Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Let avionom!

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Let avionom!

sigurna sam da je bilo ovakvih postova, ali jednostavno ne mogu sada ništa slično naći.

zanima me, budući da u prijašnjim trudnoćama nisam nikuda putovala, da li ima ikakvih zapreka da trudnica putuje avionom. naime za par tjedana (biti će mi 25 tj. tr.) planiram ići naravno u moj Dubrovnik, i putovala bih avionom jer mi je tako lakše. ostali bi poprilično dugo, sve negdje do 34-tog tjedna kad moram ići u bonlnicu na obavezne preglede i dogovore u svezi poroda (nadam se da neću dole rodit ).
    nemam nikakavih zdravstvenih problema, i sa bebom je sve ok, doktor je rekao da možemo ići na more, ali sam ga zaboravila pitati da li smijemo avionom. ne vidim neke zapreke, ali možda vaša iskustva ili neke teorije govore drugačije. ne bih se voljela zezati, a u totalnom sam ne znanju što se toga tiče! ne znam kako tlak u avionu utječe na bebu u trbuhu i ostalo (poletanje-sletanje)...? :?

:?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U 8 mjesecu trebeš liječničku potvrdu da je sa trudnoćom sve ok da bi te primili u avion, a u 9 mjesecu trudnice se ne primaju na let.

Ukoliko je sa trudnoćom sve ok nema mjesta strahu

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

vidiš, vidiš, ovo nisam znala! super mara hvala!

inače tlakovi i ostale stvari jel utječu možda na maternicu, bebu, moj tlak.... (nemojte se čuditi, molim vas, stvarno nemam pojma ništa svezi toga :? ) nije dug let, samo 45 min, al svejedno me prpa :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

fakat ako je trudnoća uredna , ne trebaš se bojati razlike tlakova itd....

U ovim modernim aavionima tu promjenu tlakova jedva da i primjetiš (dakako to ovisi i o pilotu kako vrši deprešurizaciju) a do Dubrovnika se često leti i na nižim levelima (visini) tako da diferencijalni tlak nije toliko velik....
    Ma 100 puta ti je bolje avionom nego se taljigati u autu ili busu.... Jedino da ne puhne bura... to u Dbv-u zna bit gadno

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

a ja sam cura sa mora, navikla na buru i turbulencije, ali ova malena unutra nije još, pa ne znam kako će reagirati- da mi ne zabije lakat pod rebra ili nogu u mjehur :shock:

super, znači letimo! hvala mara!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tea ja sam u obje trudnoće putovala na istoj relaciji,s Dorom sam se vraćala u 7 mjesecu trudnoće a kao nakon 30.-tog tjedna treba potvrda od dr da je uredna trudnoća.ja sam potvrdu imala ali mi je nitko nije tražio.Sretno!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kako uopće znaju da si prošla 30 tjedana? Trebaš li potvrdu da nisi u 30 tjednu (neki nikada nisu dobili trudničku knjižicu)?

Da li je problem da se boje poroda nakon tridesetog tjedna ili nešto drugo? Pa to su ipak relativno kratke relacije i još nisam čula da je netko rodio u 45 min.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Kako uopće znaju da si prošla 30 tjedana? Trebaš li potvrdu da nisi u 30 tjednu (neki nikada nisu dobili trudničku knjižicu)?

Da li je problem da se boje poroda nakon tridesetog tjedna ili nešto drugo? Pa to su ipak relativno kratke relacije i još nisam čula da je netko rodio u 45 min.
    oho, kakve sam sreće, meni bi gore napravili i carski

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Paula takvi su ti međunarodni propisi u zračnom prometu. Bolje ti je imati takvu potvrdu sa sobom (ako si prošla 30 tjedana), jer ako te kapetan zapazi kod aviona s trbuhom do zuba, a nemaš liječničku potvrdu, može te bez ikakvog problema skinuti s leta.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tea,ja sam letila u trudnoci do Londona,znaci put je bio duzi nego tvoj i nije bilo nikakvih problema

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam zadnji put letila iz velike britanije za hrvatsku u 34. tjednu trudnoce. primalja koja mi je vodila trundocu u skotskoj mi je bez problema dala potvrdu da smijem letiti.
    ali sam zato jednom letila u 29. tjednu i to iz hrvatske pa sam isla kod moje socijalne ginekologice po potvrdu ali to nije islo tako lako. poslala me na sto pregleda, cak i na bolnicki ultrazvuk (koji se mora cekati) i to je sve skupa dosta dugo trajalo, cisto da znas.
    na kraju me naravno nitko nije niti pitao za pismo potvrde, ali teoretski te mogu ne pustiti u avion.
    inace se razlikuje do kojeg tjedna trudnice pustaju letiti ovisno o aviokompaniji, pa najbolje nazovi pitat, cini mi se da su bas na croatia airlines jako liberalni, cak do 36 tj. (rekordno), znam da sam se bila jako zacudila.
    inace sto se tice samog leta, mislim da stvarno ne moras brinuti, a narocito za tako kratku relaciju. mislim da je opasnije otici dvije stanice gradskim autobusom koji se drucka...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tea nije ti problem ja sam u Dbk pošla u dr.Cikatića prije puta na pregled pogledao papire od trudnoće pregledao me i dao potvrdu

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    Tea nije ti problem ja sam u Dbk pošla u dr.Cikatića prije puta na pregled pogledao papire od trudnoće pregledao me i dao potvrdu
    jel ti što naplatio potvrdu??
    ma ja bih odma svoga doktora tražila da mi to napiše, da se ne maltretiram po dubrovačkoj bolnici, ili duboravčkim privatnicima! :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije mi ništa naplatio,ne znam koliko ćeš biti dole ali ako ćeš ići na kontrolu neka ti napiše taj u koga ideš,i usput iako mi je trbuh bio ogroman nitko me u niti jednom trenu nije tražio potvrdu

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drage curke ja radim u zračnom prometu i mogu vam reći da se ne zezate s potvrdama, jer ako je gužva na letu (a ljeti za Dubrovnik uvijek je pun avion) može vam se dogoditi da vas namjerno traže tu potvrdu. Imaju svako pravo cjepidlačiti na tome i onda vas lijepo skinu s leta, a ubace nekog svog s liste čekanja. A vi im ne možete ništa, jer mislim da vam na stražnjoj strani putne karte stoji sve o uvjetima prijevoza zrakoplovom, pa među ostalim i ova informacija o liječničkoj potvrdi.

Opći uvjeti prijevoza

Obavijest putnicima o europskoj uredbi (EC) 261/2004
    Dana 17. veljače 2005. u Europskoj uniji (EU) stupila je na snagu uredba (EC)261/2004, kojom se reguliraju prava putnika...

7.2. POSEBNA POMOĆ

Prihvaćanje na let nepraćene djece, nepokretnih osoba, trudnica, bolesnih osoba ili ostalih osoba koje zahtijevaju posebnu pomoć bit će moguće jedino na temelju prethodnog sporazuma s PRIJEVOZNIKOM. Putnici s navedenim teškoćama, koji su PRIJEVOZNIKA o tome, ili bilo kojoj drugoj posebnoj pomoći, obavijestili u vrijeme izdavanja putne karte te koje je prihvatio na prijevoz PRIJEVOZNIK, neće poslije biti odbijeni na temelju tih teškoća ili posebnih zahtjeva.

Ovo je sa stranica Croatie Airlines:
    Prijevoz trudnica

Žene koje su trudne manje od 28 tjedana, zdrave i nemaju nikakvih komplikacija u trudnoći, mogu se primiti u zrakoplov bez liječničke potvrde. Traje li trudnoća više od 28 tjedana, a najviše do 35 tjedana, potrebna je liječnička potvrda koja nije starija od sedam dana i kojom se potvrđuje da se porođaj neće dogoditi unutar 4 tjedna od početka putovanja. U tom slučaju nema medicinskih prepreka za putovanje zrakoplovom. Samo ako trudnica putuje radi kirurškog zahvata ili liječenja, moraju biti popunjeni i priloženi dokumenti koji se zahtijevaju pri prijevozu bolesnih i invalidnih putnika.

Trudnice koje očekuju porođaj u roku od sedam dana i majke koje su rodile prije manje od sedam dana ne mogu putovati zrakoplovima Croatia Airlinesa.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sorry što nisam baš uspješno quotala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa nitko se ne zeza,dobiješ potvrdu i putuješ?!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja se vozila u 6. mj. trudnoće. Let je bio vrlo ugodan, iako sam već imala veliki trbuh i svi su me zezali da će mi prsnuti u avionu
    Prilikom kupnje karte rekla sam da sam trudna, nikakva potvrda nije bila potrebna.

Početno

Ja sam u 23. tjednu letjela za Stuttgart, dobila dozvolu (usmenu) od doktora da je sve ok i da smijem putovat, i nije bilo nikakvih problema.

Za povratak u 34. tjednu ne znam, jer sam taj put bila samo deset dana, ali smo autom odradili dva puta put ZG-ST-ZG još po onoj staroj cesti dok smo čekali K, i nije isto bilo problema...

Samo stvarno neka ti doktor napiše potvrdu da je sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •