promatranjem odrasle osobe drugog spola nije uvjetovana odgojem ili zatucanošću već našom istinskom potrebom da doživimo tu drugu polovicu svijeta
    kroz tu jednu, neidealnu, osobu u našoj blizini.
    Pa zar se psiholozi/psihijatri nisu bavili onim fazama u razvoju djeteta kad se više vežemo za vlastiti spol, pa onda više za suprotan spol itd.?

I gore je bilo linkano kako su psiholozi također rekli da obilje osoba suprotnog spola vidimo onog trena kad pređemo vrata, hoću reći, ne postoji trajni rez zato što je netko odrastao u jednoroditeljskoj obitelji, npr., ako je ta obitelj bila funkcionalna, pa ulogu možda preuzme stric itd..

Hoću ti reći - to je tvoje iskustvo i ti si to tako. Netko drugi, npr., možda i ne traži takvu rolu, recimo, imam jednu prijateljicu koja je baš rekla to je to i ništa mi ne fali (u konkretnom primjeru je odrastala s bakom).

Onda, recimo, jedinci, netko će ti reći da je cijeli život želio brata/sestru, a netko da mu je baš to OK. Psiholozi će vjerojatno reći da nije ključno jedinac ili višečlana nego da je funkcionalno.

Ne sporim tvoje iskustvo, ali dozvoli da nije univerzalno, a možda čak ni većinsko, i počuj i drugačija tumačenja psihologa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 16:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •