Dijana, ja sam sigurna, SIGURNA, da si ti svjesna da stvari nisu takve kako si ih upravo opisala. uopće ne znam kako bih to nazvala - poopćavanje, ublaživanje, izvrtanje istine? kakva je to agresivna retorika kod nas? gdje si vidjela agresiju i kako bi ikoga neodlučnog išta ovdje napisano moglo pogurati u ZA pravcu? druga je stvar što one koji su već ZA to što pišemo pogađa i vrijeđa (iako ništa uvredljivo nije napisano, a niti agresivno) - ljudi su kruti, teško se odriču ukorijenjenih stavova, a nije ni na odmet činjenica da ničiji ego ne voli čuti da je u krivu, da diskriminira i nekome čini zlo (a to se čini priznala ti to ili ne jer samo naglašavanje nejednakosti ispunilo je tu svrhu. to je lančana reakcija koje su inicijatori itekako bili svjesni - ista stvar kao i razbijanje dvojezičnih ploča - neke su godinama neprimjetno stajale po selima da bi ih sad porazbijali. čemu to vodi? obnovi mržnje i netrpeljivosti. tako i s gayjevima - zahuktala se sad mržnja koja je bila u stanju mirovanja (donekle) i sad oni zbilja zli dobivaju potvrdu da je ok što su tu i tamo prebili kojeg gayja, a rađaju se sasvim sigurno i ideje o obnovi i pokretanju novih takvih "akcija". sad ti zli imaju debelo zaleđe koje se javno deklariralo kao takvo. jer gay je nešto neprirodno, nejednako i izopačeno - mora da je kad imamo potvrdu grand institucija i 700000 sugrađana).

misliš li zbilja da je ikome od nas bitno na čijoj je strani Vlada i da bi nam mišljenja bila drugačija da je npr. desnica na vlasti za vrijeme održavanja ovog referenduma? tko bi među nama PROTIV bio toliko lud da je jedva dočekao ovakav referendum i kakve to, pobogu, veze ima s Vladom? mada znamo kakve, ali to ima veze sa ZA, a ne PROTIV taborom, je l'.

i oduzimaju se prava, itekako se oduzimaju. oduzima se pravo da se krećemo u smjeru civilizacijskog napretka koji gay populaciji prava s vremenom povećava, a ne smanjuje. zbog ovog s_anja Hrvatska sigurno neće biti niti 16. niti 26., a vjerovatno niti 156. zemlja u svijetu koja će jasno i glasno reći gay is ok. ne, mi ne napredujemo. mi se downgradeamo na razinu zemalja gdje je potrebna čitava vojska da se npr. zaštiti gay parada. jer ovo što se kod nas upravo događa rađa - mržnju. možda ne kod tebe, ali kod velike većine ZAovaca koji samo upijaju eksplicitne, a pogotovo implicitne poruke, a da ne pričam o djeci, o novim generacijama koje su imale šansu izaći iz tog začaranog kruga mržnje, ali s ovakvim pohodima starijih, teško da će se i oni izvući.

i nisu mediji ništa napumpali. bio je MPO i pokušaj utjecanja na to pravo. zatim ZO. sad su spolne i nacionalne manjine na programu. a to ne vide samo oni kojima je taj cjelokupni program, hmmm, kako da se izrazim - "prirodan"?
potpis, frka.