Mene je rezultat referenduma čak i pozitivno iznenadio, ja sam mislila da će biti 75% za (kao u mojoj sredini).
I slažem se s Lillo. Grozno mi je ovo izrugivanje s populacijom koje je glasala za, uspoređivanje sa nacistima, fašistima... Toliko grozno, nisko, jadno, odvratno!
Poznajem neke ljude koji su glasali za. Niti su nekakvi mrzitelji neznam čega niti su nacisti. Nisu glasali za Željku Markić, niti bi glasali za zabranu abortusa ili MPO, nego za ustavno definiranje braka. Kao, ako već moram glasat, biram opciju za.
Ja sam glasala protiv i iskreno, baš me briga hoće li se istospolna zajednica zvati brak ili neće. Važno je samo da se u pravima izjednači sa bračnom zajednicom, a navodno bi trebala uskoro. Živi bili pa vidjeli!
I ne mogu a da ne komentiram rozi natpis Vukovar na ćirilici. Mislim, stvarno, ali stvarno, čemu takve provokacije?
Kakva je ovo trula društvena klima, meni nije jasno! I kad je Crkva u Hr postala tako.... nekako neprijateljski raspoložena?! Odmalena sam išla na župni vjeronauk, prije nego su nam ga uveli u školi i sjećam se samo lijepih stvari. Jesam ja imala sreće sa vjeroučiteljima ili što, nema pojma. U srednjoj smo imali župnika s kojim smo mogli pričati o svemu, bez zgražanja, zabrana i sl. U razredu smo imali jednu curu muslimanku i na svaki njihov blagdan on bi nama objašnjavao što njima taj blagdan znači, što slave.