Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Engleski-čitanje s razumijevanjem

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Engleski-čitanje s razumijevanjem

Zna li možda tko gdje bih mogla naći tekstove za vježbanje čitanja s razumijevanjem za engleski. Riječ je o 7. raz. a 4. god. učenja.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tu: http://learnenglishteens.britishcoun...kills-practice ?
    Nemam predodžbu koliko je to znanje pa lupam bez veze. Nama su se te stranice British Councila pokazale joko korisnima za manju djecu.

U Algoritmu ima za kupiti raznih knjiga prema težini jezika (Oxford read and discover, na primjer, ali ima i beletristike) i sve na kraju imaju vježbe razumijevanja pročitanog i vokabulara. Knjižice su po 15-30 kn. Stoje tamo gdje su udžbenici za engleski.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala, ovo nije loše, iako bi bilo bolje da je onako baš tekst od nekih 15-tak redaka... ali za provježbati je ok. Pogledati ću u Algoritmu za te knjižice, hvala na info!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E, baš sam ja htjela spomenuti Algoritam. Mi smo kupili neke o džungli, nije bilo nikakvih problema, ali moju djecu to baš nije pretjerano zanimalo.

Ostalo - ako je dijete za nešto jako zainteresirano, kupiš literaturu na engelskom. Dobio je moj sin od ujaka Asterixa na engleskom negdje u drugoj godini učenja (engleski je drugi strani jezik, njemački uči dulje). Ja sam si mislila da je to preteško, ali figa - čitao je od prvog dana i sve razumio.

Kasnije sam mu kupila Lego Star Wars Character Encyclopedia - čita nepogrešivo. Stariji se ne odljepljuje od računala pa je za njega bolja ta literatura.

S interneta sam skidala bajke jer je to sadržaj koji je klincima poznat. Ima i drugih priča, recimo ovdje ima dosta toga: http://www.english-for-students.com/...Beginners.html

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moje dijete nije pretjerano zainteresirano, ali... treba popraviti ocjenu iz čitanja s razumijevanjem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rebbeca prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete nije pretjerano zainteresirano, ali... treba popraviti ocjenu iz čitanja s razumijevanjem
    Onda nema druge nego čitati udžbenik. Ja to sa svojom djecom ne radim - mm povremeno (ne baš često) provjeri koliko razumiju na taj način da ih traži čitati iz udžbenika i redne bilježnice sve redom, ono što su radili u školi + ono što su preskočili.

Nema svrhe širiti priču ako je u pitanju ispravak ocjene. Tek kad nauči ono što je u knjizi, u obzir dolaze drugi tekstovi.

Eh, sad, ako im prof. u školi daje tekstove koji nisu iz knjige, onda bi takve metode dolazile u obzir. Pitaj na predmetnim informacijama što je točno problem - to uvijek olakša pristup.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

peterlin imaš li cd iz new projecta za 6 razred ( to je za knjigu koji tvoji uče ko 2. jezik)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin imaš li cd iz new projecta za 6 razred ( to je za knjigu koji tvoji uče ko 2. jezik)
    Ne, nemam, moji imaju Way To Go (Školska knjiga). Uz to isto postoji koristan audio cd, ali treba ga kupiti, ne dobije se besplatno.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jelena, moji imaju New project, potražit ću cd

Peterlin, ovaj moj biser kuži taj engleski, lekcije skoro pa redovito čita, prevodi... vidim da razumije. Iz prošlog čit. sa razum. je dobio 4, sada... 1, ostalih 4-5 ocijena iz eng. su sve redom petice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E, pa onda to nije nikakva frka, samo ga je uFatila na lijevoj nozi.... Nemaš brige... Moj stariji (odlikaš) je nedavno dobio 3 iz biologije .... Dobio je doma jezikovu juhu, a mlađi brat je uživao jer je prvi put otkad ide u školu imao bolje ocjene od njega .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da daj baš jezikovu juhu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da daj baš jezikovu juhu?
    Paaa, samo sam nabrala nos i pokazala da me se to baš i nije dojmilo. Zna on dobro kaj ja mislim, ne treba tu puno soliti. Bratemili imaš petice iz matematike, fizike, kemije i sveg ostalog, a onda ugaziš iz predmeta koji je daleko lakši. Dovoljno se sam žderao zbog te trojke, nije puno trebalo.

A čini mi se da bi to mogla biti slična priča kao kod Rebbece - klipani MISLE da znaju i bez čitanja i učenja (jer im je sve jasno na satu), a između početnog razumijevanja i stvarnog znanja je razlika u barem 20-30 min. učenja doma.

Zapravo, takve stvari se trebaju dogoditi da klinci osvijeste potrebu za učenjem doma.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma, uFatiću ja njega između šaka... ove godine ga pubertet šora zaozbiljno. Isto je bio presretan kada je imao bolje ocjene od sestre, ali to nije bilo dugog vijeka! Obećali smo mu pametni telefon ako budu prije praznika ocjene za peticu ( na polugodištu ), ne trudi se nešto posebno... to to je već za neku drugu temu!

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ej, Jelena našla sam neki cd, broj 3, zeleni je...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna da je samo audio, ne zanima me onaj koji ide kao zadaci uz radnu

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.k12reader.com/subject/2nd...on-worksheets/

Evo probaj tu naći tekst koji bi mu odgovarao s obzirom na stupanj znanja jezika.
    Inače ako u google ukucaš reading comprehension dobiješ dosta dobrih stranica sa tekstovima i pitanjima za razumijevanje pročitanog.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Branka, puno ti hvala!
    Jelena, sorry, nisam uopće skužila da tražiš samo audio, moj je onaj koji dođe uz udžbenik i radnu...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni su ove stranice super http://en.islcollective.com/. vježbamo i engleski i njemački, jedino je potrebna registracija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na istom je engleski i njemački ak sam skužila?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš je dobra stranica

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

na istom je engleski i njemački ak sam skužila?
    Da, da. Biraš jezike sa strane. Meni je puno pomogla za vježbu jer ovo što i kako se obrađuje strani jezik (engleski) u razredu moga sinka je žali bože vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •