http://www.tportal.hr/kultura/knjize...-Vukovaru.html

i nesto lijepih misli:

Ivana Simić Bodrožić
Ovim referendumom isključivo se želi diskriminirati određena manjina. Obitelj je postojala davno prije nama podrazumijevajuće definicije braka, kao što će ju, moguće, i nadživjeti. Dakle, ne radi se o obitelji. Ako se građani izjasne 'protiv', zagovornicima inicijative neće se promijeniti život, ali ako se, nažalost, izjasne 'za', ljudima koji o bilo čemu imaju drugačije mišljenje od većine prostor slobode još će se malo smanjiti. Tek tada, u takvoj Hrvatskoj, trebat će se moći živjeti.

Mani Gotovac
Želim biti uz osobe koje volim. Zato mi ne treba papir. Treba mi sloboda. Želim živjeti u 21. stoljeću. To znači suprotstaviti se neznanju, lažima i strahu od bilo koje različitosti. Želim da se 48 milijuna kuna našeg novca odmah uloži u gradnju dječjeg doma, vrtića ili odjela za novorođenčad - u Vukovaru. I neka se to onda zove U ime obitelji. Ne želim glasovati za laž i licemjerje. Uvijek ću biti PROTIV.

Renato Baretić
Glasat ću - uvijek i svuda! - PROTIV licemjerja, isključivosti i svake diskriminacije slabijega, PROTIV nametanja svojih stavova drugima i drugačijima, pa još s rukom duboko u njihovom džepu, glasat ću PROTIV tog obiteljskog nasilja nad zdravom pameću, glasat ću PROTIV beskrajnog promotivnog plagijatorstva i netransparentnih financija. Glasat ću, ukratko, baš kako ona blaga i skromna gospođa Markić u spotu majčinski traži: glasat ću onako kako mi nalaže savjest.