Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Reny123, Obiteljski zakon u svojim dijelovima koji se tiču posvojenja zaista izrijekom ne spominje da ljudi s baš određenim zdravstvenim "felerom" ne mogu biti kandidati za posvojitelje, ali u stvarnosti moraš priložiti liječničku potvrdu da ne boluješ od težih i kroničnih bolesti. Imali smo i ovdje na forumu primjere kad su timovi u CZSS odbijali osobe s multiplom sklerozom u dugogodišnjem mirovanju, muževe s jednom davno dijagnosticiranim PTSP-om, a koji sada izvrsno funkcioniraju u svakodnevnici, čak i njihovi psihijatri jamče da su dobro itd. Uopće mi, zato, nije teško povjerovati da su odbili i gluhu osobu. Odbiju i osobe koje psiho-test prokaže kao imalo nestabilne, možda i invalide u kolicima, tko zna, ovisi o procjeni tima.
To je, nažalost, tako, gleda se najbolji interes djeteta. Je li to diskriminacija prema posvojitelju? Jest. Da je puno djece koja se mogu posvojiti, a malo potencijalnih posvojitelja, vjerojatno toga ne bi bilo.
Ooooo da, imala bih ja tu materijala za pisanje, ali bi bilo totalno OT. Kad doživiš da ti nedaju posvojiti jer imašš neku dg, a sve naznake ide tebi u prilog, onda se nađeš u koži svake diskriminirane osobe i ludiš zbog toga jer zakonski možeš svašta ali ti pojedinci to ne dozvoljavaju! Ako nekog zanima upravo to kako sam to i zašto napisala odgovaram na pp.
Upravo se to sad događa homo parovima, neovisno o djetetu koje bi mooožda jednom živjelo s njima. Nitko se nije zapitao da li SVI homo parovi i žele posvojiti? Što je s onima koji to ne žele? Sinoć, gledajući emisiju u kojoj je Markić gostovala, očit je bio dojam da je sve ono što ona zagovara ispravno, a sve druge pravne i dokazane teze totatno ništavne.
Evo još malo o njoj http://danas.net.hr/hrvatska/markic-...oja-proizvodi-kontracepcijske-pilule
http://danas.net.hr/hrvatska/pogleda...-zeljka-markic
Sad je moje pitanje za sve koje su u MPO svijetu (bilo IVF, ICSI ili pak oni koji traže pomoć donora) da li je ta inicijativa pro ili kontra obitelji?!