ako mene pita (Romac , ne cvijeta) : iskorištavanju kolonija? stvaranju novih, sofisticiranijih vidova ovisnosti , rezultat čega je konstantno bogaćenje na mukama "trećeg svijeta" ? lihvarenju ?Što mislite, dakle, čemu Zapad ima zahvaliti svoj nevjerojatni materijalni napredak i blagostanje što ga je ostvario od Drugog svjetskog rata naovamo?
Tolerancija, integracija i pluralizam uvjet su bez kojeg tog blagostanja ne bi bilo, a ne njegova slučajna posljedica. To su društva koja su različitost iskoristila kao svoju prednost, a ne kao hendikep.
nije slučajna posljedica, i sigurno pridonosi blagostanju društva, al brate mili ...prećera ga
Biće se izlizao dobri stari imperijalistički argument " u nas nema korupcije, i naravno, puno više radimo od vas "![]()
a lijepo je rekao balkanac nakon posjeta Švedskoj : kasne za nama 30 god. u njih još dobroJedna Švedska, recimo, stvorila je društvo visoke inkluzije i socijalne sigurnosti, a ondje su osobne slobode i pravo na izbor najviše na cijeni.
oprosti cvijeto, morala sam, evo i ja lijepim jedan zanimljiv aspekt : http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...lj/713964.aspx