Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Asistent u nastavi-molim iskustva

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Asistent u nastavi-molim iskustva

Sinu mi je ponuđen Asistent u nastavi.Krenuo je u prvi razred ima problema sa Diskografijim a dvojni je razred (prvi i drugi skupa).Učitelj mu ne stiže posvetiti pažnju tako da mi sin ne stiže tj ne uspjeva sve dobro prepisati i napisati.Ponudili su nam asistenta u nastavi.Zanima kako to funkcionira u praksi!
    Možda netko ima kakav savjet!

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ne bih znala da kazem kako to funkcionise u Hrvatskoj,ali mogu ti reci kako je u inostranstvu. Ja radim kao asistent u nastavi,u prvom razredu. Pomazem jednoj devojcici koja pre svega ima socijalnih poteskoca,tako da imam vremena da se posvetim i drugoj deci kojoj je pomoc potrebna. Uglavnom sam na casu,pored deteta,pratim i pomazem ako negde zapne,dodatno objasnjavam ako je potrebno. Na odmorima sam takodje sa decom,opserviram sta se dogadja u njihovim relacijama,intervenisem ako dodje do sukoba,tesim,ukljucujem u igru onu decu koja imaju tendenciju da "budu sa strane". U sustini,kvalitet usluge koju ce tvoje dete dobiti umnogome zavisi od licnosti asistenta koji vam zapadne,ali mislim da ne bi trebalo mnogo da se dvoumis,tvom detetu ce biti olaksano,dobices nekoga ko prati i brine o njemu,a i sam kvalitet nastave se u tom razredu poboljsava,jer ucitelj moze mnogo rasterecenije da predaje.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala na odgovoru!Tako su i meni objasnili.Mene malo brine što moje dijete voli da mu se pomaže i strah me da se tako neće osamostaliti.Od kad je bio beba morala sam mu pomagati sve zbog nekih poteškoća koje smo sve riješili ali navikao se na pomoć.Sada može sve sam ali voli da mu se pomaže a to moramo promijeniti.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nece njega asistent omesti u osamostaljivanju,naprotiv,pomoci ce mu u tome,bez pritiska bi trebalo da ga navodi da sve obavlja sam,on je tu da ga ohrabri,ne da uradi "posao" umesto njega,da mu pokaze da on to moze i sam. Naravno,tako bi trebalo da bude,niko ne moze garantovati da vam ne bi zapala neka lenstina koja nicemu ne sluzi. U svakom slucaju,ako se odlucite za to,nemoj se libiti da izneses svoje sugestije,pogotovo dok asistent ne upozna dobro dete. Pozdrav!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znam jedan slučaj djeteta koji ima asistenticu u nastavi, i da su roditelji njome jako zadovoljni. Ona je u stalnoj komunikaciji i sa roditeljima i sa stručnom službom u školi. I isto potiče dijete na samostalnost i na druženje s vršnjacima, ne radi stvari umjesto njega, ali on jednostavno ne može samostalno pratiti nastavu, treba biti netko uz njega tko će ga na neke stvari podsjetiti.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala vam.Sin mi je dobio asistenta.Sada uspjeva napisati što i drugi.Prije bi on pisao ali bi uvijek falilo slova.Dvojni razred(Prvi i drugi skupa)jako teško jer učitelj nema vremena da malo pomogne.Da sa asistentom sam u kontaktu i prenosimo si sve bitno za razvoj djeteta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •