-
gledala sam film i što da kažem...tužno, a u isto vrijeme i tako stvarno, životno. to je scenarij koji nam se svima može dogoditi, a režija ovisi o svakom ponaosob. u bližoj obitelji imam donekle sličan primjer, ali zahvaljujući reakciji obitelji i uže okoline mislim da će naš "Bobby" imati ipak svjetliju budućnost unatoč svim ovim događanjima oko nas.
uglavnom, već je sve rečeno ono što o ovome i sama mislim. ne bih nikog posebno potpisivala, ali evo na brzinu ću izdvojiti cvijetu, seni, frku i sve ostale na čijem su tragu i moja razmišljanja. ono po čemu se ne pronalazim u recimo Dijaninim postovima je sasvim jednostavno i transparentno, a njoj zahvaljujem što je naglas rekla ono što većina onih iz suprotnog tabora ne želi izustiti, a to je činjenica da oni u homoseksualnosti vide nešto neprirodno i izopačeno. i mislim da ne vrijeđam nikog ako kažem da se apsolutno ne slažem s tim i da sam sama sa sobom skroz sigurna i mirna po tom pitanju. i zato nisu bezveze ona pitanja gdje forumašice pitaju koliko gay osoba stvarno poznajete u životu. nije isto o tome hipotetski razgovarati i s nekim proživljavati svakodnevnicu koju mu nemalo puta kroji njegova seksualna orijentacija. I nitko neće Dijani i meni spočitavati i pitati se što radimo sa svojim partnerima u svoja 4 zida spavaće sobe, ali "našem" Bobbyju se svi osjećaju prozvanima reći što misle o njegovim (njezinim) spolnim aktivnostima. Pri tome većina njih ni ne pokušava vidjeti koliko je to poštena, dobra i neiskvarena osoba. Određuje je najčešće samo činjenica što je ne privlače osobe suprotnog spola. I nije do obitelji....naprotiv. Obitelj je tradicionalna, heteroseksualna i usudila bih se reći funkcionalna zajednica. nije bilo nikakvog nasilja, zanemarivanja ni sličnog. ne bih sad u detalje, ali vjerujem da mnogi znaju o čemu pričam.
i još samo jedna sličica da pokažem koliko nas neznanje može unaprijed obilježiti. moja svekrva se uvijek onako potiho užasavala gej populacije i sve joj je to bilo nešto spooky i nastrano. jednom prilikom je kao sindikalni povjerenik imala sastanak u prostorijama gdje je nakon njih tribine održavala jedna gej udruga. kad su oni završili svoj sastanak, predstavnici te udruge su pozvali sve zainteresirane da ostanu na njihovoj tribini i ako žele da se mogu i aktivno uključiti u nju. moja sveki je iz znatiželje ostala i poslije mi došla sva uzbuđena i s onim stavom ko kad je kolumbo otkrio ameriku
...ajme bodulice, jel ti znaš da su to zapravo skroz ok dečki i djevojke, pristojni, pametni...čak ih je pitala kako su na tu vijest reagirali njihovi bližnji i iskreno se snuždila kad joj je jedan dečko rekao da se njega njegova obitelj srami i da s njima kontaktira u jako rijetkim situacijama. zapravo je tek po prvi put vidjela u njima osobe, a ne seksualnost koja je samo mali djelić onog velikog mozaika od kojeg smo satkani.
zato zbog "mog" i puno drugih Bobbyja ne mogu glasati niakako drugačije nego protiv. samo što sam nažalost svjesna da se iza ovog referenduma krije puno toga više od činjenice s kim i zašto Bobby spava.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 25.11.2013. at 21:55
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma