pa eto shodno tome, svicarci nisu izglasali zabranu izgradnji damija. nego izgradnju minareta.
minaret nije damija, kao sto zvonik nije crkva, nego su jedan i drugi element damije ili crkve.
konkretno to znaci, da u svicarskoj kada gradis damiju, moras je tako oblikovati da minaret ne bude vidljiva vertikala (to je bilo i jedno od objasnjenja incijative za minaret, da minareti negativno mijenjaju kulturni i prirodni krajobraz).
uzgred budi receno, to arhitektonski nije problem. postoje moderne gradevine i crkvi i damija u kojima minaret ili zvonik nije oblikovan u klasicnoj vertikali.

jasno je naravno sto je ideja referenduma, ali je operativno provedena ne kao zabrana izgradnje damije (ne znam kako bi to uopce ustavno proveli) sto bi bila ogromna diskriminacija, nego kao zabrana minareta, sto je u smislu diskriminacije, odluka koju mozes tumaciti na druge nacine.

dakle ako osoba x upotrebljava netocnu informaciju (eto vidite, svicarci diskriminiraju, pa mozemo i mi, da li sam dobro razumijela da je to bila tvoja argumentacija?)
onda moja ispravka nije ni nepristojna, niti je osobna.
zao mi je ako ju dozivljavas osobno, te ako ti smeta.